POWER? אודיסי? שאלות בפנים....

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #1 

יש לי אונקיו 818 שרושם עליו 180W.

בנוסף רמקולים CM9 של B&W רשום :
Recommended amplifier power 30W - 200W into 8Ω on unclipped programme
Sensitivity 89dB
האם קניית מגבר כח לשתי הקדמיים בלבד ,לדוגמא של 100W חברה מוכרת ורצינית כמובן...יתן משהו? אשמח להסבר כמו לילד קטן....כי אני לא מבין. אומרים שזה יפתח את הרמקול יותר....את זה אני מבין.
אז השאלה מה נותן מגבר כח?מה יתן לי?
בנוסף-כשאני מפעיל כיול עם אודיסי-הפאואר צריך להיות דולק?לכייל מחדש עם הפאואר?
תודה ואשמח לשמוע על ניסיון אישי....

רועי.
כיף חיים.

royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

אור?
יואב?
איתי?
ארז?
ליאור?
חברים-בבקשה עזרה.... (f)
:(
כיף חיים.

ishaked
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372
נתן תודות: 381 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #3 

שווה לנסות. מאוד תלוי במגבר.
מה התקציב או האפשרויות שיש לך? מה חסר לך בהגברה מהרסיבר?
ברגע שאתה משרשר הגברה לרסיבר אתה צריך לכייל מחדש.
יש ללמוד מטעויות של אחרים, אנחנו לא חיים מספיק זמן בשביל לטעות כל כך הרבה.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7438
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #4 

royla כתב:יש לי אונקיו 818 שרושם עליו 180W.

בנוסף רמקולים CM9 של B&W רשום :
Recommended amplifier power 30W - 200W into 8Ω on unclipped programme
Sensitivity 89dB
האם קניית מגבר כח לשתי הקדמיים בלבד ,לדוגמא של 100W חברה מוכרת ורצינית כמובן...יתן משהו? אשמח להסבר כמו לילד קטן....כי אני לא מבין. אומרים שזה יפתח את הרמקול יותר....את זה אני מבין.
אז השאלה מה נותן מגבר כח?מה יתן לי?
בנוסף-כשאני מפעיל כיול עם אודיסי-הפאואר צריך להיות דולק?לכייל מחדש עם הפאואר?
תודה ואשמח לשמוע על ניסיון אישי....

רועי.
...
רועי ערב טוב

180w שכתוב בספרות, זו רק ספרה, בפועל זה אולי 100w וגם זה לא בטוח, הגברה זה יותר ממספר וואטים, זה איכות בפועל, רמת התמודדות עם רמקולים ובמקרה שלך, רמקולים שכניראה דורשים מעבר לסטנדרט של אונקיו.
הCM9 לפי נתוניו הוא לא רמקול קשה במיוחד לדחיפה, אך בפועל ממשתפים מכרים שלי ושיש בידהם רמקולים מסוג זה, גם הם מתלוננים על קושי מסוים איתם, ובווליומים מסוימים (נניח בSPL נמוך-ווליום/עוצמת רחש יחסית מוחלש)...הרמקולים אנמיים במיוחד...
מאוד יכול להיות שמגבר כוח ״דוחף״...יכול להיות מענה במקרה זה...לא שולל זאת בכלל...

הייתי הולך בלב שלם ורגוע לחלוטין ומחליף באונקיו שלך את כל ההגברה למגבר כוח אחיד בדמות EMOTIVA XPA-5...
1. הסאונד הכללי ישתפר פלאים ותרגיש ששדרגת את כל המערכת שלך.
2. כל הרמקולים במערכת יקבלו הגברה זהה מבחינת עוצמה וגוון.
3. הקדמיים שלך ישירו.
4. האימוטיבה בעל סאונד ניטראלי, דינאמי ועשיר, עם רזרבות של כוח.
5. האימוטיבה טוב יותר מכל rotel קיים, מצאתי אותו מאוזן וטוב מADA 6150 שעלותו 3500$ ריטייל חול וטוב מהגברת הice של הLX90 של פיוניר ומצאתי אותו משביע רצון גם מהגברות נוספות מוכרות שעולות פי 4 ממנו.

