[פוצל] מה עדיף - סאב עם Servo או בלי?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
roberts פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 738
נתן תודות: 152 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #1 

HazooM כתב:
הוא טוען ששלו יותר טובים חיוך בכל מקרה לאחר רפרוף חוזר זה שרשור עם אוריינטציה יותר שיווקית מאשר טכנית ככה שזה פחות מעניין.
...
מהציטוטים שהבאת זה בהחלט נראה ככה - קשקוש שיווקי.
...
אולי הטענה שלו של ה"טוב בעולם" היא מעט מוגזמת אולם "בין הטובים בעולם" - סביר בהחלט שזה כך, ואסביר "

אם נתיחס לרגע לתאוריה, הרמקול האידאלי הוא רמקול עם ביצועים מצויינים אבל בתוספת Servo קרי משוב שלילי .

אני יודע שמשוב שלילי הוא סוג של קללה בעולם האודיופיליה החוויתית, אבל אם נתייחס לרגע ברצינות לעניין, כמעט ואין מגבר (אודיופילי או "סתם אחד" ) שאין בו משוב שלילי.

בנוסף למגברים, משוב שלילי מצויין גם לדריברים של רמקולים.
בדרך כלל המשוב השלילי ברמקול הוא או מיקרופון או מד תאוצה המותקנים בתוך הדרייבר והסיגנל שלהם חוזר למגבר ההספק (נדרש מגבר הספק יעודי עם כניסת אות המשוב) ובמידה והמשוב מתוכנן נכון הוא עושה "רק דברים טובים",בעיקר הורדת עיוותים ו"ישור" עקומת ה-Frequency Respones .

אגב 1. סאבוופרים שנחשבים מעולים כמו ה-Velodyne והדגמים הקלאסיים וההיסטוריים של Infinity משתמשים ב-Servo בוופרים שלהם.
אגב 2. אני חושב שהמבוגרים שביננו יזכרו גם את הרמקול של פיליפס עם המשוב, לא רק לוופר, הוא נקרא בשם המסחרי Motional Feedbak , מצורף לינק

גילוי נאות:
אני אוחז בסאבוופר Velodyne 15 inch זה כ-20 שנה. :wink:

כאמור , כל האמור נועד לסנגר מעט על טענתו המעט יומרנית של הבחור מ-gr, ובעצם ל"הלל ולשבח" את נושא ה-Servo ברמקולים בכלל וסאבוופרים בפרט .

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 551
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #2 

רוברט ידידי,
דבר ראשון, ללא קשר ישיר לדבריך (ואני מאמין שתסכים איתי בעניין הזה):
אני אישית דוחה את השימוש בטיעון המלגלג "טכנוקרט". כל ההאשמה הזאת מצד אודיופילים חווייתיים לפיה הצד השני מתעניין אך ורק במספרים/מדידות ומקובע לנוסחאות, היא בבחינת "הפוסל-במומו פוסל". לעניות דעתי, מעבר לכך שלרבים מהם אין את הידע הטכני הדרוש על מנת להבין את אותן טענות "טכנוקרטיות", הרי שהם עצמם אלה שמקובעים. הם מקובעים לדברים אחרים - למותגים, לתדמית יוקרה, לטקסים פלצניים, ל"מה יגידו". בקיצור - למיתוסים.
מי שמכיר אותי יודע שאני מסוגל להתייחס גם לפן החווייתי/סובייקטיבי/רוחני לא פחות טוב משומעי השקעים לסוגיהם. (בפרט מכיר זאת מי שגרר אותי החוצה מחנויות כלי נגינה אחרי שאני נלכד שם ברגשנות, ויש לא מעט כאלה...;-) )

