אוזניות בכובד ראש
-
SweetHoneyNectar
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 7
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
לנכבדי הפורום שלום רב,
הפנו אותי אליכם עם המלצות חמות,
אני שומע מוזיקה עם הרבה ביטים ובאסים עמוקים וכבדים - לא רק (Nicolas jaar ,Flume, Grimes) וכן אמני פרוגרסיב טראנס (Egorythmia, Ace ventura) כך שחשוב לי לקבל את הבאס העמוק ביותר והדומיננטי ביותר שניתן לקבל.
חלק מהזמן אני נמצא בבית עם מגבר של YAMAHA 457 (ענתיקה אך עובד כראוי) וחלק מהזמן מהלפ טופ במשרד.
כרגע יש ברשותי את Sennheiser MX 680 Headphones שמשמשים אותי גם לספורט וגם במשרד, וכן Sennheiser CX 55 הפשוטות יחסית ולסרטים בבית את ה-Sennheiser HD448.
לא נראה לי שמאף אחד מהם אני מקבל את הצליל המדויק וה"עגול" של הבאסים שאני מחפש, וגם את הנוחות המרבית שניתן להשאיר על הראש למשך 4-5 שעות מבלי להרגיש צורך לתת לאוזניים "לנוח".
יש לי הנחה סבירה על מוצרי סנהייזר, אך יכול להיות שאני מפספס עולמות אחרים בדרך ?
התקציב עומד על 2000 ש"ח +- ואפשר גם להביא מחו"ל (קצת מפחד להזמין משהו במחיר כזה מבלי לשמוע/להרגיש לפני).
האם יש המלצה ודאית על דגם שאפשר לבדוק במקום מסוים או שמה לקחת את המומנטום ולסגור את הבאסטה ?
המון המון תודה על הסבלנות וההיענות מראש !
חגי
נ.ב : האם יש צורך ברכישת מגברים ניידים כאלה ? מה התועלת שלהם ?
הפנו אותי אליכם עם המלצות חמות,
אני שומע מוזיקה עם הרבה ביטים ובאסים עמוקים וכבדים - לא רק (Nicolas jaar ,Flume, Grimes) וכן אמני פרוגרסיב טראנס (Egorythmia, Ace ventura) כך שחשוב לי לקבל את הבאס העמוק ביותר והדומיננטי ביותר שניתן לקבל.
חלק מהזמן אני נמצא בבית עם מגבר של YAMAHA 457 (ענתיקה אך עובד כראוי) וחלק מהזמן מהלפ טופ במשרד.
כרגע יש ברשותי את Sennheiser MX 680 Headphones שמשמשים אותי גם לספורט וגם במשרד, וכן Sennheiser CX 55 הפשוטות יחסית ולסרטים בבית את ה-Sennheiser HD448.
לא נראה לי שמאף אחד מהם אני מקבל את הצליל המדויק וה"עגול" של הבאסים שאני מחפש, וגם את הנוחות המרבית שניתן להשאיר על הראש למשך 4-5 שעות מבלי להרגיש צורך לתת לאוזניים "לנוח".
יש לי הנחה סבירה על מוצרי סנהייזר, אך יכול להיות שאני מפספס עולמות אחרים בדרך ?
התקציב עומד על 2000 ש"ח +- ואפשר גם להביא מחו"ל (קצת מפחד להזמין משהו במחיר כזה מבלי לשמוע/להרגיש לפני).
האם יש המלצה ודאית על דגם שאפשר לבדוק במקום מסוים או שמה לקחת את המומנטום ולסגור את הבאסטה ?
המון המון תודה על הסבלנות וההיענות מראש !
חגי
נ.ב : האם יש צורך ברכישת מגברים ניידים כאלה ? מה התועלת שלהם ?
-
SweetHoneyNectar
-
- חבר שרק התחיל

לא הוספתי שאני שומע בעיקר קבצי FLAC ויש לי רתיעה לא מוסברת מאזניות של ביטס (ד"ר דרה).
