סאונד נמוך בXBMC
שלום,
אני משתמש ב XBMC גרסת פרודו.
החיבור לטלויזיה מתבצע באמצעות כבל HDMI.
אולם הסאונד ממש (ממש) נמוך. כדי לראות סרטים וסדרות דרך ה XBMC אני מגביר את הטלויזיה כמעט פי 2 מצפייה רגילה. (בדקתי את הסאונד במחשב וב XBMC שניהם על מקסימום).
אני מצרף תמונה של הגדרות הסאונד.
אשמח אם מישהו יוכל לעזור,
בתודה מראש,
ארז.
אני משתמש ב XBMC גרסת פרודו.
החיבור לטלויזיה מתבצע באמצעות כבל HDMI.
אולם הסאונד ממש (ממש) נמוך. כדי לראות סרטים וסדרות דרך ה XBMC אני מגביר את הטלויזיה כמעט פי 2 מצפייה רגילה. (בדקתי את הסאונד במחשב וב XBMC שניהם על מקסימום).
אני מצרף תמונה של הגדרות הסאונד.
אשמח אם מישהו יוכל לעזור,
בתודה מראש,
ארז.
לפעמים המקור בא עם ווליום נמוך ב-DTS או AC3
ואם הגדרתה ב-XBMC שיש לך מגבר התומך ב-DTS/AC3 אז אתה תהיה במצב PASSTHROUGH וזה אומר שכל הטיפול בסאונד מועבר למגבר ו-XBMC לא מתערב. אני מניח שזה המצב כי תמונת המסך שלך מראה את שתי האופציות הראשונות (להגברת האודיו) לא מאופשרות וזה מה שקורה ב-PASSSTHROUGH.
אם תבטל את ה-PASSTHROUGH בהגדרות (תסמן שהמגבר שלך לא תומך ב-AC3) ואז השליטה תחזור אליך בתפריט
יש כאן שרשור מסביר:
http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=130072
ואם הגדרתה ב-XBMC שיש לך מגבר התומך ב-DTS/AC3 אז אתה תהיה במצב PASSTHROUGH וזה אומר שכל הטיפול בסאונד מועבר למגבר ו-XBMC לא מתערב. אני מניח שזה המצב כי תמונת המסך שלך מראה את שתי האופציות הראשונות (להגברת האודיו) לא מאופשרות וזה מה שקורה ב-PASSSTHROUGH.
אם תבטל את ה-PASSTHROUGH בהגדרות (תסמן שהמגבר שלך לא תומך ב-AC3) ואז השליטה תחזור אליך בתפריט
יש כאן שרשור מסביר:
http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=130072
kevin, תודה רבה על העזרה.
mark13 - תודה רבה, הפתרון שלך אכן עבד!
אם אני מבין נכון, אז את "הגברת ווליום" אני מקבע על ערך מסויים, וכשאני משנה את הווליום זה משנה את ה"עוצמה"?
יש איזשהו ערך מומלץ ל"הגברת ווליום"?
דבר אחרון, האם לבטל גם את האופציה של "DTS נתמך על ידי הרסיבר"? (אזכיר שאין לי רסיבר, המחשב מחובר ב HDMI למחשב).
תודה רבה על העזרה,
ארז.
mark13 - תודה רבה, הפתרון שלך אכן עבד!
אם אני מבין נכון, אז את "הגברת ווליום" אני מקבע על ערך מסויים, וכשאני משנה את הווליום זה משנה את ה"עוצמה"?
יש איזשהו ערך מומלץ ל"הגברת ווליום"?
דבר אחרון, האם לבטל גם את האופציה של "DTS נתמך על ידי הרסיבר"? (אזכיר שאין לי רסיבר, המחשב מחובר ב HDMI למחשב).
תודה רבה על העזרה,
ארז.
אני אישית יש לי מגבר שמרכז כל מקור אודיו/וידאו ואני משאיר את האופציות האלו דלוקות (DTS ו-AC3 דרך המגבר)
זה תלוי בך אם לכבות או לא, עוד משהו שאתה צריך להיות מודע: אם יש לך מוסיקה בפורמט DTS אז ה-crossfade לא יעבוד אם תדליק את האופציה דרך המגבר.
לגבי רמת ההגברה גם כן לפי שיקולך, בתחתית התפריט שהצגת בתמונה יש לך אפשרות לקבע את הבחירות שלך כברירת מחדל.
זה תלוי בך אם לכבות או לא, עוד משהו שאתה צריך להיות מודע: אם יש לך מוסיקה בפורמט DTS אז ה-crossfade לא יעבוד אם תדליק את האופציה דרך המגבר.
לגבי רמת ההגברה גם כן לפי שיקולך, בתחתית התפריט שהצגת בתמונה יש לך אפשרות לקבע את הבחירות שלך כברירת מחדל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
אם מחברים את המחשב ישירות למסך מחשב ולא למערכת 5.1 כלשהי, אין שום סיבה ש-DTS ו-DD יהיו מאופשרים ב-XBMC, זו פשוט הגדרה לא נכונה של פלט האודיו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
זה נכון. ליתר דיוק, מכיוון שמחבר השרשור ציין שמחובר לטלויזיה ולא למחשב, האופציות האלו אומרות ל-XBMC לא לטפל בסוג ה-סאונדים האלה (DTS, AC3, DD) אז לאפשר אותם רק אם ליציאת האודיו מחובר מכשיר שיודע לפענח אותם במקור.pixies כתב:אם מחברים את המחשב ישירות למסך מחשב ולא למערכת 5.1 כלשהי, אין שום סיבה ש-DTS ו-DD יהיו מאופשרים ב-XBMC, זו פשוט הגדרה לא נכונה של פלט האודיו....