כמה שאלות כלליות הקשורות למקרנים
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1951
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
אני בשלבים של החלטה על דירה חדשה, ואחת המטרות שלי בדירה החדשה היא לעשות חדר יעודי לקולנוע ביתי. קירות כהים, איטום אור מלא, שטיח כדי לבודד אקוסטית לשכנים מלמטה, וכולי.
אני רוצה מסך כמה שיותר גדול בחדר קולנוע. אפילו בטווח של 150-180 אינץ'. אני הולך ליצור איזה חדר של כ-25-26 מ"ר לטובת העניין (יש לי חדר של בערך 5 מטר על 5.30). אני מתכנן מסך קבוע.
יש לי כמה שאלות.
המקרן ישמש 99% לסרטים ברזולוציה גבוהה (כשהדירה תהיה מוכנה אני מניח ש 4K יהיה רלוונטי). אולי יהיה גם איזה אקסבוקס/פלייסטיישן והפרק האקראי בסדרה, אבל בגדול - זה לסרטים.
האם כדאי לי לשים מסך ביחס 1:2.35 אם אני רוצה למקסם את שטח ההקרנה של הסרט?
איזה סוג של הכנה לחדר כדאי לי לנסות לבקש מהקבלן (הדירה על הנייר כרגע, עוד אין כלום על הקרקע)?
האם יש דברים שצריך לשקול מראש בזמן התכנון? מה כדאי לי לברר כרגע?
העסק יהיה מוכן רק עוד כ-3 שנים, אבל השלב שבו אני אתמקח עם היזם ואוכל להוציא התחייבויות לדברים זה עכשיו בימים הקרובים.
תודה
אני רוצה מסך כמה שיותר גדול בחדר קולנוע. אפילו בטווח של 150-180 אינץ'. אני הולך ליצור איזה חדר של כ-25-26 מ"ר לטובת העניין (יש לי חדר של בערך 5 מטר על 5.30). אני מתכנן מסך קבוע.
יש לי כמה שאלות.
המקרן ישמש 99% לסרטים ברזולוציה גבוהה (כשהדירה תהיה מוכנה אני מניח ש 4K יהיה רלוונטי). אולי יהיה גם איזה אקסבוקס/פלייסטיישן והפרק האקראי בסדרה, אבל בגדול - זה לסרטים.
האם כדאי לי לשים מסך ביחס 1:2.35 אם אני רוצה למקסם את שטח ההקרנה של הסרט?
איזה סוג של הכנה לחדר כדאי לי לנסות לבקש מהקבלן (הדירה על הנייר כרגע, עוד אין כלום על הקרקע)?
האם יש דברים שצריך לשקול מראש בזמן התכנון? מה כדאי לי לברר כרגע?
העסק יהיה מוכן רק עוד כ-3 שנים, אבל השלב שבו אני אתמקח עם היזם ואוכל להוציא התחייבויות לדברים זה עכשיו בימים הקרובים.
תודה
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
לדעתי, מסך סינמהסקופ משפר את חווית הצפייה.
כדי להשתמש במסך כזה, בלי להפסיד אינפורמציה בסרטי 16:9, יש לך שלוש אפשרויות:
1) עדשה אנמורפית ומקרן שתומך בעדשה אנמורפית (יקר ויוצר עיוות גיאומטרי שמצריך מסך קעור לתיקון העיוות)
2) מקרן עם זכרון עדשה (האופציה הפשוטה ביותר, מגביל אותך מבחינת מגוון המקרנים)
3) מקרן עם זום ידני בטווח מספיק, במקרה כזה אתה צריך לכוון את הזום ידנית לפני כל סרט
ישנה אופציה רביעית, אך היא שונה:
4) לרכוש מעבד וידאו אם אפשרויות מתיחה מתקדמות NLS ולראות את כל הסרטים בפורמט סינמהסקופ, כלומר סרטי 16:9 יעברו מתיחה לא ליניארית (עיוות) ליחס רחב יותר.
