(עוד) בעייה מטרידה ב LG PX4 - זמזום טורדני
-
sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4937
- נתן תודות: 523 פעמים
- קיבל תודות: 690 פעמים
שלום חברים,
אתחיל ואומר שאותו עניין BUZZ טורדני נדון כאן בעבר בפוסט אחד או שניים אך לצערי לא מצאתי פיתרון באותם פוסטים.
למען האמת אני עצמי הגבתי באחד מאותם פוסטים וטענתי שאכן נשמע מן BUZZ בזמן עבודת המסך אך הוא ממש זניח ובקושי נשמע.
אז זהו, העניין השתנה מעט ולא לטובה ...
אותו זמזום התגבר. לא משהו שמוביל עדיין לתלישת שיער מעצבים אבל בהחלט לא נחמד בעיקר כשצופים בשעת לילה מאוחרת בסביבה שקטה.
הזמזום נשמע בכל מקורות הוידאו אך במיוחד ב HDMI.
עוד אוסיף שמקור אותו זימזום הוא בבירור בחלק העליון של המסך - נשמע כאילו בוקע מאיזור אמצע המסגרת העליונה.
החלפתי כבל חשמל ומקור מתח - זה לא זה ...
שאלתי לבעלי המסך האמור - כמה התופעה נפוצה (אם בכלל) והאם לדעתכם יש סיבה מוצדקת להפעיל את האחריות ולפנות ליבואן בעניין זה ?
אתחיל ואומר שאותו עניין BUZZ טורדני נדון כאן בעבר בפוסט אחד או שניים אך לצערי לא מצאתי פיתרון באותם פוסטים.
למען האמת אני עצמי הגבתי באחד מאותם פוסטים וטענתי שאכן נשמע מן BUZZ בזמן עבודת המסך אך הוא ממש זניח ובקושי נשמע.
אז זהו, העניין השתנה מעט ולא לטובה ...
אותו זמזום התגבר. לא משהו שמוביל עדיין לתלישת שיער מעצבים אבל בהחלט לא נחמד בעיקר כשצופים בשעת לילה מאוחרת בסביבה שקטה.
הזמזום נשמע בכל מקורות הוידאו אך במיוחד ב HDMI.
עוד אוסיף שמקור אותו זימזום הוא בבירור בחלק העליון של המסך - נשמע כאילו בוקע מאיזור אמצע המסגרת העליונה.
החלפתי כבל חשמל ומקור מתח - זה לא זה ...
שאלתי לבעלי המסך האמור - כמה התופעה נפוצה (אם בכלל) והאם לדעתכם יש סיבה מוצדקת להפעיל את האחריות ולפנות ליבואן בעניין זה ?
- DannyZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1624
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
לפי התיאור והמיקום זה נשמע כמו המאווררים של המסך.
אצלי היצרן אפילו כיסה את עצמו עם המשפט הבא בהוראות:
The display unit is fi tted with a cooling fan to dissipate heat generated during normal use. The
whirring sound is caused by rotation of the fan and is not a malfunction.
אצלי היצרן אפילו כיסה את עצמו עם המשפט הבא בהוראות:
The display unit is fi tted with a cooling fan to dissipate heat generated during normal use. The
whirring sound is caused by rotation of the fan and is not a malfunction.
-
sigamore
- חבר מביא חבר

