כמה שאלות כלליות הקשורות למקרנים
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
Sufgi,
המצב אצלך דומה לשלי (גם רוחב מסך מקסמלי וגם דגם המקרן).
1. יש רק רוחב של 270 ס"מ
2. תכני ה-21:9 מהווים פחות מ-50%.
3. למקרן שבחרנו אין זיכרון עדשה.
בנתונים האלה (דרך אגב, מספיק רק ש-1 יתקיים) הבחירה הנכונה היא מסך 16:9.
אם:
1. היה לך רוחב של לפחות 330 ס"מ.
2. תכני ה-21:9 מהווים לפחות 80%.
3. למקרן שבחרנו היה זכרון עדשה
נראה לי שנתונים כאלה (דרך אגב גם כאן לדעתי מספיק רק ש-1 יתקיים) הבחירה הנכונה היא מסך 16:9.
ממרחק צפייה סטנדרטי של כ-4 מ' מסך 16:9 בגודל של כ-150" (שזה הגודל ברוחב של 330 ס"מ) זה מסך גדול מידי.
ואז בבחירה במסך 21:9 אתה מקבל תמונת 21:9 של 140" (שזה הרבה יותר קל לעין לתפוס בגלל שהיא פחות גבוהה) ומקבל תמונה של 112" בתכני 16:9 שהיא מספיק גדולה למרחק צפייה של כ-4 מ'.
המצב אצלך דומה לשלי (גם רוחב מסך מקסמלי וגם דגם המקרן).
1. יש רק רוחב של 270 ס"מ
2. תכני ה-21:9 מהווים פחות מ-50%.
3. למקרן שבחרנו אין זיכרון עדשה.
בנתונים האלה (דרך אגב, מספיק רק ש-1 יתקיים) הבחירה הנכונה היא מסך 16:9.
אם:
1. היה לך רוחב של לפחות 330 ס"מ.
2. תכני ה-21:9 מהווים לפחות 80%.
3. למקרן שבחרנו היה זכרון עדשה
נראה לי שנתונים כאלה (דרך אגב גם כאן לדעתי מספיק רק ש-1 יתקיים) הבחירה הנכונה היא מסך 16:9.
ממרחק צפייה סטנדרטי של כ-4 מ' מסך 16:9 בגודל של כ-150" (שזה הגודל ברוחב של 330 ס"מ) זה מסך גדול מידי.
ואז בבחירה במסך 21:9 אתה מקבל תמונת 21:9 של 140" (שזה הרבה יותר קל לעין לתפוס בגלל שהיא פחות גבוהה) ומקבל תמונה של 112" בתכני 16:9 שהיא מספיק גדולה למרחק צפייה של כ-4 מ'.
- ishaked
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
- נתן תודות: 381 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
עדיין ישנם סרטים שמוקרנים ב16:9. מה עושים במקרה שכזה עם מסך 21:9? משחקים עם הזום?
אני שואל כי עלה במוחי לצבוע את המסגרת של המסך החשמלי בחלק העליון בשביל לקבל 21:9.
אני שואל כי עלה במוחי לצבוע את המסגרת של המסך החשמלי בחלק העליון בשביל לקבל 21:9.
יש ללמוד מטעויות של אחרים, אנחנו לא חיים מספיק זמן בשביל לטעות כל כך הרבה.
יש הרבה סרטים שעדיין מצולמים 16:9ishaked כתב:עדיין ישנם סרטים שמוקרנים ב16:9. מה עושים במקרה שכזה עם מסך 21:9? משחקים עם הזום?
אני שואל כי עלה במוחי לצבוע את המסגרת של המסך החשמלי בחלק העליון בשביל לקבל 21:9....
אבל לרוב הם: קומדיות, דרמות, הופעות למינהם...
כל הבלוקבאסטרים למינהם הם 2:35
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 152 פעמים
איתי, אבל בדוגמא שלך השאירו את הגובה קבוע והגדילו את הרוחב של המסך.itay123 כתב:כמה דוגמאות
תסכים איתי שמסך בגודל 2:35 הוא רחב יותר ממסך 16:9 שהוא גבוה יותר...?