כדי להשתמש במסך כזה, בלי להפסיד אינפורמציה בסרטי 16:9, יש לך שלוש אפשרויות:
1) עדשה אנמורפית ומקרן שתומך בעדשה אנמורפית (יקר ויוצר עיוות גיאומטרי שמצריך מסך קעור לתיקון העיוות)
2) מקרן עם זכרון עדשה (האופציה הפשוטה ביותר, מגביל אותך מבחינת מגוון המקרנים)
3) מקרן עם זום ידני בטווח מספיק, במקרה כזה אתה צריך לכוון את הזום ידנית לפני כל סרט
ישנה אופציה רביעית, אך היא שונה:
4) לרכוש מעבד וידאו אם אפשרויות מתיחה מתקדמות NLS ולראות את כל הסרטים בפורמט סינמהסקופ, כלומר סרטי 16:9 יעברו מתיחה לא ליניארית (עיוות) ליחס רחב יותר.
No place like home.......... Theater
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אכן אם השימוש הוא 99% לסרטים (מה שאומר מעל 85% תכנים ביחד 1:2.35) הבחירה הנכונה היא מסך סינמהסקופ.
אור,
למה אם הולכים על אופציה 3 והתוכן הנצפה הוא רק 1:2.35 צריך כל פעם לכוון את הזום?
אור,
למה אם הולכים על אופציה 3 והתוכן הנצפה הוא רק 1:2.35 צריך כל פעם לכוון את הזום?
- sufgi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3748
- נתן תודות: 253 פעמים
- קיבל תודות: 216 פעמים
לדעתי כדאי מסך 16:9 עם מיסוך, כך נהנים ממסך ענק ב 16:9 ולא מאבדים גודל מסך ב 1:2.35
לדוגמה
http://www.carada.com/Masquerade-Masking-System.aspx
לדוגמה
http://www.carada.com/Masquerade-Masking-System.aspx
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17928
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2493 פעמים
העסק לא זול בטח שלא לגדלים שהוא מדבר.רק המיסוך זה לפחות 15000 ש״ח בארץ.sufgi כתב:לדעתי כדאי מסך 16:9 עם מיסוך, כך נהנים ממסך ענק ב 16:9 ולא מאבדים גודל מסך ב 1:2.35
לדוגמה
http://www.carada.com/Masquerade-Masking-System.aspx...
- idan309
-
- חבר מביא חבר

בתכנים של הבחור האופציה של מיסוך במסך 1:2.35 טובה יותר.
כך בסרטים המסך יהיה גדול יותר ובתכנים שרואה פחות (16:9) התמונה תהיה קטנה יותר.
הבעיה היא המחיר, להבנתי מסכים כאלה עולים לא מעט.
כך בסרטים המסך יהיה גדול יותר ובתכנים שרואה פחות (16:9) התמונה תהיה קטנה יותר.
הבעיה היא המחיר, להבנתי מסכים כאלה עולים לא מעט.
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

אני חושב בכיוון של DIY בנוגע למסך על מנת לחסוך עלויות. סה"כ מדובר רק בלמתוח בד על מסגרת, לא? (ואני אפילו יכול להפיל את עניין הכנת המסך על הנגר או איש הגבס שיעשה לי את הנישות בחדר).
כמה יכול כבר לעלות בד כזה?
אגב, בגדלים שאני מתכנן, איזה גיין כדאי לי לקחת?
כמה יכול כבר לעלות בד כזה?
אגב, בגדלים שאני מתכנן, איזה גיין כדאי לי לקחת?
- idan309
-
- חבר מביא חבר

לדעתי קצת הגזמת עם ה-150-180 אינץ.
גם מבחינת גודל התמונה (להבנתי מרחק הצפייה יהיה לכל היותר 5 מ') וגם 150 אינץ זה גדול מידי.
גם מבחינת גודל התמונה אם תבחר להתקין את המקרן בחלק הצר יותר של החדר (ה-5 מ') תמונת ה-16:9 המקסימלית תהיה עד 150".
זה נכון שבמיסוך ל-1:2.35 מאבדים גודל אבל אני חושב שמי שעיקר התכנים שלו הם סרטים יעדיף לקבל תמונה בגודל מקסימלי בתכנים שהוא רואה ולכן זו האופציה העדיפה.
