איפה צוואר הבקבוק במערכת הזו?
-
tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
שלום חברים,
לאחר שהמחשב שלי הציג במשך תקופה ארוכה איטיות בלתי נסבלת וחוסר מקום אחסון הזוי (כונן אחד של 160GB) העברתי אותו שדרוג קל בדמות כוננים ומערכת הפעלה חדשים.
המצב כעת הוא כך:
מחשב מותג Dell Optiplex 745 גרסת המיני טאוור
לוח אם מקורי Intel® Q965 (ICH8) Express Chipset
מעבד Intel Core 2 CPU [email protected] Ghz
3GB זיכרון פנימי
כונן SSD 128GB של סמסונג סדרה 840
כונן 1TB של WD סדרה כחולה (WD10EZEX)
כונן 160GB של WD (1600AAJS) - משמש לגיבוי בלבד.
מערכת הפעלה 8.1 מקורית עם רשיון שהותקנה על ה SSD.
אופיס 2013 - גם מקורי ברשיון מלא.
על ה SSD מותקנות התוכנות בלבד ותיקיית מסמכים שחשוב לי שיעבדו מהר (אקסלים שאני עובד איתם בעיקר)
סרטים, וידאו, תמונות, דרופבוקס, דרייב - הכל על הכונן הכחול.
עדיין לפעמים קורס לי האקסל, יש תקיעות, חשיבה מרובה לפני שאני מריץ נוסחאות על כמות עמודות\שורות רבה (עשרות עמודות ולפעמים מאות שורות).
אני עובד עם הרבה דברים פתוחים במקביל - דפדפן (לרוב כרום וכשצריך GOV אז אקספלורר) עם הרבה לשוניות (עכשיו יש כ 20 פתוחות).
עבדתי כמה פעמים עם ה TaskManager פתוח כדי לנסות לעקוב אחרי המאמץ של המחשב וראיתי שדווקא ה SSD נמצא על שימוש גבוה - נמצא על הקו של 95-100 אחוז בעוד המעבד והזיכרון נמצאים על 70-90 אחוז. אני מדבר על זמני מאמץ - עכשיו המעבד על אזור 60%, זיכרון כמעט 80% קבוע והכונן SSD על אחוזים בודדים ואין לי הרבה דברים פתוחים או אקסלים של העבודה.
אז מה עושים?
לאחר שהמחשב שלי הציג במשך תקופה ארוכה איטיות בלתי נסבלת וחוסר מקום אחסון הזוי (כונן אחד של 160GB) העברתי אותו שדרוג קל בדמות כוננים ומערכת הפעלה חדשים.
המצב כעת הוא כך:
מחשב מותג Dell Optiplex 745 גרסת המיני טאוור
לוח אם מקורי Intel® Q965 (ICH8) Express Chipset
מעבד Intel Core 2 CPU [email protected] Ghz
3GB זיכרון פנימי
כונן SSD 128GB של סמסונג סדרה 840
כונן 1TB של WD סדרה כחולה (WD10EZEX)
כונן 160GB של WD (1600AAJS) - משמש לגיבוי בלבד.
מערכת הפעלה 8.1 מקורית עם רשיון שהותקנה על ה SSD.
אופיס 2013 - גם מקורי ברשיון מלא.
על ה SSD מותקנות התוכנות בלבד ותיקיית מסמכים שחשוב לי שיעבדו מהר (אקסלים שאני עובד איתם בעיקר)
סרטים, וידאו, תמונות, דרופבוקס, דרייב - הכל על הכונן הכחול.
עדיין לפעמים קורס לי האקסל, יש תקיעות, חשיבה מרובה לפני שאני מריץ נוסחאות על כמות עמודות\שורות רבה (עשרות עמודות ולפעמים מאות שורות).
אני עובד עם הרבה דברים פתוחים במקביל - דפדפן (לרוב כרום וכשצריך GOV אז אקספלורר) עם הרבה לשוניות (עכשיו יש כ 20 פתוחות).
עבדתי כמה פעמים עם ה TaskManager פתוח כדי לנסות לעקוב אחרי המאמץ של המחשב וראיתי שדווקא ה SSD נמצא על שימוש גבוה - נמצא על הקו של 95-100 אחוז בעוד המעבד והזיכרון נמצאים על 70-90 אחוז. אני מדבר על זמני מאמץ - עכשיו המעבד על אזור 60%, זיכרון כמעט 80% קבוע והכונן SSD על אחוזים בודדים ואין לי הרבה דברים פתוחים או אקסלים של העבודה.
