מחפש אדם עם ציוד כיול לביצוע כיול לפלאזמה
- unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
stinki
קראתי גם את השרשור הקודם שלך.
הרשה לי להמליץ לך מנסיוני.
אני נוטה לחלק את נושא הכיול לשניים: כיול בסיסי וכיול מקצועי.
לעניות דעתי (למרות שיהיו כאלה שלא יסכימו), עם מעט השקעה (זמן, לימוד, קניית דיסק כיול בסיסי) - כל אחד בעל חוש טכני קל יכול לבצע כיול בסיסי (black level, contrast, color, sharpness) בעזרת אחד מדיסקי הכיול שיש בשוק.
כיול מקצועי (gamma, color temprature, greyscale etc...) דורש ידע מעמיק, זמן רב, וציוד לא שיגרתי שעולה כסף - או לחילופין את שירותי של מכייל מקצועי (שאם הבנתי נכון, אין בארץ מי שנותן שרות כזה).
לגבי ההבדלים בתוצאות:
יש כאלה שלא ישימו לב גם אם המסך לא עבר כיול בסיסי. יקבלו את התמונה כמו שהיא.
יש כאלה, שרק אחרי שתסביר להם את ההבדלים, הם יגידו, וואו, זה נראה יותר נכון אחרי כיול.
ויש וידאופילים בעלי נסיון שיבחינו מייד שהמסך לא מכויל כהלכה (כמו כמה מהמסכים שהיו בתערוכה... בלי להלשין...
)
לגבי כיול מקצועי, ההבדלים נעשים יותר קשים להבחנה לעין לא מנוסה.
תזכור שמטרת הכיול היא לגרום לכך שהתצוגה תהיה כפי שהתכוון הבמאי במקור (כלומר: להשיג רפרודוקציה מדוייקת), ולא "לשפר" את המסך.
ההמלצה שלי:
אם זה באמת מטריד אותך, תקרא קצת (כאן באתר ובאינטרנט) על כיול בסיסי ומה הוא מנסה להשיג.
קנה אחד מדיסקי הכיול הפופולריים בשוק (נניח DVE). הקשב להסברים במלואם.
למד כיצד לבצע כיול בסיסי על בשרך, ניסוי וטעיה.
לדעתי ההבדל שווה את זה (וזו רק דעתי; כאמור יש כאלו שלא ישימו לב).
ובכלל לדעתי כל מי שטיפה מתעניין בוידאו (כמו קוראי האתר) צריך לדעת את היסודות הפשוטים והבסיסיים ביותר.
קראתי גם את השרשור הקודם שלך.
הרשה לי להמליץ לך מנסיוני.
אני נוטה לחלק את נושא הכיול לשניים: כיול בסיסי וכיול מקצועי.
לעניות דעתי (למרות שיהיו כאלה שלא יסכימו), עם מעט השקעה (זמן, לימוד, קניית דיסק כיול בסיסי) - כל אחד בעל חוש טכני קל יכול לבצע כיול בסיסי (black level, contrast, color, sharpness) בעזרת אחד מדיסקי הכיול שיש בשוק.
כיול מקצועי (gamma, color temprature, greyscale etc...) דורש ידע מעמיק, זמן רב, וציוד לא שיגרתי שעולה כסף - או לחילופין את שירותי של מכייל מקצועי (שאם הבנתי נכון, אין בארץ מי שנותן שרות כזה).
לגבי ההבדלים בתוצאות:
יש כאלה שלא ישימו לב גם אם המסך לא עבר כיול בסיסי. יקבלו את התמונה כמו שהיא.
יש כאלה, שרק אחרי שתסביר להם את ההבדלים, הם יגידו, וואו, זה נראה יותר נכון אחרי כיול.
ויש וידאופילים בעלי נסיון שיבחינו מייד שהמסך לא מכויל כהלכה (כמו כמה מהמסכים שהיו בתערוכה... בלי להלשין...
לגבי כיול מקצועי, ההבדלים נעשים יותר קשים להבחנה לעין לא מנוסה.
תזכור שמטרת הכיול היא לגרום לכך שהתצוגה תהיה כפי שהתכוון הבמאי במקור (כלומר: להשיג רפרודוקציה מדוייקת), ולא "לשפר" את המסך.
ההמלצה שלי:
אם זה באמת מטריד אותך, תקרא קצת (כאן באתר ובאינטרנט) על כיול בסיסי ומה הוא מנסה להשיג.
קנה אחד מדיסקי הכיול הפופולריים בשוק (נניח DVE). הקשב להסברים במלואם.
למד כיצד לבצע כיול בסיסי על בשרך, ניסוי וטעיה.
לדעתי ההבדל שווה את זה (וזו רק דעתי; כאמור יש כאלו שלא ישימו לב).
ובכלל לדעתי כל מי שטיפה מתעניין בוידאו (כמו קוראי האתר) צריך לדעת את היסודות הפשוטים והבסיסיים ביותר.
-
taoyossi
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5224
- שם מלא: יוסי ביטון
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 93 פעמים
תשובה עניינית ומחכימה , תודה רבה ,
האם את הדיסק ניתן לרכוש בחנויות בארץ (אם אתה מכיר באזור ת"א יהיה נחמד)
או שאני יכול להשתמש בתוכנה כדוגמת :ColorFacts ?
או שאני צריך להזמין מחו"ל ?
נ.ב.
כל נושא הגאמא וכו' .. האם מבוצע ע"י פאנל טכנאים ....או FW ? או שזה סתם הגדרות ועדיין הכל מתבסס על black level, contrast, color, sharpness
האם את הדיסק ניתן לרכוש בחנויות בארץ (אם אתה מכיר באזור ת"א יהיה נחמד)
או שאני יכול להשתמש בתוכנה כדוגמת :ColorFacts ?
או שאני צריך להזמין מחו"ל ?
נ.ב.
כל נושא הגאמא וכו' .. האם מבוצע ע"י פאנל טכנאים ....או FW ? או שזה סתם הגדרות ועדיין הכל מתבסס על black level, contrast, color, sharpness
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
stinki
אני תומך בהחלט במה שכתב unsound_methods. אם אתה מחובר ל DVD אז כיול בסיסי (כזה שרק מצריך דיסק כיול וזוג עיניים) מספיק בהחלט.
רצוי שתשיג דיסק כיול לתקן PAL (תקן השידור בארץ), כי רמת השחור בתקן NTSC שונה במקצת.
אני תומך בהחלט במה שכתב unsound_methods. אם אתה מחובר ל DVD אז כיול בסיסי (כזה שרק מצריך דיסק כיול וזוג עיניים) מספיק בהחלט.
רצוי שתשיג דיסק כיול לתקן PAL (תקן השידור בארץ), כי רמת השחור בתקן NTSC שונה במקצת.
מוטי
- DannyZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1624
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
stinki,
- אם אתה גר במקום יותר קרוב לתל אביב מפלנטת השמש אני מוכן להשאיל לך את ה-DVE PAL שלי.
- ממה שקראתי בשרשור המבואס שלך, אתה מתלונן על קליטת שידורי כבלים (HOT). במקרה זה, דיסק כיול לא יעזור לך כי מדובר על מקור אחר.
- האם שיפרת כל מה שצריך מבחינת סוגי העברת המידע? (הכוונה לא לאיכות הכבל אלא סוג החיבור - קומפוזיט/S-V/קומפוננט/SCART).
- אם עדיין מעוניין לשאול את ה-DVE שלי ואתה קרוב פנה בפרטי.
-
taoyossi
- חבר מכור קשה

