משקולת שבורה - החלפת ראש + מחט
ׁשלום , יש לי פטיפון מסוג akai ap-q60 , המשקולת שבורה כמו שתראו בתמונה לכן אני לא יכול לסובב את הכיוון ולדעת מה המשקל שנחת על התקליטים מה דעתכם ? היכן הייתם ממליצים לסדר את זה ?
בנוסף, אני מעוניין להחליף מחט וראש , נכון לעכשיו יש קצת רעשים שהפטיפון עושה הוא לא מנגן נקי ...על איזה ראש ומחט של אורטופון הייתם ממליצים ?
בנוסף, אני מעוניין להחליף מחט וראש , נכון לעכשיו יש קצת רעשים שהפטיפון עושה הוא לא מנגן נקי ...על איזה ראש ומחט של אורטופון הייתם ממליצים ?
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
קודם כל אל תנגן תקליטים במצב הזה כי בטוח העניין הזה הורס וחורש לך את התקליטים וחבל.
הייתי מנסה להדביק את זה עם דבק שלוש שניות - סופר גלו, ומבצע כיוון מחדש של הזרוע והאנטי סקייטינג.
לגבי הראש - הייתי מתחיל עם החלפת מחט, אח"כ החלפת פטיפון ואח"כ החלפת ראש.
הייתי מנסה להדביק את זה עם דבק שלוש שניות - סופר גלו, ומבצע כיוון מחדש של הזרוע והאנטי סקייטינג.
לגבי הראש - הייתי מתחיל עם החלפת מחט, אח"כ החלפת פטיפון ואח"כ החלפת ראש.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
אני לא רואה כל סיבה מדוע השבר הזה אמור להשפיע על פעולת הפטפון (למעט המשקל החסר של המשך המוט, בצידה האחורי של הזרוע שנשבר). לפי התמונה המצורפת (דגם אחר של AKAI) המסה שחסרה בקושי יכולה להשפיע. לא ברור לי מהו החומר שממנו עשוי החלק הזה בזרוע אך זה נראה כמו פולימר כלשהו. המשקל של הפלסטיק בחלק הזה של הזרוע - לא יכול להשפיע ברמה כזו שהמשקולת (שנעה בחופשיות על המוט) לא יכולה לתקן. באופן אישי, הייתי מנסר את השבר בעדינות, משייף קצת את הניסור ומכסה בצבע שחור. כמו חדש.
בפטפונים מהסוג הזה, השנתות על המשקולת מייצגות את משקל ה-VTF בערך כמו שכאבי השיגרון של סבתי ז"ל ייצגו את הגשמים שהיו אמורים לרדת - לטענותיה. הדרך היחידה לקבוע את המשקל בצורה אמינה היא שימוש במשקל דיגיטלי. על אחת כמה וכמה אם אתה מתכוון להשקיע סכום לא מבוטל בראש של או'פון.
ראשים של Ortofon הם ראשים נהדרים בדרך כלל. התמחור שלהם פחות. המחירים של הראשים, המשווקים בסדרות (אדום, כחול, ברונזה, שחור... קדנזה) הם אקספוננציאליים. הדגם הנמוך בסדרה עולה X, הבא 2X הבא אחריו 4X והאחרון 8X ו-9X בקירוב. זה לא ממש קשה לרצות ראש של אורטופון (ובצדק) אבל זה סיפור אחר לגמרי למצוא אחד טוב במחיר הוגן.
אפשר להיכנס לסוגיה הזו וגם להציע אלטרנטיבות אחרות (ויש כאלה) אך הדבר הראשון שצריך לדעת (כדי לסייע ביעילות) הוא התקציב שהקצאת לנושא.
בפטפונים מהסוג הזה, השנתות על המשקולת מייצגות את משקל ה-VTF בערך כמו שכאבי השיגרון של סבתי ז"ל ייצגו את הגשמים שהיו אמורים לרדת - לטענותיה. הדרך היחידה לקבוע את המשקל בצורה אמינה היא שימוש במשקל דיגיטלי. על אחת כמה וכמה אם אתה מתכוון להשקיע סכום לא מבוטל בראש של או'פון.
ראשים של Ortofon הם ראשים נהדרים בדרך כלל. התמחור שלהם פחות. המחירים של הראשים, המשווקים בסדרות (אדום, כחול, ברונזה, שחור... קדנזה) הם אקספוננציאליים. הדגם הנמוך בסדרה עולה X, הבא 2X הבא אחריו 4X והאחרון 8X ו-9X בקירוב. זה לא ממש קשה לרצות ראש של אורטופון (ובצדק) אבל זה סיפור אחר לגמרי למצוא אחד טוב במחיר הוגן.
אפשר להיכנס לסוגיה הזו וגם להציע אלטרנטיבות אחרות (ויש כאלה) אך הדבר הראשון שצריך לדעת (כדי לסייע ביעילות) הוא התקציב שהקצאת לנושא.
-
- AKAI AP-B21
תודה tnsilver על תשובתך
כשקיבלתי את הפטיפון, המחט והראש היו ממש נמוכים על התקליט - הפלסטיק של הראש ממש כמעט נגע בה.
למרות שהמשקולת נחה לאחור ונראה גם שהכיוון לא עובד (כך שאני לא יכול לדעת מה נקודת ה-0 ואם בכלל זה משפיע שאני מסובב כי זה לא נראה ככה)
משכתי את המשקולת לאחור ובאמת נראה מצב שהראש והמחט פחות מפעילים לחץ - המחט נוגעת בתקליט ויש קצת רווח בין הראש לתקליט .
