חייב דלת אקוסטית לחדר כמה שיותר מהר.

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
valderama8 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אז ככה, לפני 3 שנים בערך עשינו שיפוץ בבית ואיתו החלפנו גם את כל הדלתות. הדלתות שיש ברשותנו הם של חברת "חמדיה" והם מהסוג הפשוט ביותר אני חושב (בקבלה שראיתי כל אחת מהם עלתה 1500 ש"ח). באותה תקופה הייתי חייל ולא ממש התעניינתי בסוג הדלת וזה ממש לא עניין אותי. כיום, בתור סטודנט, הרעש שנכנס לי לחדר פשוט מוציא אותי מדעתי, אני לא מצליח להתרכז בשיט ויכול ללמוד רק שהבית ריק. אני שומע כל דבר, אנשים מדברים אפילו שלא בקול גבוה, פסיעות של הליכה ואפילו שמכינים כוס קפה במטבח.

החלטתי שאין מנוס מלהחליף את הדלת, שדיברתי עם אבא שלי הוא כמובן היה נגד ואמר לי שאני עושה סרטים מכל דבר, התעניינתי קצת באקוסטיקה לחדר והבנתי שיש פתרונות לדברים האלה ואפשר להחליף לדלת אקוסטית.
שאלתי אליכם, איזה דלת מומלצת לבידוד רעשים בצורה הטובה ביותר? אני לא כל כך מבין במחירים אבל אני מוכן להשקיע כמה שצריך בשביל תוצאה טובה.
ועוד שאלה, בכל חדר עם דלת פשוטה בבית סטנדרטי אמורים לשמוע את כל הדברים האלה? או שזה פשוט קיצוני אצלי?

סליחה על החפירה ותודה לעוזרים!!

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709
נתן תודות: 204 פעמים
קיבל תודות: 711 פעמים

שליחה #2 

במקום דלת קנה אטמי אוזניים בכמה שקלים.
זול זמין ומהיר...

תמונה

Sync
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 287
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #3 

ברוך הבא.
נתחיל מהסוף, הבעיה לא אמורה להתקיים לו רק עבדו בישראל לפי התקן הישראלי המחיים דלת מלאה לפחות 50%.
הבעיה העיקרית בדלתות מעבר למשקל הקל עקב חומרים נחותים הוא מעבר אוויר חפשי סביב הדלת. הדרך הפשוטה והזולה ביותר תהיה להתחיל באיטום סביב הדלת במלוא היקפה על ידי ספים גמישים המונעים מעבר אויר דרך הפתח כשהדלת סגורה. זה אומר כל המשקופים כולל עליון ותחתון. סביר שפתרון זה ישפר משמעותי מעבר סאונד בעוצמת דיבור. האפשרות השניה תהיה להוסיף פלטות עץ או יריעת MLV על פני הדלת להוספת מסה. כל אלו ניתנים לביצוע עצמי.
האפשרות הבאה היא להחליף לדלת מלאה עם ספים מובנים למניעת מעבר קול. אפילו לחמדיה יש דלת משופרת...
או לפנות ליועץ אקוסטי מיומן בנושאים אלו שיתכנן מערכת דלת/משקוף כדי שתוכל לבצע עם נגר הבית.שלך.
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית

