"בעייה" עם סנטר משמעותית יותר טוב מהקדמיים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
ngold7 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 843
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 133 פעמים

שליחה #1 

טוב אז ככה
הסנטר הוא HTM2 של B&W
הקדמיים 685 של B&W

הבעייה(הדי הגיונית) היא שבמוזיקה שאני שומע ב3.1(אין 5בנתיים) הסנטר שולט ומעלים את הקדמיים..
שאני מעביר לסטריו זה פשוט נשמע יותר "נכון"

עכשיו אני יודע שככה זה אמור ליהיות אבל בסטים שונים זה לא היה כל כך ברור..
כבר שיניתי את הלבל שאודסי הכניס, משמעותית.. אבל עדיין יש לי הרגשה שאפשר "לאזן" יותר..

רעיונות??
והעם זה רק ההבדל ברמקלים? (אם כן זה יעלה איזה 2500$..)
תודה

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7438
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #2 

תחליש מעט את הSPL של הסנטר, הכוונה תוריד מעט העוצמה שלו ביחס לקדמיים, תוריד בכ 2db עד 3db ותרגיש שהסנטר יותר blend in.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #3 

תחליש מעט את הSPL של הסנטר
...
הוא רשם כבר שהוא ניסה את זה.

ngold7, הבעיה היא לא בגלל שהסנטר יותר טוב או יוקרתי יחסית לקדמיים, אלא בגלל שזה רמקול אחר.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #4 

למה אתה שומע מוזיקה ב 3.1? למה לא ב 2.0 או לכל היותר 2.1? מניסיוני האישי סנטר תמיד משתלט על הקדמיים. גם כשהוא לא ברמה גבוהה יותר מהקדמיים. בניסיונות שעשיתי לפני שנה כשרכשתי במה קדמית חדשה, נוכחתי לדעת שבהינתן סנטר מסויים, הפער בצליל בין זוג קדמיים אחד לשני כמעט ומתבטל.
זאת דעתי האישית כמובן.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

הסנטר ממש לא משתלט על כלום, עם הכל מכויל ומוגדר בהתאם לחלל והמקולים, לא ״אמור״ להיות שום השתלטות של שום רמקול/ערוץ...כל זאת והמצב אידיאלי כאשר הרמקולים מונחים נכון ואין בינהם פער משמעותי ברמה...

מהיכרות עם הציוד של ngold7 אין פער כזה גדול בין הסנטר לרמקולים, ואין סיבה שיהיה דיספורפורציה.

ההנחה שלי, לא כיילת כראוי את האודיסי, על כן ישנם תדרים מוגברים יותר ופחות באקוליזציה שנעשתה באופן אוטומטי...
פשוט תכייל מחדש ואני ממליץ לקרא באתר הזה ואתרים מחול step by step כיצד להתייחס לאודיסי...

פשוט תכייל מחדש (f)

ngold7 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

אני אכייל מחדשת, מה שכן תמיד הסאב יוצא במינוס12 שזה אומר שהכיול בעייתי(על פי המאמר שמסביר אל האודסי)
וגם לדעתי אני הרבה יותר מידי קרוב לסנטרת פחות ממטר וחצי, ואני אנסה להתרחק(זה להזיז את כל הסלון, איזה כף(האמת שנראה לי שכל אחד פה נהנה לשחק עם הציוד)
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #7 

ngold7 כתב:אני אכייל מחדשת, מה שכן תמיד הסאב יוצא במינוס12 שזה אומר שהכיול בעייתי(על פי המאמר שמסביר אל האודסי)
וגם לדעתי אני הרבה יותר מידי קרוב לסנטרת פחות ממטר וחצי, ואני אנסה להתרחק(זה להזיז את כל הסלון, איזה כף(האמת שנראה לי שכל אחד פה נהנה לשחק עם הציוד)
...
לגבי הסאב כוון את הווליום שנמצא עליו ל 75db (תמדוד בעזרת מד spl ) לפני תחילת הכיול.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3431
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 219 פעמים

שליחה #8 

אני לא מבין מה הרעיון לשמוע מוזיקה עם סנטר? זה הדבר הכי לא נכון לעשות.
....