אני צריך לבדוק את המשקל ולבדוק שהאנטיסקייטינג מכוון גם הוא נכון (כרגע הוא על -0 אצלי) .
לגבי תקציב, אני מחפש משהו עד 300, 400 לראש ומחט משהו שישמע כמה שיותר צלול
אשמח לקבל הצעות לאלטרנטיבות והמלצה היכן ניתן להתקין ולכוון את הפטיפון.
תודה
כשקיבלתי את הפטיפון, המחט והראש היו ממש נמוכים על התקליט - הפלסטיק של הראש ממש כמעט נגע בה.
למרות שהמשקולת נחה לאחור ונראה גם שהכיוון לא עובד (כך שאני לא יכול לדעת מה נקודת ה-0 ואם בכלל זה משפיע שאני מסובב כי זה לא נראה ככה)
משכתי את המשקולת לאחור ובאמת נראה מצב שהראש והמחט פחות מפעילים לחץ - המחט נוגעת בתקליט ויש קצת רווח בין הראש לתקליט .
אני צריך לבדוק את המשקל ולבדוק שהאנטיסקייטינג מכוון גם הוא נכון (כרגע הוא על -0 אצלי) .
לגבי תקציב, אני מחפש משהו עד 300, 400 לראש ומחט משהו שישמע כמה שיותר צלול
תודה
אתה אמור להביא את כל המשקולת (בלי קשר לסקלת פלסטיק השחורה)למצב שבו הזרוע צפה באוויר כמו מאזניים ,אז אתה מסובב את הסקאלה לכיוון שלא מזיז את המשקולת עצמה,עד שהוא מראה 0 ואז אם תסובב לצד השני,זה שמזיז את כל המשקולת,תגיע למשקל הרצוי לאותו ראש,זה בהנחה שהכל תקין ,לפחות זה יתן לך סוג של התייחסות,תיזהר על המחט בכל התהליך
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
כמו ש-raniburg הסביר. מצב 'אפס' של זרוע - זה כשהזרוע מאוזנת לחלוטין ומקבילה לצלחת. במצב כזה מסובבים את המשקולת עד שה-'0' למעלה (או מקביל לקו המסומן או לסימן האפס היעודי). עתה, מתחילים לסובב את המשקולת פנימה או החוצה. סיבוב פנימה יפעיל משקל על הצד הנגדי של הזרוע. מדובר, בראשים מודרניים על בין 0.75 עד 1.5 גרם, כך שאין כאן מקום להערכות ו'נדמה לי'. העסק חייב להיות מדוייק ורצוי לוודא את המשקל על הראש בעזרת מאזניים דיגיטליים.yehudasun כתב:...כשקיבלתי את הפטיפון, המחט והראש היו ממש נמוכים על התקליט - הפלסטיק של הראש ממש כמעט נגע בה. למרות שהמשקולת נחה לאחור ונראה גם שהכיוון לא עובד (כך שאני לא יכול לדעת מה נקודת ה-0 ואם בכלל זה משפיע שאני מסובב כי זה לא נראה ככה) משכתי את המשקולת לאחור ובאמת נראה מצב שהראש והמחט פחות מפעילים לחץ - המחט נוגעת בתקליט ויש קצת רווח בין הראש לתקליט . אני צריך לבדוק את המשקל ולבדוק שהאנטיסקייטינג מכוון גם הוא נכון (כרגע הוא על -0 אצלי) ....
הדרך הטובה ביותר לוןדא כיוון אנטי-סקייט היא בעזרת תקליט חלק (הצד הריק של תקליט שדרים). כשהכיוון מדויק - המחט נשארת במרכז התקליט כשהוא מסתובב.
חשוב מאוד שהזרוע, במצבה התחתון, כשהיא מנגנת, מקבילה לחלוטין לפלטה (צלחת). ברוב הזרועות של פטפונים סבירים ניתן להגביה או להנמיך את מוט הזרוע ולהגיע להקבלה מלאה. זה הדבר הכי חשוב. אם הזרוע לא מקבילה - אין טעם בכיוונים האחרים.
ראשים טובים בתקציב הזה - רק משומשים ודרך eBay. חפש משהו כמו Shure M95ED או M75ED או M959ED. סביר להניח שתצטרך מחט חדשה וכאלה ניתן להשיג עבור ראשים של Shure באיזור ה-$15. לחליפין חפש ראש Stanton 681EEE. ראש תקציבי חדש טוב הוא Shure M97xE שנמכר (עם משלוח) באזור ה-$100. יש רבים אחרים. אולי תקבל כאן המלצות מאחרים.yehudasun כתב: לגבי תקציב, אני מחפש משהו עד 300, 400 לראש ומחט משהו שישמע כמה שיותר צלול
תודה...
באתר הזה יש מספיק חומר, כתבות, הודעות ושרשורים כדי לבצע את כל ה-DIY הרלוונטיים לכיווני פטפון. זהו מכשיר ביתי שהיה נפוץ במרבית הבתים בעולם המערבי ואין שום סיבה בעולם שאדם מן היישוב יזדקק לשירות בתשלום של מישהו אחר כדי לבצע את הכיוונים הבסיסיים. במקרה הכי גרוע, חפש לך מישהו מהחברים בפורום (אנלוגי או וינטאז') בקרבת מקום מגוריך. אני בטוח שישמחו לעזור.