POWER? אודיסי? שאלות בפנים....
-
royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
יש לי אונקיו 818 שרושם עליו 180W.
בנוסף רמקולים CM9 של B&W רשום :
Recommended amplifier power 30W - 200W into 8Ω on unclipped programme
Sensitivity 89dB
האם קניית מגבר כח לשתי הקדמיים בלבד ,לדוגמא של 100W חברה מוכרת ורצינית כמובן...יתן משהו? אשמח להסבר כמו לילד קטן....כי אני לא מבין. אומרים שזה יפתח את הרמקול יותר....את זה אני מבין.
אז השאלה מה נותן מגבר כח?מה יתן לי?
בנוסף-כשאני מפעיל כיול עם אודיסי-הפאואר צריך להיות דולק?לכייל מחדש עם הפאואר?
תודה ואשמח לשמוע על ניסיון אישי....
רועי.
Sensitivity 89dB
האם קניית מגבר כח לשתי הקדמיים בלבד ,לדוגמא של 100W חברה מוכרת ורצינית כמובן...יתן משהו? אשמח להסבר כמו לילד קטן....כי אני לא מבין. אומרים שזה יפתח את הרמקול יותר....את זה אני מבין.
רועי.
כיף חיים.
-
royla
-
- חבר ותיק

אור?
יואב?
איתי?
ארז?
ליאור?
חברים-בבקשה עזרה....

יואב?
איתי?
ארז?
ליאור?
חברים-בבקשה עזרה....
כיף חיים.
- ishaked
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
- נתן תודות: 381 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
שווה לנסות. מאוד תלוי במגבר.
מה התקציב או האפשרויות שיש לך? מה חסר לך בהגברה מהרסיבר?
ברגע שאתה משרשר הגברה לרסיבר אתה צריך לכייל מחדש.
מה התקציב או האפשרויות שיש לך? מה חסר לך בהגברה מהרסיבר?
ברגע שאתה משרשר הגברה לרסיבר אתה צריך לכייל מחדש.
יש ללמוד מטעויות של אחרים, אנחנו לא חיים מספיק זמן בשביל לטעות כל כך הרבה.
רועי ערב טובroyla כתב:יש לי אונקיו 818 שרושם עליו 180W.
Sensitivity 89dB
רועי....
180w שכתוב בספרות, זו רק ספרה, בפועל זה אולי 100w וגם זה לא בטוח, הגברה זה יותר ממספר וואטים, זה איכות בפועל, רמת התמודדות עם רמקולים ובמקרה שלך, רמקולים שכניראה דורשים מעבר לסטנדרט של אונקיו.
הCM9 לפי נתוניו הוא לא רמקול קשה במיוחד לדחיפה, אך בפועל ממשתפים מכרים שלי ושיש בידהם רמקולים מסוג זה, גם הם מתלוננים על קושי מסוים איתם, ובווליומים מסוימים (נניח בSPL נמוך-ווליום/עוצמת רחש יחסית מוחלש)...הרמקולים אנמיים במיוחד...
מאוד יכול להיות שמגבר כוח ״דוחף״...יכול להיות מענה במקרה זה...לא שולל זאת בכלל...
הייתי הולך בלב שלם ורגוע לחלוטין ומחליף באונקיו שלך את כל ההגברה למגבר כוח אחיד בדמות EMOTIVA XPA-5...
1. הסאונד הכללי ישתפר פלאים ותרגיש ששדרגת את כל המערכת שלך.
2. כל הרמקולים במערכת יקבלו הגברה זהה מבחינת עוצמה וגוון.
3. הקדמיים שלך ישירו.
4. האימוטיבה בעל סאונד ניטראלי, דינאמי ועשיר, עם רזרבות של כוח.
5. האימוטיבה טוב יותר מכל rotel קיים, מצאתי אותו מאוזן וטוב מADA 6150 שעלותו 3500$ ריטייל חול וטוב מהגברת הice של הLX90 של פיוניר ומצאתי אותו משביע רצון גם מהגברות נוספות מוכרות שעולות פי 4 ממנו.