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #9 

ngold7 כתב:אני אכייל מחדשת, מה שכן תמיד הסאב יוצא במינוס12 שזה אומר שהכיול בעייתי(על פי המאמר שמסביר אל האודסי)
ו
...
זה אומר שהווליום של הסאב גבוה מידי, והאודיסי מוריד את העצמה.
אם אין לך מד spl, פשוט תנמיך בכרבע סיבוב את הווליום של הסאב ותכייל שוב, עד שתגיע לכך שהאודיסי יגיע לתיקון מינימאלי של עצמת הסאב, נגיד +-2db

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #10 

[quomir64"]
ו
...
זה אומר שהווליום של הסאב גבוה מידי, והאודיסי מוריד את העצמה.
אם אין לך מד spl, פשוט תנמיך בכרבע סיבוב את הווליום של הסאב ותכייל שוב, עד שתגיע לכך שהאודיסי יגיע לתיקון מינימאלי של עצמת הסאב, נגיד +-2db[/quote]

(Y) (Y)

אני הייתי צריך לשים את הסאב שלי על 25% כדי שאודיסי לא יתחרפן...

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

כפי שיואב ציין לגבי ה-75db.. :!:

כאשר מתחילים SETUP אודיסי, הדבר הראשון שהאודיסי מאפשר וקובע הוא מידת ה-SPL של הסאב עם "רעש לבן", יש למקם את המיקרופון ראשית ב-sweetspot ובמקביל ובהדרגה יש לגלול את ה-volume knob בסאב עד שניתן לראות בברור על המסך שה-SPL של הסאב ושכתוב ע"ג המסך מגיע ל-75db...

זה יכול להיות בווליום הסאב על הרבע, בשני שלישי ואפילו עם סאבים פשוטים עד הסוף...
מאוד תלוי ה-SPL של הסאב, עפ המיקום שלו, מרחק ואיכותו, חייב להיות שקט אבסולוטי בבית בכדי שהמיקרופון יהיה מספיק רגיש לדקויות...
אפילו 0.1db של שינוי יוצרת אימג אחר.
על כן חייב להתקבע על המסך הספרה 75db...

ברגע שיש 75db
עוברים לשלב הבא ומתחילים לכייל את ה-SPOTS של הישיבה

***המלצה***
יש לכייל את כל ה-SPOTS שגרסת האודיסי שנמצאת לרשותך מאפשרת...
עם זה 3 או 6 או 8 או 16...

תוספת קטנה:
כאשר כיילתי אצלי אודיסי (הרבה מאוד פעמים :wink: ), כל הריהוט אצלי הוזז הצידה, את המזגן והמקרר השבתתי, החלונות והפתחים למינהם נסגרו הרמטית עד כמה שניתן, למשפחה מצאתי תעסוקה לכמה שעות :wink:
נשאר רק המיקרופון, החלל והציוד.
כאשר אפילו אני לא הייתי נוכח בסשן, רק כאשר ידעתי שהוא הסתיים בכל נק' נכנסתי לחלל ושיניתי SPOT ומרחוק לחצתי play על השלט...
אני יכול לומר שהגעתי לתוצאות יפות ומכובדות והתחום התחתון היה נשמע לי מאוזן יחסית...

