לפני קניית רסיבר - יש מתחרה ראוי לימאהה RX-A830?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
- מרנץ 6007 (והייתי בודק גם את ה-7007 כי שניהם נמכרים במחירי חיסול מלאי כרגע...)
- אונקיו 717 (וגם ה-818 - שניהם אמורים להיות במכירת חיסול כרגע
אני אישית בחנתי את כל הנ"ל פרט לקיימברדיג' אודיו לא מזמן ובסוף הלכתי על המרנץ 7007, אבל זו ההעדפה האישית שלי בלבד - אתה חייב להשוות ביניהם בעצמך!
-
ofir_nim
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 338
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 16 פעמים
המרנץ 6007 אכן בעל מאפיינים דומים - בהחלט אבחן אותו.epony כתב:מלבד אלה הייתי בודק גם את ה-NAD T 757 והקיימברידג' אודיו 551R, שיש להם יציאות PRE, אבל רק יציאת HDMI אחת, אז תצטרך לרכוש מפצל HDMI - ועדיין אני מוצא לנכון להמליץ שתבחן אותם עם ההגברה שלך כי מדובר על מכשירים מאוד איכותיים בעלות דומה לזו של הימאהה 830.
- מרנץ 6007 (והייתי בודק גם את ה-7007 כי שניהם נמכרים במחירי חיסול מלאי כרגע...)
- אונקיו 717 (וגם ה-818 - שניהם אמורים להיות במכירת חיסול כרגע
אני אישית בחנתי את כל הנ"ל פרט לקיימברדיג' אודיו לא מזמן ובסוף הלכתי על המרנץ 7007, אבל זו ההעדפה האישית שלי בלבד - אתה חייב להשוות ביניהם בעצמך!...
לאונקיו 717 (ולמחליפו הנוכחי- 727) אין יציאות פרה-אאוט ע"פ בדיקתי, ולכן הם לא רלוונטים.
יציאה כפולה ל HDMI הינה משהו שלא אוותר עליו למרות שמפצל לכאורה יעשה את אותה עבודה אך עלול להנחית מהאיכות.
האם בחנת את המרנץ שלך מול ימאהה מקביל?
- epony
- חבר במועדון 10K

כאמור, בחנתי את המרנץ 5007, 6007 ו-7007 מול ימאהה, NAD ואונקיו מקבילים.
ה-NAD נתן את הביצועים הכי טובים בסטריאו, המרנץ היה מאוד קרוב אליו, ובמרחק יותר גדול אחריהם היו האונקיו והימאהה. לדעתי האישית, הימאהה נשמע הכי פחות טוב.
הלכתי בסוף על המרנץ 7007 כי יש לו הרבה יותר פיצ'רים מל-NAD, והכי חשובה מבין אלה זו מערכת הכיול שלו: Audyssey MultEQ XT עם אופציה לכיול PRO.
לעניות דעתי, מפצל HDMI טוב (לא יקר, רק טוב - הנה דוגמה: http://www.monoprice.com/Product?c_id=1 ... 1&format=2) לא יביא לשום ירידה באיכות בהשוואה לשתי יציאות HDMI ברסיבר.
נ.ב. לפרוטוקול, אני לא מוצא שום סיבה קונקרטית להעדיף את ה-6008 על ה-6007 או ה-7007, שנמכרים כעת במחירי חיסול "בזכות" הגעת "סדרת ה-8" לארץ.
ה-NAD נתן את הביצועים הכי טובים בסטריאו, המרנץ היה מאוד קרוב אליו, ובמרחק יותר גדול אחריהם היו האונקיו והימאהה. לדעתי האישית, הימאהה נשמע הכי פחות טוב.
הלכתי בסוף על המרנץ 7007 כי יש לו הרבה יותר פיצ'רים מל-NAD, והכי חשובה מבין אלה זו מערכת הכיול שלו: Audyssey MultEQ XT עם אופציה לכיול PRO.
לעניות דעתי, מפצל HDMI טוב (לא יקר, רק טוב - הנה דוגמה: http://www.monoprice.com/Product?c_id=1 ... 1&format=2) לא יביא לשום ירידה באיכות בהשוואה לשתי יציאות HDMI ברסיבר.
נ.ב. לפרוטוקול, אני לא מוצא שום סיבה קונקרטית להעדיף את ה-6008 על ה-6007 או ה-7007, שנמכרים כעת במחירי חיסול "בזכות" הגעת "סדרת ה-8" לארץ.
- epony
- חבר במועדון 10K

לא בדקתי את ה-7007 מול ה-3030, אלא מול ה-1020 (ה-30 עוד לא היו זמינים אז למיטב זכרוני...), ובאותו אופן בחנתי את ה-6007 מול ה-820.razvan כתב:epony
את 7007 מול איזה yamaha בדקתה?
אני רוצה לקנות את ה7007 או את ה rx-a3030
חשוב לי שיתמוך dsd...
מה שכן, בכל הרמות שבחנתי (הכפלתי את התקציב שלי באמצע תהליך בחינת הרסיברים, אז בדקתי טווח יחסית רחב של דגמים), ימאהה היו הראשונים "ליפול" לטעמי. היה להם סאונד הרבה יותר רזה והרבה פחות מפורט לעומת כל השאר. אונקיו היו יותר מפורטים וקצת יותר מלאים, והמרנץ 7007 ו-NAD T757 היו לפחות בדרגה וחצי מעל הראשונים ברמת המחיר הרלוונטית...
לגבי DSD, נשאלת השאלה איזה רמה של תמיכה אתה מחפש? פיענוח של אותו DSD ללא המרה מוקדמת, או גם זה וגם המרה ישירה מ-DSD לאנלוגי. רוב הרסיברים שמקבלים DSD מעל HDMI (או i.Link, או Denon Link) לא ממירים אותו ישירות לאנלוגי, אלא קודם ל-PCM. יש רסיברים בודדים שתומכים בהמרה "טהורה" של DSD לאנלוגי, וכמעט תמיד מדובר בספינות הדגל היקרות והיוקרתיות ביותר של המותגים המובילים.
לעניות דעתי, מספיק שהרסיבר מקבל DSD מעל HDMI (או כל תווך אחר), אבל עבור "אודיופילים" שמאמינים של-DSD יש איכויות שלא קיימות לכאורה ב-PCM זה יכול להיות חשוב...
- shigidar
- עוסק בתחום

- תגובות: 434
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
אם אני לא טועה, לא חקרתי את זה יותר מדי לעומק LX57 ממיר ישירות DSDיש רסיברים בודדים שתומכים בהמרה "טהורה" של DSD לאנלוגי, וכמעט תמיד מדובר בספינות הדגל היקרות והיוקרתיות ביותר של המותגים המובילים....
אשמח אם מישהו "תחן" את זה ויודע תשובה ברורה