הדיון הזה התפתח כבר להרבה יותר מסתם שאלה על שסתום של מקיניטה :-)

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
שלח תגובה
מגדל_קפה_קולומבי פותח השרשור
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 437
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #1 

ידעת שזה יקרה
העוזרת תמיד התעללה לי במקיניטה, זה התחיל מזה שהיא היתה מצחצחת אותה מבפנים ומבחוץ עם ברזלית, הסברתי לה שלא לצחצח אותה אבל היא עדיין המשיכה להשתמש בסבון, ושום הסברים ברוח טובה לא עזרו ואני לא אוהב את האנשים שמרשים לעצמם לצעוק על העוזרת או "לקנוס" אותה כפי שמקובל כאן.
לבסוף זה נגמר בזה שהייתי שוטף את המקיניטה לבד ושם אותה על מדף גבוה (העוזרת היא בערך מטר ארבעים), לא יודע עם שכחתי לשים את המקיניטה גבוהה או שהעוזרת טיפסה על כיסא, אבל איכשהוא היא הצליחה להגיע למקיניטה.....
הציפצוף של שסתום הביטחון הקפיץ אותי, ירדתי בריצה במדרגות ומיד הנמכתי את האש, אבל זה היה מאוחר מדיי, העודף של הקיטור כבר יצא מהשסתום שבצד.
מתוך הנחה שהשסתום לא חזר למקומו מעצמו כאשר המקיניטה התקררה (אני חושב שהוא מעט בולט יותר). ובגלל שדחיפה עם האצבע לא הזיזה אותו
מה אני צריך לעשות עם השסתום והמקיניטה?
1. לתת לשסתום מכה עדינה עם פטיש כדי שהוא יחזור למצבו הקודם?
2. לחפש שסתום וחדש ולהחליף אותו?
3. לזרוק את המקיניטה, פתרון מאוד לא מוצלח לדעתי.
או
שאולי מישהוא יציע לי פיתרון אחר.
נערך לאחרונה על ידי מגדל_קפה_קולומבי ב 04/11/2013 23:11, נערך פעם 1 בסך הכל.

eldza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 31 פעמים

שליחה #2 

להחליף שסתום לא יקר במיוחד
אלדד

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

Re: שאלה על שסתום של מקיניטה

שליחה #3 

מגדל_קפה_קולומבי כתב:ידעת שזה יקרה
העוזרת תמיד התעללה לי במקיניטה...
...

אולי מישהוא יציע לי פיתרון אחר.
...

מתבקש שבשלב ראשון תחליף עוזרת...
:lol: :) :o 8O

אחר כך כך נעזור לך לפתור את הבעייה של המקינטה... שנראית מהצד שולית...

עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

Re: שאלה על שסתום של מקיניטה

שליחה #4 

מיץ_פטל כתב:
מגדל_קפה_קולומבי כתב:ידעת שזה יקרה
העוזרת תמיד התעללה לי במקיניטה...
...

אולי מישהוא יציע לי פיתרון אחר.
...

מתבקש שבשלב ראשון תחליף עוזרת...
:lol: :) :o 8O

אחר כך כך נעזור לך לפתור את הבעייה של המקינטה... שנראית מהצד שולית...
...
כאן עוזרת שלא גונבת זה דבר מפתיע ולא מקובל, חבר שלי צילם במצלמה נסתרת את העוזרת גונבת כספים ותכשיטים והגיש נגדה תביעה כי נעלמו להם מהבית תכשיטים יקרים בעבר, השופט אמר לו משהוא בסגנון "מה אתה רוצה כולן גונבות זה נורמאלי". והכריח אותה להחזיר את התכשיטים והכסף שצולמו.
אבל
מה שהחבר שלי צילם היו תכשיטים חסרי ערך שהוא קנה כדי לתפוס את העוזרת אחרי שהיא גנבה תכשיטים יקרים.
ככה
שלאור זה
אין לי בעייה שלפעמים אני צריך לעשות לכלים מקצה שיפורים, זה שכל דבר שמעל לגובה של מטר ארבעים יצא לא לגמרי נקי, וזה שהיא לפעמים שוכחת לנקות מאחורי הדלתות, ולפעמים אפילו שוכחת לנקות את אחד מהחדרים.
זה מה יש
וזה הרע במיעוטו.
איתה לא הסתפקתי בהמלצות שקבלתי עליה ובדקתי אותה ואני עדיין בודק אותה.
היא אף פעם לא לקחה "פיתיון" שהשארתי.
וזה
אחרי איזה 6 עוזרות שתפסתי בגנבות שונות.
אבל
אתה צודק
הסיכון למקיניטה הוא בעייה.

עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #5 

eldza כתב:להחליף שסתום לא יקר במיוחד
...
אני לא יודע איפה בקולומביה אני אמצא שסתום, ואם אני אזמין אותו באיביי אז זה המון זמן ולא בטוח שיגיע.
שיחקתי עם השסטום טיפה ועכשיו הוא חזר למקומו הקודם והוא "קפיצי" אני אצרף תמונות כדי שתגידו לי אם הוא נראה בסדר. שלא יתפוצץ לי במטבח.
:-)

עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #6 

כמו שכתבתי
הצלחתי לשחק עם השסתום ובלי להפעיל כוח הוא התחיל לזוז.
רק מה
כולנו יודעים איך מנקים מקיניטה, אני לעולם לא התעמקתי איך ניראה השסתום.
אני לא יודע עם הוא תקין.
אז
דבר ראשון
עשיתי ניסיון קטן עם מים והם עלו לחלק העליון כרגיל, חוץ מזה לא ראיתי שהאדים יצאו מהשסתום בזמן הרתיחה, אני מצרף צילום של השסתום, מצטער על האיכות הגרועה של החלק הפנימי.....אני מפורסם כצלם גרוע ואיכשהו ה note2 לא נכנס לתוך מקיניטה של 4 מנות.
ואני עוד רוצה להתחיל להשתמש בטבלט 7 בתור פלאפון, כדי להוריד חלק משגיעות ההקלדה שלי.
בקיצור
האם השסתום עדיין שמיש ?

nogahackeru
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

פשוט להחליף שסתום. תנסה בחנות שממנה קנית את המקינטה או בביתי קפה שמוכרים והם יזמינו לך את החלק

docfeelgood
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #8 

השסתום ניראה בסדר
לך תעשה קפה

מקסימום אם יצאו מים תכבה את האש
ותשבור את הראש אם להזמין ומאיפה
בהצלחה

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #9 

אני חושב שבקולומביה יותר קל לשלוח מישהו שיעלים את העוזרת מאשר ללכת למשפט.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

דבוטאנט כתב:אני חושב שבקולומביה יותר קל לשלוח מישהו שיעלים את העוזרת מאשר ללכת למשפט.
...
:lol: :lol:

אבל זה לא מחזיר את הכסף והתכשיטים, ואפילו צריך לשלם למבצע העבודה...

עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #11 

nogahackeru את המקיניטה קניתי בהום סנטר, הם נתנו לי את הטלפון של היבואן אבל שם אמרו לי להתקשר בשבוע הבא בגלל שאין עם מי לדבר כי הם בספירת מלאי ואחרי כן יהיה להם סופ"ש ארוך בגלל HALOWIN, אבל על תדאג, עשיתי כעצתו של docfeelgood ואני מכין קפה עם המקיניטה, הכל בסדר!!!
דבוטאנט מיץ_פטל צודק, החבר שלי עשה את כל המלכודת כדי לקבל את מה שהיא גנבה בחזרה, אם כי משמועות ששמעתי עלות החיסול לפחות בעבר היתה זניחה, עד כמה שהבנתי לפני כ10 20 שנה היית צריך לגשת לקבוצה של רוכבי אופנועים שסתם ישבו ביחד בצד הרחוב באחת הפאבלות (שכונות העוני) במדיין, לתת תנונה וכתובת ומשהוא בסד"ג של 50$ והאיש בתמונה היה מחוסל.
האמת היא
שבסיפור הזה מי שהיה צריך להיות מחוסל לפי ההגיון הקולומביאני זה השופט, כי הוא בטוח קיבל כסף מהעוזרת.....ואם היו מחסלים אותו ומישהוא היה פונה אליה ומסביר לה למה הוא חוסל אז היא היתה מבינה שהיא "על הכוונת" וגונבת מבית אחר ונותנת את הכסף לחבר שלי. אם היו מחסלים אותה אז הכסף אבוד, וכאן מה שחשוב לאנשים זה רק הכסף.
בקיצור
או שהיא הייתה משלמת
או
פונה שהיא היתה פונה למישהוא שיחסל את החבר שלי.
בקיצור:
לא שווה להיכנס לבלאגנים, מה עוד שלחסל שופט היה עולה הרבה יותר כי לשופטים יש שומרי ראש על אופנועים.
דרך אגב
כל הסיפור היה לפני כמה שנים, אבל בעבר לפני יותר שנים החבר שלי לא היה פונה לבית משפט מפחד שיחסלו אותו, אני הופעתי מספר פעמים למשפט של מישהוא שפרץ לבית שלי ונתפס אפילו שאנשים הזהירו אותי שזה מסוכן, באיזה שהיא נקודה במשפט סירבתי לקבל פיצוי כספי עבור הגניבה וכאשר השופטת לא הבינה למה ה"גרינגו המשוגע" לא מסכים לקבל כסף (ולתת לה תירוץ לשחרר את הגנב ש"פיצה אותי" תמורת התשלום שהיא קיבלה) הבהרתי לשופטת שהיו לפחות שני פורצים, והשני הצליח לברוח עם מה שהוא גנב. אז מבחינתי לא רק שהפיצוי מגיע מכסף שגנבו מאנשים אחרים, אלא שמי שמשלם אותו זה השותף של הגנב שתפסנו ושמגן עליו.
האמת
נראה לי שרק הגנב הבין שאני לא מוכן לקבל את הכסף כ הוא נגנב ממישהוא אחר.
אבל בסופו של דבר העניין נסגר בזה שהשופטת שיחררה את הגנב למעצר בית עם אזיק אלקטרוני, ומאז אף אחד לא ראה לא אותו.
ואז היא נתנה לא בלי נוכחותו עונש רציני, עונש שהוא לעולם לא ירצה, כי כאן קל לקנות זהות אחרת ואין מערכת שמצליבה נתונים כמו טביעות אצבע.
אז מאחר וזה פורום קפה
אני אגיד איך זה מתקשר לקפה......התחלנו בשסתום של מקיניטה שבסוף אפילו לא היה תקול, ונגיע לעומק של הצד של תעשיית הקפה שלא ידוע מחוץ לקולומביה, ושכל קולומביאני יודע שהוא קיים אבל לא ידבר עליו.
כאן כולם גנבים, מי שגונב קצת יושב בכלא, מי שגונה הרבה מכבדים אותו והוא לא ישב בכלא בד"כ.
אדיוט שעושה דבר פשוט כמו לגדל קפה הוא פראייר, נונקונפרמיסט, ואינווידואל ששוחה נגד הזרם. עדיף להיות קונפרמיסט....להיות גנב וזהוא.
בגידול קפה ומכירתו כירוק אין אפילו כיסוי עלויות.
ועוד לא נגענו בנושא של מגדלי הקפה באיזורים מרוחקים ששליטת ההממשלה חלשה בהם.
המגדלים האלה נתונים ללחץ של לעבור לגידול סמים בשביל ברוני סמים עם או בלי מסווה אידאולוגי. יש כאן מגדלי קפה שהורגים אותם ואת בני משפחתם בגלל דברים כאלה.
או
שפשוט עוקרים להם את השתילים
ואז יש להם ברירה כלכלית לא פשוטה
לשתול שוב קפה, ולא רק להרגיז את ברוני הסמים אלא גם לחכות 6 שנים עד שהם יקבלו כסף עבור הקפה (קפה נותן פרי רק אחרי 6 שנים), מה שבתכלס אומר שהם ובני משפחתם ירעבו 5 או 6 שנים.
או לשתול קוקה ולקבל את הכסף אחרי חצי שנה מקסימום שנה.
ולקבל את ה"הגנה" של ברוני הסמים, אם כי זה יסכן אותם מול הממשלה והסוכנות האמריקאית למלחמה בסמים שעושים פשיטות ושורפים שדות של קוקה.
מה אתם הייתם עושים ?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #12 

