המלצה על פטיפון
שלום לכולם
יש באפשרותי לקנות פטיפון Sanyo TP6100 מתחילת שנות ה 90 תוצרת יפן ״שנשכח״ באריזתו המקורית ומעולם לא היה בשימוש ולא הוצא מהאריזה.
מפשפושים בפורומים אני יודע שסוג הפטיפון הזה משתייך למה שנקרא "מחרשות יפניות״, אבל האם העובדה שהוא מעולם לא היה בשימוש (ז״א רצועה ומחט חדשים) לא הופך את זה לעסקה מצויינת?
תודה מראש
יש באפשרותי לקנות פטיפון Sanyo TP6100 מתחילת שנות ה 90 תוצרת יפן ״שנשכח״ באריזתו המקורית ומעולם לא היה בשימוש ולא הוצא מהאריזה.
מפשפושים בפורומים אני יודע שסוג הפטיפון הזה משתייך למה שנקרא "מחרשות יפניות״, אבל האם העובדה שהוא מעולם לא היה בשימוש (ז״א רצועה ומחט חדשים) לא הופך את זה לעסקה מצויינת?
תודה מראש
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
לא! חד משמעית זה לא הופך את העסקה למצוינת. העסקה הזו היתה מצוינת בתחילת שנות ה-80 כשל-90% מהציבור היו מחרשות פלסטיק דומות. היום, כשיש אלטרנטיבות דיגיטליות, כל-כך איכותיות, מי שנכנס לתחום האנלוגי וגם רוצה ליהנות מהתוצאות,לא יוכל להסתפק ב'מחרשת פלסטיק', גם אם היא באריזה המקורית שלה.max987 כתב:מפשפושים בפורומים אני יודע שסוג הפטיפון הזה משתייך למה שנקרא "מחרשות יפניות״, אבל האם העובדה שהוא מעולם לא היה בשימוש (ז״א רצועה ומחט חדשים) לא הופך את זה לעסקה מצויינת?...
כל נגן CD בינוני, מיד שנייה, ב-200 ש"ח ייתן תוצאות מהנות יותר. לציוד אנלוגי, ובמיוחד לפטפונים יש חסרון גנרי לעומת ציוד דיגיטלי וכדי להפוך את החיסרון הזה, שנקרא 'עיוות' (distortion) ליתרון מהנה, דרוש פטפון עם נתונים מעט יותר מרשימים מאלה שהציעו רוב 'מחרשות הפלסטיק'.
הניסיון המצטבר שלי, בסוגיה הזו בדיוק, מראה שחובבים מתחילים, או כאלה שמבצעים come back אנלוגי ורוכשים 'מחרשת פלסטיק' נוטים להתרשם לרעה. בשלב הבא הם מחפשים DAC בפורומים האחרים ומסמנים X שלא בצדק, על נושא הפטפונים.
אם זו האלטרנטיבה היחידה בתחום האנלוגי - עדיף שגם ה-$50 האלה יופנו לעבר ציוד דיגיטלי מודרני. חסוך את הטרחה והכסף.