מחפש טלויזיה שתשמש גם כמסך-מחשב (או להיפך)
-
gilg7
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3757
שלום,
אני צריך לקנות מסך מחשב וגם טלויזיה לחדר ילדים ומתאים לי לאחד את 2 המכשירים (בעיקר בגלל נוחיות ומיקום)
הדרישות מטלויזיה: חיבור לממיר עידן+ דרך HDMI , כניסה נוספת של HDMI לקופסת Android או סטרימר בעתיד הקרוב. כניסת USB+נגן מובנה: רצוי אבל לא חובה.
הדרישות מהמסך: כניסת VGA וכניסת DVI. לילד יש לאפטופ עם תחנת-עגינה שתחובר באופן קבוע למסך.
לגבי DVI: אפשר לקנות באיביי בכמה ש"ח מתאם DVI ל HDMI אז זה לא קריטי אם הטלויזיה יודעת לקבל את הוידאו דרך ה HDMI ואת האודיו דרך 2 בננות בנפרד.
תכנים: מעורבב לגמרי: פרקים בצפיה ישירה דרך הלאפטופ, סרטים ב HD, גלישה באינטרנט, פייסבוק, משחקי מחשב,....
מרחק צפיה: גמיש לחלוטין. כמו כן: הילד שלי לא בררן מבחינת איכות הוידאו וגודל מסך, הוא מסוגל לצפות בפרקים שלמים דרך האייפון.
גודל מסך: עבודה על מחשב לא נוחה על מסכים גדולים מ 24" וזו ההגבלה העיקרית כי אחרת הייתי מחפש מסך גדול בהרבה.
יש המלצות ?
אני צריך לקנות מסך מחשב וגם טלויזיה לחדר ילדים ומתאים לי לאחד את 2 המכשירים (בעיקר בגלל נוחיות ומיקום)
הדרישות מטלויזיה: חיבור לממיר עידן+ דרך HDMI , כניסה נוספת של HDMI לקופסת Android או סטרימר בעתיד הקרוב. כניסת USB+נגן מובנה: רצוי אבל לא חובה.
הדרישות מהמסך: כניסת VGA וכניסת DVI. לילד יש לאפטופ עם תחנת-עגינה שתחובר באופן קבוע למסך.
לגבי DVI: אפשר לקנות באיביי בכמה ש"ח מתאם DVI ל HDMI אז זה לא קריטי אם הטלויזיה יודעת לקבל את הוידאו דרך ה HDMI ואת האודיו דרך 2 בננות בנפרד.
תכנים: מעורבב לגמרי: פרקים בצפיה ישירה דרך הלאפטופ, סרטים ב HD, גלישה באינטרנט, פייסבוק, משחקי מחשב,....
מרחק צפיה: גמיש לחלוטין. כמו כן: הילד שלי לא בררן מבחינת איכות הוידאו וגודל מסך, הוא מסוגל לצפות בפרקים שלמים דרך האייפון.
גודל מסך: עבודה על מחשב לא נוחה על מסכים גדולים מ 24" וזו ההגבלה העיקרית כי אחרת הייתי מחפש מסך גדול בהרבה.
יש המלצות ?
- JEXY
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8265
תלוי באיזה מרחק הוא יושב. הבן שלי יושב מול מסך טלוויזיה 32" כמוניטור במרחק של כמטר (שולחן רחב) ואין שום בעיה עם זה. לא מכיר מסכי 24" שהן גם טלוויזיות שבאים עם פנלים נורמליים (שהם לא TN).
בנוסף, חשוב שהמסך יתמוך בכרומה 4:4:4.
אם אתה רוצה גם עידן בטלוויזיה, ויכולת ניגון סרטים ופענוח DTS וגם כתוביות בעברית (כדי לא להיות תלוי במחשב) אז רק סמסונג F5000 32 או אם גם סמארט אז F5300. הסמסונג תומכת ב 4:4:4 כאשר שם כניסת ה HDMI היא PC.
בשביל מתאם DVI/HDMI לא צריך איביי. יש בכמה שקלים בחנויות.
אם אתה רוצה גם עידן בטלוויזיה, ויכולת ניגון סרטים ופענוח DTS וגם כתוביות בעברית (כדי לא להיות תלוי במחשב) אז רק סמסונג F5000 32 או אם גם סמארט אז F5300. הסמסונג תומכת ב 4:4:4 כאשר שם כניסת ה HDMI היא PC.
בשביל מתאם DVI/HDMI לא צריך איביי. יש בכמה שקלים בחנויות.
-
gilg7
-
- חבר מביא חבר

