בזק מציעה דגמי מודםVDSL+ראוטרDUAL BAND חדשים: D-LINK 6850U,NETGEAR VEGN2610
בזק מציעה דגמי מודםVDSL+ראוטרDUAL BAND חדשים:
D-LINK 6850U:
http://www.bezeq.co.il/support/Pages/D-LINK6850U.aspx
http://www.bezeqstore.co.il/homenet_bezeq/6850.html
NETGEAR VEGN2610:
http://www.bezeq.co.il/support/Pages/NE ... N2610.aspx
http://www.bezeqstore.co.il/homenet_bez ... _2610.html
לפי מה שפורסם ביולי, הם יינתנו כסטנדרט לכל הלקוחות החדשים במהירויות 40 מגה-ביט ומעלה.
שני הדגמים מוצעים במחיר של 597.60 ש"ח ב24 תשלומים בחנויות בזק סטור.
לפי מה שפורסם בזמנו באתר כלכליסט, הם יוצעו ללקוחות חדשים גם במסלול חיוב-זיכוי מלא של 24.90 ש"ח לאורך 24 חודשים, וללקוחות קיימים במחיר של 9.90 ש"ח לאורך 24 חודשים.
(לא ברור לי מה הכוונה בלקוחות חדשים - האם חדשים בבזק או חדשים בVDSL או חדשים במכשיר מודם-ראוטר VDSL?)
לפי מה שמסתמן באתרי בזק, דגם הVDSL+DUAL BAND היחיד שהוצע ע"י בזק עד עכשיו במשך כמעט שנה (כולל הפסקה למשך כמה חודשים) - D-LINK 7850U - לא ממשיך להיות משווק. הוא לא מופיע יותר באתר בזק סטור ומסמכי התמיכה שלו מופיעים בעמוד של הדגמים הישנים ולא בעמוד של דגמי הדואל-בנד החדשים.
לכן מי שרוצה לתפוס את ה7850U, צריך למהר ולקנות מהיחידות האחרונות שיש (אם בכלל) בחנויות בזק סטור.
בניגוד לדגם 7850U, בדגמים החדשים אין תמיכה ברשת קווית GIGABIT אלא רק ברשת 100 סטנדרטית,
הדגמים החדשים מציעים מהירות אלחוטית משולבת (בשני התדרים) של 600 ולא 750 כמו בדגם הקודם (ההבדל הוא במהירות בתדר 5GHz - ב6850U היא 300 ואילו ב7850U היא 450).
וכמו כן, הדגם החדש 6850U הוא בעל טכנולוגיית אנטנות שונה ופשוטה יותר מזו שישנה בדגם 7850U.
ז"א שכפי שמספר הדגם מרמז, הדגם החדש נחות מהדגם הישן.
ומי יודע אילו עוד פשרות נעשו בדגמים החדשים לעומת הדגם הקודם...
יש צורך לבדוק את הבדלי הקליטה בין שני הדגמים החדשים, שלשניהם יש טכנולוגיית אנטנות שונה: אצל הדילינק יש 2 חיצוניות ואילו אצל הנטגיר יש 5 פנימיות: 2 לתדר 2.4GHz ו-3 לתדר 5GHz. כמו כן, יש לבדוק לעומת הדגם 7850U, שגם אצלו יש 5 פנימיות כמו בנטגיר החדש. מעניין אם לנטגיר החדש יש ביצועי אלחוט דומים לאלה של הדילינק דואל-בנד הקודם (לפחות בתדר 2.4GHz - שם שניהם אמורים להיות 300).
מה שכן, לפחות את הדגמים החדשים יציעו בחיוב-זיכוי מלא ולא רק בחלקי כפי שהיה עם הדגם 7850U, שהוצע בתחילת דרכו במחיר במסלול חיוב-זיכוי (לאחר זיכוי חלקי של 9X24 ש"ח) של 15.90X24= 381.60 ש"ח, או במחיר מלא כמו החדשים של עכשיו - 597.60 ש"ח, ובהגעתו השניה לאחר היעדרותו מהמדפים למשך כמה חודשים הוצע במחיר מלא של 680.40 ש"ח ב36 תשלומים בחנויות בזק סטור ובלי שום מסלול חיוב-זיכוי - גם לא חלקי.