לענייננו:
אני לחלוטין לא מתבצר בעמדותי, ואני בהחלט מסכים איתך ש"יש עניין", כדבריך, לסיפור זה.
אבל מה שאני רוצה להדגיש (ואולי גם epony, מבלי לדבר בשמו), זה שני דברים:
א. אותו מחקר המצדד בהרצה, שכבודו במקומו מונח, עומד כנגד לא מעט מחקרים אחרים שמבטלים אותה. השורה התחתונה היא שאין תמימות דעים בנושא זה, ולכן התייחסות להרצה כעובדה - עודנה עומדת תחת ההגדרה "מיתוס".
ב. אין כל הוכחה שאכן שינוי פצפון של 3 הרץ בתדר התהודה (למשל) הוא הסיבה לפיה אודיופילים משוכנעים ש"הבמה נפתחת", "הכלים יוצאים החוצה", ה"אימאג' מתרחב", ה"רזולוציה והפרטים מעצמים", ועוד כל מיני סופרלטיבים אלו או אחרים. היות שהזכרון השמיעתי מהתל בנו (בכולנו), ובהנתן הטענה לפיה הרצה תמיד יוצרת שיפור - בהחלט נראה הגיוני שהאלמנט הפסיכולוגי משחק תפקיד, גם פה.
(b)

roberts פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

......ואני אגדיל, DigiSUN ידידי ורעי,

אני מרגיש בדיוק כמוך בעניין ההאשמות כלפי על היותי יותר טכנוקרט מאודיופיל.

אכן כן, טכנוקראט עם 250 תקליטים + 700 דיסקים שניקנו במיטב כספי בזמנים שהייתי מוותר על המון תענוגות אחרים כדי להנות ממוסיקה זו.

המוסיקה היא אחד הריגושים הגדולים שלי, כאשר פיסגת ההנאה (וזה קורה פעם במספר חודשים) היא "לחטוף עור ברווז " מקטע מוזיקאלי מסויים, זה לא קורה לי לעיתים תכופות יותר, לצערי.

נו, אני בעצם טכנוקרט עם עור של ברווז .........ובשני האתרים האחרים כשהתמודדנו מול כל הגברדיה היינו גם עם "עור של פיל" :wink:

וסתם לידיעה, אני יודע ש"כסף גדול " מרגש אודיופילים מזן מסויים, אז לפני כ-20 שנה רכשתי מערכת ששוויה היה אז כ-130.000 ש"ח (המיסים היו כבדים מנשוא באותה תקופה ) . אני שלמתי על המערכת כ-50% מהסכום כאשר זה היה כל כספי עלי אדמות, כשלא היתה לי דירה או מכונית, וכן, לא היה שום מרכיב "כבלי " באותו סכום.
מערכת זו משמשת אותי עד היום כאשר לא החלפתי/שדרגתי אף לא רכיב בודד אחד.

דרך אגב, נושא כבלי החשמל והפיוזים למניהם עדיין לא נולד באותה תקופה, איזה בורים ושוטים היינו פעם :)

ולענייננו,

אני מסכים אתך בהחלט על הסופרלטיבים המופרכים שמעניקים אודיופילים מסויימים לנושא של "פתיחת הרמקול" או כלשונך " ש"הבמה נפתחת", "הכלים יוצאים החוצה", ה"אימאג' מתרחב"........" אולם כאמור שנינו מסכימים שיש הבדל בתוך סף השמיעה האנושי, שלפחות אנו צריכים לדעת על קיומו ולהתייחס אליו כשאנו מבקרים לעיתים "שומעי עומקים למיניהם".

ועוד אגב אחד, לדעתי, יש לי הסבר הנדסי הגיוני ופשוט ביותר, ל"עומקים" ,"במות" וכו' .......אולי אפתח פעם שרשור בנושא.
נערך לאחרונה על ידי roberts ב 19/10/2013 1:15, נערך פעם 1 בסך הכל.

EyalR
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1024
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #4 

רוברט,
כל הציטוטים חוץ מהראשון הם דבריו ביחס לסאב סרבו אחר שכבר נאמר שהוא טוב.

roberts פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

EyalR כתב:רוברט,
...
(Y)

.......וכמו שכתבתי בפוסט קודם , לדעתי סאב סרבו- That's the way to go

roberts פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

HazooM כתב:, אבל כאשר מדובר בדגמי ה 12 בתיבה סגורה, פשוט צריך להכיר במגבלות שלהם.
...
בקשר למגבלות שלהם, לדעתי, יכולות העוצמה ללא עיוותים + ירידה לתדר נמוך של סאב סרבו 12" אקוויולנטיות לסאבים קונבנציונאליים גדולים בהרבה .

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #7 

roberts כתב:
...
(Y)

...
הנה לך סאב בשיטת סרבו:
http://usa.yamaha.com/products/audio-vi ... mode=model

מה דעתך עליו?
ממליץ?