valderama8 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

Sync כתב:ברוך הבא.
נתחיל מהסוף, הבעיה לא אמורה להתקיים לו רק עבדו בישראל לפי התקן הישראלי המחיים דלת מלאה לפחות 50%.
הבעיה העיקרית בדלתות מעבר למשקל הקל עקב חומרים נחותים הוא מעבר אוויר חפשי סביב הדלת. הדרך הפשוטה והזולה ביותר תהיה להתחיל באיטום סביב הדלת במלוא היקפה על ידי ספים גמישים המונעים מעבר אויר דרך הפתח כשהדלת סגורה. זה אומר כל המשקופים כולל עליון ותחתון. סביר שפתרון זה ישפר משמעותי מעבר סאונד בעוצמת דיבור. האפשרות השניה תהיה להוסיף פלטות עץ או יריעת MLV על פני הדלת להוספת מסה. כל אלו ניתנים לביצוע עצמי.
האפשרות הבאה היא להחליף לדלת מלאה עם ספים מובנים למניעת מעבר קול. אפילו לחמדיה יש דלת משופרת...
או לפנות ליועץ אקוסטי מיומן בנושאים אלו שיתכנן מערכת דלת/משקוף כדי שתוכל לבצע עם נגר הבית.שלך.
...
קודם כל תודה רבה על העזרה. דבר שני, בתור אחד שאין לו מושג בדברים האלו, מה היית ממליץ לי לעשות?
להחליף דלת או להתחיל באיטום של הדלת?
עכשיו ראיתי באתר של חמדיה שהם מציעים דלת אקוסטית (סעמק אם הייתי יודע על הדברים האלו), זה אמור להספיק רכישת הדלת הזאת? וכמה היא אמורה לעלות בערך עם התקנה?

EyalR
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1024
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #5 

דלתות חמדיה נחשבות לדלתות טובות. יכול להיות שהן הפשוטות ביותר שלהם אך עדיין מחירן גבוה מדלת ממוצעת והן אמורות להיות טובות. לא בטוח שדלת יקרה שלהם מבודדת יותר (מלבד זו המוגדרת אקוסטית), אלא מעוצבת יותר.
בדר"כ מתקינים דלתות עם פס אטימה אבל יכול להיות שלא התקינו אותה כמו שצריך כך שיש מרווחים. תחשיך את החדר לגמרי כשיש אור יום מחוץ לחדר וסגור את הדלת. בדוק אם אתה רואה אור חודר מבעד למשקוף הדלת. אם לא, סביר להניח שהאטימה טובה. אם כן, היא לא ואז או שצריך לכוון את הדלת או להחליף את פסי האטימה (ניתן לקנות באייס/הום סנטר) פסי אטימה. תתחיל מזה כי כפי שנאמר לך זה הפתרון הזול ביותר.

הדלת האקוסטית של חמדיה עלתה בערך 3500 ש"ח בפעם האחרונה שביררתי.

valderama8 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

EyalR כתב:דלתות חמדיה נחשבות לדלתות טובות. יכול להיות שהן הפשוטות ביותר שלהם אך עדיין מחירן גבוה מדלת ממוצעת והן אמורות להיות טובות. לא בטוח שדלת יקרה שלהם מבודדת יותר (מלבד זו המוגדרת אקוסטית), אלא מעוצבת יותר.
בדר"כ מתקינים דלתות עם פס אטימה אבל יכול להיות שלא התקינו אותה כמו שצריך כך שיש מרווחים. תחשיך את החדר לגמרי כשיש אור יום מחוץ לחדר וסגור את הדלת. בדוק אם אתה רואה אור חודר מבעד למשקוף הדלת. אם לא, סביר להניח שהאטימה טובה. אם כן, היא לא ואז או שצריך לכוון את הדלת או להחליף את פסי האטימה (ניתן לקנות באייס/הום סנטר) פסי אטימה. תתחיל מזה כי כפי שנאמר לך זה הפתרון הזול ביותר.

הדלת האקוסטית של חמדיה עלתה בערך 3500 ש"ח בפעם האחרונה שביררתי.
...
בדקתי את הנושא ואתה צודק, אכן יש אור יום מהחריצים של הדלת. (למעלה, למעטה ובצדדים). איך אני יכול לתקן את זה? להזמין טכנאי של דלתות?

EyalR
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1024
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #7 

אתה יכול לקנות פסי אטימה כפי שרשמתי ולנסות בעצמך. ייתכן ויש צורך בכיון טוב יותר של הצירים, אם אתה לא יודע לבד אז כנראה שעדיף שתיצור קשר עם מתקין דלתות או עם חמדיה ותתאר את הבעיה. למעבר בתחתית הדלת אפשר להתקין מסרק שאולי יעזור במשהו - תשאל אותם.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”