בהודעה של בזק בחודש יולי היא נתנה קישור לנתב הדואל בנד אליו מתייחסת ההודעה, והוא היה ה7850U שכבר היה זמין באותו זמן. לכן בזמנו לא היה ברור לי למה בזק מודיעה שהדואל בנד יהיה זמין כסטנדרט ובחיוב-זיכוי מלא רק באוקטובר. עכשיו התבררה התשובה: בזק לא באמת התכוונה ל7850U - היא בעצם חיכתה לראוטרים החדשים (והפחות טובים). וכנראה שהם התעכבו הרבה זמן - מעבר למתוכנן - וזאת אולי הייתה הסיבה שהדואל בנד המקורי 7850U נעלם מהמדפים למשך כמה חודשים בלי שום אלטרנטיבה דומה, והוא כנראה הוחזר לתקופה קצרה כדי לתת מענה זמני עד שיגיעו הדגמים החדשים.
אישית, אני מאוד מאוכזב מכך שהדגמים החדשים שסוף-סוף הגיעו הם נחותים מהדגם הקודם ואין להם רשת קווית ג'יגה, ובזכות זה (ובגלל שאינני רוצה להתחייב לשנתיים לחומרה כה חלשה) הצלחתי להגיע להחלטה לוותר לחלוטין על הראוטר של בזק ולקנות ראוטר פרטי.
לבזק לקח כמעט שנה כדי להציע ראוטר פחות טוב ממה שהיה לה כבר לפני כמעט שנה! ולא לשכוח שבינתיים ירדו מחירי רכיבי החומרה של לפני שנה! וזה במקום שהיא תצעד קדימה ותציע התקן יותר מתקדם - למשל ראוטר בתקן AC במקום סתם דואל-בנד קנייני של יצרן ספציפי.
D-LINK 6850U:
http://www.bezeq.co.il/support/Pages/D-LINK6850U.aspx
http://www.bezeqstore.co.il/homenet_bezeq/6850.html
NETGEAR VEGN2610:
http://www.bezeq.co.il/support/Pages/NE ... N2610.aspx
http://www.bezeqstore.co.il/homenet_bez ... _2610.html
לפי מה שפורסם ביולי, הם יינתנו כסטנדרט לכל הלקוחות החדשים במהירויות 40 מגה-ביט ומעלה.
שני הדגמים מוצעים במחיר של 597.60 ש"ח ב24 תשלומים בחנויות בזק סטור.
לפי מה שפורסם בזמנו באתר כלכליסט, הם יוצעו ללקוחות חדשים גם במסלול חיוב-זיכוי מלא של 24.90 ש"ח לאורך 24 חודשים, וללקוחות קיימים במחיר של 9.90 ש"ח לאורך 24 חודשים.
(לא ברור לי מה הכוונה בלקוחות חדשים - האם חדשים בבזק או חדשים בVDSL או חדשים במכשיר מודם-ראוטר VDSL?)
לפי מה שמסתמן באתרי בזק, דגם הVDSL+DUAL BAND היחיד שהוצע ע"י בזק עד עכשיו במשך כמעט שנה (כולל הפסקה למשך כמה חודשים) - D-LINK 7850U - לא ממשיך להיות משווק. הוא לא מופיע יותר באתר בזק סטור ומסמכי התמיכה שלו מופיעים בעמוד של הדגמים הישנים ולא בעמוד של דגמי הדואל-בנד החדשים.
לכן מי שרוצה לתפוס את ה7850U, צריך למהר ולקנות מהיחידות האחרונות שיש (אם בכלל) בחנויות בזק סטור.
