סטאפ חדש, סאונד נוראי
היי. התחדשתי לא מכבר בסט-אפ חדש לדירה חדשה גם כן...
הסטאפ הינו 5.1 אבל אני שומע כרגע על סטריאו. המטרה הראשונית הייתה שיפיק את המיטב עבור איכות סטריאו אודיופילית בתוך גבולות התקציב הדי מוגבל ודורש-פתרונות-יד-שניה שלי. להלן הסט-אפ: רמקולים של Pure-Acoustics QF900 (רצפתיים גדולים מאוד, כל הסט) ורסיבר Denon AVR 1601 שקניתי יד שניה גם כן...
אופן החיבור: הטלוויזיה הינה רכזת היציאות- ומחוברת בכבל אופטי איכותי יחסית (מסוכך ומוזהב) לרסיבר. הטלוויזיה הינה Samsung F6400 חדשה (סדרה טריה של 2013).
הרמקולים הקדמיים מחוברים כרגע לרסיבר באמצעות כבל רמקולים עבה מהחיבור העליון שלהם (יש 2) לחיבורי ה-Power Front של המגבר (המקומות האחרים יחוברו לאחוריים).
יש לציין שגם את הרמקולים וגם את הרסיבר שמעתי בנפרד והייתי מרוצה יחסית מהסאונד שלהם. אבל כשהם כאן, אצלי בבית, איכות הסאונד נשמעת נוראית. התדרים לא נשמעים מאוזנים בכלל ואיכות הסאונד בכללי נשמעת בהירה בטירוף (טרבלית) והתדרים הנמוכים לא מורגשים ממש, לא ברורים ולא מפורטים כמעט מלבד אימפקט בסיסי של באס. אז יש כמה אופציות ואני צריך לדעת מה לדעתכם נשמע הכי הגיוני במקרה שלי:
1) אקוסטיקה גרועה. מדובר בשטח מרכזי מאוד גדול עם הרבה מאוד תהודה, לא משנה מה אני שם (מטבח, סלון ועוד פינת מחשב מחוברים בשטח אחד). להלן תמונה שנלקחת מהאזור השמאלי ביותר של הבית (איפה שהספה מתחיל להגמר השטח מן הסתם, משמאל לאיפה שלקחתי את התמונה יש עוד טיפה שטח עד הקיר:
http://i39.tinypic.com/2wc1zxe.jpg
2) שילוב גרוע של רמקולים ורסיבר, על אף שידוע לי שהרסיבר מפיק צליל מאוד איכותי על אף הגיל שלו, כנ"ל לרמקולים.
3) חיבור לא נכון: צורת חיבור לא טובה אולי (פעם ראשונה בתחום)?
יכולות ליהיות עוד סיבות. אני אשמח לשמוע מה דעתכם. זה עניין מאוד מתסכל.
הסטאפ הינו 5.1 אבל אני שומע כרגע על סטריאו. המטרה הראשונית הייתה שיפיק את המיטב עבור איכות סטריאו אודיופילית בתוך גבולות התקציב הדי מוגבל ודורש-פתרונות-יד-שניה שלי. להלן הסט-אפ: רמקולים של Pure-Acoustics QF900 (רצפתיים גדולים מאוד, כל הסט) ורסיבר Denon AVR 1601 שקניתי יד שניה גם כן...
אופן החיבור: הטלוויזיה הינה רכזת היציאות- ומחוברת בכבל אופטי איכותי יחסית (מסוכך ומוזהב) לרסיבר. הטלוויזיה הינה Samsung F6400 חדשה (סדרה טריה של 2013).
הרמקולים הקדמיים מחוברים כרגע לרסיבר באמצעות כבל רמקולים עבה מהחיבור העליון שלהם (יש 2) לחיבורי ה-Power Front של המגבר (המקומות האחרים יחוברו לאחוריים).
יש לציין שגם את הרמקולים וגם את הרסיבר שמעתי בנפרד והייתי מרוצה יחסית מהסאונד שלהם. אבל כשהם כאן, אצלי בבית, איכות הסאונד נשמעת נוראית. התדרים לא נשמעים מאוזנים בכלל ואיכות הסאונד בכללי נשמעת בהירה בטירוף (טרבלית) והתדרים הנמוכים לא מורגשים ממש, לא ברורים ולא מפורטים כמעט מלבד אימפקט בסיסי של באס. אז יש כמה אופציות ואני צריך לדעת מה לדעתכם נשמע הכי הגיוני במקרה שלי:
1) אקוסטיקה גרועה. מדובר בשטח מרכזי מאוד גדול עם הרבה מאוד תהודה, לא משנה מה אני שם (מטבח, סלון ועוד פינת מחשב מחוברים בשטח אחד). להלן תמונה שנלקחת מהאזור השמאלי ביותר של הבית (איפה שהספה מתחיל להגמר השטח מן הסתם, משמאל לאיפה שלקחתי את התמונה יש עוד טיפה שטח עד הקיר:
http://i39.tinypic.com/2wc1zxe.jpg
2) שילוב גרוע של רמקולים ורסיבר, על אף שידוע לי שהרסיבר מפיק צליל מאוד איכותי על אף הגיל שלו, כנ"ל לרמקולים.
