The Audio Technica Alu Cups MOD!

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
Beta פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1316
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #1 

מי שמעט עוקב אחריי בוודאי שמע שאני כבר פרק זמן מתכנן על מוד מעניין וחמוד (:D ), אז הרשו לי להציג בפניכם את ה- Audio Technica Alu Cups MOD

המוד הזה למעשה בדומה למודים שונים שניתן לראות בעיקר עם האוזניות של גראדו הוא יצירת כוסות אוזניה חדשות בחריטה שהן בעלות נפח חלל גדול יותר וכחלק מזה התהודה משתנה וזוכים לרוב בבמה גדולה יותר.

במודינג שלי החלטתי להשתמש באודיו טכניקה SJ3 שלי שיושבות מזה זמן ארוך מיותמות על המדף והחלטתי לבדוק האם ניתן להציל אותן ולתת להן מעט "בשר..."
בשביל מוד שכזה לרוב נהוג להשתמש בעצים אקזוטים (גם זה יבוא עם הזמן), אך במקרה שלי החלטתי להשתמש באלומניום 7075 שהיה בנמצא בשאריות חומר גלם.

המודינג אומנם לא גמור, וכנראה שבשבוע הבא רק אסיים אותו, אך כבר עכשיו אפשר להתחיל להתרשם מהכיוון אליו אני חותר ולדמיין את התוצאה.

אוסיף כי בשונה מהתמונות שתוכלו לראות כבר יש חורים לאוזניה לחיבור לקשת ואחד לכבל. בתקווה רבה שבשבוע הבא אסיים את המוד ע"י הורדת מ"מ וחצי בקוטר החיצוני כי במבחן הבדיקה זה נכנס במדחק לקשת ואין ממש חופש.
בנוסף יש לבצע דאמפינג (ריפוד ושיכוך) החלל הפנימי של האוזניה במשחק מבחן ותוצאה.
עוד יש לעשות זה להלחים את הדרייברים המקוריים (למישהו יש דרייברים ספייר בארון שלא צריך? :wink:) לכבילה המקורית (שכנראה בעתיד אם התוצאה תהיה סימפטית אשדרג למשהו נאה יותר), לסגור הכל יחד ולהנות מהתוצאה! (Y)
*אופציונלי: ביצוע צביעה בצבע שחור/צבע מעניין אחר.

נתן לתמונות לדבר בפניי עצמן:

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #2 

נראה כבד :wink:

לדעתי תצטרך להוסיף לא מעט חומר סופג בפנים (צמר גפן לדוגמא) כדי שישמע טוב, אחרת יהיה הד מוזר מאוד בסאונד.

כל הכבוד על הפרוייקט, תמיד כיף לראות (Y)

אני עוד מחכה לשאריות המובטחות גם כן :D

Beta פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

שאריות בהתאם לצורך תקבל ונמשיך את הדיון הזה בפרטי ("האויב מאזין!" :wink: ).

הכוסות למעשה לא כ"כ כבדות ואני דיי בטוח שהן פחות כבדות מכל "הבומבות" השמנות של גרסאות ה-1000 השונות של גראדו. כרגע יש עובי דופן פנימי בהיקף שעומד על מ"מ כשבמקור הוא היה 3. השאיפה היא מינימום חו"ג מפאת משקל ואם יתאפשר אביא את הכוסות לחצי מ"מ ואז נקבל ממש "CANS" (דופן דקיקה).
בסופו של יום מדובר במוד ניסיוני שאני בא אליו במטרה ללמוד מטעויות (לדוגמה: בשטח 3 מ"מ היה עבה מדי וירדתי ל-1 כדי שיתלבש כראוי) וכדי שבעתיד אולי יתאפשר לבנות אוזניות מ-0, אך זה כבר מצריך תרומה מצד מישהו שיש לו אוזניות נחמדות הרוסות שיתרום לי את הדרייברים (ראו חתימה).
**נהרסו לכם האוזניות או ציוד אלקטרוני אחר שאתם עתידים לזרוק לפח? צרו קשר בפרטי ואשמח לקבל את תרומתכם ולנסות להחיות אותה לפני שנהפכת לזבל! :) תודה! **