HazooM
כתב
כתב

שליחה #12 

כאשר כיילתי אצלי אודיסי (הרבה מאוד פעמים קורץ ), כל הריהוט אצלי הוזז הצידה, את המזגן והמקרר השבתתי, החלונות והפתחים למינהם נסגרו הרמטית עד כמה שניתן, למשפחה מצאתי תעסוקה לכמה שעות
...
מלבד מכשירים כגון מזגן/מקרר/מכונת כביסה, כל שאר התנאים צריכים להיות זהים לתנאי ההאזנה. אם אתה מזיז את הרהיטים בשביל הכיול ומחזיר אותם לאחר מכן, אתה בעצם "משטה" במערכת הכיול מכיון שלרהיטים ישנה השפעה על התוצאה הסופית, אבל זו לא נכללת בכיול. בנוסף, אם אתה מאזין בדר"כ עם חלונות פתוחים, אז על ידי הסגירה שלהם בזמן הכיול אתה שוב "משטה" במערכת הכיול, זאת מכיון שחלונות (גדולים בסלון) משחקים תפקיד בכל הקשור לתדרים הנמוכים.
***המלצה***
יש לכייל את כל ה-SPOTS שגרסת האודיסי שנמצאת לרשותך מאפשרת...
עם זה 3 או 6 או 8 או 16...
...
תלוי. כיול של הרבה "נקודות האזנה" מיועד רק למערכות שבהן יש יותר מנקודת ישיבה אחת, אבל במידה וזה בדר"כ (נניח) זוג שתמיד יושב באותה הנקודה, אז אין טעם בכיול מספר נקודות.
אפילו 0.1db של שינוי יוצרת אימג אחר.
...
פחות מ 1dB וזה חסר משמעות.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

חזום:
מלבד מכשירים כגון מזגן/מקרר/מכונת כביסה, כל שאר התנאים צריכים להיות זהים לתנאי ההאזנה. אם אתה מזיז את הרהיטים בשביל הכיול ומחזיר אותם לאחר מכן, אתה בעצם "משטה" במערכת הכיול מכיון שלרהיטים ישנה השפעה על התוצאה הסופית, אבל זו לא נכללת בכיול. בנוסף, אם אתה מאזין בדר"כ עם חלונות פתוחים, אז על ידי הסגירה שלהם בזמן הכיול אתה שוב "משטה" במערכת הכיול, זאת מכיון שחלונות (גדולים בסלון) משחקים תפקיד בכל הקשור לתדרים הנמוכים.
...
אני מדבר מתוך ניסיון (אם עדיין זה לא הובן)..
לא יודע כמה מערכות אודיסי כיילת, אם כיילת.. (f)
בהתחלה כיילתי כאמור all included, התוצאה הייתה אכזבה.
קראתי ב-AVS (אין לי כוח להביא ציטוטים עכשיו אז תצטרך להאמין לי) על משתמשים שעשו כמוני ושיפרו משמעותית את החוויה.
אגב גם "הגוף" שלך זה אלמנט והוא לפי דברייך גם "משטה"...מה נאמר על עוד "גופים" למינהם שמקשיבים יחד איתך.. :wink: .
כמו באקוסטיקה חומרית - האידיאל להגיע למצב ניטראלי ושקט ככל הניתן.
תמיד יהיו שינויים אגב, החלל הסלוני (לא חדר הדגמה) תמיד ישתנה...
**אגב דבר נוסף (הזוי לא פחות), ממה שאתה מציין, כל ריהוט שיוחלף או תזוזה של שולחן או רהיט כזה או אחר מדברייך משנה את התוצאה ו"משטה"..ואף יצריך REקליברציה-מעניין
להורים לילדים פצפונים כמוני (למשל) אין סיכוי שהרהיט לא זז, כמה פעמים הזזתי שולחן, הדום, ספה לטובת ה-playground של הילדודס...שהפכו את הסלון שלי לג'ימבורי...
מה שאני מנסה להמחיש, שאין קשר בין מה שרשמת למציאות... (f)
תלוי. כיול של הרבה "נקודות האזנה" מיועד רק למערכות שבהן יש יותר מנקודת ישיבה אחת, אבל במידה וזה בדר"כ (נניח) זוג שתמיד יושב באותה הנקודה, אז אין טעם בכיול מספר נקודות.
...

