התייעצות - רסיבר קולנוע או שילוב עם מגבר סטריאו באותו תקציב
-
rosh1
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 131
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
שלום לחברים
מזה כמה חודשים שאני מתכנן החלפת הרסיבר שנלקח מהסלון לטובת מרתף קולנוע במשהו כמו ימאהה 2020 או מרנץ 7007 וכו (אני צריך תלת מימד ו- 7.1). אני חייב להוסיף שחשובה לי גם איכות הסאונד בסטריאו.
השבוע בשיחה שהיתה לי עם חנות מתמחה קיבלתי טיפ לשדרג בסכום דומה בערך (תקציב של 10k שקל) לסט של רסיבר קולנוע ומגבר סטריאו (לא דובר עדיין על דגמים ספציפיים).
אני מבקש לשמוע המלצות בעניין אם אכן ארגיש בהבדל משמעותי באיכות הסאונד לעומת רסיבר קולנוע בלבד וכן ציון דגמים מומלצים של סט רסיבר / מגבר משם אוכל להתחיל בהשמעות.
חוץ מרמקולים אחוריים וסאב יש ברשותי רמקולים קדמיים CV XLS 12 וסנטר XLS 6c
בתודה על ההתייחסות
מזה כמה חודשים שאני מתכנן החלפת הרסיבר שנלקח מהסלון לטובת מרתף קולנוע במשהו כמו ימאהה 2020 או מרנץ 7007 וכו (אני צריך תלת מימד ו- 7.1). אני חייב להוסיף שחשובה לי גם איכות הסאונד בסטריאו.
השבוע בשיחה שהיתה לי עם חנות מתמחה קיבלתי טיפ לשדרג בסכום דומה בערך (תקציב של 10k שקל) לסט של רסיבר קולנוע ומגבר סטריאו (לא דובר עדיין על דגמים ספציפיים).
אני מבקש לשמוע המלצות בעניין אם אכן ארגיש בהבדל משמעותי באיכות הסאונד לעומת רסיבר קולנוע בלבד וכן ציון דגמים מומלצים של סט רסיבר / מגבר משם אוכל להתחיל בהשמעות.
חוץ מרמקולים אחוריים וסאב יש ברשותי רמקולים קדמיים CV XLS 12 וסנטר XLS 6c
בתודה על ההתייחסות
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
בהמשך למה שאיתי אמר, היית בודק במקומך רסיברים תקציב הנתון של NAD, ארקאם, רוטל וקיימברידג' אודיו.
אני אישית בחנתי את ה-NAD T 757 לצד המרנץ SR7007 לא מזמן וה-NAD היה אפילו יותר טוב מהמרנץ בסטריאו.
אני אישית בחנתי את ה-NAD T 757 לצד המרנץ SR7007 לא מזמן וה-NAD היה אפילו יותר טוב מהמרנץ בסטריאו.
-
rosh1
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 131
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
תודה על התגובות,
למעשה האזנתי כבר למספר רסיברים (2020, 616, ומרנץ - לא זוכר את הדגם) כולל הימאהה 465 שיש לי במוד דו ערוצי ואני לא לגמרי מרוצה בהשוואה למגבר סטריאו שהיה לי בעבר (מגבר ורמקולים 12" פיליפס משנות השבעים - משהו כזה:
http://symphonyclassicaudio.blogspot.co ... -used.html .
מכיוון שכבר ראיתי בפורום התייחסות לכך שמגבר סטריאו נותן ביצועים משמעותיים טובים יותר בשילוב עם רסיבר ק"ב, רציתי לברר העניין לעומק ובעיקר קבלת תגובות מאנשים שהתנסו בעם ובלי סטאפ כזה כולל המלצות מםורטות,
תודה
למעשה האזנתי כבר למספר רסיברים (2020, 616, ומרנץ - לא זוכר את הדגם) כולל הימאהה 465 שיש לי במוד דו ערוצי ואני לא לגמרי מרוצה בהשוואה למגבר סטריאו שהיה לי בעבר (מגבר ורמקולים 12" פיליפס משנות השבעים - משהו כזה:
http://symphonyclassicaudio.blogspot.co ... -used.html .