אהלן איש, ברוך הבא.
אם יש לך אפשרות לשמוע בסביבה שקטה במשרד בלי להפריע לאחרים, נראה לי שתאהב את הPhilips Fidelio X1. לא נמכרות בארץ למיטב ידיעתי, כדאי לברר עם היבואן.
אלה אוזניות נצילות (=קלות לדחיפה ע"י המגבר) שגם הלפטופ שלך אמור להתמודד איתן בכבוד רב, עם זאת שיפור בנקיון ההגברה (מגבר אוזניות ייעודי) עדיין יוכל רק להוסיף לחווית הבאס שאתה מחפש.
אם יש לך אפשרות לשמוע בסביבה שקטה במשרד בלי להפריע לאחרים, נראה לי שתאהב את הPhilips Fidelio X1. לא נמכרות בארץ למיטב ידיעתי, כדאי לברר עם היבואן.
אלה אוזניות נצילות (=קלות לדחיפה ע"י המגבר) שגם הלפטופ שלך אמור להתמודד איתן בכבוד רב, עם זאת שיפור בנקיון ההגברה (מגבר אוזניות ייעודי) עדיין יוכל רק להוסיף לחווית הבאס שאתה מחפש.
-
SweetHoneyNectar
-
- חבר שרק התחיל

תודה רבה אילן!
ועל איזה מגבר אוזניות ייעודי היית ממליץ ? (גם את זה אוכל לייבא מחו"ל - שיצא יחד עם האוזניות עד 3000 ש"ח)
ועל איזה מגבר אוזניות ייעודי היית ממליץ ? (גם את זה אוכל לייבא מחו"ל - שיצא יחד עם האוזניות עד 3000 ש"ח)
-
SweetHoneyNectar
-
- חבר שרק התחיל

אוקיי, ובגלל חוסר הבקיאות שלי אשאל מה ההבדל בינהם ולבין הסנהייזר מומנטום ?
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
אם אתה מחפש תמורה לכסף ולא פוזה אז הרתיעה יותר ממוסברת.SweetHoneyNectar כתב:יש לי רתיעה לא מוסברת מאזניות של ביטס (ד"ר דרה)....
קבצי FLAC זה טוב ויפה אבל ברגע שאתה משתמש בכרטיס הקול המובנה של הלפטופ זה די מפספס את הנקודה. מצטרף לדיעה שאתה צריך מגבר אוזניות משולב DAC. סביר להניח שזה ישפר גם את הדעה שלך על האוזניות האחרות שברשותך.
לא יכול להמליץ על דגמים כי אין לי נסיון עם מערכות ניידות אבל באופן עקרוני זה די חובה, בעיקר כשאתה משקיע סכומים באוזניות ומצפה לתמורה.
נערך לאחרונה על ידי harari ב 15/10/2013 23:23, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
SweetHoneyNectar
-
- חבר שרק התחיל

חשוב לי לשאול, בטרם אני מוציא בקשה למישהו בארה"ב שיקנה וישלח לי אותם,
מישהו דגם אותם ? יכול להגיד בביטחון ש :
1) נוחות לאורך זמן.
2) סאונד מדויק ובאס עגול ומודגש.
3) תמורה למחיר.
4) עוד המלצות כאלה ואחרות שיתן לי ביטחון בהזמנה.
אחרי הכל מדובר בהוצאה לא מבוטלת ואני מסתמך על דעותיכם בלבד.
שוב תודה.
מישהו דגם אותם ? יכול להגיד בביטחון ש :
1) נוחות לאורך זמן.
2) סאונד מדויק ובאס עגול ומודגש.
3) תמורה למחיר.
4) עוד המלצות כאלה ואחרות שיתן לי ביטחון בהזמנה.
אחרי הכל מדובר בהוצאה לא מבוטלת ואני מסתמך על דעותיכם בלבד.
שוב תודה.
