מה עושים עם הפלזמה היקרה כשיש סופות ברקים והפסקות חשמל?
אז מה כשיש סופות ברקים לא להסתכל בכלל בפלזמה ?מה החכמה בזה ?
זה מזכיר לי מתקן בוולט דיסני אורלנדו-DRIVE TEST בו נוסעים במהירות גבוהה ושם יש כל אחר הצהרים ברקים והמתקן שהושקעו בו מליוני דולרים סגור חלק גדול מהזמן כל אימת שיש ברקים
זה מזכיר לי מתקן בוולט דיסני אורלנדו-DRIVE TEST בו נוסעים במהירות גבוהה ושם יש כל אחר הצהרים ברקים והמתקן שהושקעו בו מליוני דולרים סגור חלק גדול מהזמן כל אימת שיש ברקים
- taoyossi
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5224
- שם מלא: יוסי ביטון
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 93 פעמים
גם במטוס פרטי הכי משוכלל לא מומלץ לטוס בסופת ברקים....
הבעיה היא לא רק הברק כמו השינויים במתח החשמל (שכידוע לא הכי יציבה) אשר עלולים לשרוף מעגלים רגישים ...
לדוגמא : ספקי כוח של מחשב הראשונים "להשרף" בשינויי מתח ברשת החשמל
הבעיה היא לא רק הברק כמו השינויים במתח החשמל (שכידוע לא הכי יציבה) אשר עלולים לשרוף מעגלים רגישים ...
לדוגמא : ספקי כוח של מחשב הראשונים "להשרף" בשינויי מתח ברשת החשמל
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מרטין אז מה אתה מציע לעשות בכדי למזער סכון לנזק אם יש לילה כמו שהיה אתמול עם סופות ברקים חזקות
אני אפילו לא יודע אם הביטוח של הבית ואחריות היצרן מכסים נזק מברק או הפסקת חשמל והיו אצלי מס הפסקות חשמל
בכל זאת מדובר במסך +נלווים ששוה יותר מ50000שח
אני אפילו לא יודע אם הביטוח של הבית ואחריות היצרן מכסים נזק מברק או הפסקת חשמל והיו אצלי מס הפסקות חשמל
בכל זאת מדובר במסך +נלווים ששוה יותר מ50000שח
זה מסוכן לכל מכשיר חשמלי , יש הגנות , ככל שהן עולות יותר הן טובות יותר , אף אחת לא נותנת 100 הגנה , למקרה שחלילה ברק עצבני יחליט לטגן לך את רשת החשמל הביתית על כל צרכניה
ההשכלה מטשטשת את הבערות אך אינה מעלימה את הטפשות
דוגמא לאחד בסיסי ביותראריאל כתב:NIRGEN איזה הגנות קימות ?...
http://www.bigelectric.co.il/product.asp?productid=883
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
תוספת קטנה
אתמול בלילה היתה תופעה טבע נדירה בשם "סופרסל". המדובר בענן מעגלי כאשר בלב הסופה מיוצר ברק אחת למספר שניות. פרט לכך היינו עדים לברקים שאורכם הגיע לא לכמה מאות מטרים אלא לכמה עשרות קילומטרים.
אני אישית לא כיביתי/ניתקתי מחשב ויצאתי יחסית בזול, כמה כבלים עמוסים, מה שנפתר די בקלות.
ההמלצה היא בהחלט לנתק כל מכשיר חשמלי יקר.
למי שרוצה לראות תמונות מטורפות, פורום אקלים ואטמוספירה בתפוז.
אני אישית לא כיביתי/ניתקתי מחשב ויצאתי יחסית בזול, כמה כבלים עמוסים, מה שנפתר די בקלות.
ההמלצה היא בהחלט לנתק כל מכשיר חשמלי יקר.
למי שרוצה לראות תמונות מטורפות, פורום אקלים ואטמוספירה בתפוז.
60 שניות על ברקים...
ברק זה לא משחק....
הברק בפגיעה ישירה קטלני
יצא לי, בין היתר, לראות זנב מטוס שנחתך כתער מברק. השירשור נוגע ב side efects שלו שגם הם מזיקים.
הברק הינו תופעת טבע השכיחה ביותר בכדור הארץ (לא זוכר כמה יש ביום, אבל הרבה וכל יום) שהכי פחות מוכרת למדע,, בין היתר מה שגילו במחקרים זה שלברקים- תפקיד חיוני ביותר בשמירה על כדור הארץ. לא אכנס להסבר המפורט , אך מדובר, בין היתר, על כך שהוא יוצר/שומר על סדר מסויים באטמוספירה שמשמשת כמובן כשכבת המגן שלנו.
איזה מזל שעוד לא המציאו דרך לחסל את התופעה לפני שלמדו אותה...סתם, גדול עלינו.
הברק בפגיעה ישירה קטלני
הברק הינו תופעת טבע השכיחה ביותר בכדור הארץ (לא זוכר כמה יש ביום, אבל הרבה וכל יום) שהכי פחות מוכרת למדע,, בין היתר מה שגילו במחקרים זה שלברקים- תפקיד חיוני ביותר בשמירה על כדור הארץ. לא אכנס להסבר המפורט , אך מדובר, בין היתר, על כך שהוא יוצר/שומר על סדר מסויים באטמוספירה שמשמשת כמובן כשכבת המגן שלנו.
איזה מזל שעוד לא המציאו דרך לחסל את התופעה לפני שלמדו אותה...סתם, גדול עלינו.
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
') javascript:emoticon('
')- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
ZY, אתה יודע מה אמנון יצחק והרבנית קוק היו אומרים על זה?
מה הסיכוי שתופעת טבע כל כך מסוכנת ולא מוכרת דיה כמו הברק דווקא *תשמור* על יציבות כדור הארץ, אלמלא יד נעלמה היתה בוחשת בהכל?
אז או ששניהם היו צודקים, או שלא
מה הסיכוי שתופעת טבע כל כך מסוכנת ולא מוכרת דיה כמו הברק דווקא *תשמור* על יציבות כדור הארץ, אלמלא יד נעלמה היתה בוחשת בהכל?
אז או ששניהם היו צודקים, או שלא
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
זה נקרא
test track - המתקן הכי פופולארי באפקוט...אריאל כתב:אז מה כשיש סופות ברקים לא להסתכל בכלל בפלזמה ?מה החכמה בזה ?
זה מזכיר לי מתקן בוולט דיסני אורלנדו-DRIVE TEST בו נוסעים במהירות גבוהה ושם יש כל אחר הצהרים ברקים והמתקן שהושקעו בו מליוני דולרים סגור חלק גדול מהזמן כל אימת שיש ברקים...