התלבטות אחרונה לפני רכישה סאב

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
bar2319 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 243
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום רציתי לדעת איזה מבין הסאבים הכי מתאים לשימושים ( שתיים מן הסאבים לא ניתן לשמוע בארץ אבל אני שומע עליהם הרבה מאוד המלצות )
1. Cerwin Vega xls 12s
2. Svs pb 1000
3. Svs sb 1000

שימושים :
יעוד : 100% מוזיקה
עוצמה : ווליום גבוהה ( אבל עדיין בגבול הטעם הטוב )
בקשות : שאני לא יתחיל לשמוע ירידה בביצועים לאחר שנה וגם לא אחרי 4 שנים , כי בכול זאת זה סכום גדול להוציא ( לפחות לי)....
מוזיקה : אלקטרונית .

תודה....

נ.ב
את הסרווין עדיין לא שמעתי ...
[/u]

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6630
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 705 פעמים

שליחה #2 

אין לא מכיר אישית את הסאבים של SVS , למעט העובדה המוכרת שזה אחד היצרנים המובילים בתחום הסאבים .
לגבי Cerwin Vega - יצרן מוכר מאוד שלקוחותיו בעיקר מאזינים למוזיקה אלקטרונית .
אני מאמין שהסאב יעשה את עבודתו נאמנה גם בכל סגנון אחר של מוזיקה .

יש כאן חוות דעת של כמה רוכשים באמזון : נראה שרובם מרוצים מאוד :
http://www.amazon.com/Cerwin-Vega-XLS-1 ... B002JGZAL2

מקווה שעזרתי לך

bar2319 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

קודם כול , תודה רבה על ההתיחסות
קראתי הרבה תגובות שבכלל החברה cerwin Vega " מותאמת" למוזיקה אלקטרונית ...

אני עדיין אשמח לתגובות נאנשים אחרים גם..

יש פה מישהוא בפורום עם ה svs ? שאני אוכל לשמוע אצלו אותם?
בר.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #4 

היא מותאמת למוזיקה אלקטרונית מפני שזו חברה שהפילוסופיה שלה זה מקסימום דינאמיקה ללא עיוותים גם בווליומים מטורפים, ווליומים שעוברים את ה100db SPL בשקט
היא חברה שהאיזון הטונאלי שלה מדגישה בסקלה שלה את המיד באס ותחום נמוך של 35/40hz והדגש על תחום גבוה עד 8khz (אפילו שהוא סוחב גם מעבר) אילו תחומים בסקאלה שמיועדים יותר למוזיקת רוק ולמוזיקה אלקטרונית שזאנרים אילו סרווין עושים מצויין, הם לא רמקולים שמיועדים לגאז או מוזיקה ווקלית, או מוזיקה קלאסית...אז מי שמכוון לשם זה ממש לא זה :?

מעתים החברות רמקולים שיודעות לנגן את כל הסגנונות, מי שמכוון בעיקר לרוק ודאנס האוז וטראנס, הסרווין מעולה בקטגוריה הזו... (Y)

סרווין יכולים לסחוב היטב דינאמיקה מורכבת של פסקול תובעני של סרט קולנוע, במיוחד כאשר מדובר על SPL גבוה...איפה שהרבה רמקולים שרק מתקרבים ל85/90db ומעבר מעותתים ״הצילו״...

הפלוס שלהם שהם לא מצריכים אלקטרוניקה ספציפית והם עובדים היטב גם עם ציוד ״זול״ יחסית.
ועדיין הם היו אפקטיביים בסגנון שלהם.

bar2319 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אוקיי תודה רבה על התשובה המפורטת .. ואפילו הבנתי את מה שכתבת ( אין לי שום רקע ונסיון עם כול הנושא של הרמקולים , אלא רק חפירות בפורומים במשך כמעט חצי שנה) :D

אוקיי אז לסיכום אם היית במקומי , מה אתה היית בוחר?
svs VS cerwin vega
ואם svs אז איזה דגם ..

נ.ב - כנראה שכבר שבוע הבא אני יקנה, לאחר שאני אקבל כאן תשובה מספיק משכנעת ( אני לא אמר ששלך לא , היא ממש משכנעת!) וחותכת

ועוד שאלה , האם אני אוכל להוריד את המחיר מ 4400 ל 3500 ? אני משלם במזומן , וכישורי המיקוח שלי די טובים :)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #6 

הבעיה הכי גדולה של הסרווין זה שהוא לא יורד ממש ממש נמוך (מתחת ל-30 הרץ). אם אתה שומע הרבה דאבסטפ למשל, יש סיכוי שהסרווין לא יצליח לתת לך את המקסימום...