הייתי הולך על מגבר טרנזיסטורי כמה שיותר שטוח ו"רזה" עם אלה, סתם אינדוקציה ע"ס מה שקראתי לגבי האופי צליל שלהן וע"ס העדפות אישיות שלי.SweetHoneyNectar כתב:תודה רבה אילן!
ועל איזה מגבר אוזניות ייעודי היית ממליץ ? (גם את זה אוכל לייבא מחו"ל - שיצא יחד עם האוזניות עד 3000 ש"ח)...
מציע לך לקרוא על אלה:
iFi Audio iCan
Matrix M-stage
Schiit Asgard 2
לחילופין, יש פה בלוחות למכירה מגבר בתכנון DIY מוכר ו-וותיק, נקרא Pimeta. תוכנן בזמנו ע"י מהנדס חשמל שתחת ידיו יצא גם, בין השאר, מגבר צנוע הידוע בשם Apex Pinnacle. הבחור שבנה את הPimeta הספציפי הוא חבר וותיק בתחום ובהחלט יודע מה עושה, מציע לך ליצור קשר ולנסות להתרשם מהמגבר, אני חושב שהערך לכסף גבוה אפילו בהשוואה לדגמים הנ"ל, שבעצמם ידועים כתחרותיים מאוד למחירם.
נ.ב, לא קוראים לי אילן.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אתה צריך לנסות את ה HD448 עם ציוד טוב יותר לפני שתחשוב על שדרוג.
מניסיון שלי איתן, אני מאמין שעם מגבר שפופרות אתה תקבל בדיוק את מה שהיה חסר לך בהן עד עכשיו.
מציע גם להחליף את כרטיס הקול המובנה, אם לא ב DAC חיצוני אז לפחות בכרטיס קול ייעודי.
מניסיון שלי איתן, אני מאמין שעם מגבר שפופרות אתה תקבל בדיוק את מה שהיה חסר לך בהן עד עכשיו.
מציע גם להחליף את כרטיס הקול המובנה, אם לא ב DAC חיצוני אז לפחות בכרטיס קול ייעודי.
נערך לאחרונה על ידי LQDForce ב 19/10/2013 13:51, נערך פעם 1 בסך הכל.
- eyal1983
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3449
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
יש לי את ה סינייזר HD439, שהן בדיוק ה 448/9 רק עם באס פחות מוגזם..
אחרי ששמעתי אוזניות סגורות ברמה גבוהה יותר (Soundmagic HP100), אתה פתאום מבין כמה חוסר דיוק ובלאגן בצליל יש לסינייזר בסידרה 4...
אבל באמת עד שאתה לא שומע משהו טוב יותר, קשה לתפוס את העניין.
אחרי ששמעתי אוזניות סגורות ברמה גבוהה יותר (Soundmagic HP100), אתה פתאום מבין כמה חוסר דיוק ובלאגן בצליל יש לסינייזר בסידרה 4...
אבל באמת עד שאתה לא שומע משהו טוב יותר, קשה לתפוס את העניין.
ה 4XX לא נועדו להיות מדויקות, מפורטות או נייטרליות.
אני דווקא חושב שהן כן מתאימות לסגנון שלו, לפחות ממה שהבנתי מההודעות.
כל המאפיינים שהוא כתב מצביעים על מקור\הגברה שלא נותנים מספיק 'צבע' לאוזניות מסוג זה.
פשוט המלצתי לנסות מקור אחר שיתאים יותר למה שהוא מבקש מהאוזניות.
דוגמאות פשוטות בפחות מ 500 שקל :
Asus Xonar DX
+
Bravo V2
אני דווקא חושב שהן כן מתאימות לסגנון שלו, לפחות ממה שהבנתי מההודעות.
כל המאפיינים שהוא כתב מצביעים על מקור\הגברה שלא נותנים מספיק 'צבע' לאוזניות מסוג זה.
פשוט המלצתי לנסות מקור אחר שיתאים יותר למה שהוא מבקש מהאוזניות.