אז מה עושים?
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
אמנם שידרגת את הרכיבים אבל עדיין המחשב שלך נחשב חלש בימינו. זיכרון על 80% לא אומר שיש למחשב זכרון פנוי. כנס ל Resource Monitor ושם ללשונית של Memory ותראה בחלון של Hard Faults/Sec מה מצב הגרף שם. אם כסף הוא לא בעיה אז הייתי ממליץ לך להשקיע איזה 2000-2500 ש"ח במחשב חדש ועדכני עם לפחות 8 ג'יגה זכרון.
בהצלחה
בהצלחה
-
tvholic
-
- חבר ותיק

כסף הוא תמיד בעיה. לפחות כרגע 
יש סדרי עדיפויות והייתי מעדיף להוציא את הכסף על דברים אחרים כרגע.
העניין הוא - מה קורה לא נכון.
מחשב שרוב שימושו הוא משרדי לא צריך להיות חיה.
בשביל להחזיק כמה אקסלים צריך 8GB?
הגרף של Hard Faults/Sec בלשונית זיכרון מרבית הזמן שטוח.
גם בלשונית הכללית של ה RM הגרף שטוח. בטח ביחס לגרפים של הדיסק\מעבד\רשת שקופצים.
גם בלשונית הכללית של ה RM הגרף שטוח. בטח ביחס לגרפים של הדיסק\מעבד\רשת שקופצים.
של כל דבר עם 4 גלגלים!
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

חס וחלילה לא נכנס לכיס שלך ולא לשיקולים הכלכליים שלך.tvholic כתב:כסף הוא תמיד בעיה. לפחות כרגע
גם בלשונית הכללית של ה RM הגרף שטוח. בטח ביחס לגרפים של הדיסק\מעבד\רשת שקופצים....
מה זאת אומרת שטוח? שטוח על איזה מספר? קופצניות לא מסמלת על בעיה. רק המספרים בהם הגרך נמצא מסמלים על בעיה כזאת או אחרת.
להחזיק כמה אקסלים ו 20 לשוניות אכן דורשים הרבה זכרון. 8 זה כדי שיהיה לך מספיק ספייר אבל 3 זה בטוח לא מספיק.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
לדעתי,
קודם כל בעיית זיכרון.
1. האם האקסל מתפקד בסדר כאשר אין דפדפנים פתוחים?
2. כשאתה כותב:
3. יש לך כרטיס מסך on board? אם כן, סביר שאין לו זיכרון עצמאי שלו, והוא גם משתמש בחלק מהזיכרון שיש לך.
אצלי רק הכרום עם כ 25 טאבים לוקח בערך 1 גיגה זיכרון.
קח עוד כ- 1 גיגה עבור מערכת ההפעלה, זיכרון נוסף עבור החומרה
ואתה כל הזמן עובד על הקצה.
כמו שאמרו לפני צריך לפחות 4 גיגה, ו 8 בהחלט יהיה יותר טוב
כמובן שצריך להתקין windows 64bit על מנת לנצל יותר מ 3 גיגה.
קודם כל בעיית זיכרון.
1. האם האקסל מתפקד בסדר כאשר אין דפדפנים פתוחים?
2. כשאתה כותב:
זה יכול להיות כתוצאה מסריקת אנטיוירוס של הקבצים בדיסק באותו זמן, או המון פעולות של העברת תוכן מהזיכרון לזיכרון הוירטואלי שעל הדיסק, כתוצאה של מחסור בזיכרון פנוי.עבדתי כמה פעמים עם ה TaskManager פתוח כדי לנסות לעקוב אחרי המאמץ של המחשב וראיתי שדווקא ה SSD נמצא על שימוש גבוה - נמצא על הקו של 95-100 אחוז בעוד המעבד והזיכרון נמצאים על 70-90 אחוז....
3. יש לך כרטיס מסך on board? אם כן, סביר שאין לו זיכרון עצמאי שלו, והוא גם משתמש בחלק מהזיכרון שיש לך.
אצלי רק הכרום עם כ 25 טאבים לוקח בערך 1 גיגה זיכרון.
קח עוד כ- 1 גיגה עבור מערכת ההפעלה, זיכרון נוסף עבור החומרה
ואתה כל הזמן עובד על הקצה.
כמו שאמרו לפני צריך לפחות 4 גיגה, ו 8 בהחלט יהיה יותר טוב
כמובן שצריך להתקין windows 64bit על מנת לנצל יותר מ 3 גיגה.