לא שמעתי על המושג 4:4:4 עד היום. מה זה אומר ?integral כתב:תלוי באיזה מרחק הוא יושב. הבן שלי יושב מול מסך טלוויזיה 32" כמוניטור במרחק של כמטר (שולחן רחב) ואין שום בעיה עם זה. לא מכיר מסכי 24" שהן גם טלוויזיות שבאים עם פנלים נורמליים (שהם לא TN).
בשביל מתאם DVI/HDMI לא צריך איביי. יש בכמה שקלים בחנויות....
אני לא צריך עידן+ מובנה או כל תכונה שמייקרת את הטלויזיה. את זה אני אקבל דרך ממיר חיצוני וסטרימר.
רק מכשיר איכותי שישמש כמחשב ו TV לפי הצורך.
אולי אלך לכיוון של מסך 32" כמו שאמרת.
gilg7
-
- חבר מביא חבר

אתה יכול להמליץ על דגמים מסויימים ?JEXY כתב:תקציב? מסך 29, 32 זה יכול להתאים לך.
להרבה דגמים יש עדיין VGA ולרובם הUSB יודע לנגן כמעט הכל......
התקציב שלי תלוי בגודל מסך אבל לא הגדרתי סכום מדוייק.
אני מחפש את הדגמים הפשוטים יותר של חברות ידועות, בלי תכונות מיוחדות.
שתהיה תמונה טובה ב HD מלא.
-
- חבר שלא מהעולם הזה

כמו שכתבתי קודם:
סמסונג F5000 32 או אם גם סמארט אז F5300
http://www.avsforum.com/t/1381724/offic ... ing-thread
עדיין לא ברורים לי השימושים שלך.
אם כבר מחובר מחשב, אז בשביל מה לחבר את כל השאר?
מה מרחק הצפיה בסרטים?
מה מרחק הצפיה בסרטים?
-
gilg7
-
- חבר מביא חבר

תודה על הקישור, טוב ללמוד מושגים חדשים.integral כתב:כמו שכתבתי קודם:
מה מרחק הצפיה בסרטים?...
לפי מה שכתוב שם הנתון של 4:4:4 לא מפורסם ע"י היצרן וצריך לברר את זה מרשימות כלשהן.
לגבי השימושים של הילד: מצד אחד הוא ירצה לחבר את הלאפטופ דרך תחנת עגינה (והמרה של DVI ל HDMI)
אבל בנוסף הוא ירצה צפות בעידן+ דרך ממיר חיצוני שמחובר ל TV ב HDMI, לחבר אולי קונסולת משחקים, לחבר סטרימר לסרטים ולחבר USB לסרטים, הכל לפי מה שמתאים לו באותו רגע.
בקיצור: צריך מסך שישמש להכל בלי אפיון מדוייק מראש.
הסיבה לשוני במרחק צפיה הוא שבמשך היום הוא אוהב לשבת מול המסך כמו מול שיושבים מול מחשב(גם לצפיה בסרטים) ובערב הוא אוהב לשכב במיטה ולראות טלויזיה משם שזה מרחק 2 מטר.
נרא לי ש 32" יהיה באמת הגודל המתאים כפשרה בין מסך שיושבים מולו לטלויזיה במרחק צפיה 2 מטר.
אבל ה UA32F5000 קצת יקרה בשביל 32" , הייתי מעדיף לשלם עד 1,500 ש"ח לגודל כזה. אני לא צריך DVB-T מובנה אבל שכן תהיה LED ועם תמונה איכותית. יש דבר כזה ?
-
- חבר שלא מהעולם הזה