בניגוד לדגם 7850U, בדגמים החדשים אין תמיכה ברשת קווית GIGABIT אלא רק ברשת 100 סטנדרטית,
הדגמים החדשים מציעים מהירות אלחוטית משולבת (בשני התדרים) של 600 ולא 750 כמו בדגם הקודם (ההבדל הוא במהירות בתדר 5GHz - ב6850U היא 300 ואילו ב7850U היא 450).
וכמו כן, הדגם החדש 6850U הוא בעל טכנולוגיית אנטנות שונה ופשוטה יותר מזו שישנה בדגם 7850U.
ז"א שכפי שמספר הדגם מרמז, הדגם החדש נחות מהדגם הישן.
ומי יודע אילו עוד פשרות נעשו בדגמים החדשים לעומת הדגם הקודם...
יש צורך לבדוק את הבדלי הקליטה בין שני הדגמים החדשים, שלשניהם יש טכנולוגיית אנטנות שונה: אצל הדילינק יש 2 חיצוניות ואילו אצל הנטגיר יש 5 פנימיות: 2 לתדר 2.4GHz ו-3 לתדר 5GHz. כמו כן, יש לבדוק לעומת הדגם 7850U, שגם אצלו יש 5 פנימיות כמו בנטגיר החדש. מעניין אם לנטגיר החדש יש ביצועי אלחוט דומים לאלה של הדילינק דואל-בנד הקודם (לפחות בתדר 2.4GHz - שם שניהם אמורים להיות 300).
מה שכן, לפחות את הדגמים החדשים יציעו בחיוב-זיכוי מלא ולא רק בחלקי כפי שהיה עם הדגם 7850U, שהוצע בתחילת דרכו במחיר במסלול חיוב-זיכוי (לאחר זיכוי חלקי של 9X24 ש"ח) של 15.90X24= 381.60 ש"ח, או במחיר מלא כמו החדשים של עכשיו - 597.60 ש"ח, ובהגעתו השניה לאחר היעדרותו מהמדפים למשך כמה חודשים הוצע במחיר מלא של 680.40 ש"ח ב36 תשלומים בחנויות בזק סטור ובלי שום מסלול חיוב-זיכוי - גם לא חלקי.
בהודעה של בזק בחודש יולי היא נתנה קישור לנתב הדואל בנד אליו מתייחסת ההודעה, והוא היה ה7850U שכבר היה זמין באותו זמן. לכן בזמנו לא היה ברור לי למה בזק מודיעה שהדואל בנד יהיה זמין כסטנדרט ובחיוב-זיכוי מלא רק באוקטובר. עכשיו התבררה התשובה: בזק לא באמת התכוונה ל7850U - היא בעצם חיכתה לראוטרים החדשים (והפחות טובים). וכנראה שהם התעכבו הרבה זמן - מעבר למתוכנן - וזאת אולי הייתה הסיבה שהדואל בנד המקורי 7850U נעלם מהמדפים למשך כמה חודשים בלי שום אלטרנטיבה דומה, והוא כנראה הוחזר לתקופה קצרה כדי לתת מענה זמני עד שיגיעו הדגמים החדשים.
אישית, אני מאוד מאוכזב מכך שהדגמים החדשים שסוף-סוף הגיעו הם נחותים מהדגם הקודם ואין להם רשת קווית ג'יגה, ובזכות זה (ובגלל שאינני רוצה להתחייב לשנתיים לחומרה כה חלשה) הצלחתי להגיע להחלטה לוותר לחלוטין על הראוטר של בזק ולקנות ראוטר פרטי.
לבזק לקח כמעט שנה כדי להציע ראוטר פחות טוב ממה שהיה לה כבר לפני כמעט שנה! ולא לשכוח שבינתיים ירדו מחירי רכיבי החומרה של לפני שנה! וזה במקום שהיא תצעד קדימה ותציע התקן יותר מתקדם - למשל ראוטר בתקן AC במקום סתם דואל-בנד קנייני של יצרן ספציפי.
