כיילתי אותה בזריזות והתחלתי לההנות מקפה טעים יותר והכי חשוב- עקבי יותר.
החלטתי בשבועיים האחרונים לנטוש את הקפה המוכר והטוב, והחלטתי לטעום שוב מה מציעים בתי הקלייה בשוק.
רכשתי קפה מאווה, קדמה ומאיזו חנות קפה בקריון בשם Premium Coffee (שפעם הייתה שלוחה של קדמה).
יצאתי לדרך.. בכל קפה, כיילתי את הטחינה בקטנה וניסיתי להפיק את המירב.
מאווה קניתי תערובת שלא ממש ירדה לי טוב בגרון, אבל הקפה היה טרי, עם קרמה, צבע וטעם עשיר.
כשניסיתי אתה הקפה של קדמה ושל החנות השלישית לא הצלחתי להוציא שוט אחד נורמלי. הקפה היה נטול קרמה ודלוח בכל פעם מחדש.
חשבתי שאולי בטעות הוצאתי את המטחנה לגמרי מכיול ושוב התסכול מתחילת הדרך הופיע לו. לא משנה איך מה עשיתי לא יצא קפה טוב.. אם לומר את האמת, בשני המקומות הקפה היה נראה בסדר וכך גם הריח שלו. לכן לא חשדתי בקפה והתחלתי לריב עם המטחנה.
בשלב מסויים (ועם הרבה כוסות אספרסו דלוחות עם השיש) הפסקתי לריב איתה והוצאתי את 'קפה הביקורת' שלי.
הוצאתי DANESI שיושב אצלי כבר חודשיים בערך סגור ומבוייש עם קליפס בתחתית המגירה, והתחלתי לשחק.
שוט כיול קטן, והכל חזר לקדמותו. הקפה בן 4 חודשים ובכל שוט אני מקבל קרמה עשיריה, טעם עשיר ו '0' תקלות.
אני מאוד אוהב לנסות קפה מכל מני מקומות, אבל לצערי הרב עוד לא נתקלתי בבית קלייה שיודע לספק מוצר איכותי ועקבי בכל פעם מחדש (חוץ מהקפה הרגיל שלי מ'קפה אנין').
נניח וקניתי קפה 'ישן'. כמה באמת הוא ישן? בן שבוע, שבועיים? עדיין, איך כל כך מהר הוא נרקב ככה? ויותר מזה - איך קפה בן 4 חודשים עם פולים בריח מזויע מוציא לי קפה עקבי ואיכותי בכל פעם מחדש? שיטת הקליה שונה? אני ממש לא מבין..
אני ממליץ לכל אחד שמתחיל בתחום, שרב עם המטחנה שלו ושמתמלא בתסכול, להתחיל להכיר את הציוד שלו עם איזשהו 'קפה ביקורת'. לפני שרצים לקנות קפה מכל מקום שאפשר צריך לדאוג שהקפה איכותי ועקבי. ושוב, לצערי אני לא חושב שבאמת מישהו יודע לספק את הסחורה פה בסביבה. התאכזבתי מכל בתי הקלייה הגדולים..
המקום היחידי שנותר לי לנסות הוא NEGRO. אני מניח שאחרי התאוששות קלה נעשה זאת בקרוב