שלום .
לאחר השרשור הקודם שפתחתי " התלבטות אחרונה לפני רכשיה סאב" החלטתי לפתוח משאל ולראות מה אנשים מעדיפים..
פתחתי את המשאל כדאי שאתם תענו ותעזרו לי לבחור את הסאב ווופר המתאים לשימושים שלי...
שימושים :
יעוד : 100% מוזיקה
עוצמה : ווליום גבוהה ( אבל עדיין בגבול הטעם הטוב )
בקשות : שאני לא יתחיל לשמוע ירידה בביצועים לאחר שנה וגם לא אחרי 4 שנים , כי בכול זאת זה סכום גדול להוציא ( לפחות לי)....
מוזיקה : אלקטרונית .
אני מאמין שזה גם יעזור לאנשים אחרים אשר מתלבטים איזה סאב וופר לקנות לשימושי מוזיקה
תודה רבה....
איזה סאב אתם מעדיפים?
השאלה למה אתה ככ רוצה לרכוש סאבוופר?
הרי במיילא אתה מתכוון לשמוע מוזיקה בווליום גבוה.
סאבוופר בדרך כלל מתאים ל:
א. אנשים שרוצים לחסוך במקום ולכן רוכשים זוג רמקולים קטנטנים ומשלימים את התדרים הנמוכים בעזרת סאב.
ב. אנשים שאוהבים לשמוע באס חזק (למשל כמוני) גם כאשר הווליום נמוך (להבדיל מרמקול גדול 10/12 אינץ׳ שבו תשמע באס חלש בוולים נמוך)
יחד עם זאת דע לך:
אני בהתחלה רכשתי סאבוופר cerwin vega xls12s שדופק דיי חזק ומדוייק לטעמי אבל עדיין זה לא השתווה לרמקולים שרכשתי בהמשך מאותה סידרה xls12 שבהם הבאס נשמע יותר זריז במיוחד ווליום גבוה.
לדעתי אם אין לך בעיה של מקום/מראה ויזואלי תשקיע בזוג ריצפתיים ריציניים לפחות 10 אינץ׳ ומעלה ותקבל תוצאות דיי טובות
הרי במיילא אתה מתכוון לשמוע מוזיקה בווליום גבוה.
סאבוופר בדרך כלל מתאים ל:
א. אנשים שרוצים לחסוך במקום ולכן רוכשים זוג רמקולים קטנטנים ומשלימים את התדרים הנמוכים בעזרת סאב.
ב. אנשים שאוהבים לשמוע באס חזק (למשל כמוני) גם כאשר הווליום נמוך (להבדיל מרמקול גדול 10/12 אינץ׳ שבו תשמע באס חלש בוולים נמוך)
יחד עם זאת דע לך:
אני בהתחלה רכשתי סאבוופר cerwin vega xls12s שדופק דיי חזק ומדוייק לטעמי אבל עדיין זה לא השתווה לרמקולים שרכשתי בהמשך מאותה סידרה xls12 שבהם הבאס נשמע יותר זריז במיוחד ווליום גבוה.
לדעתי אם אין לך בעיה של מקום/מראה ויזואלי תשקיע בזוג ריצפתיים ריציניים לפחות 10 אינץ׳ ומעלה ותקבל תוצאות דיי טובות
אני מצידי לשים 8 רמקולים רצפתיים בחדר ולתקוע אותם בכול חור בחדר ...
אבל מבאס שיש את חוקי פיסיקה ..
הבעיה שאפילו עם שתיים יהיה לי החזרים מטורפים ולא אקבל איכות/ במה/ 100% מהרמקול וגם במיקום הכי טוב שיש לי לשים אותם ...
אם אני יקבל אישור מבעל מקצוע שאני יכול לשים שתי רצפתיים בחדר , תוך יומיים נפתח כאן שרשור של " סוף סוף התחדשתי " על ידי bar2319
דרך אגב , ראיתי שהגבת לי בשרשור של הסרווינים , אם תסתכל שם על החדר אתה תראה שזה לא מקום אידאלי לרצפתיים...
עכשיו יש לי שאלה שקצת סוטרת את מה שכתבתי בהתחלה , אם האיכות לא ממש חשובה לי , אלא יותר ווליום גבווה ובאס חזק .. היית ממליץ לי על רצפתיים?
תודה...
עריכה: לאחר השרשור של הסרוונים קיהלתי הודעה מאיש מקצוע והוא המליץ לי בחום על זוג מדפיים פלוס סאב ולא רצפתיים...
אשמח אם תשנה לי את החשיבה לגבי רצפתיים ..
אבל מבאס שיש את חוקי פיסיקה ..
הבעיה שאפילו עם שתיים יהיה לי החזרים מטורפים ולא אקבל איכות/ במה/ 100% מהרמקול וגם במיקום הכי טוב שיש לי לשים אותם ...
אם אני יקבל אישור מבעל מקצוע שאני יכול לשים שתי רצפתיים בחדר , תוך יומיים נפתח כאן שרשור של " סוף סוף התחדשתי " על ידי bar2319
דרך אגב , ראיתי שהגבת לי בשרשור של הסרווינים , אם תסתכל שם על החדר אתה תראה שזה לא מקום אידאלי לרצפתיים...
עכשיו יש לי שאלה שקצת סוטרת את מה שכתבתי בהתחלה , אם האיכות לא ממש חשובה לי , אלא יותר ווליום גבווה ובאס חזק .. היית ממליץ לי על רצפתיים?
תודה...
עריכה: לאחר השרשור של הסרוונים קיהלתי הודעה מאיש מקצוע והוא המליץ לי בחום על זוג מדפיים פלוס סאב ולא רצפתיים...
אשמח אם תשנה לי את החשיבה לגבי רצפתיים ..
לקונפיגורציה שאתה מצוי בה, אין שום יתרון לריצפתיים אלא חסרון והגבלת מיקום.
קבלת המלצה נכונה על זוג מדף + סאב
היתרון שאת הסאב תוכל להזיזו ולמצא לו מקום יותר אופטימלי בשביל פורדקשן מאוזן יותר לתחום התחתון.
מה שכן השילוב הוא קריטי ותצטרך לא מעט לכייל את הסאב,
מבחינת ווליום, קרוס ופאזה (מה שאין ברמקול רצפתי קונבנציונאלי)...
תחפש לדעתי מקסימום איכות בתיבה פיזית קטנה שלא תגביל אותך מבחינת מיקום...
מספיק 8 או אפילו 10 אינץ (אין צורך ביותר)...בחלל כשלך ובמיוחד שהצרכים הם למוזיקה...
בהצלחה
קבלת המלצה נכונה על זוג מדף + סאב
היתרון שאת הסאב תוכל להזיזו ולמצא לו מקום יותר אופטימלי בשביל פורדקשן מאוזן יותר לתחום התחתון.
מה שכן השילוב הוא קריטי ותצטרך לא מעט לכייל את הסאב,
מבחינת ווליום, קרוס ופאזה (מה שאין ברמקול רצפתי קונבנציונאלי)...
תחפש לדעתי מקסימום איכות בתיבה פיזית קטנה שלא תגביל אותך מבחינת מיקום...
מספיק 8 או אפילו 10 אינץ (אין צורך ביותר)...בחלל כשלך ובמיוחד שהצרכים הם למוזיקה...
בהצלחה