לקראת מעבר דירה
לקראת מעבר לדירה חדשה (ב"ה בינואר 2007), אודה לקבלת המלצות לפלאזמה HD.
האם HD מתבטא בפרמטר אחד בלבד?
מה נחשב ל"הכי טוב" בפלאזמה '42 HD (הכוונה איזה דגם)?
הייתי היום אצל יבואן מקביל, מהגדולים בשוק.
לטענתו, מוצרים שעולים 13000 ש"ח "בחוץ", יעלו אצלו 10,000. האם ההפרש נובע רק מהעובדה שהוא נותן שנה אחריות ואילו היבואן הראשי 3 שנים?
האם יש "סיכון" ברכישה אצל יבואן מקביל (בהנחה שאכן אצלו דגם ספציפי זול יותר משמעותית)?
האם כדאי לחכות עם הרכישה לדצמבר? שאז אומרים, החברות מתפטרות ממלאי לקראת מאזני סוף השנה. האם יש בזה משהו?
אודה לתשובותיכם.
האם HD מתבטא בפרמטר אחד בלבד?
מה נחשב ל"הכי טוב" בפלאזמה '42 HD (הכוונה איזה דגם)?
הייתי היום אצל יבואן מקביל, מהגדולים בשוק.
לטענתו, מוצרים שעולים 13000 ש"ח "בחוץ", יעלו אצלו 10,000. האם ההפרש נובע רק מהעובדה שהוא נותן שנה אחריות ואילו היבואן הראשי 3 שנים?
האם יש "סיכון" ברכישה אצל יבואן מקביל (בהנחה שאכן אצלו דגם ספציפי זול יותר משמעותית)?
האם כדאי לחכות עם הרכישה לדצמבר? שאז אומרים, החברות מתפטרות ממלאי לקראת מאזני סוף השנה. האם יש בזה משהו?
אודה לתשובותיכם.
ilanb0
אין דגם הכי טוב ישנם כמה דגמים טובים ושווה לבדוק את כל האופציות , לטעמי המובילים בשוק :
הדגם החדש של פיוניר ה4270XA , ה PHD8 של פנסוניק, ה L42 של לווה שהשבוע ראיתי אצל קרוב משפחה ודי התרשמתי למרות שבתערוכה המסך לא הרשים כלל , XR4 של נק.
כבר היו די הרבה שירשורים לגבי יבואן מקביל , וזה נכון שהם יותר זולים אבל ציינת את ההבדלים של שנה אחריות בלבד וצריך לקחת בחשבון את עניין השירות בנושא של מעבדות, ידע וכוח אדם מיומן.
ההוזלות יותר תלויות בתקופה של החלפת דגמים שאז מנסים להיפטר ממלאי על מנת להכניס את הדגם החדש לארץ .
אין דגם הכי טוב ישנם כמה דגמים טובים ושווה לבדוק את כל האופציות , לטעמי המובילים בשוק :
הדגם החדש של פיוניר ה4270XA , ה PHD8 של פנסוניק, ה L42 של לווה שהשבוע ראיתי אצל קרוב משפחה ודי התרשמתי למרות שבתערוכה המסך לא הרשים כלל , XR4 של נק.
כבר היו די הרבה שירשורים לגבי יבואן מקביל , וזה נכון שהם יותר זולים אבל ציינת את ההבדלים של שנה אחריות בלבד וצריך לקחת בחשבון את עניין השירות בנושא של מעבדות, ידע וכוח אדם מיומן.
ההוזלות יותר תלויות בתקופה של החלפת דגמים שאז מנסים להיפטר ממלאי על מנת להכניס את הדגם החדש לארץ .
לא חושב שיבואן מקביל זול יותר בגלל שירות או מעבדה. הרי זה כאילו הוא מודה שהמחיר שלו נמוך בגלל הנסיבות האלה. בפועל, הוא רוצה להצביע על כך שהוא זול בגלל שהוא זול!lironk כתב:ilanb0
....
אני אשאל אחרת:
כמה עולה ביטוח לפלאזמה אם רוצים להאריך את האחריות של היבואן המקביל מעבר לשנה? אם התשובה היא כ - 1,000 ש"ח לשנה, אז כאן ההבדל, וכל אחד צריך לעשות את השיקול שלו אם לרכוש את האחריות כחבילה (כחלק מהמחיר) או בנפרד.
השאלה האחרת היא, האם לדגמים שקיימים כיום יש "נטייה" להתקלקל אחרי שנה (להבדיל למשל מטלוויזיות CRT שהאמינות שלהן רבה). וזה יכול להוות שיקול אצל מי לרכוש - יבואן, או יבואן מקביל.
השאלה האחרת היא, האם לדגמים שקיימים כיום יש "נטייה" להתקלקל אחרי שנה (להבדיל למשל מטלוויזיות CRT שהאמינות שלהן רבה). וזה יכול להוות שיקול אצל מי לרכוש - יבואן, או יבואן מקביל.