הXPA 5 עלותו ביד שנייה כ3000₪ וחדש מהחברה באיזור ה5000₪ (כולל מיסוי)...במחיר זה אין מתחרים ואין משהו שגם מתקרב לשם...
לגבי האודיסי והדלקת המגבר כוח...
כאשר אתה משתמש במערכת כל הזמן שההגברה תהיה דלוקה.
מסכים בהחלט שתצטרך לעשות כיול מחדש.
הוא יצטרך שם bypass לקולנוע...
מסכים שמשולב ״נורמאלי״ עם HTbypass ואחד שגם יהיה מספיק דינאמי עבור צרכי Home Cinema יהיה הכי אידיאלי, אבל יחסית הם גם עולים בהתאם...והם עולים לפחות פי 2 מהמגבר שציינתי...
אלא אם כן, עולה משהו אחר בדעתך שגם לא ישבור לבחור את הכיס...
**אגב רועי (royla) מה התקציב שחשבת, אתה יכול להכניס עצמך להוצאות, תנסה להיות נקודתי מה חסר לך, האם זה ״רק״ כוח?
או שמדובר גם על האיכות הכללית בסטיראו ואתה מחפש ״משהו אחר״ לגמרי בדו ערוצי??
ללא קשר ישיר, אגב הכל ענין של טעם, אבל מאוד יכול להיות שעבורך גם האימוטיבה יספק בהחלט גם בדו ערוצי...
מסכים שמשולב ״נורמאלי״ עם HTbypass ואחד שגם יהיה מספיק דינאמי עבור צרכי Home Cinema יהיה הכי אידיאלי, אבל יחסית הם גם עולים בהתאם...והם עולים לפחות פי 2 מהמגבר שציינתי...
אלא אם כן, עולה משהו אחר בדעתך שגם לא ישבור לבחור את הכיס...
**אגב רועי (royla) מה התקציב שחשבת, אתה יכול להכניס עצמך להוצאות, תנסה להיות נקודתי מה חסר לך, האם זה ״רק״ כוח?
או שמדובר גם על האיכות הכללית בסטיראו ואתה מחפש ״משהו אחר״ לגמרי בדו ערוצי??
ללא קשר ישיר, אגב הכל ענין של טעם, אבל מאוד יכול להיות שעבורך גם האימוטיבה יספק בהחלט גם בדו ערוצי...
-
royla
-
- חבר ותיק

ראשית,תודה על התגובות
מה חסר לי? האמת שפשוט שמעתי מאנשים שהפאואר נותן פתיחות ורוגע מהרמקולים....אז מה אכפת לי לנסות?
כרגע ממש נחמד לי אבל השידרוגיטיס נמצא בשיאו...ההנהלה מרשה.
נראה לי שאקח איזשהו פאואר אלי הבית להבין במה מדובר.
אני לא שומע סטריאו בכלל.רואה הופעות מהסטרימר...אני צריך פאואר 5 ערוצים בשביל לסנטר ואחוריים שלא צריכים איזה הגברה מיוחדת?
או שמספיק לי לנסות פאואר 2 ערוצים?
איתי,תודה על הפירוט-אתה תותח אמיתי.
מה חסר לי? האמת שפשוט שמעתי מאנשים שהפאואר נותן פתיחות ורוגע מהרמקולים....אז מה אכפת לי לנסות?
כרגע ממש נחמד לי אבל השידרוגיטיס נמצא בשיאו...ההנהלה מרשה.
אני לא שומע סטריאו בכלל.רואה הופעות מהסטרימר...אני צריך פאואר 5 ערוצים בשביל לסנטר ואחוריים שלא צריכים איזה הגברה מיוחדת?
איתי,תודה על הפירוט-אתה תותח אמיתי.