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #4 

אז זה הפרוייקט הצבאי הבלמ"סי שהזכרת בטלפון...? שאפו. (Y)

נראה באמת כבד מהתמונות, זה השלב לפני שחתכת מ-3מ"מ עובי אני מקווה... :) אגב, אני ממש לא מבין בזה אבל אולי כדאי שתחשוב אם הרזייה נוספת של הדופן לחצי מ"מ לא תגרום כבר לflexing של הדופן בעת דחיפת אוויר בווליום גבוה למשל. סתם השערה בלתי מבוססת, אולי כדאי שתעלה את הנושא בפורום DIY פה ובמחוזות אחרים.

אולי כדאי שתספר באילו אמצעים טכנולוגיים אתה משתמש לצורך העניין, אני לא חושב שאפשר לעשות את עם ציוד מחנות המלאכה המקומית.
נערך לאחרונה על ידי Ilyan ב 19/10/2013 17:06, נערך פעם 1 בסך הכל.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

הוא משתמש במחרטה בכדי לעשות את זה.

mikel1999
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1808
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

שליחה #6 

אני עוד יעשה דבר כזה ביום מין הימים... (ברגע שיהיה לי כסף :) )

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

Beta כתב:אך זה כבר מצריך תרומה מצד מישהו שיש לו אוזניות נחמדות הרוסות שיתרום לי את הדרייברים (ראו חתימה).
...
אגב, אם אתה רוצה דרייברים יותר נחמדים אתה יכול לנסות את מזלך אצל אודיו-טכניקה US, בזמנו קראתי שניתן היה לרכוש דרייברים של AD2000 ב-40$ ליחידה (יכול להיות שאני מתלבל עם המספר אבל זה היה בוודאות דו-ספרתי) אז נגיד דרייברים שלES7, אם יש במלאי, לא צריכים לעלות הון-תועפות.

Beta פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

הכוסות בתמונות זה לפני הדיאטה שאעשה להן השבוע למ"מ או חצי מ"מ.

חשוב לציין שהכוסות יוצרו במכונת חריטה- lathe באנגלית. (דפינה צד אחד בוצעה בcnc, וכל הפנימי בוצע בקונבנציונאלי מפאת שיקולים טכנולוגיים שונים כאלו ואחרים הפעלת לחץ בעת דפינה וכו'). מי פה שהעלה בראשו רעיון לייצר גם כן כוסות שכאלה שיוציא את זה מהראש שלו מכיוון וזה דורש מכונות יעודיות או ברמה המינימלית מכונה בייתית diy. אפשרות נוספת היא לפנות לקבלן עיבוד שבבי שיעשה את העבודה הזו בשבילכם, אבל רק על העבודה סיכוי גדול יגבו ממכם מעל 100 ש"ח.

my 2 cents for now....:)

Beta פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

זהו! סיימתי את המוד! :D

שליחה #9 

אחריי שהורדתי טיפונת מההיקף החיצוני של הכוס במ"מ וחצי בעובי דופן כעת הכל מתלבש כראוי ולמעשה אחריי הרכבה הכל יושב פיקס! (Y)
ביצעתי מעט משחק קליל וזריז עם ובלי דאמפינג (ריפוד פנימי), ומכיוון והאלומניום כבר דק יחסית והחלל גדול הדמפינג מקטין הידהודים בגבוהים ואת הצליל החלול והריק.
לצערי הרב זכור לי שלקחתי תמונות מפירוק האוזניה בהתחלה ואיני מוצא אותם, אז נסתפק במה שיש מתהליך העבודה והתקדמות המוצר לאורך תהליכיי העיבוד עד להרכבה הסופית. (Y)