לא מכיר מסכים אחרים בגודל 32 שתומכים ב 1080P ובכרומה 4:4:4, שמאפשרים ניגון של סרטים דרך USB עם פענוח DTS ועם תרגום. בנוסף, תקבל כבונוס עידן פלוס בלי צורך בממיר.
הבעיה איתה שאין כניסת PL (כלומר, איך תעביר אודיו מהמחשב אם אין לו יציאת HDMI)? אין כניסת VGA אם אתה מתכנן על אחת. יש רק 2 כניסות HDMI ורק USB אחד. ב 5300 יש 3 HDMI ושתי כניסות USB.
אופציה אחרת זה ללכת על LG LS460Y שהיא 1080P, כוללת 3 HDMI, כוללת VGA, כוללת כניסת PL לאודיו מהמחשב, כוללת עידן פלוס, תומכת בחיבור סרטים ב USB כולל תרגומים בעברית, אבל לא תומכת בפענוח DTS. את זה אפשר לפתור די בקלות ע"י זה שצופים בסרטים רק מהמחשב או מקודדים את ה DTS ל AC3 בעזרת התוכנה הבאה (שקלה מאוד לתפעול אבל דורשת התעסקות):
http://www.videohelp.com/tools/MKV2AC3
אם עדיין ניתן להשיג אותה (זה דגם שנה שעברה):
http://www.hye.co.il/LG/LCD-Plasma-3D-T ... 460Y#!spec
לצערך כל הדגמים של LG32 מהשנה אינם FHD אלא HD READY מה שלא ממש מומלץ לשימוש כמוניטור של מחשב.
הבעיה איתה שאין כניסת PL (כלומר, איך תעביר אודיו מהמחשב אם אין לו יציאת HDMI)? אין כניסת VGA אם אתה מתכנן על אחת. יש רק 2 כניסות HDMI ורק USB אחד. ב 5300 יש 3 HDMI ושתי כניסות USB.
אופציה אחרת זה ללכת על LG LS460Y שהיא 1080P, כוללת 3 HDMI, כוללת VGA, כוללת כניסת PL לאודיו מהמחשב, כוללת עידן פלוס, תומכת בחיבור סרטים ב USB כולל תרגומים בעברית, אבל לא תומכת בפענוח DTS. את זה אפשר לפתור די בקלות ע"י זה שצופים בסרטים רק מהמחשב או מקודדים את ה DTS ל AC3 בעזרת התוכנה הבאה (שקלה מאוד לתפעול אבל דורשת התעסקות):
http://www.videohelp.com/tools/MKV2AC3
אם עדיין ניתן להשיג אותה (זה דגם שנה שעברה):
http://www.hye.co.il/LG/LCD-Plasma-3D-T ... 460Y#!spec
לצערך כל הדגמים של LG32 מהשנה אינם FHD אלא HD READY מה שלא ממש מומלץ לשימוש כמוניטור של מחשב.
נערך לאחרונה על ידי integral ב 24/10/2013 19:26, נערך 3 פעמים בסך הכל.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

דרך אגב גם הבן שלי רואה סרטים מ 2 מטר (מהמיטה), ואפשר לחיות עם 32 למטרה זו.
-
gilg7
-
- חבר מביא חבר

שאלה לגבי הדגמים 5000 של סמסונג
שלום,integral כתב:כמו שכתבתי קודם:
מה מרחק הצפיה בסרטים?...
אחרי בדיקה טובה של החדר נראה לי ששימוש בישיבה מול מחשב וגם בצפיה מרחוק היא דרישה מוגזמת.
אז מה שאני מחפש זה רק למטרת צפיה ממקורות שונים:
1) דרך תחנת עגינה של Laptop עם יציאת DVI (שאני אמיר ל HDMI עם מתאם)
2) עידן+ ו 3) דרך מקורות נוספים כמו סטרימר או DOK.
מרחק צפיה: בין 1.50 ל 2.20 מ' לפי המיקום בחדר. הטלויזיה תמוקם על זרוע שקבועה לקיר ואפשר לכוון אותה לפי מיקום הצופה.
לנתונים האלה נראה לי שגודל בין 39" ל 40" מתאים ביותר.
תקציב: 2,000 ש"ח עם אפשרות קלה לעלות.
יש את ה UA40F5000 שנראית מתאימה אבל מחיר די יקר: 2689 ש"ח. יש גם אותו דגם עם E במקום F. לא הבנתי את ההבדל.
אפשר להשיג איכות דומה במחיר נמוך יותר ?
-
- חבר שלא מהעולם הזה