גם מבחינת גודל התמונה (להבנתי מרחק הצפייה יהיה לכל היותר 5 מ') וגם 150 אינץ זה גדול מידי.
גם מבחינת גודל התמונה אם תבחר להתקין את המקרן בחלק הצר יותר של החדר (ה-5 מ') תמונת ה-16:9 המקסימלית תהיה עד 150".
זה נכון שבמיסוך ל-1:2.35 מאבדים גודל אבל אני חושב שמי שעיקר התכנים שלו הם סרטים יעדיף לקבל תמונה בגודל מקסימלי בתכנים שהוא רואה ולכן זו האופציה העדיפה.
- ishaked
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
- נתן תודות: 381 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
היי,
אני חושב שרוב השאלות שלך מאוד מוקדמות וכרגע אפילו מיותרות.. אתה מדבר על דירה שתהיה מוכנה בעוד 3 שנים!
מה שכן, מהקבלן אתה צריך לדאוג לתעלות לרמקולים, לחיווט למקרן, חשמל.. לכל השאר יש עוד הרבה זמן.
דברים יכולים להשתנות, ההמלצות יכולות להיות לא רלוונטיות.
עצה שלי? תריץ בגוגל פרוייקטים של חדרי קולנוע ותשאב רעיונות. אולי במה לשורה שניה? מס' רמקולים אחוריים? מיקום הרכיבים של המערכת? בית חכם?
אני חושב שרוב השאלות שלך מאוד מוקדמות וכרגע אפילו מיותרות.. אתה מדבר על דירה שתהיה מוכנה בעוד 3 שנים!
מה שכן, מהקבלן אתה צריך לדאוג לתעלות לרמקולים, לחיווט למקרן, חשמל.. לכל השאר יש עוד הרבה זמן.
עצה שלי? תריץ בגוגל פרוייקטים של חדרי קולנוע ותשאב רעיונות. אולי במה לשורה שניה? מס' רמקולים אחוריים? מיקום הרכיבים של המערכת? בית חכם?
יש ללמוד מטעויות של אחרים, אנחנו לא חיים מספיק זמן בשביל לטעות כל כך הרבה.
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

טוב נו, לא חדש לך שאני מחפש תמונה גדולה ככל האפשר, נכון? גם אצלך בבית מול מסך 120 כשאמרת ש-3 מטר קרוב לך מדי לי זה היה אחלה.idan309 כתב:לדעתי קצת הגזמת עם ה-150-180 אינץ.
גם מבחינת גודל התמונה (להבנתי מרחק הצפייה יהיה לכל היותר 5 מ') וגם 150 אינץ זה גדול מידי....
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

כפי שציינתי, הדירה תהיה מוכנה רק עוד 3 שנים, אבל ישנן החלטות מסוימות שאני צריך לבצע כבר עכשיו. אחת מהן היא איזו דירה לרכוש, ואחד השיקולים המרכזיים בדירה שאני שוקל הוא איזה קולנוע ביתי אוכל לעשות בחדר של 5X5.30, ומה כדאי לי לדרוש מהקבלן בשלב הנוכחי שהוא לפני החתימה, שזה השלב שבו אפשר להתמקח ולהוציא ממנו דברים.ishaked כתב:היי,
עצה שלי? תריץ בגוגל פרוייקטים של חדרי קולנוע ותשאב רעיונות. אולי במה לשורה שניה? מס' רמקולים אחוריים? מיקום הרכיבים של המערכת? בית חכם?...
כידוע, אחרי החתימה לא יתנו לי קצה חלוד של ברזל מעבר למה שהתחייבו בחתימה.
- sufgi
- חבר מביא חבר

שוב פעם, אם שמים מסך 16:9 ועושים מיסוך ל 1:2.35 מקבלים תמונה מקסימלית בדיוק כפי שהיית שם מסך 1:2.35 .idan309 כתב:זה נכון שבמיסוך ל-1:2.35 מאבדים גודל אבל אני חושב שמי שעיקר התכנים שלו הם סרטים יעדיף לקבל תמונה בגודל מקסימלי בתכנים שהוא רואה ולכן זו האופציה העדיפה....
במקרה ההפוך אתה מאבד גודל בתמונה 16:9 .
