בעיה בביטול HDMI Passthrough ופיצולו
רסיבר סוני 520 מחובר בHDMI למחשב ומעביר לטלוויזיה (LG). יש חוסר נוחות בשימוש, כשלמשל אי אפשר לשמוע רדיו ולעבוד מול המחשב באותו זמן... גם הנושא של בקרה הפוכה של עוצמת הקול - לא ממש עובדת נוח, כשהטלוויזיה "שוכחת" כל פעם שהיא מחוברת לרסיבר עם פיקוד הפוך...
בקיצור, רציתי לנסות לחבר HDMI מפוצל מהמחשב לרסיבר (לאודיו) ובמקביל לטלוויזיה (לווידאו). הבעיה, שברגע שאני מחבר , המחשב לא מזהה את סוג המסך בצורת תקינה (אני משער- הפרעה בתקשורת) , ומציג ברזולוציה לא נכונה.
מה עושים? נאלצים להשתמש בשתי יציאות המסך - DVI + HDMI ? במצב CLONE? האודיו יעבוד בצורה כזו?
בקיצור, רציתי לנסות לחבר HDMI מפוצל מהמחשב לרסיבר (לאודיו) ובמקביל לטלוויזיה (לווידאו). הבעיה, שברגע שאני מחבר , המחשב לא מזהה את סוג המסך בצורת תקינה (אני משער- הפרעה בתקשורת) , ומציג ברזולוציה לא נכונה.
מה עושים? נאלצים להשתמש בשתי יציאות המסך - DVI + HDMI ? במצב CLONE? האודיו יעבוד בצורה כזו?
הקפצה... פיקסי?...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
מצטער, אצלי ה-HTPC הוא ייעודי ומחובר רק לרסיבר, אז אין לי נסיון עם עבודה מרובת מגברים/רמקולים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
כנראה לא הסברתי טוב.
אין כל כפילות מגברים...
תצורה אחת, עובדת: מחשב->מגבר->TV (בPASSTHROUGH) ---> לא נוח...
מנסה תצורה שניה:
מחשב--> מגבר
+מחשב -->TV (על אותו כבל HDMI, מפוצל) - המחשב מאבד את הרזולוציה הנכונה...
למה?
תצורה אחת, עובדת: מחשב->מגבר->TV (בPASSTHROUGH) ---> לא נוח...
מנסה תצורה שניה:
מחשב--> מגבר
+מחשב -->TV (על אותו כבל HDMI, מפוצל) - המחשב מאבד את הרזולוציה הנכונה...
למה?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
למה לא לחבר תמיד דרך המגבר?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
זה מה שאני עושה עד עכשיו... וזה גם עובד לא רע... רק יש לי בעיות של נוחות שימוש...
1. הPASSTHROUGH לא תמיד עובד, ביחוד כשאני מעביר נניח לTUNER, ומעוניין עדיין לצפות במחשב
2. ערוץ הפיקוד החוזר - גם לא תמיד "תופס" בטלוויזיה, ומעביר לי לפעמים לTV במגבר (האופטי) כשהחיבור הוא בעצם למחשב.
בקיצור, הכוונה לנתק את הקשר הגורדי הזה... אם רק אפשר.
1. הPASSTHROUGH לא תמיד עובד, ביחוד כשאני מעביר נניח לTUNER, ומעוניין עדיין לצפות במחשב
2. ערוץ הפיקוד החוזר - גם לא תמיד "תופס" בטלוויזיה, ומעביר לי לפעמים לTV במגבר (האופטי) כשהחיבור הוא בעצם למחשב.
בקיצור, הכוונה לנתק את הקשר הגורדי הזה... אם רק אפשר.
> ובעזרת מתאם DVI ל HDM
הכוונה ליציאת DVI הנוספת של כרטיס המסך? המחשב יודע לפצל אודיו לHDMI ותמונה לDVI?
הכוונה ליציאת DVI הנוספת של כרטיס המסך? המחשב יודע לפצל אודיו לHDMI ותמונה לDVI?
הבנתי. כנראה שזה מה שאנסה. ואתה אומר שהוא יעביר את האודיו בHDMI, בכל מקרה?
פשוט נמאס לי מההתעסקות עם הBYPASS הזה והפעלת הרסיבר כל פעם שאני מעוניין לעשות פעולה על המחשב, ל
בעצם אני מאבד את היכולת לשליטה חוזרת של שלט הטלוויזיה על המגבר (עוצמה, פה ושם גם כיבוי).
פשוט נמאס לי מההתעסקות עם הBYPASS הזה והפעלת הרסיבר כל פעם שאני מעוניין לעשות פעולה על המחשב, ל
בעצם אני מאבד את היכולת לשליטה חוזרת של שלט הטלוויזיה על המגבר (עוצמה, פה ושם גם כיבוי).