כיף חיים.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
מאחר והסנטר חשוב לא פחות מהקידמיים בדוק פאור 3 ערוצים.royla כתב:ראשית,תודה על התגובות![]()
מה חסר לי? האמת שפשוט שמעתי מאנשים שהפאואר נותן פתיחות ורוגע מהרמקולים....אז מה אכפת לי לנסות?![]()
כרגע ממש נחמד לי אבל השידרוגיטיס נמצא בשיאו...ההנהלה מרשה.![]()
איתי,תודה על הפירוט-אתה תותח אמיתי....
-
royla
-
- חבר ותיק

QUAD L-ite קטן ונחמד צריך פאואר?istarmini כתב:מאחר והסנטר חשוב לא פחות מהקידמיים בדוק פאור 3 ערוצים.royla כתב:ראשית,תודה על התגובות![]()
מה חסר לי? האמת שפשוט שמעתי מאנשים שהפאואר נותן פתיחות ורוגע מהרמקולים....אז מה אכפת לי לנסות?![]()
איתי,תודה על הפירוט-אתה תותח אמיתי.......
כיף חיים.
לא באופן מיידי...royla כתב:QUAD L-ite קטן ונחמד צריך פאואר?istarmini כתב:מאחר והסנטר חשוב לא פחות מהקידמיים בדוק פאור 3 ערוצים.royla כתב:ראשית,תודה על התגובות![]()
איתי,תודה על הפירוט-אתה תותח אמיתי..........
אבל כן הייתי כבר שוקל (במחירים של היום) XPA5 או לחילופין XPA3 (למרות שבשביל פער המחיר כבר לדעתי שווה כבר ה-5 ושדרגת את כל הסאונד באופן כללי, לא רק מקדימה
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אמנם B&W ידועים כצרכני זרם לא קטנים, אבל למיטב הבנתי ה-CM דווקא יותר סלחניים מהבחינה הזאת.
לא עדיף להשקיע את "עודפי התקציב" בסנטר קצת יותר רציני? ה-Quad L-ite בטח הולך לאיבוד ליד שני הצריחים של B&W משני צדדיו...
לא עדיף להשקיע את "עודפי התקציב" בסנטר קצת יותר רציני? ה-Quad L-ite בטח הולך לאיבוד ליד שני הצריחים של B&W משני צדדיו...
לגבי ה CM9, אין צורך לתהות לגבי קושי ההנעה - המדידה שעשיתי במבחן הרצפתיים מראה בפירוש שלא מדובר ברמקול קל, כאשר בנוסף הרגישות שלו ממוצעת בלבד. מומלץ מגבר בשרני, אבל אי אפשר לנחש אם מגבר הספק חיצוני יהיה עדיף על האונקיו.
במיקרה הספציפיHazooM כתב:לגבי ה CM9, אין צורך לתהות לגבי קושי ההנעה - המדידה שעשיתי במבחן הרצפתיים מראה בפירוש שלא מדובר ברמקול קל, כאשר בנוסף הרגישות שלו ממוצעת בלבד. מומלץ מגבר בשרני, אבל אי אפשר לנחש אם מגבר הספק חיצוני יהיה עדיף על האונקיו....
ועוד אך
-
royla
-
- חבר ותיק

היי אור,תודה על תגובתך.epony כתב:אמנם B&W ידועים כצרכני זרם לא קטנים, אבל למיטב הבנתי ה-CM דווקא יותר סלחניים מהבחינה הזאת.
לא עדיף להשקיע את "עודפי התקציב" בסנטר קצת יותר רציני? ה-Quad L-ite בטח הולך לאיבוד ליד שני הצריחים של B&W משני צדדיו......
הסנטר מפתיע מאוד לטובה.נקנה בגלל מגבלות גודל.
אם היה מקום הייתי קונה את הסנטר התואם.
כיף חיים.