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
ilanb0
בד"כ בארץ אין קשר בין טיב המוצר אורך תקופת האחריות.
כך לדוגמא שגם מסכי CRT שתקנה אצל יבואן מקביל יזכו אותך בשנה אחריות למרות ה"אמינות" שלהם.
וגם אצל היבואן עצמו הרבה פעמים תקבל לא יותר משנה שנתיים!
כך לדוגמא את פולקסווגן שנותנים שנתיים אחריות על הרכב שלהם ובמקביל מפרסמים כי הוא "הכי אמין" - אז למה רק שנתיים?
(לפני שנתיים-שלוש זו היתה רק שנה אחריות!!-כשבארה"ב 5 שנים!!)
לעומת זאת כל יפנית או קוריאנית ממוצעת נותנת שלוש שנים אחריות (בארה"ב יונדאי נותנת 7 שנים!!!). למה???
כי השוק עובד על היצע וביקוש!!
בגדול היבואן רוצה שתקנה אבל גם להיפטר ממך כמה שיותר מהר לפני שהמוצר יתחיל לעשות צרות.
אבל אם אותו יצרן רוצה למשוך לקוחות הוא יגדיל את אורך האחריות.
ואם הלקוחות נוהרים בלי בעיה אז למה לתת אחריות ארוכה?! אנחנו בישראל הרי!! החוק מחייב לתת שנה- ולא תקבל יום יותר
אלא אם כן יש ליבואן "גב" של היצרן הרישמי שיספוג את עליות התיקונים!
זה למה אי אפשר למדד את איכות המוצר עפ"י האחריות שמקבלים!!
וחזרה לשאלות שלך:
בקשר לHD: כבר נכתב כ"כ הרבה ובילבלתי לך את המח מספיק פשוט תעשה חיפוש באתר תמצא ים של חומר!
בקשר למי זאת הפלזמה הכי טובה: אין אל תחפש! כל מה שתמצא מושלם מבחינתך יבוא מישהו אחר ויחלוק על דעתך (כמו עם נשים)
כי זה אינווידואלי . לדוגמא פלאזמה שאני יחשוב כי היא מושלמת לך היא עלולה ליותר יקרה\גדולה\קטנה מידי וזה כבר הופך אותה ללא מושלמת בעינך!
אבל אל תפסיק לחפש את המושלמת בעיניך, איך תדע שתמצא אותה? העיניים שלך יהיו ככה
בהצלחה
בד"כ בארץ אין קשר בין טיב המוצר אורך תקופת האחריות.
כך לדוגמא שגם מסכי CRT שתקנה אצל יבואן מקביל יזכו אותך בשנה אחריות למרות ה"אמינות" שלהם.
וגם אצל היבואן עצמו הרבה פעמים תקבל לא יותר משנה שנתיים!
כך לדוגמא את פולקסווגן שנותנים שנתיים אחריות על הרכב שלהם ובמקביל מפרסמים כי הוא "הכי אמין" - אז למה רק שנתיים?
(לפני שנתיים-שלוש זו היתה רק שנה אחריות!!-כשבארה"ב 5 שנים!!)
לעומת זאת כל יפנית או קוריאנית ממוצעת נותנת שלוש שנים אחריות (בארה"ב יונדאי נותנת 7 שנים!!!). למה???
כי השוק עובד על היצע וביקוש!!
בגדול היבואן רוצה שתקנה אבל גם להיפטר ממך כמה שיותר מהר לפני שהמוצר יתחיל לעשות צרות.
אבל אם אותו יצרן רוצה למשוך לקוחות הוא יגדיל את אורך האחריות.
ואם הלקוחות נוהרים בלי בעיה אז למה לתת אחריות ארוכה?! אנחנו בישראל הרי!! החוק מחייב לתת שנה- ולא תקבל יום יותר
אלא אם כן יש ליבואן "גב" של היצרן הרישמי שיספוג את עליות התיקונים!
זה למה אי אפשר למדד את איכות המוצר עפ"י האחריות שמקבלים!!
וחזרה לשאלות שלך:
בקשר לHD: כבר נכתב כ"כ הרבה ובילבלתי לך את המח מספיק פשוט תעשה חיפוש באתר תמצא ים של חומר!
בקשר למי זאת הפלזמה הכי טובה: אין אל תחפש! כל מה שתמצא מושלם מבחינתך יבוא מישהו אחר ויחלוק על דעתך (כמו עם נשים)
כי זה אינווידואלי . לדוגמא פלאזמה שאני יחשוב כי היא מושלמת לך היא עלולה ליותר יקרה\גדולה\קטנה מידי וזה כבר הופך אותה ללא מושלמת בעינך!
אבל אל תפסיק לחפש את המושלמת בעיניך, איך תדע שתמצא אותה? העיניים שלך יהיו ככה
בהצלחה
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...