מחשב רגיל/HTPC/סטרימר ושאלות בנושא

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
ExtraSi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 172
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שאלתי גם בפורום דומה, אולי רלוונטי גם כאן:
אני מעוניין לקבל בסלון את היכולת להציג סרטים, סדרות ומוזיקה,
בדקתי קצת את נושא ה XBMC, הוא נראה לי מצויין לנושא,
הן מבחינת יכולות ההרחבה שלו, הן מבחינת התוספות הקיימות (ערוצי Yes, וואלה וכו'),
הן מבחינת היכולת למשוך תאור הסרט/עטיפה/שחקנים, פרטי דיסקים וכו',
הצגה ויזואלית, יכולת להציג תכנים ב Streaming בארץ ובעולם נוחה ועוד.

1. אני מתלבט בין מחשב רגיל, HTPC וסטרימר, האם יש אפשרויות נוספות שכדאי לשקול?

2. יתכן והמוצר הנבחר כלל לא יהיה פיזית בסלון, אלא דרך פתח בקיר הסלון, מאחורי הטלויזיה,
ישב על מדף בחדר שנמצא מצידו השני של קיר הטלויזיה בסלון (ואעביר עינית לצורך תפעול וקליטה),
בהנחה וזה יהיה המצב, האם ההתלבטות בין מחשב רגיל ל HTPC לא רלוונטית, ועדיף מחשב רגיל?
(מכיוון שאין בעיה של ויזואליות, לא צריך משהו יפה, קומפקטי ונוח, וגם אין בעיה של רעש).

3. בהשוואה של מחשב רגיל לעומת סטרימר, ובהנחה שאין לי בעיה של התקנה דרייברים, תוכנות וכו',
איזה יתרון יש לסטרימר מעבר לנוחות שימוש? (מבחינת חיבורים, נראה לי שמספיק HDMI)?

4. יש לי היום Xtreamer SideWinder 2, אני מאוד לא אוהב את הממשק שלו,
והבנתי שאי אפשר להתקין עליו XBMC, האם הוא יכול להיות שימושי בצורה כלשהי?

5. אני מתכוון לרכוש XBOX One וקינקט לטובת משחקים, הבנתי שיש לו גם סוג של מערכת ביקור ביתית,
האם היא משהו שיכול לנהל את כל נושא הסרטים, סדרות ומוזיקה, כולל הצגה ויזואלית של תאור הסרט/עטיפה/דיסק וכו'?

6. במידה ואני מעוניין ביכולת של הקלטה של תוכנית (מחובר דרך הוט), איזה פתרון תומך בכך?
(מחשב עם כרטיס טלויזיה?)

7. כאמור, כל המכשירים יהיו פיזית מעבר לקיר הסלון, ממיר, רסיבר, XBOX וסטרימר/מחשב,
האם אפשר להעביר עינית אחת עם פיצול, או שצריך עינית לכל מכשיר?
בנוסף, אשמח להמלצה על שלט אחד שיכול לתפעל את כל המכשירים.

תודה.

o2ri
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
נתן תודות: 139 פעמים
קיבל תודות: 465 פעמים

שליחה #2 

השימוש במושג סטרימר לדעתי מבלבל. האקסטרימר שלך הוא סטרימר קלאסי. לא יעזור לך לקנות אחד אחר . הם מריצים מערכת הפעלה משלהם ולא פתוחים לתוספים חיצוניים.

ההתלבטות יכולה להיות עם מכשיר אנדרואיד מול מחשב רגיל באיזה מארז שתבחר. אם הוא יהיה קטן וחמוד תקרא לזה htpc . יש דיון שלם על זה והשורה התחתונה לדעתי שאם הולכים על אנדרואיד בשביל להריץ xbmc שווה לחכות קצת כדי לראות איזה דגמים יתמכו בעדכוני התוכנה הבאים. תבדוק גם את הדיון על RPI.

ExtraSi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

o2ri כתב:השימוש במושג סטרימר לדעתי מבלבל. האקסטרימר שלך הוא סטרימר קלאסי. לא יעזור לך לקנות אחד אחר . הם מריצים מערכת הפעלה משלהם ולא פתוחים לתוספים חיצוניים.

ההתלבטות יכולה להיות עם מכשיר אנדרואיד מול מחשב רגיל באיזה מארז שתבחר. אם הוא יהיה קטן וחמוד תקרא לזה htpc . יש דיון שלם על זה והשורה התחתונה לדעתי שאם הולכים על אנדרואיד בשביל להריץ xbmc שווה לחכות קצת כדי לראות איזה דגמים יתמכו בעדכוני התוכנה הבאים. תבדוק גם את הדיון על RPI.
...
תודה רבה על התשובה, אשמח אם תוכל להתייחס לסעיפים השונים לפי הסדר, מכיוון שגם כך הנושא מבלבל :-)

מבחינת הסטרימר שיש לי, הבעיה היא שהוא לא יכול להריץ XBMC, אבל סטרימטרים אחרים של חברות אחרות (כולל דגמים חדשים יותר של החברה שיש לי - יכולים).