תסכים איתי שכדי להכיל את כל המסך בתמונה ב-2:35 עדיף מסך ייעודי בגודל הזה כאשר כל התמונה נפרסת עליו.
תסכים איתי שעל אותו מסך 16:9 התמונה שמתקבלת תצרף פסים שחורים ומיותרים מלמעלה ומלמטה.
לפחות וויזואלית ו-"פסיכולוגית" ההמחשה פחות קולנועית......
מה אם משאירים את הרוחב קבוע וממסכים את מלמעלה ולמטה (זה אפשרי בכלל?) ואז פותחים את המיסוך כדי לאפשר תמונה אפילו גדולה יותר ב- 16:9?
- shigidar
- עוסק בתחום

- תגובות: 434
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
מעניין שכולם דנים בסוג המסך לגבי פרוייקט עתידי.
אין אפילו אחד שחושב שתשתית נכונה, תכנון של כל המערכת בחירת מרחק הקרנה, בחירת סוג רמקולים ( הכוונה: רצפתיים, מדפיים, שקועים, נסתרים וכ"ו), אוורור, תאורה, ריהוט, דיפיוזיה ועוד פרמטרים לא חשובים יותר עכשיו?
המקום של המסך הוא המקום של המסך, יש רוחב נתון לפי תוכנית בניה, איזה פורמט נשים שם? יש זמן לכך והרבה.
אין אפילו אחד שחושב שתשתית נכונה, תכנון של כל המערכת בחירת מרחק הקרנה, בחירת סוג רמקולים ( הכוונה: רצפתיים, מדפיים, שקועים, נסתרים וכ"ו), אוורור, תאורה, ריהוט, דיפיוזיה ועוד פרמטרים לא חשובים יותר עכשיו?
המקום של המסך הוא המקום של המסך, יש רוחב נתון לפי תוכנית בניה, איזה פורמט נשים שם? יש זמן לכך והרבה.
ניראה לי התעסקות יקרה, המיסוכים האילו...psibeast כתב:איתי, אבל בדוגמא שלך השאירו את הגובה קבוע והגדילו את הרוחב של המסך.itay123 כתב:כמה דוגמאות
תסכים איתי שמסך בגודל 2:35 הוא רחב יותר ממסך 16:9 שהוא גבוה יותר...?
תסכים איתי שכדי להכיל את כל המסך בתמונה ב-2:35 עדיף מסך ייעודי בגודל הזה כאשר כל התמונה נפרסת עליו.
תסכים איתי שעל אותו מסך 16:9 התמונה שמתקבלת תצרף פסים שחורים ומיותרים מלמעלה ומלמטה.
לפחות וויזואלית ו-"פסיכולוגית" ההמחשה פחות קולנועית......
מה אם משאירים את הרוחב קבוע וממסכים את מלמעלה ולמטה (זה אפשרי בכלל?) ואז פותחים את המיסוך כדי לאפשר תמונה אפילו גדולה יותר ב- 16:9?...
אין מנוס
כמו שsufgi ציין, תלוי מאוד בפונקציה...
אם עיקר הצפייה הוא קולנוע של סרטי בלוקבאסטרים שידוע מראש שהם מצולמים ב2:35.
אז לטעמי עדיף כבר מסך ייעודי 2:35
אם הצפייה היא כללית ומערבת גם צפייה כTV שכולל גם סדרות למינהם ומשחקי ספורט, אין ספק שכיף להתפרס על מסך שלם של 16:9.
- sufgi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3748
- נתן תודות: 253 פעמים
- קיבל תודות: 216 פעמים
אתה צודק, אנחנו לא חושבים על זה.shigidar כתב:מעניין שכולם דנים בסוג המסך לגבי פרוייקט עתידי.
המקום של המסך הוא המקום של המסך, יש רוחב נתון לפי תוכנית בניה, איזה פורמט נשים שם? יש זמן לכך והרבה....
יש כאלה שכבר ביצעו את זה ...
