עזרה בבחירת מערכת 5.1 לסלון עד 10K

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Davydov פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים,
אני צריך עזרה בבחירת מערכת 5.1 לסלון כולל הגברה/רסיבר.
5 רמקולים צריכים להיות קטנים ולסאב אין הגבלה.
בעיקרון התקציב הוא 10K קצת גמיש.
המערכת בעיקר נועדה למוזיקה וסרטים.
חשבתי על חברות כמו KEF, Morel, Bose אבל אני לא סגור על כלום.
תודה על העזרה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

כמה זה "קטנים"?

מוזיקה תישמע פחות טוב מסט של 5 רמקולים קטנים ("סאטליטים") וסאב לעומת זוג רמקולים מדפיים קצת יותר גדולים מלפנים, בשילוב עם סנטר תואם, סאב בנפרד, וזוג סאטליטים מאחור (כי ערוצי הסראונד פחות קריטיים בד"כ...)

בכל אופן, הייתי שם בערך 3K ש"ח על הרסיבר ואת השאר על הרמקולים. בתקציב כזה, גם אם הולכים על סאטליטים, כבר אפשר לקבל ביצועים לא רעים גם במוזיקה וגם בק"ב.

רסיברים אפשריים:
  • מרנץ 1504 או 1603
  • אונקיו 515
  • ימאהה 575
  • פיוניר 823
  • דנון X1000
אם יבוא מחו"ל זו אופציה, שווה לחפש את הדגמים הללו באמזון גרמניה ואמזון איטליה - בשניהם אפשר למצוא חלק מהרסיברים מהדגמים שלעיל במחירים נמוכים משמעותית מאשר בארץ (אך ללא אחריות מהמשווק המורשה בישראל). (Y)

רמקולים אפשריים (סטים של סאטליטים וסאב):
  • פוקאל BIRD או SIB
  • מוניטור אודיו MASS
  • מורל MT-2
  • KEF KHT 3005
בכל מקרה מומלץ בחום לשמוע שילובים רבים ככל האפשר של הרמקולים והרסיברים הנ"ל, ולנסות לשמוע גם רמקולים מדפיים בתקציב של בערך 2,000-2,500 ש"ח (ואולי גם סטים קצת מעבר לתקציב אם באמת יש גמישות, כמו למשל ה-B&W MT-30, המוניטור אודיו RADIUS והטאנוי ARENA) כדי להבין עד כמה הם נשמעים יותר טוב במוזיקה לעומת הסאטליטים מהרשימה לעיל, והאם הפער הזה מצדיק מעבר מסאטליטים למדפיים (או הגדלת התקציב לטובת סאטליטים ברמה יותר גבוהה...) (i) (Y)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”