-
tvholic
-
- חבר ותיק

קינגקירה, לא אמרתי שנכנסת וזה בסדר גמור 
תודה רבה על ההצעה שלך ובאמת שחשבתי עליה.
אני (אנחנו) פשוט מנסים לצמצם כרגע איפה שאפשר.
לגבי הגרף - אתה צודק לא הייתי ברור. הוא שטוח על אפס.
יש עוד שני גרפים בלשונית זיכרון עצמה
Used Physical Memory
Commit Charge
שניהם שטוחים, על אחוז מאוד גבוה (אין מספר מדויק שם אבל זה נראה כמו 80%)
אני מצרף שתי תמונות של המערכת, כי עכשיו למשל בדיוק היו קפיצות בין כלמיני מעברים בין חלונות.
אגב, מכיוון שהזיכרון שלי DDR2 אני כנראה אלך לכיוון של החלפת לוח-מעבד-זכרונות.
תודה רבה על ההצעה שלך ובאמת שחשבתי עליה.
אני (אנחנו) פשוט מנסים לצמצם כרגע איפה שאפשר.
לגבי הגרף - אתה צודק לא הייתי ברור. הוא שטוח על אפס.
יש עוד שני גרפים בלשונית זיכרון עצמה
Used Physical Memory
Commit Charge
שניהם שטוחים, על אחוז מאוד גבוה (אין מספר מדויק שם אבל זה נראה כמו 80%)
אני מצרף שתי תמונות של המערכת, כי עכשיו למשל בדיוק היו קפיצות בין כלמיני מעברים בין חלונות.
אגב, מכיוון שהזיכרון שלי DDR2 אני כנראה אלך לכיוון של החלפת לוח-מעבד-זכרונות.
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

מעניין שרוב האנשים קוראים קינגקירה ולא קינגאיקראtvholic כתב:קינגקירה, לא אמרתי שנכנסת וזה בסדר גמור
...
מן הסתם היית צריך לבדוק את הגרף הזה בזמן פתיחת טאבים בדפדפן או פתיחת מסכים. הגרף מראה כמה כתיבות לזכרון נכשלו בגלל חוסר מקום. אם הכל פתוח ושום דבר לא זז, אין ניסיונות כתיבה לזיכרון ועל זה נאמר, כשלא מנסים, לא טועיםtvholic כתב: אני מצרף שתי תמונות של המערכת, כי עכשיו למשל בדיוק היו קפיצות בין כלמיני מעברים בין חלונות....
בהצלחה
מצטרף להמלצות החמות בנושא הרחבת זיכרון (וכל המרבה הרי זה משובח).
הייתי מנחש שפעילות הדיסק הגבוהה נובעת מswap של vm. מערכות חלונות מתחילות לקרטע כשכמות הvm הנצרך מתקרב לסף הram המותקן והופכות לאטיות עם תקיעות לזמנים בלתי צפויים ככל ששעוברים אותו.
לפני גרפים וחפירות מעמיקות הייתי בודק את שדה (commit (GB בלשונית הביצועים. אם הוא מתקרב ל-3 ומעלה - זה קרוב לודאי מחסור בזיכרון (ולפי מה שאתה מתאר זה כנראה המקרה).
בקשר לדפדפן, 20 לשוניות יכולות לצרוך מכחצי GB באתרים קלילים ועד ל 4GB ויותר באתרים כבדים. אתה יכול להוסיף את עמודת commit size למנהל המשימות ולמיין כדי לראות מה הצריכה לפי תהליך.
הייתי מנחש שפעילות הדיסק הגבוהה נובעת מswap של vm. מערכות חלונות מתחילות לקרטע כשכמות הvm הנצרך מתקרב לסף הram המותקן והופכות לאטיות עם תקיעות לזמנים בלתי צפויים ככל ששעוברים אותו.
לפני גרפים וחפירות מעמיקות הייתי בודק את שדה (commit (GB בלשונית הביצועים. אם הוא מתקרב ל-3 ומעלה - זה קרוב לודאי מחסור בזיכרון (ולפי מה שאתה מתאר זה כנראה המקרה).
בקשר לדפדפן, 20 לשוניות יכולות לצרוך מכחצי GB באתרים קלילים ועד ל 4GB ויותר באתרים כבדים. אתה יכול להוסיף את עמודת commit size למנהל המשימות ולמיין כדי לראות מה הצריכה לפי תהליך.