אולי הטענה שלו של ה"טוב בעולם" היא מעט מוגזמת אולם "בין הטובים בעולם" - סביר בהחלט שזה כך, ואסביר "HazooM כתב:מהציטוטים שהבאת זה בהחלט נראה ככה - קשקוש שיווקי.הוא טוען ששלו יותר טובים חיוך בכל מקרה לאחר רפרוף חוזר זה שרשור עם אוריינטציה יותר שיווקית מאשר טכנית ככה שזה פחות מעניין.......
אם נתיחס לרגע לתאוריה, הרמקול האידאלי הוא רמקול עם ביצועים מצויינים אבל בתוספת Servo קרי משוב שלילי .
אני יודע שמשוב שלילי הוא סוג של קללה בעולם האודיופיליה החוויתית, אבל אם נתייחס לרגע ברצינות לעניין, כמעט ואין מגבר (אודיופילי או "סתם אחד" ) שאין בו משוב שלילי.
בנוסף למגברים, משוב שלילי מצויין גם לדריברים של רמקולים.
בדרך כלל המשוב השלילי ברמקול הוא או מיקרופון או מד תאוצה המותקנים בתוך הדרייבר והסיגנל שלהם חוזר למגבר ההספק (נדרש מגבר הספק יעודי עם כניסת אות המשוב) ובמידה והמשוב מתוכנן נכון הוא עושה "רק דברים טובים",בעיקר הורדת עיוותים ו"ישור" עקומת ה-Frequency Respones .
אגב 1. סאבוופרים שנחשבים מעולים כמו ה-Velodyne והדגמים הקלאסיים וההיסטוריים של Infinity משתמשים ב-Servo בוופרים שלהם.
אגב 2. אני חושב שהמבוגרים שביננו יזכרו גם את הרמקול של פיליפס עם המשוב, לא רק לוופר, הוא נקרא בשם המסחרי Motional Feedbak , מצורף לינק
גילוי נאות: אני אוחז בסאבוופר Velodyne 15 inch זה כ-20 שנה.
כאמור , כל האמור נועד לסנגר מעט על טענתו המעט יומרנית של הבחור מ-gr, ובעצם ל"הלל ולשבח" את נושא ה-Servo ברמקולים בכלל וסאבוופרים בפרט .