שוחחתי עם הבחור מלייזר סיטי ,
לדבריו :"יש לך LG אין מה לעשות" ....
בקיצור להשקיע בכיול לדבריו מדובר בבזבוז שכן השידור של HOT מול LG חלש מאוד .....
הוא המליץ להמיר את הכבל הנוכחי S VIDEO

ל SCART 2 SCART (לדעתו אפילו הפשוט ביותר יעשה את העבודה)
הוא מאמין שיהיה שיפור מה אתם אומרים
לדבריו :"יש לך LG אין מה לעשות" ....
בקיצור להשקיע בכיול לדבריו מדובר בבזבוז שכן השידור של HOT מול LG חלש מאוד .....
הוא המליץ להמיר את הכבל הנוכחי S VIDEO

ל SCART 2 SCART (לדעתו אפילו הפשוט ביותר יעשה את העבודה)
הוא מאמין שיהיה שיפור מה אתם אומרים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78881
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
stinki,
נסה דרך AMAZON, באתר של DVE (חפש בגוגל "VIDEO ESSENTIALS"), או ב-laserclub.co.il
היתה בזמנו ספרית וידאו שהשאילה DVE (יכול להיות שבלונדון מיניסטור, אני כבר לא זוכר).
בנוסף, יש באתר כמה הסברים במאמרים לגבי איך מכיילים BRIGHTNESS/CONTRAST, מה זה COLOR GAMUT, הבדלים בין קומפוננט ל-RGB, סקירה על GAMMA וכו'.
לגבי כיול של טלויזיה, אם אתה מנוי של YES, יש TEST PATTERNS בסיסיים (שאנחנו עזרנו ליס ליצור), תחת ערוץ 144, יס עד הבית, YES IMPACT.
נסה דרך AMAZON, באתר של DVE (חפש בגוגל "VIDEO ESSENTIALS"), או ב-laserclub.co.il
היתה בזמנו ספרית וידאו שהשאילה DVE (יכול להיות שבלונדון מיניסטור, אני כבר לא זוכר).
בנוסף, יש באתר כמה הסברים במאמרים לגבי איך מכיילים BRIGHTNESS/CONTRAST, מה זה COLOR GAMUT, הבדלים בין קומפוננט ל-RGB, סקירה על GAMMA וכו'.
לגבי כיול של טלויזיה, אם אתה מנוי של YES, יש TEST PATTERNS בסיסיים (שאנחנו עזרנו ליס ליצור), תחת ערוץ 144, יס עד הבית, YES IMPACT.
-
taoyossi
- חבר מכור קשה

DannyZ כתב:stinki,
- אם אתה גר במקום יותר קרוב לתל אביב מפלנטת השמש אני מוכן להשאיל לך את ה-DVE PAL שלי.
- ממה שקראתי בשרשור המבואס שלך, אתה מתלונן על קליטת שידורי כבלים (HOT). במקרה זה, דיסק כיול לא יעזור לך כי מדובר על מקור אחר.
- האם שיפרת כל מה שצריך מבחינת סוגי העברת המידע? (הכוונה לא לאיכות הכבל אלא סוג החיבור - קומפוזיט/S-V/קומפוננט/SCART).
- אם עדיין מעוניין לשאול את ה-DVE שלי ואתה קרוב פנה בפרטי.
...
שלחתי ל PM ,אשמח להשאיל את הדיסק