מכיוון שכבר ראיתי בפורום התייחסות לכך שמגבר סטריאו נותן ביצועים משמעותיים טובים יותר בשילוב עם רסיבר ק"ב, רציתי לברר העניין לעומק ובעיקר קבלת תגובות מאנשים שהתנסו בעם ובלי סטאפ כזה כולל המלצות מםורטות,
תודה
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
בגדול, זה נכון שבאותו כסף מגבר ייעודי ייתן ביצועים יותר טובים בסטריאו מרסיבר ק"ב.
הבעיה היא שכשמשרשרים מגבר ייעודי לרסיבר ק"ב, אז הגברת הקדם או ה-PRE נעשית ברסיבר, ורק הגברת הכוח נעשית במגבר הייעודי (שמתחבר ליציאות ה-PRE OUT של הרסיבר). היות והגברת כוח היא ניטרלית כעיקרון (ויש שיאמרו שגם הגברת קדם היא כזאת, אם לא משתמשים במגבר מנורות) וכל המטרה שלה היא לדחוף את האות שיוצא ממגבר הקדם בעוצמה מספקת לרמקולים, הרי ששרשור מגבר סטריאו ייעודי למגבר ק"ב לא בהכרח ישפר באופן מהותי לעניות דעתי את איכות הסאונד. אני מניח שיהיה שינוי, אבל אני לא בטוח שהוא יצדיק את ההקרבה באיכות הרסיבר - למשל, "לרדת" מימאהה 2020 לאונקיו 616 כדי שייכנס גם מגבר סטריאו בתקציב לא בהכרח ייתן לך ביצועים טובים יותר בסטריאו מאשר אותו ימאהה 2020 או רסיבר ק"ב בתקציב דומה...)
זו הסיבה שניסיתי לכוון אותך לרסיברים של חברות שידועות בביצועי הסטריאו שלהן גם במגברי הק"ב שלהן - הנה הדגמים שנכנסים לתקציב שהגדרת: NAD T 757, קיימברידג' אודיו 650R, רוטל RSX 1057 (או RSX 1550 החדש והיקר יותר) וארקאם AVR360.
הנה עוד אופציה: https://www.htisrael.co.il/modules.php? ... _ads=40221 - בגדול, אם התקציב מאפשר זאת, פתרון של פרה/פרו + מגבר כוח אמור לתת לך איכות יותר גבוהה גם בסטריאו בזכות ההפרדה של הגברות הקדם והכוח.
הבעיה היא שכשמשרשרים מגבר ייעודי לרסיבר ק"ב, אז הגברת הקדם או ה-PRE נעשית ברסיבר, ורק הגברת הכוח נעשית במגבר הייעודי (שמתחבר ליציאות ה-PRE OUT של הרסיבר). היות והגברת כוח היא ניטרלית כעיקרון (ויש שיאמרו שגם הגברת קדם היא כזאת, אם לא משתמשים במגבר מנורות) וכל המטרה שלה היא לדחוף את האות שיוצא ממגבר הקדם בעוצמה מספקת לרמקולים, הרי ששרשור מגבר סטריאו ייעודי למגבר ק"ב לא בהכרח ישפר באופן מהותי לעניות דעתי את איכות הסאונד. אני מניח שיהיה שינוי, אבל אני לא בטוח שהוא יצדיק את ההקרבה באיכות הרסיבר - למשל, "לרדת" מימאהה 2020 לאונקיו 616 כדי שייכנס גם מגבר סטריאו בתקציב לא בהכרח ייתן לך ביצועים טובים יותר בסטריאו מאשר אותו ימאהה 2020 או רסיבר ק"ב בתקציב דומה...)
זו הסיבה שניסיתי לכוון אותך לרסיברים של חברות שידועות בביצועי הסטריאו שלהן גם במגברי הק"ב שלהן - הנה הדגמים שנכנסים לתקציב שהגדרת: NAD T 757, קיימברידג' אודיו 650R, רוטל RSX 1057 (או RSX 1550 החדש והיקר יותר) וארקאם AVR360.
הנה עוד אופציה: https://www.htisrael.co.il/modules.php? ... _ads=40221 - בגדול, אם התקציב מאפשר זאת, פתרון של פרה/פרו + מגבר כוח אמור לתת לך איכות יותר גבוהה גם בסטריאו בזכות ההפרדה של הגברות הקדם והכוח.
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
אתה קצת מבולבל, אפוני.epony כתב:בגדול, זה נכון שבאותו כסף מגבר ייעודי ייתן ביצועים יותר טובים בסטריאו מרסיבר ק"ב.