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 152 פעמים
האמת שהשאלה שלי היתה כללית ורחבה יותר. אילו פרמטרים אני צריך לוודא בשלב הנוכחי מבחינת סגירת עניינים עם הקבלן, מכל הבחינות. יחס רוחב המסך היה כדי להבין איזה לאיזה גודל מסך אני אוכל להגיע בחדר.shigidar כתב:מעניין שכולם דנים בסוג המסך לגבי פרוייקט עתידי.
המקום של המסך הוא המקום של המסך, יש רוחב נתון לפי תוכנית בניה, איזה פורמט נשים שם? יש זמן לכך והרבה....
itay123,
על מה אתה מסתמך במשפט שלך
"יש הרבה סרטים שעדיין מצולמים 16:9
כל הבלוקבאסטרים למינהם הם 2:35 "
רק לחדד, 95% מסרטי תלת ממד מצולמים כיום בפורמט 16:9 (1.78) כך שמסך בפורמט הזה לא נותן מענה אך ורק בצפייה בסדרות ובספורט, מי שמעניין אותו צפייה בתכני תלת ממד עליו להתחשב בנתון הזה.
בעבר, כאשר התלבטתי באיזה פורמט של מסך לבחור כתבתי תוכנית שרצה על פני ה-STORAGE שלי ושולפת נתונים אודות הסרטים והפורמט שלהם.
התוצאות יפתיעו אותך, אין סטנדרט אחיד לצילום וקיים שוני גדול בין הפורמטים:
1.78 (16:9)
1.85
2.35 (21:9)
2.37
2.39
2.40
2.55
תתפלא, אבל פורמט 1.85 היה הפופלארי ביותר.
במקום השני היה פורמט 2.40
אתה רוצה להיות מופתע עוד יותר, אתה יכול להשקיע המון כסף במסך עם מיסוך חשמלי וגם שם להתאכזב בכמה סרטים אשר מצולמים ביותר מפורמט אחד (לדוגמא, האביר האפל המצולם ב-16:9 ו-2.35)
המסך שלך עם המיסוך לא יודע להתמודד עם זה.
לסיכום, צפייה במסך רחב מהווה שדרוג גדול לחווית הצפייה.
לי אישית היה קשה הרבה יותר להתרגל לשטח ה"ריק" מימין ומשמאל בצפייה בתוכן 16:9 על מסך רחב.
לטעמי היה עדיף פסים שחורים למטה ולמעלה (הרגל של שנים ..)
על מה אתה מסתמך במשפט שלך
"יש הרבה סרטים שעדיין מצולמים 16:9
כל הבלוקבאסטרים למינהם הם 2:35 "
רק לחדד, 95% מסרטי תלת ממד מצולמים כיום בפורמט 16:9 (1.78) כך שמסך בפורמט הזה לא נותן מענה אך ורק בצפייה בסדרות ובספורט, מי שמעניין אותו צפייה בתכני תלת ממד עליו להתחשב בנתון הזה.
בעבר, כאשר התלבטתי באיזה פורמט של מסך לבחור כתבתי תוכנית שרצה על פני ה-STORAGE שלי ושולפת נתונים אודות הסרטים והפורמט שלהם.
התוצאות יפתיעו אותך, אין סטנדרט אחיד לצילום וקיים שוני גדול בין הפורמטים:
1.78 (16:9)
1.85
2.35 (21:9)
2.37
2.39
2.40
2.55
תתפלא, אבל פורמט 1.85 היה הפופלארי ביותר.
במקום השני היה פורמט 2.40
אתה רוצה להיות מופתע עוד יותר, אתה יכול להשקיע המון כסף במסך עם מיסוך חשמלי וגם שם להתאכזב בכמה סרטים אשר מצולמים ביותר מפורמט אחד (לדוגמא, האביר האפל המצולם ב-16:9 ו-2.35)
המסך שלך עם המיסוך לא יודע להתמודד עם זה.
לסיכום, צפייה במסך רחב מהווה שדרוג גדול לחווית הצפייה.
לי אישית היה קשה הרבה יותר להתרגל לשטח ה"ריק" מימין ומשמאל בצפייה בתוכן 16:9 על מסך רחב.
לטעמי היה עדיף פסים שחורים למטה ולמעלה (הרגל של שנים ..)