- ishaked
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
- נתן תודות: 381 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
אין בעיה.psibeast כתב:כפי שציינתי, הדירה תהיה מוכנה רק עוד 3 שנים, אבל ישנן החלטות מסוימות שאני צריך לבצע כבר עכשיו. אחת מהן היא איזו דירה לרכוש, ואחד השיקולים המרכזיים בדירה שאני שוקל הוא איזה קולנוע ביתי אוכל לעשות בחדר של 5X5.30, ומה כדאי לי לדרוש מהקבלן בשלב הנוכחי שהוא לפני החתימה, שזה השלב שבו אפשר להתמקח ולהוציא ממנו דברים.ishaked כתב:היי,
עצה שלי? תריץ בגוגל פרוייקטים של חדרי קולנוע ותשאב רעיונות. אולי במה לשורה שניה? מס' רמקולים אחוריים? מיקום הרכיבים של המערכת? בית חכם?...
כידוע, אחרי החתימה לא יתנו לי קצה חלוד של ברזל מעבר למה שהתחייבו בחתימה....
אני רק אומר שזה שלב מוקדם מדי לשאול על מסכי הקרנה.
כמו שכתבתי, אתה צריך לראות דוגמאות באינטרנט של פרוייקטים ולקבל רעיונות.
אתה בשלב של הכנת נקודות חשמל ותעלות בקיר, לא יותר מזה..
Sufgi,
אתה מפספס כאן משהו בסיסי שבכלל קשור לחוויה.
כאחד שהיה במשך שנים רבות עם מסך 16X9 ורק בשלוש שנים האחרונות עבר ל- 2.35:1 למרות אין ספור המלצות של אנשים שונים לעשות זאת הרבה לפני כן, אני יכול לומר לך שהחוויה היא שונה בתכלית השינוי.
אנחנו משקיעים זמן, אנרגיה והמון כסף במערכת שתפעל במיטבה ברגעים מאוד מאוד ספציפיים.
צר לי לומר לך, אבל הם לא נמצאים ב- 16:9 הם נמצאים ב- 21:9.
המקרן שלי משמש אותי גם כטלויזיה ולכן מבחינת אחוזים אני צופה ב- 21:9 באחוזים בודדים, אבל באותם רגעים, אני רוצה שהמערכת תהיה במיטבה: הסאונד הכי טוב והתמונה באיכות ובגודל המקסימלים...
.
אין לי עניין (בהגזמה...) איך המערכת נשמעת כשאני צופה בכדורגל או מה איכות התמונה כשאני צופה בעוד תוכנית טלויזיה, או בחדשות ערוץ 10.
אני רוצה את המקסימום ב: שר הטבעות, במלחמת הכוכבים, באינדיאנה ג'ונס , בג'ימס בונד...
אלו ואחרים הם בדיוק הסרטים בגללם אני כאן...
והם זקוקים למסך רחב...
יש כאן נקודה נוספת שקשורה גם היא לחוויה.
את אותם סרטים אתה רוצה לראות הכי גדול...לראות באופן שונה...מהצפייה היום יומית...
יש הבדל בחוויה אם פעם ב...המסך שלך "נפתח"...
הרי על מסך של 21:9...צפייה בחומר של 16:9...ניצול המסך יהיה חלקי בלבד...כאשר אתה צופה פעם ב...בסרטי 21:9 המסך שלך מתמלא כולו...
האבסורד במסך של 16:9 הוא....שהתמונה שלך גדולה יותר ב-"עקרות בית נואשות..."... מאשר ב- "סקייפול"...
האמן לי, ברגע שתעבור ל- 21:9...לעולם לא תחזור ל- 16:9.
רן
אתה מפספס כאן משהו בסיסי שבכלל קשור לחוויה.
כאחד שהיה במשך שנים רבות עם מסך 16X9 ורק בשלוש שנים האחרונות עבר ל- 2.35:1 למרות אין ספור המלצות של אנשים שונים לעשות זאת הרבה לפני כן, אני יכול לומר לך שהחוויה היא שונה בתכלית השינוי.
אנחנו משקיעים זמן, אנרגיה והמון כסף במערכת שתפעל במיטבה ברגעים מאוד מאוד ספציפיים.
