לא משתלם לקנות SSD עם לוח אם של SATA 2?
יש לי לוח אם של SATA II 3.0Gb/s (בדקתי את המידע על הלוח אם באתר הבית) ואני יודע שהמהירות המרבית נכון להיום היא SATA III 6.0Gb/s.
האם לא משתלם לקנות SSD ללוח עם SATA 2? פשוט כל כונן SSD תומך גם ב-SATA 2 וגם ב-SATA 3. אם אני קונה כונן SSD זה ינצל רק חצי מהמהירות בגלל הלוח אם שלי. אם היה לי לוח אם של SATA 3 זה היה מנצל את כל המהירות של ה-SSD.
אני רוצה מאוד לקנות בקרוב SSD, אבל בגלל שגיליתי שזה ינצל רק חצי מהמהירות אני מתחיל לוותר על הרעיון הזה... מה אתם מציעים לעשות?
האם לא משתלם לקנות SSD ללוח עם SATA 2? פשוט כל כונן SSD תומך גם ב-SATA 2 וגם ב-SATA 3. אם אני קונה כונן SSD זה ינצל רק חצי מהמהירות בגלל הלוח אם שלי. אם היה לי לוח אם של SATA 3 זה היה מנצל את כל המהירות של ה-SSD.
אני רוצה מאוד לקנות בקרוב SSD, אבל בגלל שגיליתי שזה ינצל רק חצי מהמהירות אני מתחיל לוותר על הרעיון הזה... מה אתם מציעים לעשות?
רגע שניה. אם יש לי לוח אם SATA 2 ואני אחבר אליו כרטיס PCI של SATA 3, ואת ה-SSD אני אחבר לכרטיס ה-PCI ולא ללוח אם עצמו. יכול להיות שה-SSD יעבוד במהירות של SATA 3 בזכות כרטיס ה-PCI? או שזה לא יעזור וחייב שהלוח אם עצמו יהיה SATA 3?singera כתב:בוא נגיד כזה דבר, אתה תרגיש שיפור קיצוני בביצועים למרות ההבדלים בבקרים. ברור שלשים SSD...
אני פשוט מחפש פיתרון שה-SSD ינצל את מלוא המהירות של ה-SATA 3 למרות שהלוח אם שלי הוא SATA 2.
אני יודע שה-SSD מטיס בכל מצב, כי זה בלי פלטה וזמן הגישה מהיר פי כמה וכמה. אבל השאלה שלי אם בקר PCI SATA3 יגרום ל-SSD לעבוד במהירות של SATA3, או שזה לא יעזור כי זה תלוי בלוח אם?integral כתב:אצלי בבית התקנתי על 4 מחשבים, 3 מהם עם SATA2 ואחד עם SATA3. את כולם ה SSD מטיס.
רוב ההפרש בביצועים מושג כבר ב SATA2. לדעתי אין שום סיבה להשקיע בבקר SATA3....
מצאתי את הכרטיס הזה שמאפשר BOOT והוא תומך ב-SATA III 6Gb/s:singera כתב:הבעיה בבקר שלא תמיד הוא מאפשר BOOT והשאלה היא מה רוחב הפס לבקר ומהירות התגובה שלו מול ה ציפסט יחסית לפורט של הציפסט...
http://ksp.co.il/?select=.1049..286..47 ... maxprice=0
מה דעתך עליו? האם זה הפיתרון שלי למצב הזה שה-SSD יעבור כ-SATA3 למרות שהלוח אם שלי הוא SATA2?
תשים לב אילו סלוטים של PCI פנויים לך. לא כולם נותנים את אותו רוחב פס, ובד"כ הסלוט המהיר שמים כרטיס מסך.
אני אישית הייתי רוכש SSD ומעביר אותו אתי למחשב הבא שבטח יהיה עם SATA3 . להשקיע היום גם בבקר וגם בכונן נשמע לי פחות כדאי.
אני אישית הייתי רוכש SSD ומעביר אותו אתי למחשב הבא שבטח יהיה עם SATA3 . להשקיע היום גם בבקר וגם בכונן נשמע לי פחות כדאי.
- wallalon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1925
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 147 פעמים
יש לי לפטופ עם SATA2 ושדרגתי לSSD שהוא SATA3 , ולמרות שאני לא יכול למצות את הפוטנציאל שלו, העבודה לעומת HDD מדהימה.
הוינדוס עולה מהר, אין יותר בוינדוס את הפס הירוק שאתה מחכה שתיקיה עם הרבה קבצים תיטען, הכל זורם וחלק יותר.
הוינדוס עולה מהר, אין יותר בוינדוס את הפס הירוק שאתה מחכה שתיקיה עם הרבה קבצים תיטען, הכל זורם וחלק יותר.