לאיזה נתב יש טווח אלחוטי הכי טוב?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
ברור לך שלתקשורת אלחוטית יש 2 צדדים?
כלומר גם אם תשים נתב המשדר בעוצמה הכי גבוהה שיש, עדיין ציוד הקצה השני (מחשב, טלפון חכם, טאבלט) יכול לשדר בעוצמה שהוא מסוגל, וזהו.
הוא יקבל את האות מהנתב, אבל האות ממנו לא יגיע לנתב.
בקיצור, עדיף להוסיף access point אחד, או יותר, על מנת לקבל כיסוי אלחוטי בכל השטח המבוקש
כלומר גם אם תשים נתב המשדר בעוצמה הכי גבוהה שיש, עדיין ציוד הקצה השני (מחשב, טלפון חכם, טאבלט) יכול לשדר בעוצמה שהוא מסוגל, וזהו.
בקיצור, עדיף להוסיף access point אחד, או יותר, על מנת לקבל כיסוי אלחוטי בכל השטח המבוקש
כן זה ברור לי. צריך את שני הנתונים, גם הטווח של הנתב, וגם הטווח של ציוד הקצה. אשמח לקבל מידע על שניהם.Amir64 כתב:ברור לך שלתקשורת אלחוטית יש 2 צדדים?
בקיצור, עדיף להוסיף access point אחד, או יותר, על מנת לקבל כיסוי אלחוטי בכל השטח המבוקש...
בנתיים שאלתי על הטווח של הנתב, כי אני כרגע מחפש נתב חדש, לכן כרגע אני מתעניין יותר בצד של הנתב, כי אני רוצה לקנות נתב עם טווח מספיק גדול, כדי שלא יהיה לי טווח קצר בגלל הצד של הנתב.
לאמיר: לא מדוייק.
דבר ראשון כל יחידת רדיו בנתב מורכבת ממשדר ומקלט. מקלט טוב יהיה בעל רצפת רעש נמוכה יותר ויוכל "לשמוע" טוב יותר clients מאשר נתב אחר.
דבר שני מהירות הסנכרון הינה א-סימטרית. אם הנתב מגיע חזק מאוד לנקודת הקצה - הdownlink שלנו יהיה טוב ובמידה ואנחנו משדרים מעט יחסית הuplink יהיה פחות טוב.
דבר שלישי - לאנטנה יש תפקיד מכריע. כולם מדברים על עוצמת שידור אבל בפועל - אנטנה משפיעה בד"כ הרבה יותר מעוד כמה dBים בשידור במיוחד לאור העובדה שעקרון ההדדיות (רספרקליות) קובע שהgain בשידור זהה לgain בקליטה, מה שאומר שאנטנה משפרת שידור וקליטה.
לפותח השרשור: אין דרך אמיתית לענות לך על השאלות (כמה קירות/רצפות וכו'...).
בשטח פתוח קל מאוד לחזות התפשטות גלים במרחב. בתוך בית זה מאוד מורכב. בד"כ פשוט שמים ובודקים.
דבר ראשון כל יחידת רדיו בנתב מורכבת ממשדר ומקלט. מקלט טוב יהיה בעל רצפת רעש נמוכה יותר ויוכל "לשמוע" טוב יותר clients מאשר נתב אחר.
דבר שני מהירות הסנכרון הינה א-סימטרית. אם הנתב מגיע חזק מאוד לנקודת הקצה - הdownlink שלנו יהיה טוב ובמידה ואנחנו משדרים מעט יחסית הuplink יהיה פחות טוב.
דבר שלישי - לאנטנה יש תפקיד מכריע. כולם מדברים על עוצמת שידור אבל בפועל - אנטנה משפיעה בד"כ הרבה יותר מעוד כמה dBים בשידור במיוחד לאור העובדה שעקרון ההדדיות (רספרקליות) קובע שהgain בשידור זהה לgain בקליטה, מה שאומר שאנטנה משפרת שידור וקליטה.
לפותח השרשור: אין דרך אמיתית לענות לך על השאלות (כמה קירות/רצפות וכו'...).
בשטח פתוח קל מאוד לחזות התפשטות גלים במרחב. בתוך בית זה מאוד מורכב. בד"כ פשוט שמים ובודקים.
So long and thanks for all the fish!