אז מה? אתה מתחיל לקלות קוקה?
הגנה מברון סמים זאת הגנה שלאורך זמן רק מפסידים ממנה...
תפתח סטארט-אפ תהיה ברון קפה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

מגדל_קפה_קולומבי כתב: מה אתם הייתם עושים ?
...
הבנו... זה פשוט... נשארים עם העוזרת ומניחים את המקינטה מעל לגובה 140... או שותים קפה שחור ומנסים לשכוח מהכל...
:lol:

וברצינות, אתה חייב להתחיל לכתוב סיפורים, אתה ממש כישרון מבוזבז...
(Y)

עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #14 

מיץ_פטל כתב:
מגדל_קפה_קולומבי כתב: מה אתם הייתם עושים ?
...
הבנו... זה פשוט... נשארים עם העוזרת ומניחים את המקינטה מעל לגובה 140... או שותים קפה שחור ומנסים לשכוח מהכל...
:lol:

וברצינות, אתה חייב להתחיל לכתוב סיפורים, אתה ממש כישרון מבוזבז...
(Y)
...
זה לא אני, זה המשקה עם המשקע.

עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #15 

דבוטאנט כתב:אז מה? אתה מתחיל לקלות קוקה?
הגנה מברון סמים זאת הגנה שלאורך זמן רק מפסידים ממנה...
תפתח סטארט-אפ תהיה ברון קפה.
...
אני מתכנן אולי עסק בתחום הקפה באחת ממדינות צפון אמריקה וחשבתי לקרוא לו קרטל הקפה הקולומביאני, אבל אני לא חושב שאני אלך על זה. יש לי כבר את קרטל המעצבים הקולומביאני, ואני מתכוון לעסוק אולי גם בקפה ממקומות אחרים..
בד"כ נהוג תמורת ההגנה מברון סמים לשלוח לפחות ילד אחד שיהיה לוחם שלו, גם הילד מקבל כסף וגם אתה קשור איליו כי בתכלס יש לו בן ערובה. לגיסי שהוא המגדל קפה האמיתי יש שתי בנות, אישתי ואחותה. אם איזה ברון סמים יקח את אשתי אז הוא יתחרט על זה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #16 

אשכרה...
what's next?

שלח תגובה