DannyZ,
אתה מדבר על ה PX4 ? ככל הידוע לי המסך "נטול" מאווררים.
בכל מקרה ה"רעש" לא נשמע כמו נהמת מאוורר אלא ממש BUZZ חשמלי => כזה שבוקע לעיתים מספקי כוח.
אתה מדבר על ה PX4 ? ככל הידוע לי המסך "נטול" מאווררים.
בכל מקרה ה"רעש" לא נשמע כמו נהמת מאוורר אלא ממש BUZZ חשמלי => כזה שבוקע לעיתים מספקי כוח.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
אין שום מאווררים ב PX4 ובשום פלאזמה שנמכרת היום הרעש שאתה שומע זה רעש של השראה מחלקו העליון של המסך. הרעש הוא לא טבעי ולא צריך להיות זה הזמן להזמין טכנאי ולהחליף את המסך. הבעיה ידועה ונתקלתי כבר עם כמה מסכים עם אותה בעייה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
חברה, לצערי/שמחתי, תופעת הזמזום מוכרת לי מזה שנים רבות.
המקרה הראשון שאני מכיר היה בדור הרביעי והחמישי של פלאזמות פנסוניק שיובאו למקומות שונים במטוס.
בהתחלה חשבו שמדובר בבעיה שקשורה למאווררים (שהיו בזמנים הללו פעילים), אך זה התברר כטעות. מכיוון שלא הצליחו, בשרשורים רבים ב-AVS למצוא קשר ישיר בין סדרת היצור (מס' סידורי) והבעיה, ובגלל שהיא בפירוש הופיעה במכשירים מסויימים אך לא באחרים, ניסינו בזמנו למצוא קשר בין כל המקרים.
התופעה התבטאה בזמזום שהיה הכי חזק כאשר המסך היה לבן לחלוטין.
למסכים יש תקני "שקט" (קרי: רעש) מאוד קשיחים, והמסכים הללו עברו על התקנים.
התברר שהמכנה המשותף היה גובה. המסכים הותקנו במקומות גבוהים (דנבר, SALT LAKE CITY וכו'), או ששינעו אותם בעזרת מטוסים שהגביהו טוס. פנסוניק החליפה הרבה מאוד מסכים בארה"ב ולבסוף הבעיה נפתרה.
מקור הזמזום היה באחד הרכיבים שנכנס לאוסילציות (זמזום) לאחר שהוא נפגע מהגובה.
דבר ראשון מומלץ להתלונן בחברה כי זה לא מצב תקין. דבר שני, מומלץ לנסות ולבקש החלפה למכשיר שאינו באותה סדרת SERIAL NUMBERS כמו המסך הקיים שלך, אז יש סיכוי שזה הגיע במשלוח אחר והבעיה לא תופיע בו.
המקרה הראשון שאני מכיר היה בדור הרביעי והחמישי של פלאזמות פנסוניק שיובאו למקומות שונים במטוס.
בהתחלה חשבו שמדובר בבעיה שקשורה למאווררים (שהיו בזמנים הללו פעילים), אך זה התברר כטעות. מכיוון שלא הצליחו, בשרשורים רבים ב-AVS למצוא קשר ישיר בין סדרת היצור (מס' סידורי) והבעיה, ובגלל שהיא בפירוש הופיעה במכשירים מסויימים אך לא באחרים, ניסינו בזמנו למצוא קשר בין כל המקרים.
התופעה התבטאה בזמזום שהיה הכי חזק כאשר המסך היה לבן לחלוטין.
למסכים יש תקני "שקט" (קרי: רעש) מאוד קשיחים, והמסכים הללו עברו על התקנים.
התברר שהמכנה המשותף היה גובה. המסכים הותקנו במקומות גבוהים (דנבר, SALT LAKE CITY וכו'), או ששינעו אותם בעזרת מטוסים שהגביהו טוס. פנסוניק החליפה הרבה מאוד מסכים בארה"ב ולבסוף הבעיה נפתרה.
מקור הזמזום היה באחד הרכיבים שנכנס לאוסילציות (זמזום) לאחר שהוא נפגע מהגובה.
דבר ראשון מומלץ להתלונן בחברה כי זה לא מצב תקין. דבר שני, מומלץ לנסות ולבקש החלפה למכשיר שאינו באותה סדרת SERIAL NUMBERS כמו המסך הקיים שלך, אז יש סיכוי שזה הגיע במשלוח אחר והבעיה לא תופיע בו.
-
sigamore
- חבר מביא חבר