ארז

roberts פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

ארז_וחני כתב:
roberts כתב:
...
(Y)

...
הנה לך סאב בשיטת סרבו:
http://usa.yamaha.com/products/audio-vi ... mode=model

מה דעתך עליו?
ממליץ?

ארז
...
ארז, עברנו לציניות ?

ולעצם העניין, אני משער שלמחיר שלו הוא תמורה מצויינת.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

roberts כתב:
ולעצם העניין, אני משער שלמחיר שלו הוא תמורה מצויינת.
...
אם להערכתך למחירו הוא תמורה מצוינת אז מן הסתם אתה יודע (או משער) מה היה מחירו.
אפשר לדעת כמה להערכתך הוא עלה בארץ?

ארז

roberts פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

ארז_וחני כתב:
אז מה זה אם לא שיר הלל לשיטת הסרבו?
האם הקורא הסביר לא מתרשם מהדברים שכתבת שלשיטה הזאת יש עליונות ברורה ולכן מוטב שיחפש סאב שפועל בשיטה הזאת?
מה דעתך שיש גם סאבים מחורבנים בשיטת הסרבו ולכן אין בשימוש בשיטה הזאת משום הבטחה לאיכות הסאב?
ארז
...
מס' שאלות לי אליך לפני שאענה לך ברצינות לשאלתך.

האם אתה שמעת/בטוח/מסתמך על מקורות מהיימנים שה-Yamaha שהצגת נשמע מחורבן ?

האם נזיר שמלפף שנאים אי שם בהרים, יכול אף הוא ליצור מוצר מחורבן, או למוצרים מעל 20.000 $ יש חסינות ?

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

חחחחח
את השיטה שלך אני מכיר היטב ולא אתן לך להעביר אלי את נטל ההוכחה.
כתבת דברים באופן נחרץ ונשאלת שאלות לגיטימיות לגביהם.
אל תנסה לערער את הלגיטימיות של השאלות.
ארז

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7438
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #12 

roberts
בוקר טוב

הסאבים של ימאהה בSPLים יחסית גבוהים מתחילים לחרחר...
זה מניסיון שמיעתי אצל חברים כאשר שמעתי אצלהם לפני 15 שנה...
כאשר הסאבים של ימאהה היו ״להיט״...

אני זוכר משהו מצחיק
התלוותי לחבר בזמנו לחנות ״מוכרת״ השנה הייתה 2000.
שמענו איזה סאב של ימאהה שעלה יחסית גם לא מעט (4900₪ שאז הוא נחשב ל״יוקרתי״ המחירים היו שונים ממה שהיום) הסרט היה ״באטמן ורובין״ מDVD פסקול dts, בפתיח יש הרבה באס, כאשר הסאב התחיל לחרחר, שאלתי את המדגים ״מה זה״ אני זוכר את מילותיו ״מה זה מה? זו ההקלטה״ 8O
באותו הרגע אמרתי לאותו חבר ״יאללה זזנו״...

זה כמובן לא אומר כלום על הסאבים של ימאהה, רק התנסות אישית שלי על מספר לא קטן של סשנים מול הסאבים שלהם...
ואגב הם קיבלו ביקורות ״פנטסטיות״ ברשת
נערך לאחרונה על ידי itay123 ב 19/10/2013 11:13, נערך פעם 1 בסך הכל.

roberts פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

ארז_וחני כתב:חחחחח
ארז
...
אתה כרגיל מתחמק, ובכל זאת אענה לך :

Read my lips - כטכנולוגיה, דרייברים בשיטת ה-Servo עדיפים תמיד מדרייבר רגיל.

משוב שלילי תמיד "משפר הכל" חוץ מההגבר שקטן (אבל תמיד ניתן לפצות על כך ) !!!

העיוותים קטנים לעיתים בעשרות מונים והעוצמה גבוהה יותר Per קוטר דרייבר נתון .

זה אכן שיר הלל לתאוריה ולטכנולוגיה של הסרבו .........הישום ? תענה לי בבקשה על השאלה על ה"נזיר המלפף" .

