המלצה למכונת כביסה
שלום,m3csl כתב:אנחנו זוג נשוי + תינוק
הלכה המכונת כביסה ומחפשים חדשה. פתח קידמי.
יש המלצות לדגמים מומלצים ? עד 3000 ש"ח...
אני לא יכול להמליץ על דגם מסויים כי הם משתנים כל שנה.
אבל יש לי עצה כללית טובה: כדאי שתבחר מכונה עם אפשרות לכביסה ב 15 דקות. זה קיים בדגמים של Bosch ועוד חברות.
הם טוענים שזה נועד לכביסה קלה מאוד או כזו שצריכה ריענון אבל בפועל זה מכבס מצויין את כל הבגדים שלא התלכלכו באמת. למשל בגדים מעבודה במשרד או בגדים שהילדים לבשו בלי ללכלך
(כשהתינוק שלך יגדל יש סיכוי גדול שהוא יעדיף כמה שעות בטאבלט על פני כמה שעות חפירה בבוץ)
מדובר לא רק על חיסכון בזמן וחשמל\מים אלא גם פחות נזק לבגדים: הם נשמרים הרבה יותר טוב עם כביסה של 15 דקות לעומת שעתיים+ עם תוכנית רגילה.
מקווה שעזרתי
מצטרף להמלצה,gilg7 כתב:שלום,m3csl כתב:אנחנו זוג נשוי + תינוק
הלכה המכונת כביסה ומחפשים חדשה. פתח קידמי.
יש המלצות לדגמים מומלצים ? עד 3000 ש"ח...
אני לא יכול להמליץ על דגם מסויים כי הם משתנים כל שנה.
אבל יש לי עצה כללית טובה: כדאי שתבחר מכונה עם אפשרות לכביסה ב 15 דקות. זה קיים בדגמים של Bosch ועוד חברות.
הם טוענים שזה נועד לכביסה קלה מאוד או כזו שצריכה ריענון אבל בפועל זה מכבס מצויין את כל הבגדים שלא התלכלכו באמת. למשל בגדים מעבודה במשרד או בגדים שהילדים לבשו בלי ללכלך
(כשהתינוק שלך יגדל יש סיכוי גדול שהוא יעדיף כמה שעות בטאבלט על פני כמה שעות חפירה בבוץ)
מדובר לא רק על חיסכון בזמן וחשמל\מים אלא גם פחות נזק לבגדים: הם נשמרים הרבה יותר טוב עם כביסה של 15 דקות לעומת שעתיים+ עם תוכנית רגילה.
מקווה שעזרתי
גיל...
תוכנית 15 דקות היא הפעילה ביותר אצלנו.
יש את זה בבוש וסימנס.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
גם ב-AEG אני חושב שיש כזאת תכנית (של 20 דקות אם זכרוני אינו מטעני).
העלתם נקודה חשובה שעוררה אצלי כמה שאלות. יש לי מכונת כביסה בקיבולת 5.5 ק"ג של קונסטרוקטה, וגם בה יש תוכנית של 15 דקות ותוכנית של 30 דקות. בחוברת ההוראות התוכניות הנ"ל מתוארות (כמו ש-gilg7 אמר) כמתאימות ויעילות לכביסה עם לכלוך קל. נוסף על כך גם רשום שהתוכניות מיועדות לכמות של 2 עד 3.5 ק"ג, ולא למכונה מלאה. גם אפשרויות הקיצור האחרות במכונה מותנות בכמות כביסה קטנה יותר, אז איך לעזאזל אפשר לכבס כמות מלאה בפחות זמן? תוכנית רגילה/מלאה נמשכת אצלי שעה ו-53 דקות, הייתי רוצה להבין גם איפה הפונקציה של השקילה האוטומתית מתבטאת? במשך זמן התוכנית כבר הבנתי שלא, האם רק צריכת המים/חשמל מותאמת למשקל הכביסה?
תודה מראש..
תודה מראש..
- BreezeNET
- חבר ותיק

- תגובות: 1757
- שם מלא: אבי כהן
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 111 פעמים
במכונות של 8 ק"ג של בוש/סימנס (אולי גם בקטנות יותר) בנוסף לתוכנית מקוצרת (15/20 ד') יש גם פונקציה נוספת שמקצרת כל תוכנית בחצי מהזמן, תוכנית רגילה של שעתיים הופכת לשעה~ (אני משתמש בזה בקביעות).
כנ"ל אצלי, היא נקראת 'speed prefect', הבעיה שלפי ההוראות זה מתאים במקרה של כמות קטנה יותר של כביסה, ואז בעצם זה לא ממש יעיל :\BreezeNET כתב:במכונות של 8 ק"ג של בוש/סימנס (אולי גם בקטנות יותר) בנוסף לתוכנית מקוצרת (15/20 ד') יש גם פונקציה נוספת שמקצרת כל תוכנית בחצי מהזמן, תוכנית רגילה של שעתיים הופכת לשעה~ (אני משתמש בזה בקביעות)....
גרמנית?NetanelS כתב:גם מכונות של החברה Blomberg (חברה גרמנית, מצוינת!) מאפשרות כביסות של 14 דק', וקיצור זמן העבודה לכל תוכנית....
כנראה גם הם לא יודעים את זה.
Blomberg הוא אחד מהמותגים של קונצרן הענק הטורקי - ארצ'ליק.