צר לי לומר לך, אבל הם לא נמצאים ב- 16:9 הם נמצאים ב- 21:9.
המקרן שלי משמש אותי גם כטלויזיה ולכן מבחינת אחוזים אני צופה ב- 21:9 באחוזים בודדים, אבל באותם רגעים, אני רוצה שהמערכת תהיה במיטבה: הסאונד הכי טוב והתמונה באיכות ובגודל המקסימלים...
.
אין לי עניין (בהגזמה...) איך המערכת נשמעת כשאני צופה בכדורגל או מה איכות התמונה כשאני צופה בעוד תוכנית טלויזיה, או בחדשות ערוץ 10.
אני רוצה את המקסימום ב: שר הטבעות, במלחמת הכוכבים, באינדיאנה ג'ונס , בג'ימס בונד...
אלו ואחרים הם בדיוק הסרטים בגללם אני כאן...
והם זקוקים למסך רחב...
יש כאן נקודה נוספת שקשורה גם היא לחוויה.
את אותם סרטים אתה רוצה לראות הכי גדול...לראות באופן שונה...מהצפייה היום יומית...
יש הבדל בחוויה אם פעם ב...המסך שלך "נפתח"...
הרי על מסך של 21:9...צפייה בחומר של 16:9...ניצול המסך יהיה חלקי בלבד...כאשר אתה צופה פעם ב...בסרטי 21:9 המסך שלך מתמלא כולו...
האבסורד במסך של 16:9 הוא....שהתמונה שלך גדולה יותר ב-"עקרות בית נואשות..."... מאשר ב- "סקייפול"...
האמן לי, ברגע שתעבור ל- 21:9...לעולם לא תחזור ל- 16:9.
רן
- sufgi
- חבר מביא חבר

רן, אני עדיין לא מבין את ההתעקשות של מסך 21:9
אם תשים מסך 16:9 כולל מיסוך שהופך אותו למסך 21:9, אתה לא מאבד שום דבר מגודל המסך ב 21:9 .
הגודל יהיה בדיוק כמו שתשים מסך 21:9 .
מסך 16:9 עם מיסוך נותן לך מקסימום גודל צפייה הן ב 16:9 והן ב 21:9 .
מסך 21:9 עם מיסוך נותן לך מקסימום גודל צפייה ב 21:9 (בדיוק כמו 16:9 עם מיסוך) , אבל מקטין את הצפייה ב 16:9 .
אם הכוונה שלך היא רק להרגשה שגודל המסך גדל בצפייה ב 21:9 לעומת ה 16:9 , הרי מדובר בעניין פסיכולוגי בלבד (שגם הוא חשוב).
אני בפועל הייתי רוצה לקבל מקסימום גודל מסך בשני המצבים.
אם תשים מסך 16:9 כולל מיסוך שהופך אותו למסך 21:9, אתה לא מאבד שום דבר מגודל המסך ב 21:9 .
הגודל יהיה בדיוק כמו שתשים מסך 21:9 .
מסך 16:9 עם מיסוך נותן לך מקסימום גודל צפייה הן ב 16:9 והן ב 21:9 .
מסך 21:9 עם מיסוך נותן לך מקסימום גודל צפייה ב 21:9 (בדיוק כמו 16:9 עם מיסוך) , אבל מקטין את הצפייה ב 16:9 .
אם הכוונה שלך היא רק להרגשה שגודל המסך גדל בצפייה ב 21:9 לעומת ה 16:9 , הרי מדובר בעניין פסיכולוגי בלבד (שגם הוא חשוב).
אני בפועל הייתי רוצה לקבל מקסימום גודל מסך בשני המצבים.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

sufgi,
כפי שרן ציין היתרון בבחירה במסך 21:9 הכולל מיסוך על מסך 16:9 כולל מיסוך הוא שבתכנים של ה-21:9 אתה מקבל מסך יותר גדול מאשר בתכני 16:9.
לפי דעתו של רן (ואני מסכים) עדיף לקבל חווייה של מסך גדול יותר בשר הטבעות מאשר בעקרות בית נואשות.