הנה עוד אופציה: https://www.htisrael.co.il/modules.php? ... _ads=40221 - בגדול, אם התקציב מאפשר זאת, פתרון של פרה/פרו + מגבר כוח אמור לתת לך איכות יותר גבוהה גם בסטריאו בזכות ההפרדה של הגברות הקדם והכוח....
אם משרשרים מגבר כוח, ומחפשים להאזין למוזיקה דרך הרסיבר - אכן הגוון נקבע ע"י הרסיבר.
לעומת זאת, אפשר גם לעשות את מה שאני עושה - לחבר מגבר סטריאו שייתן את תוספת הדחיפה בק"ב, ובסטריאו להאזין אך ורק מהאינטגרייטד.
התשובה הפרטנית לפותח השרשור כמובן תלויה בהעדפות שלו - אם הוא מאזין למוזיקה בחלק נכבד מהזמן, בהחלט שווה לו לשקול ירידה ברמה של הרסיבר ק"ב ולהשקיע בסטריאו.
עוד אופציה היא לקזז בערך 3K - לרכוש רסיבר ק"ב ב-7 ואת השאר להשקיע על דאק ומגבר סטריאו וינטאג' - לא יורדים יותר מדי ברמת ההגברה, הפרוססינג וה-RC, אבל גם מקבלים אינטגרייטד שיקפיץ את רמת הסאונד במוזיקה משמעותית.
מקפיץ שרשור מלפני יותר מעשור, על נושא שמעניין אותי היום 
לא יודע אם מי מהכותבים המקוריים עדיין בקהל, יש כל מיני דעות על איך לטייב מוזיקת סטיריאו בתוך ה'אילוץ' שהחלל והמערכת משמשים גם לחיבור לטלוויזיה.
בעשור פלוס שעברו לא מעט דברים השתנו, חלק נשארו, העקרונות של הגברה ועיבוד כנראה זהים.
חושב על זה שגם אם יהיו לי אינטגרייטד, פטיפון או סטרימר, ומגבר כוח רק לרמקולים הקדמיים, עדיין המקור העיקרי שלי למוזיקה הוא *כרגע* - הטלוויזיה. עם ערוצי רדיו, יוטיוב וכו'. אז עדיין הרסיבר יהיה רלוונטי יותר מהמגבר המשולב? הוא הרי לא מתחבר לטלוויזיה. אולי אם יש סטרימר אז משתמשים פחות בטלוויזיה למוזיקה?
למשל, אם אני רוצה לשמוע מוזיקה בבוקר בזמן ההתארגנות, אני אפעיל מה שעובד הכי מהר על הדרך, גם אם יש לזה סאונד של טוסטר. לצערי אצלי היום עד שאני מדליק את הטלוויזיה (LG חכמה), סלקום tv עד שעולה, להעביר לרדיו האינטרנטי ולחפש תחנה.. זה בערך דקה פלוס. לשים יוטיוב בטלפון זה שניה פלוס. אבל זה כבר עוד נושא של נוחות מול איכות.
אשמח לשמוע איך מחובר אצלכם, בעיקר אם יש מי שחיבר רסיבר למגבר משולב בשביל הסטיריאו שבעניין.

לא יודע אם מי מהכותבים המקוריים עדיין בקהל, יש כל מיני דעות על איך לטייב מוזיקת סטיריאו בתוך ה'אילוץ' שהחלל והמערכת משמשים גם לחיבור לטלוויזיה.
בעשור פלוס שעברו לא מעט דברים השתנו, חלק נשארו, העקרונות של הגברה ועיבוד כנראה זהים.
חושב על זה שגם אם יהיו לי אינטגרייטד, פטיפון או סטרימר, ומגבר כוח רק לרמקולים הקדמיים, עדיין המקור העיקרי שלי למוזיקה הוא *כרגע* - הטלוויזיה. עם ערוצי רדיו, יוטיוב וכו'. אז עדיין הרסיבר יהיה רלוונטי יותר מהמגבר המשולב? הוא הרי לא מתחבר לטלוויזיה. אולי אם יש סטרימר אז משתמשים פחות בטלוויזיה למוזיקה?
למשל, אם אני רוצה לשמוע מוזיקה בבוקר בזמן ההתארגנות, אני אפעיל מה שעובד הכי מהר על הדרך, גם אם יש לזה סאונד של טוסטר. לצערי אצלי היום עד שאני מדליק את הטלוויזיה (LG חכמה), סלקום tv עד שעולה, להעביר לרדיו האינטרנטי ולחפש תחנה.. זה בערך דקה פלוס. לשים יוטיוב בטלפון זה שניה פלוס. אבל זה כבר עוד נושא של נוחות מול איכות.