3) חיבור לא נכון: צורת חיבור לא טובה אולי (פעם ראשונה בתחום)?
יכולות ליהיות עוד סיבות. אני אשמח לשמוע מה דעתכם. זה עניין מאוד מתסכל.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
האם יש בין חיבורי הרמקולים העליונים והתחתונים מגשרים?
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
כבל אופטי מוזהב ומסוכך???? מה זה???
בכל אופן, אל תצפה לנפלאות מפיור אקוסטיק...
הרמקולים קרובים מדי, החלל ריק מידי, סביר להניח הרסיבר אינו מכוייל נכון ואני מניח שאתה מאזין בעוצמה גבוהה.
אגב, יכול להיות שהטוויטרים שרופים?
בכל אופן, אל תצפה לנפלאות מפיור אקוסטיק...
הרמקולים קרובים מדי, החלל ריק מידי, סביר להניח הרסיבר אינו מכוייל נכון ואני מניח שאתה מאזין בעוצמה גבוהה.
אגב, יכול להיות שהטוויטרים שרופים?
נערך לאחרונה על ידי JEXY ב 14/10/2013 22:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
לשאלותיכם: אין מגשרים, הטלוויזיה היא לא המקור אלא רכזת (מעבירה אותות מהממיר\מחשב\קונסולה למגבר). והתכוונתי לכבל איכותי.
הפיור אקוסטיק נשמעו לי נהדר כשהאזנתי להם, ממש לא נשמעו כרמקולים זולים או עממיים אלא אודיופיליים.
לא רואים את זה טוב בתמונה אבל הרמקולים נמצאים במרחק של כמעט 3 מטר אחד מהשני ובמרחק האזנה ממני של כמעט 4 מטר. ואני בספק שהם שרופים (איך לבדוק?) שכן הם נשמעו נהדר לפני שקניתי אותם ולקחתי אותם בעצמי, וגם לא סביר ששניהם ב-2 הרמקולים ישרפו פתאום.
בנוגע לכיול דרך המגבר - אשמח להסבר בסיסי על מה מדובר. EQ ודומיו?
הפיור אקוסטיק נשמעו לי נהדר כשהאזנתי להם, ממש לא נשמעו כרמקולים זולים או עממיים אלא אודיופיליים.
לא רואים את זה טוב בתמונה אבל הרמקולים נמצאים במרחק של כמעט 3 מטר אחד מהשני ובמרחק האזנה ממני של כמעט 4 מטר. ואני בספק שהם שרופים (איך לבדוק?) שכן הם נשמעו נהדר לפני שקניתי אותם ולקחתי אותם בעצמי, וגם לא סביר ששניהם ב-2 הרמקולים ישרפו פתאום.
בנוגע לכיול דרך המגבר - אשמח להסבר בסיסי על מה מדובר. EQ ודומיו?
חיבורים לא נכונים.
המקור הוא הממיר ואותו יש לחבר לרסיבר עם כבל דיגיטלי או HDMI (תלוי בסוג הממיר)מי משתמש באופטי?
האם יש די.וי.די? גם אותו יש לחבר באותהדרך.
את יציאות התמונה מהממיר והנגן אתה יכול להעביר ישירות למסך אודרך המגבר..
המקור הוא הממיר ואותו יש לחבר לרסיבר עם כבל דיגיטלי או HDMI (תלוי בסוג הממיר)מי משתמש באופטי?
את יציאות התמונה מהממיר והנגן אתה יכול להעביר ישירות למסך אודרך המגבר..
yosis3 כתב:חיבורים לא נכונים.
את יציאות התמונה מהממיר והנגן אתה יכול להעביר ישירות למסך אודרך המגבר.....
yosis3 צודק, המגבר צריך להיות זה שאליו הכל מחובר.OReeh כתב:תמונה לא רלוונטית פה שכן מדובר ברסיבר ישן וללא חיבור HDMI...
בשמיעת מוסיקה המקור הוא מחשב ולא נגן, שמשדר את האותות דרך כבל ה-HDMI שמחובר למסך הטלוויזיה, והיא משדרת אותם לכרטיס הקול שבמגבר....
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
אני לא הייתי סומך על הטלויזיה כרכזת במקרה הזה. אם לרסיבר שלך אין כניסות HDMI, יש לך אפשרות לחבר את המחשב לרסיבר באופטי או דיגיטלי?