-
- D-LINK 6850U
-
- NETGEAR VEGN2610
נערך לאחרונה על ידי yaron78 ב 23/10/2013 13:59, נערך 5 פעמים בסך הכל.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
לדעתי נכון לעכשיו עדיף לא להכנס לעסקאות "חיוב-זיכוי" המוצעות, מפני שהן מוצעות בד"כ לשנתיים, וקיים סיכוי סביר שבזמן הזה יקום מתחרה חחדש, אליו תהיה אפשרות לעבור. לכן לדעתי, אם כבר חושבים על שידרוג, אז לקנות נתב כזה שלא יגביל את המעבר לספק אחר
האמת אתה צודק אכן *** של של חומרה
לדעתי אתה גם צודק בקשר ל 7850 למה בזק הפסיקה את השיווק שלו
ללא מילה כי אם נסתכל בגדול כנראה שלבזק עלה יקר לייבא את הדלינק 7850
ולמכור אותו ללקוח כמעט באותה עלות יצור אז אין רווח פה לבזק
מצד שלי כל השאר ראוטרים עולים זול לבזק ומוכרים ללקוחות ב 600 שח
שב 400 שח בממוצע אפשר לקנות אחלה ראוטר פרטי אם ג'יגה פרטים
עוד 100 שח למודם VDSL ויש לך אחלה של רשת ביתית
אני אישית בזמנו קניתי את ה 7850 אבל שמתי אותו אצל חברה שלי בבית
הוא עדין בגרסה 14 בטלתי לו את ה TR וואלה מחובר ומסונכרן מה 16.9
לדעתי אתה גם צודק בקשר ל 7850 למה בזק הפסיקה את השיווק שלו
ללא מילה כי אם נסתכל בגדול כנראה שלבזק עלה יקר לייבא את הדלינק 7850
ולמכור אותו ללקוח כמעט באותה עלות יצור אז אין רווח פה לבזק
מצד שלי כל השאר ראוטרים עולים זול לבזק ומוכרים ללקוחות ב 600 שח
שב 400 שח בממוצע אפשר לקנות אחלה ראוטר פרטי אם ג'יגה פרטים
עוד 100 שח למודם VDSL ויש לך אחלה של רשת ביתית
אני אישית בזמנו קניתי את ה 7850 אבל שמתי אותו אצל חברה שלי בבית
הוא עדין בגרסה 14 בטלתי לו את ה TR וואלה מחובר ומסונכרן מה 16.9
למה אתה מבולבל?! אין שום סתירה!
אם 7850U לא מספיק טוב בשבילך, אז זה עדיין המצב בשבילך! הרי הדגמים החדשים הם חלשים יותר ופחות מתקדמים.
רק מי ש7850U הוא מספיק טוב בשבילו, צריך למהר להשיג אותו לפני שייגמר המלאי.
אבל בגלל שהוא נמכר במחיר מלא שהוא לא אטרקטיבי, ואין שום זיכוי - אז אין הצדקה לקנות דווקא אותו ולא ראוטר פרטי שייתן תמורה טובה יותר לכסף...
בעיקר מי שרוצה את היתרון של יחידה משולבת מתקדמת (יחסית להיצע) צריך לתפוס לעצמו יחידה.
לגבי הדגמים החדשים - היתרון העיקרי מבחינתם הוא הזיכוי המלא. ככה שאם אתה מתכנן להישאר גם ככה שנתיים בבזק, וכבר יש לך קו VDSL, אז למה לא לקבל יחידה חדשה בחינם, כל עוד היא מספקת את צרכיך?
אבל ברור שמבחינה טכנית טהורה, ראוטר פרטי מתקדם ייתן לך ביצועים עדיפים בהרבה.