מכשיר אנדרואיד אתה מתכוון Stick כלשהו שמחברים לטלויזיה?

idon889
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 561
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #4 

ExtraSi כתב:שאלתי גם בפורום דומה, אולי רלוונטי גם כאן:
אני מעוניין לקבל בסלון את היכולת להציג סרטים, סדרות ומוזיקה,
בדקתי קצת את נושא ה XBMC, הוא נראה לי מצויין לנושא,
הן מבחינת יכולות ההרחבה שלו, הן מבחינת התוספות הקיימות (ערוצי Yes, וואלה וכו'),
הן מבחינת היכולת למשוך תאור הסרט/עטיפה/שחקנים, פרטי דיסקים וכו',
הצגה ויזואלית, יכולת להציג תכנים ב Streaming בארץ ובעולם נוחה ועוד.

1. אני מתלבט בין מחשב רגיל, HTPC וסטרימר, האם יש אפשרויות נוספות שכדאי לשקול?

2. יתכן והמוצר הנבחר כלל לא יהיה פיזית בסלון, אלא דרך פתח בקיר הסלון, מאחורי הטלויזיה,
ישב על מדף בחדר שנמצא מצידו השני של קיר הטלויזיה בסלון (ואעביר עינית לצורך תפעול וקליטה),
בהנחה וזה יהיה המצב, האם ההתלבטות בין מחשב רגיל ל HTPC לא רלוונטית, ועדיף מחשב רגיל?
(מכיוון שאין בעיה של ויזואליות, לא צריך משהו יפה, קומפקטי ונוח, וגם אין בעיה של רעש).

3. בהשוואה של מחשב רגיל לעומת סטרימר, ובהנחה שאין לי בעיה של התקנה דרייברים, תוכנות וכו',
איזה יתרון יש לסטרימר מעבר לנוחות שימוש? (מבחינת חיבורים, נראה לי שמספיק HDMI)?

4. יש לי היום Xtreamer SideWinder 2, אני מאוד לא אוהב את הממשק שלו,
והבנתי שאי אפשר להתקין עליו XBMC, האם הוא יכול להיות שימושי בצורה כלשהי?

5. אני מתכוון לרכוש XBOX One וקינקט לטובת משחקים, הבנתי שיש לו גם סוג של מערכת ביקור ביתית,
האם היא משהו שיכול לנהל את כל נושא הסרטים, סדרות ומוזיקה, כולל הצגה ויזואלית של תאור הסרט/עטיפה/דיסק וכו'?

6. במידה ואני מעוניין ביכולת של הקלטה של תוכנית (מחובר דרך הוט), איזה פתרון תומך בכך?
(מחשב עם כרטיס טלויזיה?)

7. כאמור, כל המכשירים יהיו פיזית מעבר לקיר הסלון, ממיר, רסיבר, XBOX וסטרימר/מחשב,
האם אפשר להעביר עינית אחת עם פיצול, או שצריך עינית לכל מכשיר?
בנוסף, אשמח להמלצה על שלט אחד שיכול לתפעל את כל המכשירים.

תודה.
...
לא אמרת כמה כסף אתה מוכן לשלם עבור המוצר..
הפתרון הכי טוב לכל מה שאתה דורש הוא מחשב HTPC, והוא יעלה לך כ-1300 שקל לפשוט ביותר.

כתבת על כך שאתה שוקל לשים מחשב רגיל במקום מחשב HTPC, מחשב HTPC הוא בעצם מחשב "רגיל" ואם יש ברשותך מחשב נייח בבית, יכול להיות מאוד שלא תצטרך להוציא שקל בשביל מחשב לסלון (אולי הוצאה מינימלית לשדרוג הכרחי).
אז אם יש ברשותך מחשב "רגיל" בבית, תרשום את המפרט המלא שלו (מעבד, לוח אם, זכרון וכרטיס מסך יספיקו).

ExtraSi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

מבחינת עלות, זה לא משנה אם זה יעלה 1,000 ש"ח או 3,000 ש"ח.
אני מניח ש HTPC, קרי, מחשב קטן, שקט ומעוצב, לא נדרש כאן (מכיוון שהוא בכל מקרה ישב פיזית בחדר אחר),
לכן זה כנראה יהיה מחשב נייח כלשהו, שיהיה חזק מספיק.

