עזרה במציאת רסיבר ורמקולים בתקציב דל

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
GalWeinstock פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

עברנו לדירה חדשה לאחרונה, ואני מעוניין לרכוש מערכת אודיו חדשה.

הנה כמה נתונים שבטח יעזרו:
המערכת תהיה בסלון, הסלון בגודל 4 מטר על 4 מטר.
המערכת תשמש גם לצפייה בסרטים וגם להאזנה למוסיקה (הייתי מעריך כ 50% מהזמן מוסיקה ו50% מהזמן סרטים וכד').
סוגי מוסיקה: עברי, רוק, קלאסית.
בסלון ישנה טלוויזיה LED של סמסונג 40'' עם רזולוציה של 1080 (כמו כן, לטלויזיה יש יציאה אופטית לאודיו).
רוב הוידאו שאנחנו צופים הוא ברזולוציה גבוהה והוא מתנגן דרך הRaspberryPi אשר מותקן עליו XBMC.
כמו כן, ישנו גם נגן DVD של פיוניר שדרכו אנחנו מנגנים מוסיקה מדיסקים מקוריים, או סרטים מDVD מקוריים.
לטלויזיה ישנה אפשרות לא להשתמש ברמקולים המובנים ולהוציא סאונד רק דרך היציאה האופטית (כתוב בהגדרות שלה PCM או DOLBY DIGITAL).

התקציב לרסיבר ורמקולים וכבלים וכל מה שיהיה דרוש (הכל!), 1200 ש"ח.
כיוון שהתקציב דל, אין לי בעיה לרכוש ציוד יד שניה כדי שאוכל לרכוש ציוד איכותי יותר באותו המחיר.

מכיוון שארכוש מיד שניה, אני משער שאין איזשהו דגם שבטוח "יהיה במלאי" שמישהו יוכל להמליץ עליו, כנראה שאצטרך לחפש במשך זמן מה עד שארכיב את המערכת, אז כמה שאלות בבקשה:
אילו חברות לרמקולים מומלץ לחפש?
לגבי הרמקולים הקדמיים עדיף רצפתיים או מדפיים?
האם חובה סאב וופר?
לגבי הרמקולים האחוריים, עדיף סטליטים או מדפיים?
איזה מן רסיבר אני צריך לחפש (מעבר לכך שהוא יהיה 5.1 ובעל כניסה אופטית), מה עוד חשוב?
מה הדרישה לעוצמה של המגבר?
אילו עוד דברים אני צריך לדעת כשאני מחפש רסיבר ורמקולים?

אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי להרכיב מערכת נחמדה :) !
תודה רבה!,
גל.

bar2319
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 243
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

שמע ניראלי בתקציה הז יהיה לך קשה מאוד להרכיב מערכת 5.1 או 5.0 שתהנה ממנה , גם מיד שנייה
כי אם אתה רוצה 5.0 זה אומר שכול רכיב יעלה בסביבות ה 250 שקל ועם זה 5.1 אז 200 שקל ..
אני בכול זאת ממליץ לשמוע מערכות קולנוע ביתית מוכנות .

אבל אני עדיין ינסה לענות על חלק מהשאלות
1. זה תלוי בתקציב
2. נתקבל את התמורה הכי גדולה לכסף ממדפיים
3. הסאב וופר הוא חלק מעותי בעיקר בישביל צפייה בסרטים , אבל אני חושב שלא כדאי להכניס אותו בתקציב.
ניסיתי לענות לך חלק מהשאלות ,
אני רק רוצה לציין שאין רקע יותר מידי גדול בנושא הזה אלא רק בדיקה באינטרנט (אני גם בתהליכי קנייה) כבר איזה חצי שנה .
אז יכול להיות שטעיתי בחלק מהסעיפים
בצלחה.!

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #3 

שמע, התקציב נמוך מאוד, וגם ביד שניה לא תצליח לעניות דעתי למצוא את כל מה שאתה מחפש. :oops:

נראה לי שעדיף שתתמקד בקניה בחלקים, כאשר בשלב ראשון תקנה רסיבר וזוג מדפיים (רצפתיים לא חשובים לק"ב) מיד שניה, אח"כ תוסיף זוג אחוריים (סאטליטים יספיקו), אח"כ סאב (לדעתי זה חובה לק"ב טוב) ובסוף סנטר.

עוד אופציה היא לקנות רסיבר חדש בדיוטי פרי ב-$200, מה שייתן לך קצת "ביטוח" משדרוגים עתידיים של הרסיבר... (i)

מבחינת חברות, מומלץ להימנע ממותגי מדבקה - יש רשימה די ממצה כאן: http://www.hometheater.co.il/vp1939959#1939959

GalWeinstock פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 6 פעמים

שליחה #4 

תודה רבה לשניכם!,

epony, לגבי מה שהצעת, 200 דולר לא משאיר לי הרבה מקום לרמקולים... חיפשתי קצת ביד 2 ונראה שבאיזור 400-500 ש"ח אני יכול למצוא רסיברים שמתאימים לי (לדוגמא ראיתי את הMarantz SR4600 ב450 ש"ח).

כמו כן, לגבי רמקולים - האם מדפיים יתנו לי מענה מתאים גם לצורך שמיעת מוסיקה?
לדוגמא ראיתי את ה-MISSION 700 ב600 ש"ח ואת הJAMO compact 70 ב300 ש"ח, אבל
איך אני יכול לדעת האם הרמקולים האלו או אחרים לדוגמא יתאימו לרסיבר שאקנה?

לגבי הסאב:
האם רמקולים רצפתיים יכולים להוות תחליף לקדמיים מדפיים + סאב?
האם ישנם סאב וופרים קטנים יחסית?

תודה.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #5 

אפשר למצוא מציאות ביד2. במיוחד אתה יכול כי אין לך דרישות בשמיים. אבל תאלץ לוותר על מותגים. לפני הרבה שנים קניתי ב900 הכל כולל הכול: 5 רמקולים בגודל מלא, רסיבר, DVD, כבלים לרמקולים וקבלים לכל החיבורים. מאוד חשוב ללכת לשמוע. חפש כאלו שמוכרים סט מלא. חפש באתרים עממיים כמו yad2.co.il ושוב לך לשמוע. יש הרבה דברים שלאוזן שלך ישמעו מצוין ויעמדו בתקציב. היום יש לי סט של b&w 685/683/62 + סאב + onkyo 609 ואני חייב להגיד שההבדל לא גדול ובטח שלא מצדיק את המחיר אבל בגלל שאנחנו כבר שרוטים כאן בפורום אז אנחנו כבר לא רציונאליים.

asafl13
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 0

שליחה #6 

תחפש ביד 2 אנשים שמוכרים מערכות שלמות של רסיבר ורמקולים, לדעתי לא תמצא משהו סביר במחיר הזה, אני קניתי לפניי כחודש מגבר של הרמן קרדון 158 ורמקולים JBL cinema 500, שניהם במצב כמעט חדש לגמריי ב 1,800. לפניי הקנייה נכנסתי ליד 2 כמעט כל יום במשך כשבועיים, לדעתי לא תמצא משהו סביר ב 1200, אם תעלה ב 300 שקל יהיה לך יותר סיכוי.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”