-
royla
-
- חבר ותיק

כמה וואט מינימום הייתם מנסים?itay123 כתב:במיקרה הספציפיHazooM כתב:לגבי ה CM9, אין צורך לתהות לגבי קושי ההנעה - המדידה שעשיתי במבחן הרצפתיים מראה בפירוש שלא מדובר ברמקול קל, כאשר בנוסף הרגישות שלו ממוצעת בלבד. מומלץ מגבר בשרני, אבל אי אפשר לנחש אם מגבר הספק חיצוני יהיה עדיף על האונקיו....
ועוד אך...
אגב,שלא יהיה לא ברור,אני כן נהנה מהם,אפילו מאוד,אבל שידרוגיטיס חוגג אצלי...
אז בא לי לנסות.אין מה להפסיד.
כיף חיים.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
וואט לא קובע כלום מה שקובע זה זרם אבל זה לא ממש נתון שמפורסם.royla כתב:כמה וואט מינימום הייתם מנסים?itay123 כתב:במיקרה הספציפיHazooM כתב:לגבי ה CM9, אין צורך לתהות לגבי קושי ההנעה - המדידה שעשיתי במבחן הרצפתיים מראה בפירוש שלא מדובר ברמקול קל, כאשר בנוסף הרגישות שלו ממוצעת בלבד. מומלץ מגבר בשרני, אבל אי אפשר לנחש אם מגבר הספק חיצוני יהיה עדיף על האונקיו....
ועוד אך...
אגב,שלא יהיה לא ברור,אני כן נהנה מהם,אפילו מאוד,אבל שידרוגיטיס חוגג אצלי...![]()
![]()
אז בא לי לנסות.אין מה להפסיד....
תכתוב מה האופציות הלוונטיות מבחינתך ובמידה ויש מי שמכיר אותן תוכל לקבל חוות דעת.
-
royla
-
- חבר ותיק

תודה!istarmini כתב:וואט לא קובע כלום מה שקובע זה זרם אבל זה לא ממש נתון שמפורסם.royla כתב:כמה וואט מינימום הייתם מנסים?itay123 כתב:במיקרה הספציפיHazooM כתב:לגבי ה CM9, אין צורך לתהות לגבי קושי ההנעה - המדידה שעשיתי במבחן הרצפתיים מראה בפירוש שלא מדובר ברמקול קל, כאשר בנוסף הרגישות שלו ממוצעת בלבד. מומלץ מגבר בשרני, אבל אי אפשר לנחש אם מגבר הספק חיצוני יהיה עדיף על האונקיו....
ועוד אך...
אגב,שלא יהיה לא ברור,אני כן נהנה מהם,אפילו מאוד,אבל שידרוגיטיס חוגג אצלי...![]()
![]()
תכתוב מה האופציות הלוונטיות מבחינתך ובמידה ויש מי שמכיר אותן תוכל לקבל חוות דעת....
כיף חיים.
רועיroyla כתב:כמה וואט מינימום הייתם מנסים?itay123 כתב:במיקרה הספציפיHazooM כתב:לגבי ה CM9, אין צורך לתהות לגבי קושי ההנעה - המדידה שעשיתי במבחן הרצפתיים מראה בפירוש שלא מדובר ברמקול קל, כאשר בנוסף הרגישות שלו ממוצעת בלבד. מומלץ מגבר בשרני, אבל אי אפשר לנחש אם מגבר הספק חיצוני יהיה עדיף על האונקיו....
ועוד אך...
![]()
זה לא רק ״מס וואטים״, מהבחינה הזו הרסיבר שלך מסודר כאשר הוא מתפאר ב 1XX וואטים.
מדובר על איכות ההגברה, איכות השליטה ועל ניצול מקסימלי של הרמקולים שלך באופן ברור, עשיר ומלא (כולל תחום תחתון) גם בווליומים חלשים ולא רק ״עוצמתיים״...
ההגברה שמצויה באונקיו שלך היא הגברה פשוטה (מה לעשות שאני אומר את האמת)...וזה לא רק בסדרה 8 אלא גם הרבה מעבר...
