שלום,
אני רוצה לרכוש raspberry pi כמו שהכותרת אומרת, אני לא כל כך יודע אם הוא באמת יתאים לי אני רוצה שהוא ישמש אותי להורדות ולהפעלת סרטים דרך xbmc.
השאלה שלי היא אם הוא באמת סוחב כדי שבסוף אני לא אשתמש בו רק ללינוקס.. אני רוצה לחבר לו הארדיסק 2.5" ולרוב הוא יהיה מחובר עם כבל רשת ולפעמים באלחוטי.
אני משתמש בRPI עם OPENELEC כבר כמה חודשים בדיוק באותו אופן שאתה מייעד לו שימוש של צפיה בסרטים דרך חיבור של דיסק חיצוני ואני יכול להגיד לך שהוא עושה עבודה מעולה.
אצלי הוא מחובר למערכת קולנוע ואני מוריד את הסרטים דרך המחשב שלי והפתרון שהוא נותן בתור HTPC הוא פשוט מושלם מבחינתי.
שים לב שיש דיון מפורט ומלא על RPI ,תוכל למצוא שם הרבה תשובות וסקירות.
לגבי דיסק 2.5 חיצוני,לPI אין מתח בUSB לתת להפעלתו:
זה ייאלץ אותך לרכוש מפצל USB שמוזן בחשמל (עוד 150 ש"ח בערך) שרק דרכו תוכל לחבר את הדיסק
,מצד שני זה יכול לחסוך רכישה של ספק כח לPI מכיוון שחלק מהמפצלים האלו יודעים לתת חשמל גם לPI.
דימה תקן אותי אם אני טועה :
נראה לי שהמדריך הלך בכיוון של רק להוריד טורנטים ממנו (ואליו) ( בלי OPENELEC)
אני מניח שרובנו נרצה גם וגם ואז זה יותר בעייתי\ לא אפשרי
תודה רבה על התגובות..
התכוונתי באמת להוריד טורנטים ואפשרות להפעיל xbmc הבנתי מערכת מקוסטמת לxbmc השאלה היא אם אפשר להחליף לכרטיסי sd לפי המערכת הפעלה שאני רוצה שתעבוד? ולהוריד טורנטים בלינוקס אמור להיות מורכב?!
castro כתב:ולהוריד טורנטים בלינוקס אמור להיות מורכב?!
...
לא, זה בדיוק כמו עם utorrent. אני אישית משתמש בתוכנה Transmission Remote Gui, על מנת להתחבר למחשב, בו מותקן אצלי Transmission. עם התוכנה הזאת חווית שימוש ממש כמו ב-utorrent
הרצתי במשך כמה חודשים raspbmc יחד עם transmission ואוטומציה ע"י flexget. זה עובד אבל מעמיס קצת על המערכת. עכשיו אני עובר לשני RPI, אחד עם XBMC בלבד והשני שרת טורנטים, שרת מדפסות ושרת קבצים שהRPI הראשון יוכל לגשת אליו. (עוד לא עובד לגמריי, זה בשלבי הגדרה ומשחקים)
מומלץ להריץ את המערכת מUSB ואין שום בעיה לחבר דיסק חיצוני רק צריך ספק כוח לדיסק (בין אם ע"י מפצל עם שנאי או שנאי ייעודי לדיסק).
להוריד טורנטים זה לא מסובך בכלל אבל אם אתה רוצה להוריד ע"י RSS באופן אוטומטי זה כבר הגדרות מסובכות שלקח לי די הרבה זמן להבין (ממש כותבים קובץ קונפיגורציה מ0 שהסינטקס שלו לא מוסבר בצורה ברורה כ"כ).
harari כתב:הרצתי במשך כמה חודשים raspbmc יחד עם transmission ואוטומציה ע"י flexget. זה עובד אבל מעמיס קצת על המערכת. עכשיו אני עובר לשני RPI, אחד עם XBMC בלבד והשני שרת טורנטים, שרת מדפסות ושרת קבצים שהRPI הראשון יוכל לגשת אליו. (עוד לא עובד לגמריי, זה בשלבי הגדרה ומשחקים)
מומלץ להריץ את המערכת מUSB ואין שום בעיה לחבר דיסק חיצוני רק צריך ספק כוח לדיסק (בין אם ע"י מפצל עם שנאי או שנאי ייעודי לדיסק).
להוריד טורנטים זה לא מסובך בכלל אבל אם אתה רוצה להוריד ע"י RSS באופן אוטומטי זה כבר הגדרות מסובכות שלקח לי די הרבה זמן להבין (ממש כותבים קובץ קונפיגורציה מ0 שהסינטקס שלו לא מוסבר בצורה ברורה כ"כ).
כשאני מחבר אליו יותר עכבר ועוד התקן העכבר נתקע, גם כשאני מחבר רק את העכבר וכבל רשת לפאי העכבר נתקע.
אני מזין את הפאי דרך מטען ואת המפצל עם שנאי.
שמתי לב שאם אני מנתק את השנאי למפצל הוא מקבל חשמל מהפאי
זה תקין? אולי מה שקורה זה שהוא תמיד מקבל חשמל מהפאי ובגלל זה הוא לא באמת עובד.. (אם אני מחבר אותו רק לחשמל נדלקת נורה ככה שהשנאי תקין)
יש מישה ושזה קרה לו או יודע במה הבעיה?
כן, זה בגלל שהמפצל זול. ניסיתי אחד סיני כזה והיתה אותה תופעה, כשניסיתי אחד "נורמלי" זה לא קרה והחשמל היה מבודד מהPI. תחשוף את כבל הUSB שמחבר בין הPI למפצל ותחתוך את הגידים האדום והשחור. ככה רק גידי המידע יהיו מחוברים והחשמל ייתקבל רק מהשנאי ולא מהPI.
כדאי גם לחבר את ההתקנים לפני שמדליקים את הPI, אצלי הוא לא מזהה חלק מהם בחיבור כשהוא דלוק, כאילו שזה לא plug and play.
harari כתב:הרצתי במשך כמה חודשים raspbmc יחד עם transmission ואוטומציה ע"י flexget. זה עובד אבל מעמיס קצת על המערכת. עכשיו אני עובר לשני RPI, אחד עם XBMC בלבד והשני שרת טורנטים, שרת מדפסות ושרת קבצים שהRPI הראשון יוכל לגשת אליו. (עוד לא עובד לגמריי, זה בשלבי הגדרה ומשחקים)