אני לא אכביד במילים ואתן לתמונות לדבר בפניי עצמם ומקווה לפתוח לכם קצת את העיניים! :wink:
*אני מוגבל ל-3 תמונות פר פוסט באתר, אז יש כמה פוסטים נלווים לנוכחי.
הכל מתחיל משרטוט אחד טיפשי. המידה 53.5, ירדה לבסוף ל-51.5 בעקבות שיקולים טכניים
 הכל מתחיל משרטוט אחד טיפשי. המידה 53.5, ירדה לבסוף ל-51.5 בעקבות שיקולים טכניים
דוגמה לכוס כעבור עיבוד מצד אחד של חריטה. צריך עוד "להוציא את כל הבפנוכו" ע"י חריטה פנימית.
 דוגמה לכוס כעבור עיבוד מצד אחד של חריטה. צריך עוד "להוציא את כל הבפנוכו" ע"י חריטה פנימית.
לאחר עיבוד פנימי וביצוע פאזה פנימית (זווית 45) זה מה שקיבלנו!
 לאחר עיבוד פנימי וביצוע פאזה פנימית (זווית 45) זה מה שקיבלנו!

Beta פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

ממשיכים!
חרטתי את הגריל פלסטיק המגעיל שהיה במקור כדי שלא יחסום את הסאונד (שכחתי לצלם את איך זה נראה במקור).
 חרטתי את הגריל פלסטיק המגעיל שהיה במקור כדי שלא יחסום את הסאונד (שכחתי לצלם את איך זה נראה במקור).
כשעובדים במהירויות גבוהות ומהר לפעמים יש תאונות קטנות. החלק קיבל טיפונת סדק זניח ולא משמעותי שטיפלתי בו כדי שישב הכל טוב בסוף.
 כשעובדים במהירויות גבוהות ומהר לפעמים יש תאונות קטנות. החלק קיבל טיפונת סדק זניח ולא משמעותי שטיפלתי בו כדי שישב הכל טוב בסוף.
ואחריי דיאטה והורדה במידה ל-51.5 מ"מ הכוסות שלנו נראות ככה! שימו לב למראה "המוברש" שהושג ע"י שימוש בנייר שיוף. אילולא שימוש בנייר שיוף גב הכוסות היה מתקבל חלק, מבריק, צובר טביעות והכי גרוע- נשרט בקלות וזה בולט בעין.
 ואחריי דיאטה והורדה במידה ל-51.5 מ"מ הכוסות שלנו נראות ככה! שימו לב למראה "המוברש" שהושג ע"י שימוש בנייר שיוף. אילולא שימוש בנייר שיוף גב הכוסות היה מתקבל חלק, מבריק, צובר טביעות והכי גרוע- נשרט בקלות וזה בולט בעין.

Beta פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

ממשיכים 2
מי שעדיין לא שם לב- סוף סוף יש קדחים לחיבור הכוסות לקשת האוזניה וקדח קטן לכבל
 מי שעדיין לא שם לב- סוף סוף יש קדחים לחיבור הכוסות לקשת האוזניה וקדח קטן לכבל

Beta פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

ממשיכים 3
בהשוואה לכוס המקורית של אודיו טכניקה. הגדלתי את הנפח בערך בפי 2. רואים את ההבדל? ;-)
 בהשוואה לכוס המקורית של אודיו טכניקה. הגדלתי את הנפח בערך בפי 2. רואים את ההבדל? ;-)
פריסה של החלקים לפני הרכבה. בניילון בקצה נמצאים הדרייברים המקוריים.
 פריסה של החלקים לפני הרכבה. בניילון בקצה נמצאים הדרייברים המקוריים.

Beta פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

ממשיכים 4
מתחילים להרכיב!
 מתחילים להרכיב!
לקחתי את הצ'ופצ'יק גומי ביציאת הכבל מכוס האוזניה המקורית. דחיפה קלה ומשיכה עם פלייר והופ! זה בחוץ.
 לקחתי את הצ'ופצ'יק גומי ביציאת הכבל מכוס האוזניה המקורית. דחיפה קלה ומשיכה עם פלייר והופ! זה בחוץ.