חזום
ה-SPOTS זה לא מקומות ישיבה.
אילו נק' ספציפיות (ועל כן יש להתייחס לטופוגרפיה של מיקום הנק' של המיקרופון שנעים בין 30 ס"מ ל-60 ס"מ אחד מהשני שאודיסי ממליצה בחום, זהו אלוגריתמים ספציפיים שאודיסי עובד איתם לחישוב, תחשוב על זה כעל מיפוי (מהמילה מפה עם נק ייחוס)...
אגב כיילתי עם נק אחת בתחילה, יצא crap, כיילתי עם 3 (שיפור מהותי גם ב-sweetspot) כיילתי עם 8 יצא באמת טוב ואפילו מכובד. (שוב גם בsweetspot)..
.
פחות מ 1dB וזה חסר משמעות
...
כניראה שלא עבדת עם מערכת כיול פרטנית עם שינוי db לכל תדר בנפרד.
נניח לתדר X יש אפשרות לשנות את ה-gain שלו בשינויים של 0.1db...יש שינוי ועוד אך..השאלה עד כמה האוזן "רגישה" לשינוי זה...

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

yarino כתב:אני לא מבין מה הרעיון לשמוע מוזיקה עם סנטר? זה הדבר הכי לא נכון לעשות.
...
קובי ידידי

אין דבר כזה "הכי לא נכון"...אולי זה הכי לא נכון עבורך ועבורי (f) ...אבל יש קהל שכן אוהב את ה-5CH STEREO או LOGIC7 (אני מכיר כמה כאילו והם "מאוהבים" בזה)...
אותם אנשים - אולי פחות שמים דגש על אימג'ינג ומרכז טבעי במוזיקה ואוהבים את ה-ALL AROUND הזה...וזה בסדר גמור...כל משתמש עם מה שהוא מתחבר אליו... 8)
יש אנשים שחיים קולנוע, חיים רב ערוצי, חיים פרולוגיק 2Z מהמסך טלוויזיה ולא מעניין אותם בשום צורה שמע דו ערוצי קלאסי וכאמור עבורם זה "פשע" לא להשתמש בכל הרמקולים במערכת...

בקיצר יש ויש... (f)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #15 

תלוי. כיול של הרבה "נקודות האזנה" מיועד רק למערכות שבהן יש יותר מנקודת ישיבה אחת, אבל במידה וזה בדר"כ (נניח) זוג שתמיד יושב באותה הנקודה, אז אין טעם בכיול מספר נקודות
...
גם אני חשבתי ככה ולכן שלחתי מייל עם שאלה בנדון לקריס מאודסי.

תשובתו הייתה חד משמעית, שאין קשר בין מספר המאזינים למספר נקודות הכיול ומומלץ תמיד לתת לאודסי את מקסימום האינפורמציה על החדר בעזרת מקסימום נקודות כיול אפשריות.

האם הוא צודק? אני מאמין שכן, כי איזה אינטרס יש לו בענין הזה?
האם הוא מבין? גם פה להבנתי התשובה היא כן רבתי .
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

ngold7 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

ממש תודה על התשובות..
אני הולך לעשות מהפך שלם בסלון(ההנהלה התפטרה ליפני חודשיים)
מה המרחקים המינימליים שרצוי בין הרמקולים לאוזניים ולבינהם?
וזה לא ממש לפה אבל מה הוא הנגן המומלץ למחשב?(אני מוציא עם כבל אופטי אז זה משמנה בכלל?)