אשמח לשמוע איך מחובר אצלכם, בעיקר אם יש מי שחיבר רסיבר למגבר משולב בשביל הסטיריאו שבעניין.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4216
- נתן תודות: 1658 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
אני נהנה מכל העולמות...רסיבר לכל הרמקולים חוץ מהקדמיים שמחוברים למגבר סטראו שמשורשר לרסיבר.
בקולנוע הרסיבר מנהל את הכל...
כאשר אני רוצה סטראו אני מדליק רק את המגבר ואליו מחובר סטרימר משובח למוסיקה....גם פטיפון מחובר ישירות למגבר סטראו.
כאשר אני רוצה סטראו אני מדליק רק את המגבר ואליו מחובר סטרימר משובח למוסיקה....גם פטיפון מחובר ישירות למגבר סטראו.
מכיוון שהסינרגיה חשובה, איזה רסיבר, מגבר סטיריאו ורמקולים? כמה אתה מרוצה מההרמוניה הכללית?18/08/2024 17:40claudia5 כתב: אני נהנה מכל העולמות...רסיבר לכל הרמקולים חוץ מהקדמיים שמחוברים למגבר סטראו שמשורשר לרסיבר.
כאשר אני רוצה סטראו אני מדליק רק את המגבר ואליו מחובר סטרימר משובח למוסיקה....גם פטיפון מחובר ישירות למגבר סטראו....
ולאן הסאב מחובר?
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

דנון 4700,וינסנט 237mk , רמקולים מדפיים של neat sx3i, ויש לי 2 סאבים...הסאבים ברסיבר.אני שומעה סטראו ללא סאבים18/08/2024 19:47shac כתב: מכיוון שהסינרגיה חשובה, איזה רסיבר, מגבר סטיריאו ורמקולים? כמה אתה מרוצה מההרמוניה הכללית?
ולאן הסאב מחובר?...
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5178
- נתן תודות: 1068 פעמים
- קיבל תודות: 702 פעמים
זה בדיוק התהליך שלי, רק שמכרתי את הזוג קדמים וכרגע בחיפוש לזוג שינגנו סטריאו ושלא יהיה צורך בתוספת סבוופר, שאגיע לרמקולים שאני מחפש אשלב להם מגבר אינטגרייטד ואשרשר עם הרסיבר קולנוע, בדו ערוצי רק המגבר סטריאו עובד למרות שהוא משורשר לרסיבר קולנוע, וכאשר צופים קולנוע, אותו מגבר סטריאו ישמש כגולם יתן מעצמו רק את ההגברה לזוג הקדמים וברסיבר מגדרים שהקדמים עובדים עם מגבר חיצוני פרה אווט כמובן שגם סטרימר איכותי כ מקור זה חלק מהשרשרת.
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
יש כמה כותבי עבר שחבל לי שנעלמו. אחד מהם למשל זה משתמש שהיה כותב סקירות מדהימות בנושאי וינטאג' ואלקטרוניקה בשם tnsilver, הבנתי שנהיה פה מתישהוא קצת סוער עם מנהלים וחילוקי דעות וחבל, למדתי המון מהבחור. היוזר לא פעיל לדעתי....
בכללי נראה לי שכמו הרבה פורומים בעולם, פייסבוק די צמצם את הפורום הזה למשהו יותר נישתי ממה שהוא גם ככה.
איזה רמקולים למשל יכולים בעיניך לייתר את הסאבוופר?19/08/2024 12:22FastandFurious כתב: זה בדיוק התהליך שלי, רק שמכרתי את הזוג קדמים וכרגע בחיפוש לזוג שינגנו סטריאו ושלא יהיה צורך בתוספת סבוופר......