משלושת המועמדים הנ"ל, לעניות דעתי ה-PB1000 הוא המוצלח ביותר. (Y)

נ.ב. עוד אופציה ראויה בתקציב שלך היא ה-Sunfire HRS-10. (i)
נערך לאחרונה על ידי epony ב 19/10/2013 11:45, נערך פעם 1 בסך הכל.

EFIBET
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1110
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #7 

bar2319 הי

ראיתי באינטרנט חנות בישראל שמוכרת את הXLS12S במחיר נמוך מ 3400ש"ח (דבר איתי בפרטי ...)

חישוב ראשוני ליבוא עצמי של כל הסאבי"ם ( 22 ק"ג) דרך BUY2USA (לדוגמא) עולה בסביבות 3400ש"ח.

לתשומת לבך - ייבוא אישי לא כולל אחריות

בהצלחה
אפי

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #8 

תחושת הלב שלי
הייתי הולך על הSVS
הם מקרינים יותר ״מקצועיות״ ומתמכים בעיקר בסאבים...
אני חושב שאי אפשר לפסםס שם...

bar2319 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

אוקיי קראתי את כול התגובות וזה ניראה שאתם הולכים יותר לכיוון ה svs
epony- אני לא ממש שומע דאבסטאפ ( מידי פעם)
EFIBET - תודה...
itay123 - תודה...
רק איזה דגם של svs עם הפורט או בלי?

ההתלבטות הכי גדולה שלי זה האם ה svs הוא אולי מקצועי אבל בוליום גבוהה אני יתחיל לזהות פיקשושים לעומת זאת הcw אולי פחות מקצועיים אבל יותר עמידים בוליום גבוהה ..
החלל שמיעה שלי הוא 3*3 מטר
אז אני לא יודע עד כמה "יתאמצו" הסאב וופרים שציינתי כדי למלא את החלל בבאס מרעיד קירות ככה שגם אולי עם ה svs אני לא אגיע למצב שבו הוא מתאמץ יותר מידי ... ואז נוצר מצב שהsvs זוכה ביתרון משמעותי

Yuval11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 365
שם מלא: Yuval11
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #10 

לא יודע מה גודל החדר שלך אבל אם הוא לא גדול במיוחד אז כדאי שתנסה למדוד כמה מקום יתפסו לך הסאבים כי הpb1000 הוא לא בדיוק קטן וגם לא הכי יפה , הsb לעומתו נדמה לי קצת יותר מחצי גודל.

bar2319 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

כול עוד שהסאב נותן ביצועיים אז מצידי שיהיה בצבע ורוד .. חחח :D
ויש לי מקום בחדר אליו ... (Y)

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

זו גם הייתה הדרישה שלי

שליחה #12 

גם לי היתה דרישה לסאב שיודע לעבוד בקטעי מוזיקה מהירים ולא לפגר אחרי הבאסים, אך שייתן תמורה טובה גם בק"ב
ה-PB-1000 ללא ספק ייתן לך תמורה טובה לק"ב וכנראה גם להרבה קטעי מוזיקה, אך אם מוזיקה זה החלק החשוב בשבילך ישנם טובים יותר, אחת הסיבות שהלכתי על ה SB-12

אני מצטט קטע מתוך ביקורת על ה PB-1000
With two-channel music the SVS PB-1000 delivers as well. Random Access Memories from Daft Punk has the bottom octaves fill in and the music brought to life. So much of this album was missing before the SVS PB-1000 was added, and the PB-1000 sat in its corner providing the necessary depths to their newest beats. Let it Be from The Beatles has the same benefit, moving Harrison’s guitar and Ringo’s drums from supporting piece to full-fledged pieces of the mix. Never overpowering the rest of the music, just filling in the holds that traditional speakers leave out.

Only when pressed with heavy metal tracks like “One” off …And Justice For All from Metallica does the SVS PB-1000 begin to falter. Moving towards reference levels brings out some noticeable port noise. It just isn’t quick enough to keep up with the insane drumming of Lars Ulrich and the shredding guitars. The sealed 12” model from SVS, the SVS SB-1000, is probably a better match if you’re in a music-heavy system. It won’t register as low as the SVS PB-1000, and won’t carry as much weight, but the sealed design won’t suffer from port noise and will keep up with those guitars and drums better.
...
והנה המאמר המלא
http://referencehometheater.com/review/ ... er-review/

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”