JBL TLX-60 או בקיצור מחפש מערכת סטריאו לחדר.

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
LiorShap פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3067
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #1 

היי לכל תותחי הוינטאג׳ - אני מעוניין לקנות מערכת יד שניה לחדר עבודה / מחשב.
בסלון המערכת נבנתה נטו לקולנוע ביתי . אין לי עניין לשמוע שם מוסיקה.
לקרוב משפחה שלי יש סנסוי 9090 בשילוב עם רמקולים Jbl TLX 60 בני 20 שנה או יותר והסאונד אצלו
מאוד מצא חן בעיני גם ביחס למערכות חדישות.
אשמח לשילוב דומה והצעות יתקבלו בברכה ,
תודה

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #2 

אהלן ליאור. (f) צודק! (Y)

סנסוי 9090 (וגם 8080) על גירסאות ה-DB ביחד עם וינטאז' JBL הם שילוב נדיר. אני אומר את זה כבר שנתיים כאן. הנה הלקוח המרוצה האחרון (הודעה אחרונה בעמוד) בשרשור עם המון מידע על JBL.

לצערי אני לא מכיר את ה-TLX-60. לדעתי מדובר בדגם לייצוא מארה"ב והוא לא מופיע באתר של JBL גם לא בחלק של התמיכה. אני כן מכיר גרסאות מודרניות יותר של רמקולים תחת הסידרה TLX ועל אלה אני לא מעוניין להרחיב. :no:

הדגמים המדהימים של JBL הם [url=http://audio-database.com/JBL/speaker/index2.html]סידרת ה-L[/url] משנות ה-70 של JBL Consumer. יש להם דרייברים איכותיים ביותר שבדרך כלל שורדים את מבחן הזמן או שמצריכים טיפולים מינוריים כהחלפת טבעות קלה. לרוב ה-L'ים יש [url=http://audio-database.com/JBL/speaker/index.html]מקבילות אולפניות[/url] של JBL Professional. אלה רמקולים שתוכננו לשימוש אולפני הקלטות (הקשר של JBL, שיושבת כמעט בתוך הוליווד, עם האולפנים הוא הדוק באופן מסורתי) והם בדרך כלל איכותיים ביותר. לדגמים ה-TOTL וינטאז' של JBL יש איכות שקשה להתחרות בה גם היום, ברמקולים מודרניים, בייחוד בסוג האימפוטנטי של קונפיגורציית המגדל המעוצב.

הדגם הנמכר ביותר של JBL (ובהיסטוריה כולה) הוא ה-L100. את אלה מוצאים עד היום בלוחות מידי פעם במחיר שנע סביב ה-3000 ש"ח. רמקולים מעולים שמשתדכים יפה ליחידות וינטאז' ובעיקר ל-9090. הסאונד האופייני של ה-'L' הוא מה שמוגדר כ-West Coast קליפורני והם רחוקים מלהיות מאוזנים או 'מדוייקים'. את הדיוק האודיופילי השאירו ב-JBL לבריטים חמוצים ולמספר דגמים אולפניים. בקליפורניה זה לא תפס. המקבילה האולפנית של ה-L100 הם ה-4311 ודגמים קרובים שהם טיפה יותר מרוסנים.

בלוחות צצים מידי פעם רמקולים קלסיים מסדרת L המקורית. ה-TLX לא כלולים בסדרה הזו. לדעתי הם יוצרו בדנמרק באיזה שת"פ אירופי של JBL שזכה לביקורות קשות מצד הציבור האמריקאי הנאמן לחברת הנכס הלאומי JBL. אני לא יודע אם תמצא TLX-60 אבל אני יכול להבטיח לך שאם אלה מצאו חן בעיניך, סידרת ה-L, או לפחות דגמים נבחרים ממנה, יפילו אותך. ה-L65 הם ה-TOTL בקטגוריית ה-"12 ומעליהם יש ה-L200 וה-L300 :משתחווה: עם וופר "15. זה כבר עולם אחר. ה-L300 נמכרים במחירים הזויים גם בקנה מידה אמריקאי.

ה-9090, שהוא בעצם סוג של תחנת כוח חסרת גבולות עם סאונד שפונה למרכז ההנאה הסוני במוח, במקום להגיון ה'אודיופילי' (אם יש בכלל דבר כזה) משתלב נהדר עם הפראיות האלגנטית של ה-L'ים של JBL. ביחד, הם קלסיקה אמתית.

בקיצור - חפש בלוחות את אותן הזדמנויות נדירות שבהן צצים להם L'ים יד שנייה. יש כאן חבר בפורום שמעורב כרגע במכירת L-65. אם תרצה אני אתן לך פרטים שלו בפרטית - או שהוא יצטרף לשרשור כבר מיוזמתו. לגבי 9090... לא יודע מאיפה יצוץ אחד. אין הרבה הצע. eBay זו הדרך הבטוחה (:אההם: אך המשלוח של ה-22 ק"ג נטו, ללא אריזה, מוציא את החשק).

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”