HazooM
כתב
כתב

שליחה #17 

מה שאני מנסה להמחיש, שאין קשר בין מה שרשמת למציאות...
...
זה שאצלך בסלון התנאים "משתנים" כל הזמן זה לא תירוץ. בסופו של דבר להזיז את כל הריהוט וכדומה בשביל ליצור סביבה כמה שיותר אידיאלית בשביל הכיול זה מיותר. האידיאל יהיה לסדר את הסלון כמו שהוא בדר"כ יהיה מסודר (עד כמה שאפשר).
השאלה עד כמה האוזן "רגישה" לשינוי זה...
...
וזו בדיוק הנקודה. אתה (ואף אחד אחר) לא הולך לשמוע שינוי של 0.1dB. אפילו אם ישמיעו לך גל סינוס טהור ב 1kHz, וישנו את העוצמה ב 0.1dB אתה לא תשמע, ככה שזה לא רלוונטי.
תשובתו הייתה חד משמעית, שאין קשר בין מספר המאזינים למספר נקודות הכיול ומומלץ תמיד לתת לאודסי את מקסימום האינפורמציה על החדר בעזרת מקסימום נקודות כיול אפשריות.
...
אילו נק' ספציפיות (ועל כן יש להתייחס לטופוגרפיה של מיקום הנק' של המיקרופון שנעים בין 30 ס"מ ל-60 ס"מ אחד מהשני שאודיסי ממליצה בחום
...
אחלה, טוב לדעת (Y)

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

זה שאצלך בסלון התנאים "משתנים" כל הזמן זה לא תירוץ. בסופו של דבר להזיז את כל הריהוט וכדומה בשביל ליצור סביבה כמה שיותר אידיאלית בשביל הכיול זה מיותר. האידיאל יהיה לסדר את הסלון כמו שהוא בדר"כ יהיה מסודר (עד כמה שאפשר).
...
האידיאל מבחינתי לקבל שקט אקוסטי ככל הניתן.
ולא להיות מוגבל כל רגע בשינוי קליברציה בגלל הזזת שולחן או ספה.
על כן הניטראליות של החלל מבחינתי זה להתייחס לחלל יותר כחלל "עירום"...ולהבין את המגבלות שלו...
הרי כל דבר שנכניס שם, ישתנה (לפחות באופן תיאורתי)...
וזו בדיוק הנקודה. אתה (ואף אחד אחר) לא הולך לשמוע שינוי של 0.1dB. אפילו אם ישמיעו לך גל סינוס טהור ב 1kHz, וישנו את העוצמה ב 0.1dB אתה לא תשמע, ככה שזה לא רלוונטי.
...
וואלה, איתי, כאשר כיילתי אצלי את הסאב עם DEVICE ייעודי עבורו..
הרגשתי שינויים... (f)
...
אילו נק' ספציפיות (ועל כן יש להתייחס לטופוגרפיה של מיקום הנק' של המיקרופון שנעים בין 30 ס"מ ל-60 ס"מ אחד מהשני שאודיסי ממליצה בחום
...
אחלה, טוב לדעת (Y)
...
[/quote]

(Y) (f)

big007
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3726
שם מלא: חיים
נתן תודות: 856 פעמים
קיבל תודות: 279 פעמים

שליחה #19 

yarino כתב:אני לא מבין מה הרעיון לשמוע מוזיקה עם סנטר? זה הדבר הכי לא נכון לעשות.
...
ירינו צודק!!
לדעתי מוזיקה שהוקלטה ב2 ערוצים צריכה להישמע ב2 ערוצים.אלא אם מדובר מראש בהקלטה בDTS 5.1
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

ngold7 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

טוב אז הזזתי את הסלון והמרחק גדל לשתיים וחצי מטר מה שאוד עוזר להכל!!
הורדתי את הווליום של הסאב ל25%(בערך) ובכיול הלבל יצא -3.5 שזה נורמאלי,בפועל הסאב "נעלם" שזה מצויין כי הכל מרגיש יותר נכון.
לא מצאתי איך לכוון את הSPL של הסאב ל75.. האודסי מבקש שהסאב יהיה על 50% וזהוא, אין איך לבחון את זה.

הורדתי את הלבל של הסנטר שיתאים לי(-3DB) והחיים מאוד יפים..

שאלות:1 איפה באודסי פיספסתי?
2: אין לי ברסיבר מצב של 5 CHANEL. רק MOVIE או MUSIC (יש גם GAME ו PURE)
האם יש דרך לשמוע כמו 5 CHANEL ?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”