רישות כל הארץ בסיבים אופטיים של חברת החשמל - יקח 20 שנה?
בכל כתבה שאני רואה על המיזם של חברת החשמל, רשום שרישות הסיבים בכל הארץ אמור לקחת 20 שנה. נראה לכם שזה באמת יקח 20 שנה? כי אם כן, העולם ב-2034 יהיה שונה מאוד. עד שנת 2030 אני מאמין שיהיה לכל אחד אינטרנט של 10 ג'יגה לפחות אם לא יותר... הם רציניים שם בחברת החשמל או עושים צחוק? ויה אירופה כזאת מטומטמת שהיא השקיעה מיליארדים על משהו שעוד 20 שנה יהיה ענתיקה?
שאלתי את חברת החשמל לגבי זה בעמוד הפייסבוק שלהם, הם ענו לי מקודם: https://www.facebook.com/israelelectric ... 0638476683
הם לא מחדשים אבל שום דבר, והם לא מוסרים פרטים כמה זמן זה אמור לקחת. אני רק אומר לכם שאם הם חושבים שעוד פאקינג 20 שנה מישהו יחכה ל1 ג'יגה ביט מסכנים, הם טועים ובגדול. כל הכסף שלהם על המיזם הזה ירד לטמיון ויזרק לפח.
אפילו 5-6 שנים זה הרבה. עד 2020 האינטרנט יהיה אחרת לגמרי. אם הם רוצים שיצא מהמיזם הזה משהו, הם צריכים לסיים את כל הרישות בכל הארץ עד תחילת-אמצע 2016 מקסימום, ולא נראה לי שזה הולך לקרות לפי הקצב.
שאלתי את חברת החשמל לגבי זה בעמוד הפייסבוק שלהם, הם ענו לי מקודם: https://www.facebook.com/israelelectric ... 0638476683
הם לא מחדשים אבל שום דבר, והם לא מוסרים פרטים כמה זמן זה אמור לקחת. אני רק אומר לכם שאם הם חושבים שעוד פאקינג 20 שנה מישהו יחכה ל1 ג'יגה ביט מסכנים, הם טועים ובגדול. כל הכסף שלהם על המיזם הזה ירד לטמיון ויזרק לפח.
אפילו 5-6 שנים זה הרבה. עד 2020 האינטרנט יהיה אחרת לגמרי. אם הם רוצים שיצא מהמיזם הזה משהו, הם צריכים לסיים את כל הרישות בכל הארץ עד תחילת-אמצע 2016 מקסימום, ולא נראה לי שזה הולך לקרות לפי הקצב.
- want_upload
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 462
- נתן תודות: 423 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
בואו ננסה למצוא כמה זמן לקח לחברות בחו"ל כדי לפרוס תשתית אופטית.
אני קורא רוסית ואני חיפשתי לגבי פריסת תשתית אופטית בעיר מוסקבה(בירת רוסיה).
אז ככה: במוסקבה מתגוררים כ11+ מיליון תושבים ויש שם חברה הנקראת MGTS, זו חברה שהעיסוק שלה דומה לבזק שלנו. היא מספקת שירותי טלפון וגישה לאינטרנט. החברה הזאת החליטה להעביר את כל המנויים שלה לחיבור אופטי מסוג GPON. ברור שלא כל התושבים הם המנויים של MGTS אבל יש לה עדיין הרבה מנויים.
אז החברה הזאת התחילה בפריסת GPON בשנת 2011 ומתכונת לסיים בשנת 2015 או 2017(בכתבות שונות יש תאריכים שונים).
אני מקווה שלIBC ייקח הרבה פחות מ20 שנה כדי לפרוס תשתית אופטית.
אז ככה: במוסקבה מתגוררים כ11+ מיליון תושבים ויש שם חברה הנקראת MGTS, זו חברה שהעיסוק שלה דומה לבזק שלנו. היא מספקת שירותי טלפון וגישה לאינטרנט. החברה הזאת החליטה להעביר את כל המנויים שלה לחיבור אופטי מסוג GPON. ברור שלא כל התושבים הם המנויים של MGTS אבל יש לה עדיין הרבה מנויים.