הייתי מעדיף לדעת מה אני מקבל לפני שאני קונה ובודק.
מצאתי אתר שמשווה נתבים, ואפשר לבחור שם את נפח התקשורת שהתקבל במיקום הכי גרוע, מה שנותן השוואה בין היכולות של הנתבים. אבל ה TL-WR1043ND שאפשר להשיג בארץ, השיג שם תוצאה די נמוכה של 0.9 mb/s.
http://www.smallnetbuilder.com/lanwan/old-router-charts/bar/59-2_4-ghz-up?see=MIN
יש טבלה דומה לנתבים חדשים יותר, אפשר לבחור כמה נפח יש עם הנחתה של 63 db למשל:
http://www.smallnetbuilder.com/lanwan/router-charts/bar/117-2_4-ghz-profile-dn
אבל חלק מהנתבים שיש שם אין בארץ, וחלק מהנתבים שיש בארץ לא נבחנו שם. אני רוצה למצוא נתב עם נתונים טובים שאפשר להשיג בארץ.
מצאתי אתר שמשווה נתבים, ואפשר לבחור שם את נפח התקשורת שהתקבל במיקום הכי גרוע, מה שנותן השוואה בין היכולות של הנתבים. אבל ה TL-WR1043ND שאפשר להשיג בארץ, השיג שם תוצאה די נמוכה של 0.9 mb/s.
http://www.smallnetbuilder.com/lanwan/old-router-charts/bar/59-2_4-ghz-up?see=MIN
יש טבלה דומה לנתבים חדשים יותר, אפשר לבחור כמה נפח יש עם הנחתה של 63 db למשל:
http://www.smallnetbuilder.com/lanwan/router-charts/bar/117-2_4-ghz-profile-dn
אבל חלק מהנתבים שיש שם אין בארץ, וחלק מהנתבים שיש בארץ לא נבחנו שם. אני רוצה למצוא נתב עם נתונים טובים שאפשר להשיג בארץ.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
מאד תלוי גם אילו רשתות כבר פועלות בסביבה שלך (שכנים וכיו"ב), אילו ערוצים בשימוש וכו'. אם יש הרבה רשתות פעילות על ערוצים שונים, אני מצטרף להמלצה של אמיר לגבי הוספת Access Point. בכל מקרה, כפי שנאמר - צריך לנסות ולבדוק.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
GibsonLP
ברור שלא מדוייק, אבל כללית נכון. לא חשתי בצורך להכנס לפרטים, כפי שעשית אתה.
אני יכול להגיד מניסיון בעבודה:
קומה אחת עם מחיצות גבס.
היה איזור שלא קיבל קליטה.
הוחלף נתב לאחד אחר עם 3 אנטנות ו gain גבוה יותר
חלק מהטלפונים הצליחו להתחבר וחלק לא, ומחשבים מסויימים כן ואחרים לא.
שטח הכיסוי של הנתב גדל, אבל לא עזר לחלק מהמכשירים כי הם לא הצליחו לשדר עד לנתב.
הוספת AP פתר את הבעיה.
קומה אחת עם מחיצות גבס.
הוספת AP פתר את הבעיה.
מהנסיון שלי עם שני נתבים (מדגם שונה, אבל ישנים עם תקן G ואנטנה אחת), אני בקושי מקבל 18mbps בקצה המסדרון, ובחדרים בקושי יש קליטה. כשאני מעביר קבצים ברשת הפנימית בקושי יש 2MByte/s. גם אם אני עומד עם מחשב נייד ליד הנתב, צג הקליטה בוינדוס לא מגיע למקסימום. לעשות AP עם נתבים ברמה הנמוכה הזו, זה אומר לרשת את כל הבית בכבלי רשת, ולהתקין נתב אלחוטי בכל חדר בתור AP. משום מה אני לא רוצה את הפיתרון הזה, אם יש אפשרות להשיג נתב עם טווח שיכסה את כל או רוב מה שאני צריך. נ.ב. הרשת שלי היא היחידה שנקלטת אצלי, כך שהסיבה לאיכות הירודה אינה הפרעות מרשתות אחרות.Amir64 כתב:GibsonLP
קומה אחת עם מחיצות גבס.
הוספת AP פתר את הבעיה....