הXPA 5 עלותו ביד שנייה כ3000₪ וחדש מהחברה באיזור ה5000₪ (כולל מיסוי)...במחיר זה אין מתחרים ואין משהו שגם מתקרב לשם... :!: (Y)

לגבי האודיסי והדלקת המגבר כוח...
כאשר אתה משתמש במערכת כל הזמן שההגברה תהיה דלוקה.
מסכים בהחלט שתצטרך לעשות כיול מחדש.

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #5 

מה חסר לך? אם אתה מרגיש שחסר לך כוח אז הפואר שאיתי המליץ בהחלט יעשה את העבודה, אם הבעייה היא בסטראו (בשביל "לפתוח" יותר את הרמקולים הקדמיים) אז תקנה מגבר משולב

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

הוא יצטרך שם bypass לקולנוע...

מסכים שמשולב ״נורמאלי״ עם HTbypass ואחד שגם יהיה מספיק דינאמי עבור צרכי Home Cinema יהיה הכי אידיאלי, אבל יחסית הם גם עולים בהתאם...והם עולים לפחות פי 2 מהמגבר שציינתי...

אלא אם כן, עולה משהו אחר בדעתך שגם לא ישבור לבחור את הכיס... (f)

**אגב רועי (royla) מה התקציב שחשבת, אתה יכול להכניס עצמך להוצאות, תנסה להיות נקודתי מה חסר לך, האם זה ״רק״ כוח?
או שמדובר גם על האיכות הכללית בסטיראו ואתה מחפש ״משהו אחר״ לגמרי בדו ערוצי??
ללא קשר ישיר, אגב הכל ענין של טעם, אבל מאוד יכול להיות שעבורך גם האימוטיבה יספק בהחלט גם בדו ערוצי... (Y)

royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

ראשית,תודה על התגובות (f)
מה חסר לי? האמת שפשוט שמעתי מאנשים שהפאואר נותן פתיחות ורוגע מהרמקולים....אז מה אכפת לי לנסות? :wink:
כרגע ממש נחמד לי אבל השידרוגיטיס נמצא בשיאו...ההנהלה מרשה. :D
נראה לי שאקח איזשהו פאואר אלי הבית להבין במה מדובר.

אני לא שומע סטריאו בכלל.רואה הופעות מהסטרימר...אני צריך פאואר 5 ערוצים בשביל לסנטר ואחוריים שלא צריכים איזה הגברה מיוחדת?
או שמספיק לי לנסות פאואר 2 ערוצים?
איתי,תודה על הפירוט-אתה תותח אמיתי. (f)
כיף חיים.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #8 

royla כתב:ראשית,תודה על התגובות (f)
מה חסר לי? האמת שפשוט שמעתי מאנשים שהפאואר נותן פתיחות ורוגע מהרמקולים....אז מה אכפת לי לנסות? :wink:

אני לא שומע סטריאו בכלל.רואה הופעות מהסטרימר...אני צריך פאואר 5 ערוצים בשביל לסנטר ואחוריים שלא צריכים איזה הגברה מיוחדת?
...
מאחר והסנטר חשוב לא פחות מהקידמיים בדוק פאור 3 ערוצים.

royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

istarmini כתב:

...
...
QUAD L-ite קטן ונחמד צריך פאואר?
כיף חיים.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

royla כתב:
istarmini כתב:

...
...
QUAD L-ite קטן ונחמד צריך פאואר?
...
לא באופן מיידי...
אבל כן הייתי כבר שוקל (במחירים של היום) XPA5 או לחילופין XPA3 (למרות שבשביל פער המחיר כבר לדעתי שווה כבר ה-5 ושדרגת את כל הסאונד באופן כללי, לא רק מקדימה :wink: )...

