האמת שזה תלוי האם הדגש הוא על מוזיקה או על ק"ב.
אם יש דגש משמעותי על מוזיקה, אז בהחלט עדיף ללכת על זוג קדמיים יותר טובים, ואז הייתי הולך על אחוריים סאטליטים פשוטים יחסית (למשל מורל SP1 או פולק אודיו TL1), על סנטר תואם ועל סאב, כאשר סאב טוב מתחיל במינימום 1,500 ש"ח, ואם לק"ב יש משמעות לא פחותה מלסטריאו, אז עדיף להשקיע לפחות 3,000 ש"ח.
מבחינת חלוקת התקציב במקרה כזה, אז בוא נגיד ש-500 ש"ח הולכים על האחוריים, ואז מחלקים את השאר בערך חצי-חצי בין הסאב לשלישייה הקדמית. אם הסאב פחות קריטי, אז "חותכים" מהתקציב שלו משהו כמו 1,000 ש"ח ומגדילים את התקציב לשלישייה הקדמית.
בכל מקרה, בתקציב הנתון כבר אפשר כאמור למצוא מערכות 5.1 שיתנו מענה סולידי למוזיקה, כך שאם אין לך העדפה מהותית לסטריאו, בהחלט סביר בעיני שתוכל להסתפק בסט 5.1 איכותי. בכל מקרה, זה משהו שיחסית קל לבדוק לכשתפנה לחנות מתמחה כדי לבחון את הסטים הנ"ל במו אוזניך.
נ.ב. הדוגמה האישית שלי: השקעתי בשלישייה הקדמית 50% מהתקציב (הקדמיים עלו בערך כפול מהסנטר), 40% בסאב ו-10% באחוריים.
