המלצה על פטיפון

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
max987 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם

יש באפשרותי לקנות פטיפון Sanyo TP6100 מתחילת שנות ה 90 תוצרת יפן ״שנשכח״ באריזתו המקורית ומעולם לא היה בשימוש ולא הוצא מהאריזה.

מפשפושים בפורומים אני יודע שסוג הפטיפון הזה משתייך למה שנקרא "מחרשות יפניות״, אבל האם העובדה שהוא מעולם לא היה בשימוש (ז״א רצועה ומחט חדשים) לא הופך את זה לעסקה מצויינת?

תודה מראש

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

באיזה מחיר?
.Anything can be done, but it's only done if it's done

max987 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

250 ש"ח

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #4 

זה עדיין בגדר הסביר (אם כי אני חשבתי שכדאי לשלם עליו מקסימום 200 שקל). אבל תביא בחשבון שיש מצב שהרצועה כבר לא תקינה ויהיה צורך בחדשה.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #5 

בעצמך אמרת שהוא מחרשה, אז אתה קונה מחרשה חדשה ............ :D

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #6 

max987 כתב:מפשפושים בפורומים אני יודע שסוג הפטיפון הזה משתייך למה שנקרא "מחרשות יפניות״, אבל האם העובדה שהוא מעולם לא היה בשימוש (ז״א רצועה ומחט חדשים) לא הופך את זה לעסקה מצויינת?
...
לא! חד משמעית זה לא הופך את העסקה למצוינת. העסקה הזו היתה מצוינת בתחילת שנות ה-80 כשל-90% מהציבור היו מחרשות פלסטיק דומות. היום, כשיש אלטרנטיבות דיגיטליות, כל-כך איכותיות, מי שנכנס לתחום האנלוגי וגם רוצה ליהנות מהתוצאות,לא יוכל להסתפק ב'מחרשת פלסטיק', גם אם היא באריזה המקורית שלה.

כל נגן CD בינוני, מיד שנייה, ב-200 ש"ח ייתן תוצאות מהנות יותר. לציוד אנלוגי, ובמיוחד לפטפונים יש חסרון גנרי לעומת ציוד דיגיטלי וכדי להפוך את החיסרון הזה, שנקרא 'עיוות' (distortion) ליתרון מהנה, דרוש פטפון עם נתונים מעט יותר מרשימים מאלה שהציעו רוב 'מחרשות הפלסטיק'.

הניסיון המצטבר שלי, בסוגיה הזו בדיוק, מראה שחובבים מתחילים, או כאלה שמבצעים come back אנלוגי ורוכשים 'מחרשת פלסטיק' נוטים להתרשם לרעה. בשלב הבא הם מחפשים DAC בפורומים האחרים ומסמנים X שלא בצדק, על נושא הפטפונים.

אם זו האלטרנטיבה היחידה בתחום האנלוגי - עדיף שגם ה-$50 האלה יופנו לעבר ציוד דיגיטלי מודרני. חסוך את הטרחה והכסף.

max987 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

תודה לכם.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”