כמו כן למיטב הבנתי בבחירה בפורמט כזה ניתן לרכוש מסך רגיל ולשם שי וילונות שחורים מצדדיו בכדי להשיג מעין מיסוך במחיר הרבה יותר זול.
אני מסכים עם רן בנושא הזה אבל יש 2סיבות שלפחות עבורי פוסלות את עניין מסך ה-21:9:
1. חשוב לי מאוד לצפות בשידורי ספורט (שמהווים יותר מ-40% מהתכנים שבהם אני צופה) בגודל של מינימום מה שיש לי היום שזה 119 אינץ' ובכדי לקבל תמונה בגודל כזה אני צריך לרכוש מסך 21:9 ברוחב של כ-3.7 מ' (כ-150" ב-21:9) מה שנראה לי גדול מידי.
2. אין לי כוונה להשקיע במקרן סכום יותר גבוה ממה שהשקעתי בסוני 50 + אין לי כוונה לשחק עם הזום בכל מעבר (ויהיו לי לא מעט) + אין לי כוונה ללכת על מקרן של פנסוניק שלהבנתי הוא היחידי ברמת המקרנים בתקציב שלי עם עדשה אנמורפית.
להבנתי פותח השרשור לא מתעניין בספורט ונראה לי שבמקרה כזה, אם הייתי במקומו הייתי הולך על מסך 21:9 של 144 אינץ' (כאשר יצפה ב-1% בתכני 16:9, כלומר מעט מאוד מעברים, יקבל תמונה של 115 אינץ').
כפי שרן ציין היתרון בבחירה במסך 21:9 הכולל מיסוך על מסך 16:9 כולל מיסוך הוא שבתכנים של ה-21:9 אתה מקבל מסך יותר גדול מאשר בתכני 16:9.
לפי דעתו של רן (ואני מסכים) עדיף לקבל חווייה של מסך גדול יותר בשר הטבעות מאשר בעקרות בית נואשות.
כמו כן למיטב הבנתי בבחירה בפורמט כזה ניתן לרכוש מסך רגיל ולשם שי וילונות שחורים מצדדיו בכדי להשיג מעין מיסוך במחיר הרבה יותר זול.
אני מסכים עם רן בנושא הזה אבל יש 2סיבות שלפחות עבורי פוסלות את עניין מסך ה-21:9:
1. חשוב לי מאוד לצפות בשידורי ספורט (שמהווים יותר מ-40% מהתכנים שבהם אני צופה) בגודל של מינימום מה שיש לי היום שזה 119 אינץ' ובכדי לקבל תמונה בגודל כזה אני צריך לרכוש מסך 21:9 ברוחב של כ-3.7 מ' (כ-150" ב-21:9) מה שנראה לי גדול מידי.
2. אין לי כוונה להשקיע במקרן סכום יותר גבוה ממה שהשקעתי בסוני 50 + אין לי כוונה לשחק עם הזום בכל מעבר (ויהיו לי לא מעט) + אין לי כוונה ללכת על מקרן של פנסוניק שלהבנתי הוא היחידי ברמת המקרנים בתקציב שלי עם עדשה אנמורפית.
להבנתי פותח השרשור לא מתעניין בספורט ונראה לי שבמקרה כזה, אם הייתי במקומו הייתי הולך על מסך 21:9 של 144 אינץ' (כאשר יצפה ב-1% בתכני 16:9, כלומר מעט מאוד מעברים, יקבל תמונה של 115 אינץ').
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6605
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
- יצירת קשר:
sufgi,
אני חושב שאני מבין את הטעות שלך. שקונים מסך 21:9 מבצעים זום למקרן כך שהשחורים יוצאים מחוץ לתמונת ההקרנה. מה שמתקבל הוא תמונת 21:9 גדולה משמעותית באורך מהמקבילה שלה על מסך 16:9 (מקווה שהייתי ברור...)
אני חושב שאני מבין את הטעות שלך. שקונים מסך 21:9 מבצעים זום למקרן כך שהשחורים יוצאים מחוץ לתמונת ההקרנה. מה שמתקבל הוא תמונת 21:9 גדולה משמעותית באורך מהמקבילה שלה על מסך 16:9 (מקווה שהייתי ברור...)