היות ולטלוויזיה אין כניסת PL וולאפטופ אין יציאת HDMI איך תעביר לה אודיו?
בנוסף, לטלוויזיה יש כבר סטרימר פנימי, בשביל מה אתה צריך לחבר לה סטרימר חיצוני?
אם מה שמעניין אותך זה סרטים סטנדרטיים (MKV ו AVI) אז בשביל מה לחבר לה לאפטופ? אפשר לקנות F5300 לחבר אותה לרשת הביתית ולהזרים לה סרטים משרת שיושב על הרשת. בנוסף, יש ל 5300 את ה PLEX מה שיוסיף לחווייה.
ה EH5000 זה פשוט הדגם משנה שעברה שלמיטב הבנתי נמכר כעת בגודל 40" במחירי חיסול.
אם מה שמעניין אותך זה סרטים סטנדרטיים (MKV ו AVI) אז בשביל מה לחבר לה לאפטופ? אפשר לקנות F5300 לחבר אותה לרשת הביתית ולהזרים לה סרטים משרת שיושב על הרשת. בנוסף, יש ל 5300 את ה PLEX מה שיוסיף לחווייה.
ה EH5000 זה פשוט הדגם משנה שעברה שלמיטב הבנתי נמכר כעת בגודל 40" במחירי חיסול.
-
gilg7
-
- חבר מביא חבר

הי,integral כתב:היות ולטלוויזיה אין כניסת PL וולאפטופ אין יציאת HDMI איך תעביר לה אודיו?
ה EH5000 זה פשוט הדגם משנה שעברה שלמיטב הבנתי נמכר כעת בגודל 40" במחירי חיסול....
חשבתי שאם יש לה קומפוזיט וקומפוננט זה אומר שאפשר להעביר אודיו לא דרך ה HDMI.
אתה בטוח שהטלויזיה לא יודעת לקחת את הוידאו מה HDMI ואת האודיו מהכניסה של הקומפוזיט ?
יש עוד דגם 39LN542Y של LG מסך 39" שנמכר ב 2,389 ש"ח וכתוב במפרט:
כניסות:
2- HDMI1.4
1- USB2.0
1- RF IN
1- קומפוזיט/קומפוננט משולבת.
1- קומפוזיט
יציאה לאוזניות.
גם פה אי אפשר לשלב וידאו HDMI עם אודיו 3.5mm ?
אם לא, איזה דגם אפשרי ?
ה 5300 עוד יותר יקרה מה 5000.
לגבי הסטרימר המובנה: אני לא רוצה לסמוך עליו, אולי גם אקנה קופסת אנדרואיד שתשמש גם כסטרימר וגם לצפיה באתרי VOD. בכל מקרה, אני לא מעוניין להזרים מהרשת הביתית לטלויזיה, מבלי לפרט זו לא שיטה נוחה לי.
-
- חבר שלא מהעולם הזה

אין לי מושג לגבי הקומפוזיט.
האם לתחנת העגינה יש יציאת display port?
לגבי ה LG הספציפית, היא לא תומכת בפענוח DTS בניגון דרך ה USB.
לגבי ה LG הספציפית, היא לא תומכת בפענוח DTS בניגון דרך ה USB.
-
gilg7
-
- חבר מביא חבר

מדובר בתחנת עגינה של hp 6390 - מחשב בן 4 שנים, לדעתי אין לו display port. אני אבדוק בבית.integral כתב:אין לי מושג לגבי הקומפוזיט.
לגבי ה LG הספציפית, היא לא תומכת בפענוח DTS בניגון דרך ה USB....
אני יכול לחיות בלי DTS (זו הסיבה שאני מהיא בחשבון סטרימר חיצוני)
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

קח בחשבון שה LG הספציפית גם בעייתית מבחינת הכניסות (לא רואה במפרט כניסת PL). מה לא עושים כדי לחסוך בעלויות 
http://www.hye.co.il/siteFiles/13/555/7970.asp#!spec
http://www.hye.co.il/siteFiles/13/555/7970.asp#!spec