ההגברה הזו לא מיועדת לעבוד עם רמקולים יחסית קשים להנעה בווליומים מסויימים...על כן ההגברה נחנקת ונעשית אנמית ומעלימה עושר דינאמי, פירוט ורזולוציה.
במחירים של היום לרכוש ״רק״ פאואר לקדמיים, ניראה לי מיותר, על כן הבאתי את הדוגמא לemotiva XPA5 כאשר במחיר שלו כבר שדרגת את כל המערכת והאופי שלה למערכת קולנוע (בעלת עושר דינאמי מהיר לצרכי קולנוע)...
זו בכל אופן הצעתי לך, זה מה שאני הייתי עושה לו הייתי במקומך, על אחת כמה וכמה שמדובר בחברה שיודעת בדיוק מה שהיא עושה, נשמעת מ ע ו ל ה בקולנוע, ניראת סופני, רמה גבוהה מאוווד...
אני לא אחד שמתפשר ואני משתמש בכסו הגברה לאחר שעברו אצלי הגברות לצורך השוואה איתו (אמוטיבה 5) בעלות של עד 4000$....והוא היה נשמע לי טוב ומאוזן יותר...מספיק לקרא ביקורות בחול ולראות מערכות ״על״ עם אמוטיבה...
-
royla
-
- חבר ותיק

חבל שאין emotiva XPA5 לקחת לשמוע ולהתרשם.....itay123 כתב:רועיroyla כתב:כמה וואט מינימום הייתם מנסים?itay123 כתב:במיקרה הספציפיHazooM כתב:לגבי ה CM9, אין צורך לתהות לגבי קושי ההנעה - המדידה שעשיתי במבחן הרצפתיים מראה בפירוש שלא מדובר ברמקול קל, כאשר בנוסף הרגישות שלו ממוצעת בלבד. מומלץ מגבר בשרני, אבל אי אפשר לנחש אם מגבר הספק חיצוני יהיה עדיף על האונקיו....
ועוד אך...
![]()
זה לא רק ״מס וואטים״, מהבחינה הזו הרסיבר שלך מסודר כאשר הוא מתפאר ב 1XX וואטים.
מדובר על איכות ההגברה, איכות השליטה ועל ניצול מקסימלי של הרמקולים שלך באופן ברור, עשיר ומלא (כולל תחום תחתון) גם בווליומים חלשים ולא רק ״עוצמתיים״...
ההגברה שמצויה באונקיו שלך היא הגברה פשוטה (מה לעשות שאני אומר את האמת)...וזה לא רק בסדרה 8 אלא גם הרבה מעבר...![]()
ההגברה הזו לא מיועדת לעבוד עם רמקולים יחסית קשים להנעה בווליומים מסויימים...על כן ההגברה נחנקת ונעשית אנמית ומעלימה עושר דינאמי, פירוט ורזולוציה.
במחירים של היום לרכוש ״רק״ פאואר לקדמיים, ניראה לי מיותר, על כן הבאתי את הדוגמא לemotiva XPA5 כאשר במחיר שלו כבר שדרגת את כל המערכת והאופי שלה למערכת קולנוע (בעלת עושר דינאמי מהיר לצרכי קולנוע)...
זו בכל אופן הצעתי לך, זה מה שאני הייתי עושה לו הייתי במקומך, על אחת כמה וכמה שמדובר בחברה שיודעת בדיוק מה שהיא עושה, נשמעת מ ע ו ל ה בקולנוע, ניראת סופני, רמה גבוהה מאוווד...
אני לא אחד שמתפשר ואני משתמש בכסו הגברה לאחר שעברו אצלי הגברות לצורך השוואה איתו (אמוטיבה 5) בעלות של עד 4000$....והוא היה נשמע לי טוב ומאוזן יותר...מספיק לקרא ביקורות בחול ולראות מערכות ״על״ עם אמוטיבה......
אני מתחיל לרדת לסוף דעתך...
תודה !
כיף חיים.