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #11 

אמנם B&W ידועים כצרכני זרם לא קטנים, אבל למיטב הבנתי ה-CM דווקא יותר סלחניים מהבחינה הזאת.

לא עדיף להשקיע את "עודפי התקציב" בסנטר קצת יותר רציני? ה-Quad L-ite בטח הולך לאיבוד ליד שני הצריחים של B&W משני צדדיו... :roll:

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #12 

לגבי ה CM9, אין צורך לתהות לגבי קושי ההנעה - המדידה שעשיתי במבחן הרצפתיים מראה בפירוש שלא מדובר ברמקול קל, כאשר בנוסף הרגישות שלו ממוצעת בלבד. מומלץ מגבר בשרני, אבל אי אפשר לנחש אם מגבר הספק חיצוני יהיה עדיף על האונקיו.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

HazooM כתב:לגבי ה CM9, אין צורך לתהות לגבי קושי ההנעה - המדידה שעשיתי במבחן הרצפתיים מראה בפירוש שלא מדובר ברמקול קל, כאשר בנוסף הרגישות שלו ממוצעת בלבד. מומלץ מגבר בשרני, אבל אי אפשר לנחש אם מגבר הספק חיצוני יהיה עדיף על האונקיו.
...
במיקרה הספציפי
ועוד אך (f)

royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

epony כתב:אמנם B&W ידועים כצרכני זרם לא קטנים, אבל למיטב הבנתי ה-CM דווקא יותר סלחניים מהבחינה הזאת.

לא עדיף להשקיע את "עודפי התקציב" בסנטר קצת יותר רציני? ה-Quad L-ite בטח הולך לאיבוד ליד שני הצריחים של B&W משני צדדיו... :roll:
...
היי אור,תודה על תגובתך.
הסנטר מפתיע מאוד לטובה.נקנה בגלל מגבלות גודל.
אם היה מקום הייתי קונה את הסנטר התואם.
כיף חיים.

royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

itay123 כתב:
HazooM כתב:לגבי ה CM9, אין צורך לתהות לגבי קושי ההנעה - המדידה שעשיתי במבחן הרצפתיים מראה בפירוש שלא מדובר ברמקול קל, כאשר בנוסף הרגישות שלו ממוצעת בלבד. מומלץ מגבר בשרני, אבל אי אפשר לנחש אם מגבר הספק חיצוני יהיה עדיף על האונקיו.
...
במיקרה הספציפי
ועוד אך (f)
...
כמה וואט מינימום הייתם מנסים?

אגב,שלא יהיה לא ברור,אני כן נהנה מהם,אפילו מאוד,אבל שידרוגיטיס חוגג אצלי... (b) :pizza:
אז בא לי לנסות.אין מה להפסיד.
כיף חיים.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #16 

royla כתב:
itay123 כתב:
...
במיקרה הספציפי
ועוד אך (f)
...

אגב,שלא יהיה לא ברור,אני כן נהנה מהם,אפילו מאוד,אבל שידרוגיטיס חוגג אצלי... (b) :pizza:
...
וואט לא קובע כלום מה שקובע זה זרם אבל זה לא ממש נתון שמפורסם.
תכתוב מה האופציות הלוונטיות מבחינתך ובמידה ויש מי שמכיר אותן תוכל לקבל חוות דעת.

royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

istarmini כתב:
royla כתב:
itay123 כתב:
...
במיקרה הספציפי
ועוד אך (f)
...

...
וואט לא קובע כלום מה שקובע זה זרם אבל זה לא ממש נתון שמפורסם.
תכתוב מה האופציות הלוונטיות מבחינתך ובמידה ויש מי שמכיר אותן תוכל לקבל חוות דעת.
...
תודה!
כיף חיים.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

royla כתב:
itay123 כתב:
...
במיקרה הספציפי
ועוד אך (f)
...