דוגמאות פשוטות בפחות מ 500 שקל :
Asus Xonar DX
+
Bravo V2
-
SweetHoneyNectar
-
- חבר שרק התחיל

אז אתם אומרים שכל מה שאני מחפש נמצא ב-448 ואני סתם עושה רכש של אוזניות בערך על אותו סקאלה ?
התקציב שלך לאוזניות חדשות גבוה פי 2 מהשווי של ה 448, אז לא בדיוק אותה הסקאלה..
אבל אתה מחפש תכונות שפשוט לא באות לידי ביטוי ללא הגברה טובה, ולכן ראוי שתוודא שהמקור טוב לפני שאתה מאשים את האוזניות ורץ להחליף אותן בחדשות.
דרך אגב, אתה יכול לקבל באס יותר דומיננטי ועמוק עם מוד קטן לאוזניות האלו. לאחר שפירקת את הדרייבר (בעדינות!), פשוט תסיר את הספוג השחור שמכסה את שלושת החורים שמסביב. השיפור מורגש ישר.
אבל אתה מחפש תכונות שפשוט לא באות לידי ביטוי ללא הגברה טובה, ולכן ראוי שתוודא שהמקור טוב לפני שאתה מאשים את האוזניות ורץ להחליף אותן בחדשות.
דרך אגב, אתה יכול לקבל באס יותר דומיננטי ועמוק עם מוד קטן לאוזניות האלו. לאחר שפירקת את הדרייבר (בעדינות!), פשוט תסיר את הספוג השחור שמכסה את שלושת החורים שמסביב. השיפור מורגש ישר.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
עשיתי מוד דומה בshure-SRH-440 שלי שנחשבות די בהירות, אכן היה הבדל ניכר בעוצמת הבאס אבל הוא היה לא מדוייק והאוזניה איבדה גם את הדיוק והפירוט בגבוהים ובמיד שבהם היא ידועה. ניסיתי סוגים שונים של ספוגים כדי למצוא איזון.LiquidForce כתב:התקציב שלך לאוזניות חדשות גבוה פי 2 מהשווי של ה 448, אז לא בדיוק אותה הסקאלה..
דרך אגב, אתה יכול לקבל באס יותר דומיננטי ועמוק עם מוד קטן לאוזניות האלו. לאחר שפירקת את הדרייבר (בעדינות!), פשוט תסיר את הספוג השחור שמכסה את שלושת החורים שמסביב. השיפור מורגש ישר....
לדעתי כדאי למצוא ספוג שהוא יותר רך ופחות דחוס מזה שבא עם האוזניות ולא להשאיר אותן בלי ספוג כלל.
עם זאת, יש אנשים שאהבו את הצליל נטול הספוג, כדאי לנסות לבד ולראות מה עדיף.
באוזניות כמו ה SRH X40 זה לא הדבר הכי מתאים לעשות (אוזניות רפרנס) אבל בסנהייזר 4XX זה אחד המודים הכי פופולריים.
בדיוק מצאתי קישור ב head-fi
http://www.head-fi.org/a/sennheiser-hd4 ... or-newbies
בדיוק מצאתי קישור ב head-fi
http://www.head-fi.org/a/sennheiser-hd4 ... or-newbies
-
SweetHoneyNectar
-
- חבר שרק התחיל

עדיין לא הגעתי לשלב של פירוק אוזניות, בקושי לפרק את הכותש שום אני מצליח ע"מ לשטוף אותו כראוי אז אוזניות בטוח שלא =]
אבל אחת מהבעיות המרכזיות שיש לי עם ה-448 הוא שאי אפשר ליהיות איתם על האוזניים לאורך זמן - והצליל דהוי וחסר צבע.
אבל אחת מהבעיות המרכזיות שיש לי עם ה-448 הוא שאי אפשר ליהיות איתם על האוזניים לאורך זמן - והצליל דהוי וחסר צבע.