לידיעה, מפעלי מכונות הכביסה שלהם נמצאים באיסטנבול טורקיה ועוד אחד בסין.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
חבל על הכסף. קונסטרוקטה, בוש וסימנס זה בדיוק אותה מכונה עם מיתוג שונה וקצת פיצ'רים שונים. המנוע, המשאבה וכו' זהים לגמרי.
עדיף לחפש את הקונסטרוקטה המקבילה. תשאל כל טכנאי מכונות כביסה - יסביר לך.
עדיף לחפש את הקונסטרוקטה המקבילה. תשאל כל טכנאי מכונות כביסה - יסביר לך.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
-
m3csl
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 901
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
המחירים בין 3 החברות די זהיםחבל על הכסף. קונסטרוקטה, בוש וסימנס זה בדיוק אותה מכונה עם מיתוג שונה וקצת פיצ'רים שונים. המנוע, המשאבה וכו' זהים לגמרי.
עדיף לחפש את הקונסטרוקטה המקבילה. תשאל כל טכנאי מכונות כביסה - יסביר לך....
It's Five O'Clock Somewhere
שקילה אוטומטית קיימת רק בתוכנית הכותנה הרגילה. אם תמלא חצי מכונה ותבחר בתוכנית זו תראה שהזמן מתקצר משעה חמישים ושלוש..IA כתב:העלתם נקודה חשובה שעוררה אצלי כמה שאלות. יש לי מכונת כביסה בקיבולת 5.5 ק"ג של קונסטרוקטה, וגם בה יש תוכנית של 15 דקות ותוכנית של 30 דקות. בחוברת ההוראות התוכניות הנ"ל מתוארות (כמו ש-gilg7 אמר) כמתאימות ויעילות לכביסה עם לכלוך קל. נוסף על כך גם רשום שהתוכניות מיועדות לכמות של 2 עד 3.5 ק"ג, ולא למכונה מלאה. גם אפשרויות הקיצור האחרות במכונה מותנות בכמות כביסה קטנה יותר, אז איך לעזאזל אפשר לכבס כמות מלאה בפחות זמן? תוכנית רגילה/מלאה נמשכת אצלי שעה ו-53 דקות, הייתי רוצה להבין גם איפה הפונקציה של השקילה האוטומתית מתבטאת? במשך זמן התוכנית כבר הבנתי שלא, האם רק צריכת המים/חשמל מותאמת למשקל הכביסה?
תודה מראש.....
אני נשוי + 1 עם מכונה 7 קילו של סמסונג. אחלה מכונה
לפי דעתי הקוראניות -LG וסמסונג) בהחלט לא נופלות מהגרמניות ובד"כ זולות יותר.
בוש וסימנס מתחת לשמונה קילו לא מיוצרות בגרמניה אלא בתורכיה ובד"כ הן לא משהו.
AEG שייך לקונצרן אלקטרולוקס ומאז שהם שייכים לו הרמה שלהם ירדה. גם אלקטרולוקס לא משהו והקו שלהם אמור להיות מובחר משל AEG במיתוג שלו.
לפי דעתי הקוראניות -LG וסמסונג) בהחלט לא נופלות מהגרמניות ובד"כ זולות יותר.
בוש וסימנס מתחת לשמונה קילו לא מיוצרות בגרמניה אלא בתורכיה ובד"כ הן לא משהו.
AEG שייך לקונצרן אלקטרולוקס ומאז שהם שייכים לו הרמה שלהם ירדה. גם אלקטרולוקס לא משהו והקו שלהם אמור להיות מובחר משל AEG במיתוג שלו.
-
m3csl
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 901
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
בוש וסימנס מיוצרות חלקן בגרמניה וחלקן במדינות השכנות לגרמניה(פולין,סלובקיה וכו')
(הגרמנים תמיד אהבו להוציא את את הכביסה המלוכלכת מחוץ לתחומי המדינה
)
הדגמים החדשים של סימנס (ואולי גם בוש, אבל לגביהם לא בדקתי), אלה עם המנוע המגנטי, מיוצרים בגרמניה.
לדעתי , בגלל שהם טרם הוציאו לפועל את הייצור שלהם למפעלים במדינות השכנות, ולא רחוק היום שזה יקרה גם עם דגמים אלה.
(הגרמנים תמיד אהבו להוציא את את הכביסה המלוכלכת מחוץ לתחומי המדינה
הדגמים החדשים של סימנס (ואולי גם בוש, אבל לגביהם לא בדקתי), אלה עם המנוע המגנטי, מיוצרים בגרמניה.
לדעתי , בגלל שהם טרם הוציאו לפועל את הייצור שלהם למפעלים במדינות השכנות, ולא רחוק היום שזה יקרה גם עם דגמים אלה.
It's Five O'Clock Somewhere
לי יש אלקטרולוקס, כ 10 כביסות בשבוע ואין שום בעיה.אלקטרולוקס לא משהו והקו שלהם אמור להיות מובחר משל AEG במיתוג שלו....
באופן כללי אני חושב שכל המכונות דומות מאוד היום. אני הייתי בוחר במכונה הכי זולה עם הכי הרבה שנות אחריות, ועדיף תוצרת אירופה. האלקטרולוקס שלי מיוצרת בצרפת, המייבש שגם הוא אלקטרולוקס מיוצר בפולין.
ככלל, כל מוצרי החשמל תוצרת תורכיה שניסיתי היו ***. עדיף כבר סיני.