...
רועי
זה לא רק ״מס וואטים״, מהבחינה הזו הרסיבר שלך מסודר כאשר הוא מתפאר ב 1XX וואטים.
מדובר על איכות ההגברה, איכות השליטה ועל ניצול מקסימלי של הרמקולים שלך באופן ברור, עשיר ומלא (כולל תחום תחתון) גם בווליומים חלשים ולא רק ״עוצמתיים״...

ההגברה שמצויה באונקיו שלך היא הגברה פשוטה (מה לעשות שאני אומר את האמת)...וזה לא רק בסדרה 8 אלא גם הרבה מעבר... (W)
ההגברה הזו לא מיועדת לעבוד עם רמקולים יחסית קשים להנעה בווליומים מסויימים...על כן ההגברה נחנקת ונעשית אנמית ומעלימה עושר דינאמי, פירוט ורזולוציה.

במחירים של היום לרכוש ״רק״ פאואר לקדמיים, ניראה לי מיותר, על כן הבאתי את הדוגמא לemotiva XPA5 כאשר במחיר שלו כבר שדרגת את כל המערכת והאופי שלה למערכת קולנוע (בעלת עושר דינאמי מהיר לצרכי קולנוע)...
זו בכל אופן הצעתי לך, זה מה שאני הייתי עושה לו הייתי במקומך, על אחת כמה וכמה שמדובר בחברה שיודעת בדיוק מה שהיא עושה, נשמעת מ ע ו ל ה בקולנוע, ניראת סופני, רמה גבוהה מאוווד...
אני לא אחד שמתפשר ואני משתמש בכסו הגברה לאחר שעברו אצלי הגברות לצורך השוואה איתו (אמוטיבה 5) בעלות של עד 4000$....והוא היה נשמע לי טוב ומאוזן יותר...מספיק לקרא ביקורות בחול ולראות מערכות ״על״ עם אמוטיבה...

royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

itay123 כתב:
royla כתב:
itay123 כתב:
...
במיקרה הספציפי
ועוד אך (f)
...

...
רועי
זה לא רק ״מס וואטים״, מהבחינה הזו הרסיבר שלך מסודר כאשר הוא מתפאר ב 1XX וואטים.
מדובר על איכות ההגברה, איכות השליטה ועל ניצול מקסימלי של הרמקולים שלך באופן ברור, עשיר ומלא (כולל תחום תחתון) גם בווליומים חלשים ולא רק ״עוצמתיים״...

ההגברה שמצויה באונקיו שלך היא הגברה פשוטה (מה לעשות שאני אומר את האמת)...וזה לא רק בסדרה 8 אלא גם הרבה מעבר... (W)
ההגברה הזו לא מיועדת לעבוד עם רמקולים יחסית קשים להנעה בווליומים מסויימים...על כן ההגברה נחנקת ונעשית אנמית ומעלימה עושר דינאמי, פירוט ורזולוציה.

במחירים של היום לרכוש ״רק״ פאואר לקדמיים, ניראה לי מיותר, על כן הבאתי את הדוגמא לemotiva XPA5 כאשר במחיר שלו כבר שדרגת את כל המערכת והאופי שלה למערכת קולנוע (בעלת עושר דינאמי מהיר לצרכי קולנוע)...
זו בכל אופן הצעתי לך, זה מה שאני הייתי עושה לו הייתי במקומך, על אחת כמה וכמה שמדובר בחברה שיודעת בדיוק מה שהיא עושה, נשמעת מ ע ו ל ה בקולנוע, ניראת סופני, רמה גבוהה מאוווד...
אני לא אחד שמתפשר ואני משתמש בכסו הגברה לאחר שעברו אצלי הגברות לצורך השוואה איתו (אמוטיבה 5) בעלות של עד 4000$....והוא היה נשמע לי טוב ומאוזן יותר...מספיק לקרא ביקורות בחול ולראות מערכות ״על״ עם אמוטיבה...
...
חבל שאין emotiva XPA5 לקחת לשמוע ולהתרשם.....
אני מתחיל לרדת לסוף דעתך...
תודה !
כיף חיים.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

אתה יכול לרכוש על עיוור במיקרה הזה... (Y)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”