אם 7850U לא מספיק טוב בשבילך, אז זה עדיין המצב בשבילך! הרי הדגמים החדשים הם חלשים יותר ופחות מתקדמים.
רק מי ש7850U הוא מספיק טוב בשבילו, צריך למהר להשיג אותו לפני שייגמר המלאי.
אבל בגלל שהוא נמכר במחיר מלא שהוא לא אטרקטיבי, ואין שום זיכוי - אז אין הצדקה לקנות דווקא אותו ולא ראוטר פרטי שייתן תמורה טובה יותר לכסף...
בעיקר מי שרוצה את היתרון של יחידה משולבת מתקדמת (יחסית להיצע) צריך לתפוס לעצמו יחידה.
לגבי הדגמים החדשים - היתרון העיקרי מבחינתם הוא הזיכוי המלא. ככה שאם אתה מתכנן להישאר גם ככה שנתיים בבזק, וכבר יש לך קו VDSL, אז למה לא לקבל יחידה חדשה בחינם, כל עוד היא מספקת את צרכיך?
אבל ברור שמבחינה טכנית טהורה, ראוטר פרטי מתקדם ייתן לך ביצועים עדיפים בהרבה.
המצב הוא שאני לא יודע מה האיכות של ה-7850U, גם שאר הנתבים אני לא יודע מה האיכות שלהם. כל הביקורות מבלבלות. אחד אומר על נתב שהוא טוב, ואחר אומר שהוא ***. תראה כאן.
אני רוצה משהו יציב, עם מהירות טובה באלחוטי, וכיסוי טוב באלחוטי. מה כבר ביקשתי?
אני רוצה משהו יציב, עם מהירות טובה באלחוטי, וכיסוי טוב באלחוטי. מה כבר ביקשתי?
אתה רוצה משהו יציב? בעל כיסוי טוב באלחוטי ? עמיד בעומסים ומאבטח כמו שצריך את הרשת שלך בבית?cinuy כתב:המצב הוא שאני לא יודע מה האיכות של ה-7850U, גם שאר הנתבים אני לא יודע מה האיכות שלהם. כל הביקורות מבלבלות. אחד אומר על נתב שהוא טוב, ואחר אומר שהוא ***. תראה כאן.
אני רוצה משהו יציב, עם מהירות טובה באלחוטי, וכיסוי טוב באלחוטי. מה כבר ביקשתי?...
תתחיל לפזול לכיוון ציוד עסקי כמו סיסקו צ'קפוינט
זה משאני עשיתי אחרי שנמאס לי מכל התקלות של ראוטרים פרטיים
קניתי צ'קפוינט 1000NW מחובר למודם 699 חבילה של טופ 40 בבזק
ספק 014 ועובד כמו שעון שוויצרי 7 חודשים ברציפות למעט ניתוק אחד בגלל הפסקת חשמל
לא מתאפס לבד עדכוני קושחה אוטומטיים תוך כדי גלישה
לא צריך לחכות שיסיים לעדכן הפסקת חשמל לא מאפסת את הציוד ( האמ האמ נטגיירים של בזק )
אני קורע את הצ'קפוינט בחיבורים בטורנטים והוא אפילו לא מגהק
שני חיבורי WAN לחיבור עוד קו אינטרנט אם הגדרת בלאנס
הגנת סריקות איפי פורטים DDOS בקיצור דובדבן של ראוטר
שרת VPN מובנה לגישה מרחוק לרשת ביתית
VPN SITE TO SITE ועוד ...