אני חושב שהמסקנה שלך לא בהכרח מדוייקת.Amir64 כתב:GibsonLP
קומה אחת עם מחיצות גבס.
הוספת AP פתר את הבעיה....
הבדל השידור בין נקודת גישה לנקודת קצה עומד על כ5-10dB לפי התקן. במידה והגעת באיזור ה65dBm- מנקודת הגישה לנקודת הקצה. נקודת הגישה "תשמע" את נקודת הקצה בכ70dBm- שזה בהחלט מספיק. בטח בשביל uplink צנוע. אם אתה מגיע לנקודה מסויימת בבית למצב שבו נקודת הקצה שומעת את נקודת הגישה ב-80dBm- ומטה אז יש כבר בעיית כיסוי אמיתית.
שים לב שהרבה פעמים יש מפריעים אחרים ליד נקודת הגישה כמו שנאים וכו' ושווה לבדוק גם את זה. אנחנו נוטים לקבור את נקודות הגישה שלנו ליד ציוד אחר שמעלה להן את רצפת הרעש.
הוספת AP מן הסתם "פתרה" את הבעיה. אבל לא תמיד זה הפתרון היחיד. מיקום נכון של נקודת גישה בבית יכסה כמעט כל בית ישראלי ממוצע. מיקמתי Unifi בודד (אפילו לא LR) אצל ההורים של אישתי (בית עם 2 קומות, קירות בלוקים/בטון וחצר גדולה) ואין שום נקודה שלא מכוסה בכל האיזור.
בכל מקרה - לפעמים הפתרון הפשוט (הוספת נקודה) הוא הפתרון הנכון רק בגלל שהוא הפתרון הפשוט, מה שכן - אני מקווה שלפחות מדובר על חיבור נקודה שניה בכבילה ולא כrepeater.
לפותח השרשור:
מה שאני התכוונתי כשאמרתי שבודקים זה לשים נקודת גישה כלשהי שמשדרת בעוצמה ידועה ולטייל בבית עם מחשב בmonitor mode שנותן RSSI מה-beacons של נקודת הגישה מכל חדר/פינה בבית. זה על קצה המזלג Site survey וזה מה שמתקין טוב עושה ע"מ לקבל קצת יותר מושג לגבי התפשטות הגלים בבית הספציפי הזה מנקודות שונות.
אם אתה מגיע לעוצמות נמוכות מאוד (נניח 80dBm- או אפילו 75dBm-) המסקנה היא שהמיקום של נקודת הגישה שלך לא טוב או שבאמת הבית גדול מדי לכיסוי של נקודת גישה בודדת.
ממליץ תמיד למקם נקודת גישה מעל גובה הראש ע"מ למזער השפעה של אנשים שעוברים לידה.
JEXY: לא מסכים לגבי הסיסקו. יש המון חברות טובות יותר וזולות בהרבה יותר. אם יש לו כסף שיקנה Ruckus או Aruba אבל זה הזוי לבית. כמעט כמו סיסקו
Unifi LR יהיה יותר טוב מרוב האלטרנטיבות והוא עולה פחות מ$100 בארה"ב.
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
אני משתמש בA.P עלות=70 שקלים
זה מכסה מצוין 3 קומות:
http://www.ebay.com/itm/Wireless-N-Wifi ... 6057487%26
זה מכסה מצוין 3 קומות:
http://www.ebay.com/itm/Wireless-N-Wifi ... 6057487%26
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
שלוני, משתמש באותו repeater.
2 בעיות .
הבעיה העיקרית, כשמורידים קבצים במהירות גבוהה, הוא נתקע אחרי כמה שעות עבודה.
בעיה שנייה, פחות קריטית אצלי. חיבור ל repater נותן חצי מה bit rate של חיבור ל AP.
בכל מקרה, הזמנתי עכשיו נתב של asus שמקווה שיחסוך את הצורך בשימוש ב repeater.
2 בעיות .
הבעיה העיקרית, כשמורידים קבצים במהירות גבוהה, הוא נתקע אחרי כמה שעות עבודה.
בעיה שנייה, פחות קריטית אצלי. חיבור ל repater נותן חצי מה bit rate של חיבור ל AP.
בכל מקרה, הזמנתי עכשיו נתב של asus שמקווה שיחסוך את הצורך בשימוש ב repeater.
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