Beta פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

ממשיכים 5
לא לשכוח לקשור את הכבל שלא יברח...
 לא לשכוח לקשור את הכבל שלא יברח...
נסיון הדבקה ראשוני עם דבק שמזכיר דבק מגע. בסוף הלכתי על נגיעות של אפוקסי כי הוא לא החזיק מעמד
 נסיון הדבקה ראשוני עם דבק שמזכיר דבק מגע. בסוף הלכתי על נגיעות של אפוקסי כי הוא לא החזיק מעמד
במהלך ההדבקה הכושלת...
<br />בדיעבד אחריי שניסיתי את האוזניה ללא שיכוך פנימי הבנתי שיש הידהודים מציקים וחייבים דאמפינג ומכיוון שהדבק כשל זה היה הזדמנות נהדרת להוסיף שיכוך.
 במהלך ההדבקה הכושלת...
בדיעבד אחריי שניסיתי את האוזניה ללא שיכוך פנימי הבנתי שיש הידהודים מציקים וחייבים דאמפינג ומכיוון שהדבק כשל זה היה הזדמנות נהדרת להוסיף שיכוך.

Beta פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

ממשיכים 6- אתם עוד כאן?!
יחי בורא הקוסמטיקה הנשית! פאדים עגולים של צמר גפן להסרת איפור- נכנס בדיוק במידה ועושה את העבודה פרפקט!
 יחי בורא הקוסמטיקה הנשית! פאדים עגולים של צמר גפן להסרת איפור- נכנס בדיוק במידה ועושה את העבודה פרפקט!
מדביקים בנגיעות קלות עם מקל אוזניים ואפוקסי את הדרייבר לטבעת [באפל קוראים לזה!?] שמחובר אליו הריפוד (פאדים של האוזניה)
 מדביקים בנגיעות קלות עם מקל אוזניים ואפוקסי את הדרייבר לטבעת [באפל קוראים לזה!?] שמחובר אליו הריפוד (פאדים של האוזניה)

Beta פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

ממשיכים 7- הסיום! (f)

תודה שעקבתם, מקווה שהחכמתם, למדתם והשכלתם. נתראה במוד WOODIES הבא... :wink:

אגב, אם שאלתם איך הם נשמעות? להיט! הבדל משמעותי בין המקור למצב הנוכחי. אין מקום להשוואה, הבמה התרחבה, הווקאל התרחב, אמין וצלול, הכלים המתכתיים נשמעים אמינים יותר למקור, יש אומנם עוד טיפונת גבוהים שמעט מציקים לי ואני אולי אוסיף גם בלו טאק, אבל ללא ספק החתימת סאונד ה-MIDית של אודיו טכניקה לצד הכוסות המשופרות מוכיח את עצמו כמוצלח ביותר, ואני מחויך! :D

יש לציין שבעקבות המעבר לכוסות אלומניום ישנה עליה קלה במשקל שמתבטאת בלחץ קליל על הראש בפדחת, אך הדבר הזה היה גם כך במקור ולכן בעתיד ודאי אוסיף גם רצועת בד עם ספוג בפדחת כדי להוריד מעט מהלחץ.

האזנות וכד' למעוניינים בפרטי או במפגש אוזניות העתידי שאני מתכנן לחנוכה (פרטים בהמשך...).
התוצאה הסופית!
 התוצאה הסופית!
בתמונת דוגמנות
 בתמונת דוגמנות
נערך לאחרונה על ידי Beta ב 25/10/2013 18:49, נערך פעם 1 בסך הכל.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

יפה מאוד!

עכשיו עבודת צבע מגניבה! :wink:

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

כבוד.

צריך לתת להן שם חדש עכשיו, אולי SJ3000? :)

FOXY
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1043
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

שליחה #19 

האזנתי לאוזניות הנ"ל לפני מספר ימים.

מבחינת אופי סאונד דומות מעט ל ATH-SJ55 מאותה הסידרה של אודיו טכניקה.
כאשר בימת סאונד עמוקה ורחבה יחסית לאוזניה ניידת. סאונד חלק יותר מהSJ55.

כאשר עם קצת שינויים בדיפון אפשר להוציא מהן יותר. :wink:

כל הכבוד על הפרוייקט. (Y)

avilavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1019
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #20 

מגניב (Y)
לדעתי הן לא צריכות צביעה