להזכירך השאלה :

"האם נזיר שמלפף שנאים אי שם בהרים, יכול אף הוא ליצור מוצר מחורבן, או למוצרים מעל 20.000 $ יש חסינות ?"

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

roberts כתב:
ארז_וחני כתב:חחחחח
ארז
...
אתה כרגיל מתחמק, ובכל זאת אענה לך :

Read my lips - כטכנולוגיה, דרייברים בשיטת ה-Servo עדיפים תמיד מדרייבר רגיל.

משוב שלילי תמיד "משפר הכל" חוץ מההגבר שקטן (אבל תמיד ניתן לפצות על כך ) !!!

העיוותים קטנים לעיתים בעשרות מונים והעוצמה גבוהה יותר Per קוטר דרייבר נתון .

זה אכן שיר הלל לתאוריה ולטכנולוגיה של הסרבו .........הישום ? תענה לי בבקשה על השאלה על ה"נזיר המלפף" .

להזכירך השאלה :

"האם נזיר שמלפף שנאים אי שם בהרים, יכול אף הוא ליצור מוצר מחורבן, או למוצרים מעל 20.000 $ יש חסינות ?"
...
התשובה שלך וסגנונך מדברות בעד עצמן.
אני לא חייב לך תשובה על נזיר, נזירה , כהן דת בודהיסטי, מתבודד בהרי ההימאליה וכו'. אתה כהרגלך מנסה להסיט את הדיון מהשאלה הפשוטה שנשאלת.
[behave]נערך על ידי ziv_r: פניה לגופו של אדם.[/behave]
אין לך מושג איך הסאב הזה נשמע או כמה הוא עלה והאם במחירו היו אלטרנטיבטת עדיפות.

roberts פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

הסיגנון הבוטה והפוגעני שלך כלפי מלמד על חוסר יכולת להתמודדות אמיתית עם הנושא עצמו . בריאות ואושר לך ולכולנו.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #16 

roberts כתב:
HazooM כתב:, אבל כאשר מדובר בדגמי ה 12 בתיבה סגורה, פשוט צריך להכיר במגבלות שלהם.
...
בקשר למגבלות שלהם, לדעתי, יכולות העוצמה ללא עיוותים + ירידה לתדר נמוך של סאב סרבו 12" אקוויולנטיות לסאבים קונבנציונאליים גדולים בהרבה .
...
...
הם לא. לשילוב של דרייבר/מגבר/תיבה יש יכולת מסויימת וזהו, מנגנון servo לא מאפשר לשילוב להפיק יותר.

בקונספט, מנגנון ה Servo, מבוסס חיישן כמו אצל Velodyne או דרך המגבר כמו Rythmik, נשמע טוב בתאוריה, אבל אם זה כזה דבר מעולה, למה יצרנים ידועים נטשו את השימוש בטכנולוגיה הזו? למה אפשר לספור על יד אחת את הסאבים בשוק שמשתמשים ב Servo? המחיר אינו הבעיה, אז למה לא כולם משתמשים בזה?

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

זיו,
מה היה לגופו של אדם באמירה שזה פורום אודיו ולא פורום "טכנולוגיה תיאורטית" שמצאת לנכון למחוק את זה?

ארז

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

roberts כתב:הסיגנון הבוטה והפוגעני שלך כלפי מלמד על חוסר יכולת להתמודדות אמיתית עם הנושא עצמו . בריאות ואושר לך ולכולנו.
...
חוסר היכולת לענות עניינית לשאלות לגיטימיות על דברים שנכתבים כאילו מדובר באמת אבסולוטית ולנסות להסיט את הדיון באמירות לא רלוונטיות (מה קשור נזירים ושנאים לעניין שיר הלל לסרבו?), מלמד על חוסר יכולת להתמודדות אמיתית עם הנושא עצמו.
בריאות ואושר לך ולכולנו.

ארז

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 551
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #19 

ארז,
רוברט אמר שבאופן כללי דרייבר בשיטת Servo עדיף.
אתה בתגובה הצגת סאבוופר מסוים בשיטת Servo ושאלת אותו בלגלוג אם זה מומלץ לדעתו.

