יכול להיות שהוא לא בדיוק יודע מה יש לו בידיים? (מודעה מאיביי)
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
http://www.ebay.com/itm/Yamaha-Turntabl ... 3a85382b23
המוכר מתאר את זה כאדאפטר לתקליטונים, אבל זה קצת גדול (גבוה) מדי בשביל להיות כזה. לי זה נראה יותר כמו clamp להידוק תקליטים לפטיפון (אם כי בשביל זה הוא נראה קצת קטן מדי בשטח). מה אתם אומרים?
המוכר מתאר את זה כאדאפטר לתקליטונים, אבל זה קצת גדול (גבוה) מדי בשביל להיות כזה. לי זה נראה יותר כמו clamp להידוק תקליטים לפטיפון (אם כי בשביל זה הוא נראה קצת קטן מדי בשטח). מה אתם אומרים?
.Anything can be done, but it's only done if it's done
-
tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
המוכר יודע היטב, ככל הנראה, מה הוא מוכר. זה נראה מוזר בגלל הגובה (גם בעיני זה חסרון) והקוטר, אך למעשה הקוטר הזה הוא בדיוק הקוטר לחור של תקליטוני 45 אמריקאים ("7 עם חור של "1.5). אלה ידועים יותר בשימוש ה-juke box הנפוץ שלהם ופחות בשימוש הביתי, אך בהחלט מדובר במתאם לגיטימי.
-
- אדפטר של Yamaha לתקליטי "7 בעלי חור בקוטר "1.5 (45 סל"ד)
- dragon
- חבר פעיל מאוד

איך אתה יודע מה קוטר האביזר הזה? וחוץ מזה, שים לב שהוא מדורג ויש לו למעשה 2 קטרים: למטה גדול יותר, למעלה קטן יותר. גם התחתית שלו עשויה שעם, מה שמחזק את דעתי שמדובר בקלאמפ. זה הרבה יותר מדי מושקע בשביל להיות אדאפטר פשוט.
מעבר לזה, אין ספק שעבור אדאפטר לתקליטונים המחיר הרבה יותר ממוגזם, אפילו אם זה אביזר מקורי של ימאהה. אבל עבור קלאמפ, המחיר סביר. אז לפי המחיר ייתכן שהוא יודע שזה קלאמפ, אבל לא מתאר אותו נכון? או שהוא לא בטוח מה זה. מוזר.
מעבר לזה, אין ספק שעבור אדאפטר לתקליטונים המחיר הרבה יותר ממוגזם, אפילו אם זה אביזר מקורי של ימאהה. אבל עבור קלאמפ, המחיר סביר. אז לפי המחיר ייתכן שהוא יודע שזה קלאמפ, אבל לא מתאר אותו נכון? או שהוא לא בטוח מה זה. מוזר.
-
tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
השאלה היתה אם המוכר יודע מה הוא מוכר. נכון? התשובה חיובית. לא מדדתי את הקוטר אבל ל-RIAA יש תקנים לקטרי החורים (תתפלא אבל יש טולראנס של "0.002 לקוטר החור בתקליטי 45) ולכן פשוט ביצעתי ניחוש מושכל. אני גם מכיר היטב את התקליטים משום שיש לי כמה כאלה משנות ה-50' והם מאוד נפוצים בארה"ב. המתאם הזה פשוט מתלבש על ציר הפטפון ועליו משחילים את התקליטונים הקטנים עם החור הגדול. הצד העליון שלו מעט צר יותר מרוחב המתאם, כדי להבטיח 'השחלה' קלילה של התקליטון על המתאם. השעם בבסיס אינו הוכחה לדבר. שעם משמש באופן תדיר כחומר משכך טבעי לאביזרים בפטפונים. אם אתה לא משוכנע... אני יכול לשאול את המוכר. (גם אתה יכול). 
- dragon
- חבר פעיל מאוד

את התקליטונים האלה גם אני מכיר, וגם יש לי כאלה. יש לי גם מספר סוגים של מתאמים עבורם, אבל שום דבר שממש בנוי לתלפיות כמו זה. מתאם כזה הגיע עם כל פטיפון בזמנו, והם היו בגובה של לא יותר מ-1 ס"מ וכמעט תמיד החור היה גם למעלה (בניגוד לזה שסגור מלמעלה). היו גם מתאמים הרבה יותר פשוטים שנמכרו בחנויות תקליטים ועוביים היה דומה לזה של תקליט, הם בד"כ נראו משהו בסגנון הזה:
נערך לאחרונה על ידי dragon ב 19/10/2013 20:13, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

capten כתב:זה אדפטור לפטפון הזה
http://www.saturdayaudio.com/picturepag ... ypd6_1.jpg...
אז כנראה בנו אותו בצורה המושקעת הזו רק לצורך דקורטיבי. לפי התמונה הנ"ל, אין ספק שזה איננו clamp.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

כנראה הצלחתי לערער קצת את ביטחונו
הנה תשובת המוכר:
Diameter is 1.5 inches, the same as my other 45 adapters. Now that you mention it, perhaps it can also be used as a record clamp.
אז כתבתי לו בחזרה - בהתאם למימצא שלעיל - שזה אכן אדאפטר כפי שהניח מלכתחילה, שלא יחשוב שפיספס משהו (או שיעלה עוד יותר את המחיר)
Diameter is 1.5 inches, the same as my other 45 adapters. Now that you mention it, perhaps it can also be used as a record clamp.
אז כתבתי לו בחזרה - בהתאם למימצא שלעיל - שזה אכן אדאפטר כפי שהניח מלכתחילה, שלא יחשוב שפיספס משהו (או שיעלה עוד יותר את המחיר)