האם חובה רמקולים מאותה חברה להשלמת הסראונד בסט?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1571
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #1 

ה"הנהלה" מתווכחת איתי ורציתי תשובה ברורה ומנומקת מדוע חייב או לא חייב להשלמת סט רמקולים(במקרה שלי סראונד) של אותה חברה.

כרגע אני עם סט של PolkAudio שניים קדמיים Rti A3 וסנטר Csi3.
מחפש להשלים לסט זוג סראונד שיהיו בטוח טובים יותר מפירלס נצרת הנוכחיים.
אני טוען שאין צורך לקחת משהו מאותה החברה, שמתי עין על Wharfedale DIAMOND 10.SR.
מה אתם אומרים?

תודה :)

ishaked
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372
נתן תודות: 381 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #2 

לדעתי, כל עוד מדובר על רמקול שונה (גם אם זה מסידרה זהה, הגודל והמבנה של אחוריים יעודיים לא בגודל של הקדמיים) לא תקבל סאונד זהה. קרוב אולי, זהה לא.
אתה צריך לבדוק איזה רמקול הכי יתאים לך מאחורה: שטוח, מדפי, סטלייט, ביפולאר לפי מגבלות המיקום.
לאחר שתחליט על סוג רמקול תתחיל לבדוק אפשרויות.
במידה ואינך שומע מוזיקה רב ערוצית יש פחות חשיבות לחותמת צליל. פשוט תחפש רמקול אחורי טוב.
יש ללמוד מטעויות של אחרים, אנחנו לא חיים מספיק זמן בשביל לטעות כל כך הרבה.

MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

ishaked כתב:לדעתי, כל עוד מדובר על רמקול שונה (גם אם זה מסידרה זהה, הגודל והמבנה של אחוריים יעודיים לא בגודל של הקדמיים) לא תקבל סאונד זהה. קרוב אולי, זהה לא.
אתה צריך לבדוק איזה רמקול הכי יתאים לך מאחורה: שטוח, מדפי, סטלייט, ביפולאר לפי מגבלות המיקום.
לאחר שתחליט על סוג רמקול תתחיל לבדוק אפשרויות.
במידה ואינך שומע מוזיקה רב ערוצית יש פחות חשיבות לחותמת צליל. פשוט תחפש רמקול אחורי טוב.
...
מזה אני מבין שתשובה יבשה לשאלתי היא לא חייב...?

ממדי אזור הישיבה הם 2.4 מ' מהקיר הקדמי של הטלוויזיה ו3 מ' רוחב. כאשר יש עוד מרחק מאוחרי היושבים אך הוא מנוצל למשהו אחר ולא ניתן להתרחק או למקם רמקולים כך שהרמקולים יכולים להיתלות רק לצידי המאזינים.
שטוח, מדפי, סטלייט, ביפולאר :?: אני לא בקיא בהגדרות אבל ממה שציינתי שיש לי כרגע ושכחתי להוסיף רסיבר דור ישן Marantz SR4300 שבזמן הלא רחוק יוחלף באחד חדיש עם מערכת כיול, כמו כן ישנו גם סאב של Rythmik F12.

האם זה יעזור לכם לעזור לי בבחירה? התקציב המקורי עלה וניתן ללכת עד 1500 ש"ח (בפריסת תשלומים כמובן :wink: )

תודה לכולם.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

עובר ק"ב, בהחלט לא חייב אותם רמקולים מלפנים ומאחור (אבל אתה תמיד יכול לשקול לקנות את הפולק אודיו FXI A4 - יעלו לך פחותך מ-2,500 ש"י ביבוא אישי...) ;)
עבור מוזיקה יש עקרונית יתרון לשמירה על דמיון גודל ככל האפשר בין כל הרמקולים.

אפשר אולי לראות סקיצה של החדר מבחינת מיקום הרמקולים?

בכל מקרה, כעיקרון עבור ק"ב נטו עדיפים רמקולים דיפולאריים - למוניטור אודיו יש את ה-BX-FX המשובחים במחיר שאמור להיות קרוב מאוד לתקציב שלך אחרי קצת מיקוח.
אם אתה שומע מוזיקה רב-ערוצית, עדיפים רמקולים רגילים (ואז לא הייתי מתפשר על הוורפידייל 10 SR, כי צריך בכל זאת לדחוף סאונד קצת יותר איכותי), כגון וורפידייל 10.1, מוניטור אודיו MASS 10, ואולי אפילו מורל SP2...

MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אפשר אולי לראות סקיצה של החדר מבחינת מיקום הרמקולים?
...
אני מעלה תרשים של החדר ההזוי שבו אני צריך להסתדר היום:

[img2=550x383]http://img546.imageshack.us/img546/1888/1z2r.jpg[/img2]

Uploaded with ImageShack.us

ניתן לראות בבירור שסראונד נמצאים אפילו קדימה מהמאזין, לא ממש בצידי האוזניים, הרמקול הימני(לכיוון הצפייה) כבר יושב מעט יותר לאחור.
החדר גדול אבל חילקנו אותו לשניים, מחשב צד אחד וצד אחר "קולנוע". לכן הישיבה היא בערך האמצע החדר.
בצד השמאלי ישנם ארונות עד לתקרה, השטח שם מת. אולי לא תהייה ברירה ולהתקין רמקולם גבוהה יותר עם זווית? או שדיפולריים יפצו על העובדה שהם לא ממש בצידי המאזין?
אני מקווה שהתרשים ברור...

ishaked
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372
נתן תודות: 381 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #6 

יש לך אפשרות להניח ריצפתיים כחצי מטר מאחורי הספה?
מדפיים על סטנד?
תלייה על מתקן מהתקרה?
יש ללמוד מטעויות של אחרים, אנחנו לא חיים מספיק זמן בשביל לטעות כל כך הרבה.

MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

יש אפשרות אבל זה ממש יהיה פירוטכניקה, הכי "אסתטי" יהיה רמקולים תלויים בתקרה בזווית מאחור אבל לך תמשוך כבלים לשם.... זה בית ישן ולהתחיל להריץ כבלים זה גם קשה וגם מכוער... שלא לדבר על התלייה.
חצי מטר מהספה אפשרי אבל דחוק כי שים לב שבין הארונות לספה יש מעבר.... המרחק מהספה לארונות הוא כמטר.... זה כאילו לתקוע עב"מ באמצע החדר. הילדים בטוח יפגעו בזה מתישהו כי המעבר הוא הדרך ליציאה הנוספת שהיא בעצם כניסה לחדר השינה שלהם.
ככה זה :? דירה שכורה.....
אני מתחיל לחשוב שפשוט כדאי להתאפק עם הדחף ולחכות שנעבור לדירה משלנו. זה בתכנון אבל אין דדליין או משהו כזה...
בכול זאת , פתרון יצירתי נוסף? :מבולבל:

MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

:מבולבל:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”