מה שאשמח לדעת הם שאר הסעיפים, כלומר, השוואה של מחשב לעומת סטרימר,
כיצד ה XBOX One משתלב (או שלא) לתוך הנושא, האם הסטרימר שיש לי כיום שווה משהו לצורך העניין,
האם יש פתרון אחר (אולי אנדרואיד On Stick, סליחה שאינני זוכר את המונח המדוייק),
והשאלות בנוגע ליכולת הקלטה ולעיניות.

תודה!

o2ri
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

הדגמים החדשים יותר של אקסטרימר שמריצים XBMC הם מחשבים לכל דבר ועניין . (ULTRA)
שוב ,בעיה של מינוחים - בגדול סטרימר בהגדרתו המוכרת לרובנו לא יריץ לך XBMC .
אם יש דגמים ספצפיים שראית שיכולים להריץ אז תשאל כאן בפורום ואני בטוח שתקבל המלצות.

נראה שכבר הגעת למסקנה שאתה צריך מחשב שישב בסתר ויעשה את העבודה בצורה חלקה.

לגבי XBOX קשה להגיד לגבי מוצר שעוד לא יצא לשוק ...

השאלה לגבי יכולת הקלטה שוב מחזירה אותך למחשב שרק לו תוכל לחבר כרטיס הקלטה ...

yakirh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 217
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #7 

HTPC זה בעצם מחשב שאחד מהיכולות שלו (יחד עם מערכת הפעלה מתאימה ומתאם רשת) זה סטרימינג.
סטרימר זה מכשיר שבא עם מערכת הפעלה ותוכנה מותאמות אישית לאותו מכשיר, כאשר הפיצ'ר העיקרי הוא סטרימינג.

בקיצור, HTPC >= סטרימר

אם כסף זה לא הISSUE, אני מניח שכל אחד שהיה לו ניסיון עם סטרימרים וHTPC ימליץ לך לרכוש HTPC (מחשב מדיה סנטר)

1. כל הדברים שציינת כמו יכולת למשוך מידע, הרחבות תוכן, הצגה ויזואלית הכל משתנה בכל סטרימר או בכל תוכנת מדיה סנטר אם אתה עובד עם מחשב.
ברוב הסטרימרים האפשרויות דיי מוגבלות יחסית לתוכנות מדיה סנטר גדולות כמו XBMC, שהיא הפופולרית והמומלצת ויש עליה המון מידע בפורום.

2. תגדיר מחשב רגיל.. גם HTPC זה מחשב פשוט הוא מיועד לסלון (שזה אומר מחשב שקט יותר עם מאיץ גרפי מתאים ובדרך כלל גם מארז יותר קטן )
עוד אפשרות: יש נגנים מובנים בטלוויזיות החדשות זה יכול להספיק להרבה אנשים שלא צריכים מדיה סנטר רק רוצים להפעיל סרט פה ושם.

3. תגדיר נוחות לשימוש.. יש נוחים יותר ויש נוחים פחות... עם רמת ההתאמה האישית שאפשר לעשות בXBMC אתה יכול למצוא את הדרך הכי נוחה בשבילך

4. את האקסטרימר תמכור או תעביר לחדר כמו שהרבה עושים אחרי שהסלון משתדרג לHTPC.

5. זה כבר פחות הפורום המתאים, אני מניח שמייקרוספט פרסמו קצת מידע על המדיה סנטר המובנה שלהם באקסבוקס החדש, מההיכרות שלי עם מייקרוסופט, אתה לא תוכל לחבר לו שום דבר שלא נקנה אצלם (כונן קשיח, שלט, מקלדת, מתאמים וכו')

6. יש אפשרות כזאת במחשב ואם אני לא טועה בXBMC בפרט.

7. העינית היחידה שתצטרך זה אינפרה אדום במידה ותרצה לקנות שלט מתאים IR למחשב
* מתאם רשת אלחוטי עדיף שלא יהיה דחוף בתוך קיר
* הרבה אנשים ממליצים על השלט של לוג'יטק (Logitech Harmony) הנה מאמר מCNET: http://reviews.cnet.com/best-universal-remotes/

ExtraSi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

תודה רבה לכולם.
מסקנתי היא שצריך לבדוק מה בדיוק מציע XBOX One, ולהשוות זאת מול האופציה של מחשב PC רגיל,
אני מניח שאשלב גם וגם.

אגב, האם יש מאמר השוואה בין Windows Media Center לבין XBMC?

תודה

o2ri
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

מה יותר פשוט מלהתקין את שניהם ולבדוק בעצמך?

ExtraSi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

o2ri כתב:מה יותר פשוט מלהתקין את שניהם ולבדוק בעצמך?
...
לקרוא סקירה השוואתית :-)

o2ri
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

(Y)

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”