בקיצור כמו שאמרתי דובדבן של ראוטר
כמה תיקונים
1) ה7850u של בזק כן הוצע במסלול חיוב זיכוי מלא כי יש לו אותו במסלול הזה
2) הvegn2610 מגיע עם 4 חיבורי Ethernet LAN 10/100/1000 אז מה שאתם אומרים פה לא נכון
http://54.218.21.174/service-providers/ ... n2610.aspx
3) ה7850u הוא אחד הנתבים המעצבנים שהיו לי יש לי שתי מחשבים שגולשים על הרשת של ה5 ומחשב מדפסת וyes שגולשים על הרשת של ה2.4 הכמות ניתוקים שאני חווה היא מתסכלת ואם אתה מחבר אליו את הכונן החיצוני הוא ממש קורס ולא יכול לעמוד בעומס מידע
אני ישמח לדעת על המלצות למחליף ל7850 שיצליח לעמוד בעומס עבודה ויתמוך בשתי רשתות כדי ליצור הפרדה:)
2) הvegn2610 מגיע עם 4 חיבורי Ethernet LAN 10/100/1000 אז מה שאתם אומרים פה לא נכון
http://54.218.21.174/service-providers/ ... n2610.aspx
3) ה7850u הוא אחד הנתבים המעצבנים שהיו לי יש לי שתי מחשבים שגולשים על הרשת של ה5 ומחשב מדפסת וyes שגולשים על הרשת של ה2.4 הכמות ניתוקים שאני חווה היא מתסכלת ואם אתה מחבר אליו את הכונן החיצוני הוא ממש קורס ולא יכול לעמוד בעומס מידע
אני ישמח לדעת על המלצות למחליף ל7850 שיצליח לעמוד בעומס עבודה ויתמוך בשתי רשתות כדי ליצור הפרדה:)
- denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
אז תנו לי להבין, אם יש לי כרגע 6740U H1, ואני סתם רוצה להחליף ל6850U, אני יכול לקבל אותו בזיכוי מלא? או לא?
תודה, אני מן הסתם יחקה לתגובות ממשתמשים מבחינת מהירות בחיבור קווי, אם יש שיפור ביחס ל 6740U H1
תודה, אני מן הסתם יחקה לתגובות ממשתמשים מבחינת מהירות בחיבור קווי, אם יש שיפור ביחס ל 6740U H1
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
- denis29
- חבר ותיק

יש חדש? משום מה שהחלפתי את ה6740U G2 שלי בH1, הכניסו אותי מחדש למסלול של חיוב זיכוי...אז מחקה לאישור מבזקסטור בינתיים,
אם מישהו קיבל את ה6850U שיתן תגובה על איך הוא עובד.
אם מישהו קיבל את ה6850U שיתן תגובה על איך הוא עובד.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
ל-VEGN2610 יציאות של 100M - בוודאות.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
היום בזק התחילה בקמפיין טלויזיוני לנתבים החדשים, עם גידי גוב כמובן.
היא כנראה חושבת שהשם "דואל בנד" לא מספיק מושך או מובן להדיוטות, ולכן היא קוראת לראוטרים האלה בשם הילדותי (לדעתי) "Super WiFi".
אם זה סופר וויפיי, אז מה זה נתב בתקן AC? ובפרט נתב בתקן AC1900?! אולי סופר-דופר ומגה-סופר-דופר?
למי שזוכר, פעם הייתה אופנה לתת שמות גרנדיוזיים כאלה לסופר מרקטים גדולים: בהתחלה היה מרקט רגיל, אח"כ סופר מרקט, ובארץ חיפשו כל הזמן שמות יותר ויותר בומבסטיים לחנויות האלה: שמות כמו סופר-סנטר, היפר-כל (וגם היפר-שוק), מגה (זה קיים עד היום), יוניברס, קוסמוס (והיה גם קינג סנטר)...
לנתב הדואל-בנד הראשון (דילינק 7850U) בזק לא עשתה קמפיין - השיווק שלו היה שקט מאוד. עצם זה שעכשיו כן יש קמפיין, מוכיח שבזק הולכת הפעם יותר ברצינות ובנחישות על הנתבים האלה.