אורן / עופר , תודה על ההבהרות !
אכן ה"רעש" מתחזק ככל שהמסך בהיר יותר.
עוד שאלה ברשותכם => האם מעבר למפגע הסביבתי (בו איני מקל ראש) יש גם השלכות על ביצועי המסך ?
בכל מקרה אצור קשר עם היבואן ואדווח על כל התפתחות מעניינת.
שבת שלום
אכן ה"רעש" מתחזק ככל שהמסך בהיר יותר.
עוד שאלה ברשותכם => האם מעבר למפגע הסביבתי (בו איני מקל ראש) יש גם השלכות על ביצועי המסך ?
בכל מקרה אצור קשר עם היבואן ואדווח על כל התפתחות מעניינת.
שבת שלום
- orental5
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 439
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
זימזומים ממסך הפלאזמה LG PX4
לאור כל השירשורים לגבי הזימזום הטרודני שמתי לב שגם המסך שלי (PX4) מרעיש,
הזימזום תמיד היה קיים אך לא ידעתי שהוא אינו טבעי.
המסך נמצא ברשותי כ- 8 חודשים.
רציתי לדעת:
1. האם הזימזום ילך ויגבר כפי שתואר בשירשורים?
2. האם יש מקום ולעמוד על החלפת המסך?
הזימזום תמיד היה קיים אך לא ידעתי שהוא אינו טבעי.
המסך נמצא ברשותי כ- 8 חודשים.
רציתי לדעת:
1. האם הזימזום ילך ויגבר כפי שתואר בשירשורים?
2. האם יש מקום ולעמוד על החלפת המסך?
- oferlaor
- מנהל

1. הוא לא הולך ומתגבר, אם כבר הוא נחלש לאורך זמן.
2. זה כבר תלוי בך, סביר להניח שמסך חדש יציג את הבעיה באופן זהה לחלוטין.
לצערי זו תופעה פילית (אודיו/וידאופילית) קשה - שברגע שמעירים לך על תופעה (זכור לי מקרה ה-CUE הקשה שבו חליתי לאחר שהציגו לי את הבעיה פעם אחת בבירור...) אתה רואה אותה כבר בכל מקום והיא לא נותנת לך מנוחה.
2. זה כבר תלוי בך, סביר להניח שמסך חדש יציג את הבעיה באופן זהה לחלוטין.
לצערי זו תופעה פילית (אודיו/וידאופילית) קשה - שברגע שמעירים לך על תופעה (זכור לי מקרה ה-CUE הקשה שבו חליתי לאחר שהציגו לי את הבעיה פעם אחת בבירור...) אתה רואה אותה כבר בכל מקום והיא לא נותנת לך מנוחה.
-
sigamore
- חבר מביא חבר

להלן תגובת היבואן -
"...הבעייה לא מוכרת..."
"...החלפת מסך אינה באה בחשבון..."
והפתרון -
"בתיאום מראש יגיע טכנאי יפתח את המסך וימרח חומר בידוד על השנאים שכנראה גורמים לרעש"
עד כאן דבר היבואן.
תובנות, הצעות, מילה טובה
"...הבעייה לא מוכרת..."
"...החלפת מסך אינה באה בחשבון..."
והפתרון -
"בתיאום מראש יגיע טכנאי יפתח את המסך וימרח חומר בידוד על השנאים שכנראה גורמים לרעש"
עד כאן דבר היבואן.
תובנות, הצעות, מילה טובה
- oferlaor
- מנהל

הפיתרון שהוצע על ידי היבואן משול לכוסות רוח למת זה לא יעזור בכלל מכיר את הפיתרון הזה זה מחליש בטיפה את הבעיה אבל לא קרוב לפיתרון אפילו. תדרוש החלפת מסך כי מגיע לך הרי ח.י תמיד מתגאים בשירות ה VIP שלהם שכולל החלפת מסך על כל בעיה שיש אז זה רגע המבחן.