אז החברה הזאת התחילה בפריסת GPON בשנת 2011 ומתכונת לסיים בשנת 2015 או 2017(בכתבות שונות יש תאריכים שונים).
אני מקווה שלIBC ייקח הרבה פחות מ20 שנה כדי לפרוס תשתית אופטית.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78900
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
עיקר הבעיה היא ה-backbone ולפי מה שהבנתי זה כבר בוצע.
מכיוון שלחברת החשמל יש עמודי חשמל בכל מקום, זה גם לא סיפור להוסיף תשתית של סיבים לתשתית הקיימת.
בקיצור, זה לא מסובך במיוחד.
מכיוון שלחברת החשמל יש עמודי חשמל בכל מקום, זה גם לא סיפור להוסיף תשתית של סיבים לתשתית הקיימת.
בקיצור, זה לא מסובך במיוחד.
א. סליחה על הבורות, מה זה backbone?oferlaor כתב:עיקר הבעיה היא ה-backbone ולפי מה שהבנתי זה כבר בוצע.
בקיצור, זה לא מסובך במיוחד....
ב. לפי מה שקראתי, צריך 28,000 ק"מ של סיבים אופטיים כדי לרשת את כל המדינה. לחברת החשמל יש כבר 3000 ק"מ של סיבים אופטיים, וכדי להשלים את כל הרישות בכל המדינה צריך עוד 25,000 ק"מ של סיבים אופטיים. 25,000 ק"מ של סיבים אופטיים כמה זמן אמור לקחת להערכתך?
- ArielAberjil
- חבר ותיק

- תגובות: 2011
- נתן תודות: 178 פעמים
- קיבל תודות: 138 פעמים
לא ברור איפה מתוכנן הפריסה?
מפורסם מידע רק לגבי ב"ש וגם שם המידע לא ברור כ"כ..
מפורסם מידע רק לגבי ב"ש וגם שם המידע לא ברור כ"כ..
לפי מה שהבנתי בהתחלה מתחילים עם ב"ש, ואמורים להתחיל בתחילת 2014 או בחודש נובמבר 2013. אחרי זה אני חושב שימשיכו לרשת את הפריפריה בגלל שלפי מה שהבנתי הם נותנים עדיפות לפריפריה לפני המרכז.ArielAberjil כתב:לא ברור איפה מתוכנן הפריסה?
מפורסם מידע רק לגבי ב"ש וגם שם המידע לא ברור כ"כ.....
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
מוסקבה יותר קרובה ל15 מליון תושבים (12 מליון רשומים).want_upload כתב:בואו ננסה למצוא כמה זמן לקח לחברות בחו"ל כדי לפרוס תשתית אופטית.
אני מקווה שלIBC ייקח הרבה פחות מ20 שנה כדי לפרוס תשתית אופטית....
יש שם גם פרויקט מטורף שקשור לאופטיקה עם eci, כבר ב2011 כשהייתי שם היה להם LTE פרוס בפארק גורקי. פארק פי כמה וכמה מפארק הירקון וכולו מכוסה WiFi חינם.
אתם מאבדים את הנושא... מי דיבר על מוסקבה?TANDBERG כתב:מוסקבה יותר קרובה ל15 מליון תושבים (12 מליון רשומים).want_upload כתב:בואו ננסה למצוא כמה זמן לקח לחברות בחו"ל כדי לפרוס תשתית אופטית.
אני מקווה שלIBC ייקח הרבה פחות מ20 שנה כדי לפרוס תשתית אופטית....
יש שם גם פרויקט מטורף שקשור לאופטיקה עם eci, כבר ב2011 כשהייתי שם היה להם LTE פרוס בפארק גורקי. פארק פי כמה וכמה מפארק הירקון וכולו מכוסה WiFi חינם....