גרגירי קפה באספרסו
שלום לחברי הפורום,
קודם כל עלי להודות לפורום המדהים, בזכותכם הקפה שלי הולך ומשתבח . כמובן יש עוד הרבה מה לשפר.
בכל אופן לשאלתי . ברשותי גאג׳יה פיור , אני משתמש בסלסלה בודדת של LM עם טבעת וטמפר קוטר 41 ( תוצרת עצמית בהזדמנות אעלה תמונה) המטחנה של גראיפ CM 70 . לאחרונה שמתי לב והרגשתי על הלשון שנשארים גרגירי קפה בתחתית הכוס.
האם הטחינה דקה מידי או שמה יש סיבה אחרת לתופעה?
קודם כל עלי להודות לפורום המדהים, בזכותכם הקפה שלי הולך ומשתבח . כמובן יש עוד הרבה מה לשפר.
בכל אופן לשאלתי . ברשותי גאג׳יה פיור , אני משתמש בסלסלה בודדת של LM עם טבעת וטמפר קוטר 41 ( תוצרת עצמית בהזדמנות אעלה תמונה) המטחנה של גראיפ CM 70 . לאחרונה שמתי לב והרגשתי על הלשון שנשארים גרגירי קפה בתחתית הכוס.
האם הטחינה דקה מידי או שמה יש סיבה אחרת לתופעה?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
קודם כל ברוך הבא.
בדרך כלל זו טחינה לא אחידה, מעין אבק קפה שהמטחנה שלך מייצרת תוך כדי התהליך וזה עובר דרך החרירים של הסלסילה.
ייתכן שיש בעיה כלשהי בסלסילה אבל אם היא חדשה יחסית ואתה לא רואה פער בגודל החורים אז אני מאמין שהבעיה במטחנה.
אחת הבעיות של המטחנות הפשוטות זה חוסר הדיוק וייצור אבק קפה, זה לא משהו שימנע ממך אספרסו טוב אבל בהחלט משהו לשים בראש כשמחפשים מטחנה בעתיד ואחת כזו שתלווה אותך שנים רבות...
בדרך כלל זו טחינה לא אחידה, מעין אבק קפה שהמטחנה שלך מייצרת תוך כדי התהליך וזה עובר דרך החרירים של הסלסילה.
ייתכן שיש בעיה כלשהי בסלסילה אבל אם היא חדשה יחסית ואתה לא רואה פער בגודל החורים אז אני מאמין שהבעיה במטחנה.
אחת הבעיות של המטחנות הפשוטות זה חוסר הדיוק וייצור אבק קפה, זה לא משהו שימנע ממך אספרסו טוב אבל בהחלט משהו לשים בראש כשמחפשים מטחנה בעתיד ואחת כזו שתלווה אותך שנים רבות...
אני הייתי מהמר על זהMAlexM כתב:האם הטחינה דקה מידי...
בכל מקרה, תנסה להפוך את המטחנה ולנער חזק עם טפיחות קלות. אולי נשארו שם גרגירים ממש קטנים מאחת הפעמים ששיחקת איתה והם מתלווים לגרגירים החדשים.
בגראף לא השקיעו באיכות חומרים, אבל היא טוחנת מצויין ואני לא חושב שהיא גורמת לאיזושהי בעיה.
הסלסלה נרכשה ביום א׳ השבועה.
זהו הצמד ( מכונה , מטחנה ) הראשון שלי , שנרכש בלי הרבה ידע. כשאגיע למצב של ״מיציתי״ אז כבר אקדיש יותר מחשבה בעניין.
אני מנקה את המטחנה על בסיס שבועי , יש צורך בניקוי יותר תדיר?
בכל מקרה תודה על התשובות.
זהו הצמד ( מכונה , מטחנה ) הראשון שלי , שנרכש בלי הרבה ידע. כשאגיע למצב של ״מיציתי״ אז כבר אקדיש יותר מחשבה בעניין.
אני מנקה את המטחנה על בסיס שבועי , יש צורך בניקוי יותר תדיר?
בכל מקרה תודה על התשובות.
אצלי זה קרה מסיבות אחרות, בעיקר ניקיון - למשל שמים כוס לפני הכנסת הידית ואז גרגרי קפה נופלים לכוס, או טימפור על משטח עם גרגרי קפה שנדבקים למסננת מלמטה ואחכ נופלים לכוס בחליטה, או גרגרים שהיו בידית שהוכנסה ללא מסננת למכונה
what's next?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יפה - הידיות מגומי?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)