האם יצא לך להשוות את אותו סאבוופר פשוט לדגם אחר שהוא זהה לחלוטין במאפייניו, למעט היותו בטכנולוגיה אחרת (=שאינה סרבו) ?
אם כן, תוכל להעריך את הערך המוסף של אותה טכנולוגיה. וקרוב לוודאי שתגיע לתשובה הגיונית לשאלה "האם Servo עדיף או לא".
אבל לדעתי מעולם לא ביצעת השוואה כזאת.
אם כבר, אתה מתקומם על השוואה (כביכול) של הימאהה הקטן ההוא מול דגם שונה לחלוטין היקר ממנו עשרות מונים ובעל מאפיינים שונים לגמרי, שבמקרה אינו מושתת על Servo. אף אחד כאן לא התכוון להשוואה מסוג זה. אותו סאב פשוט מעולם לא התיימר להתעלות על הדגמים שאתה מדבר עליהם.

זו אחת הטעויות העיקריות שלך ושל האודיופילים החווייתיים: ברור וטבעי שאתם אינכם מסוגלים לבודד את פרמטר ההשוואה ואותו בלבד, אך אתם מתעלמים מכך ומעדיפים להסיק מסקנות מעוותות.

זה אותו סיפור כמו המשוב השלילי במגברים, שהרי האודיופילים לא עשו (וכנראה אינם יכולים לעשות) השוואה בין דגמים זהים - אחד עם משוב שלילי ואחד בלי. מה שהם עושים זו השוואה בין דגמים שהם ממילא שונים לגמרי - בכל מיני תכונות. והם מסיקים באופן שגוי לגבי אחת התכונות (זו שיש סביבה את ההייפ השיווקי הגדול ביותר).
אותו סיפור עם כבלים - אתם מסיקים שכבל אחד נשמע יותר טוב בגלל טכנולוגיית הנאס"א האיזוטרית שלו, מבלי שהשוויתם כבלים בעלי אותן תכונות חשמליות בכלל (בעיקר עובי).

הרי באותו אופן,
אם מישהו יבוא ויגיד שריפוד עור הוא יותר משובח מריפוד בד באופן כללי,
תוכל היפותטית להציג לו איזו סובארו ג'אסטי 87 שלמושבים שלה שיפצרו ריפוד עור, ולשאול אותו בלגלוג אם הג'אסטי מציגה אותם ביצועי נסיעה כמו ב.מ.ו. חדישה. זה נראה לך ענייני? לי זה לא.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

DigiSUN ,
אנסה לתמצת את ההבדל התהומי בהשקפות:
מצד אחד ניצבת קבוצה שמחפשת כל היום הסברים טכניים/טכנולוגים לעליונות או נחיתות של שיטה כזו או אחרת על מנת לבסס המלצות על ציוד.
מצד שני ניצבת קבוצה שאומרת בפשטות שזה לא רלוונטי - העיקר איך זה נשמע ומה עדיף בתקציב נתון.

מכאן אתה מבין שהשאלה שלך:
"האם יצא לך להשוות את אותו סאבוופר פשוט לדגם אחר שהוא זהה לחלוטין במאפייניו, למעט היותו בטכנולוגיה אחרת (=שאינה סרבו) ? " כלל איננה רלוונטית לגבי ולשכמותי.
אותי מעניין האם סאב שנמכר במחיר X הושווה לדגמים מקבילים אליו במחירו ונמצא עדיף.

אתה לגמרי צודק שאין לנו עניין "לבודד את פרמטר ההשוואה ואותו בלבד" משום שזה לא מעניין אותנו.
מערכת סאונד היא מכלול של דברים.
נדמה לי שכבר קראתי באיזה פורום את האנלוגיה שאם תיקח את הפה הכי יפה, שיער הכי יפה, עיניים הכי יפות וכך הלאה, האם תקבל את הבחורה הכי יפה (וסליחה עם בנות המין היפה, אם יש פה כאלו שקוראות את הדברים)?

השאלה שלי לרוברט הייתה לגיטימית לגמרי משום שהוא טען שהוא משער שהסאב שהבאתי כדוגמא הוא טוב למחירו.
למסקנה כזאת יכול להגיע רק מי שיודע את מחיר הסאב ויודע מהן האלטרנטיבות באותו המחיר.
במקום לקבל תשובה עניינית קיבלתי שאלה לא קשורה על נזיר ושנאים... :roll:
זה נראה לך ענייני?
ארז

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”