וכמו שכתבתי בשרשור אחר, עד לתאריך 22.11 מצטרפים חדשים במהירות 40 מגהביט ומעלה, יקבלו בהשאלה מבזק נתב משני אלה, בלי צורך בשום תשלום בשנתיים הראשונות (ואח"כ העלות תהיה 10 ש"ח לחודש), ובלי שום חיוב-זיכוי (וכאמור המכשיר הוא לא רכוש הלקוח אלא רק ניתן לשימוש בהשאלה מבזק):
http://www.super-wifi.co.il/?source=bez ... -wifi-main
כנראה שאחרי ה22.11 בזק תגבה את דמי השימוש החודשיים בסך 10ש"ח כבר מהחודש הראשון ולא רק מהחודש ה25.
וממה שאני מסיק ממה שנכתב בהסכם הציוד שבזק פירסמה, לקוחות קיימים יכולים לקבל את המודם-ראוטר אלחוטי הנ"ל בהשאלה, תמורת תשלום חד פעמי של 99 ש"ח בנוסף לתשלום דמי שימוש חודשיים של 10 ש"ח (ואולי התשלום נתון למיקוח? אם מישהו יגלה מידע חדש בנידון, כמובן שהוא מוזמן לשתף את כולם כאן...).
היא כנראה חושבת שהשם "דואל בנד" לא מספיק מושך או מובן להדיוטות, ולכן היא קוראת לראוטרים האלה בשם הילדותי (לדעתי) "Super WiFi".
אם זה סופר וויפיי, אז מה זה נתב בתקן AC? ובפרט נתב בתקן AC1900?! אולי סופר-דופר ומגה-סופר-דופר?
למי שזוכר, פעם הייתה אופנה לתת שמות גרנדיוזיים כאלה לסופר מרקטים גדולים: בהתחלה היה מרקט רגיל, אח"כ סופר מרקט, ובארץ חיפשו כל הזמן שמות יותר ויותר בומבסטיים לחנויות האלה: שמות כמו סופר-סנטר, היפר-כל (וגם היפר-שוק), מגה (זה קיים עד היום), יוניברס, קוסמוס (והיה גם קינג סנטר)...
לנתב הדואל-בנד הראשון (דילינק 7850U) בזק לא עשתה קמפיין - השיווק שלו היה שקט מאוד. עצם זה שעכשיו כן יש קמפיין, מוכיח שבזק הולכת הפעם יותר ברצינות ובנחישות על הנתבים האלה.
וכמו שכתבתי בשרשור אחר, עד לתאריך 22.11 מצטרפים חדשים במהירות 40 מגהביט ומעלה, יקבלו בהשאלה מבזק נתב משני אלה, בלי צורך בשום תשלום בשנתיים הראשונות (ואח"כ העלות תהיה 10 ש"ח לחודש), ובלי שום חיוב-זיכוי (וכאמור המכשיר הוא לא רכוש הלקוח אלא רק ניתן לשימוש בהשאלה מבזק):
http://www.super-wifi.co.il/?source=bez ... -wifi-main
כנראה שאחרי ה22.11 בזק תגבה את דמי השימוש החודשיים בסך 10ש"ח כבר מהחודש הראשון ולא רק מהחודש ה25.
וממה שאני מסיק ממה שנכתב בהסכם הציוד שבזק פירסמה, לקוחות קיימים יכולים לקבל את המודם-ראוטר אלחוטי הנ"ל בהשאלה, תמורת תשלום חד פעמי של 99 ש"ח בנוסף לתשלום דמי שימוש חודשיים של 10 ש"ח (ואולי התשלום נתון למיקוח? אם מישהו יגלה מידע חדש בנידון, כמובן שהוא מוזמן לשתף את כולם כאן...).
- denis29
- חבר ותיק

יכול רק להוסיף שאת 7850U לא הורידו ממדפים, אך אין עליו שום חיוב זיכוי, רק פריסה לתשלומים, אני לקחתי את ה 6850U ב9.90 ל 24 חודשים, לא נתקלתי עד כו בבעיות, עדכנתי לגרסה 04 לפני מספר ימים.