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 356 פעמים
אם זה הייעוץ שקבלת מחנות מתמחה ההיתי משתמש בו רק למטרה אחת - להסיר את החנות מהרשימה. לרסיבר קולנוע יש יתרון אחד עצום על רסיבר סטריאו והיא מערכת הכיול שזה המרכיב הכי חשוב אחרי רמקולים וזוג אוזניים. לך על רסיבר טוב עם מערכת כיול טובה כמו אודיסי (שעם הסקיפט של OCA מגיעה לרמות DIRAC) או כזה עם DIRAC. זה ישדרג לך את הסרטים והמוסיקה יחד. חוץ מזה, הטרנד הולך יותר בכיוון מוסיקה רב ערוצית כמו ATMOS ו 360 reality שנתמך ברסיברי דנון\מרנץ החדשים. בסופו של דבר סטריאו ישעמם אותך ועם רסיבר סטריאו אתה תקוע עם סטריאו.
הדנון X4700H בהחלט יביא לשדרוג רציני ויתן מענה לסרטים ומוסיקה.
הדנון X4700H בהחלט יביא לשדרוג רציני ויתן מענה לסרטים ומוסיקה.
היי, אם כיוונת אליי - לא קיבלתי ייעוץ בנושא מחנות, אני בינתיים לומד קורא ושומע הרבה, גם בפורום19/08/2024 21:15יהלי ב כתב: אם זה הייעוץ שקבלת מחנות מתמחה ההיתי משתמש בו רק למטרה אחת - להסיר את החנות מהרשימה. לרסיבר קולנוע יש יתרון אחד עצום על רסיבר סטריאו והיא מערכת הכיול שזה המרכיב הכי חשוב אחרי רמקולים וזוג אוזניים. לך על רסיבר טוב עם מערכת כיול טובה כמו אודיסי (שעם הסקיפט של OCA מגיעה לרמות DIRAC) או כזה עם DIRAC. זה ישדרג לך את הסרטים והמוסיקה יחד. חוץ מזה, הטרנד הולך יותר בכיוון מוסיקה רב ערוצית כמו ATMOS ו 360 reality שנתמך ברסיברי דנון\מרנץ החדשים. בסופו של דבר סטריאו ישעמם אותך ועם רסיבר סטריאו אתה תקוע עם סטריאו.
הדנון X4700H בהחלט יביא לשדרוג רציני ויתן מענה לסרטים ומוסיקה....
לגבי הכיול, אתה מעלה סוגיה מעניינת שהרבה יותר רלוונטית כיום מהזמן בו נכתב השרשור המקורי, זה נהיה פקטור הרבה יותר משמעותי, אפקטיבי ומוסכם רק בשנים האחרונות לדעתי. אז במקומות שמהם שאבתי מידע (יוטיוב, פודקאסטים, סקירות וכו') הדיון לרוב נסב על רסיבר VS מערכת בחלקים, כשיתרונות הרסיבר היו בעיקר המחיר והצמצום במקום. יתרונות החלקים היו איכות סאונד, בחירה של חלקים כשכל חלק עושה את מה שהוא עושה הכי טוב בפחות פשרות, וכן הלאה. גישה קלאסית אם לא מתחשבים בכיול, ואני יודע כמה אתה מתחשב בו
אני מבין שיש גם מגברי סטיריאו וסטרימרים שמתחילים לקבל יכולות של DIRAC, למשל של NAD. מאוד יקר, לא מתקרב לזמינות של רסיבר טוב מבחינתי.
מוזיקה רב ערוצית זה נושא בפני עצמו.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

קיים הבדל גדול בגישה בין סטראו לקולנוע ,כיולים אינסופיים בסטראו לא יביאו לך את הסיפוק הגדול בדרך כלל ,שמעתי את ה nad מספר פעמים ובצורה מוחלטת הוא רחוק מלהישמע טוב לאוזניי למרות הכיולים שלו.
עוד לא שמעתי רסיבר שנשמע טוב כמו מגבר סטראו טוב עם רמקולים ומקור טוב ,אבל חשוב להגיד שבכל התחום הזה יש טעם אישי.
חלק גדול מסגנונות המוסיקה לא מצריכות מגבר סטראו ,אבל כאשר רוצים לדייק את הכלים ,את הניקיון ,את הרגש ואת הפרוט אז כן מגבר סטראו בדרך כלל ינצח.
עוד לא שמעתי רסיבר שנשמע טוב כמו מגבר סטראו טוב עם רמקולים ומקור טוב ,אבל חשוב להגיד שבכל התחום הזה יש טעם אישי.
חלק גדול מסגנונות המוסיקה לא מצריכות מגבר סטראו ,אבל כאשר רוצים לדייק את הכלים ,את הניקיון ,את הרגש ואת הפרוט אז כן מגבר סטראו בדרך כלל ינצח.