רבתי עם ה K3 שלי

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
ozeltzex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #1 

קניתי לפני חודש בערך את ה K3 שהיא מטחנה נפלאה ללא ספק..
כיילתי אותה בזריזות והתחלתי לההנות מקפה טעים יותר והכי חשוב- עקבי יותר.

החלטתי בשבועיים האחרונים לנטוש את הקפה המוכר והטוב, והחלטתי לטעום שוב מה מציעים בתי הקלייה בשוק.
רכשתי קפה מאווה, קדמה ומאיזו חנות קפה בקריון בשם Premium Coffee (שפעם הייתה שלוחה של קדמה).
יצאתי לדרך.. בכל קפה, כיילתי את הטחינה בקטנה וניסיתי להפיק את המירב.

מאווה קניתי תערובת שלא ממש ירדה לי טוב בגרון, אבל הקפה היה טרי, עם קרמה, צבע וטעם עשיר.
כשניסיתי אתה הקפה של קדמה ושל החנות השלישית לא הצלחתי להוציא שוט אחד נורמלי. הקפה היה נטול קרמה ודלוח בכל פעם מחדש.
חשבתי שאולי בטעות הוצאתי את המטחנה לגמרי מכיול ושוב התסכול מתחילת הדרך הופיע לו. לא משנה איך מה עשיתי לא יצא קפה טוב.. אם לומר את האמת, בשני המקומות הקפה היה נראה בסדר וכך גם הריח שלו. לכן לא חשדתי בקפה והתחלתי לריב עם המטחנה.
בשלב מסויים (ועם הרבה כוסות אספרסו דלוחות עם השיש) הפסקתי לריב איתה והוצאתי את 'קפה הביקורת' שלי.
הוצאתי DANESI שיושב אצלי כבר חודשיים בערך סגור ומבוייש עם קליפס בתחתית המגירה, והתחלתי לשחק.
שוט כיול קטן, והכל חזר לקדמותו. הקפה בן 4 חודשים ובכל שוט אני מקבל קרמה עשיריה, טעם עשיר ו '0' תקלות.

אני מאוד אוהב לנסות קפה מכל מני מקומות, אבל לצערי הרב עוד לא נתקלתי בבית קלייה שיודע לספק מוצר איכותי ועקבי בכל פעם מחדש (חוץ מהקפה הרגיל שלי מ'קפה אנין').
נניח וקניתי קפה 'ישן'. כמה באמת הוא ישן? בן שבוע, שבועיים? עדיין, איך כל כך מהר הוא נרקב ככה? ויותר מזה - איך קפה בן 4 חודשים עם פולים בריח מזויע מוציא לי קפה עקבי ואיכותי בכל פעם מחדש? שיטת הקליה שונה? אני ממש לא מבין..

אני ממליץ לכל אחד שמתחיל בתחום, שרב עם המטחנה שלו ושמתמלא בתסכול, להתחיל להכיר את הציוד שלו עם איזשהו 'קפה ביקורת'. לפני שרצים לקנות קפה מכל מקום שאפשר צריך לדאוג שהקפה איכותי ועקבי. ושוב, לצערי אני לא חושב שבאמת מישהו יודע לספק את הסחורה פה בסביבה. התאכזבתי מכל בתי הקלייה הגדולים..

המקום היחידי שנותר לי לנסות הוא NEGRO. אני מניח שאחרי התאוששות קלה נעשה זאת בקרוב :lol:

קופיהוליק
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 393
נתן תודות: 192 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #2 

[quote="

המקום היחידי שנותר לי לנסות הוא NEGRO. אני מניח שאחרי התאוששות קלה נעשה זאת בקרוב :lol:[/quote]
ממליץ בחום ... לא תתאכזב!
קפה עושים באהבה או לא עושים בכלל

zaguri1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 211
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #3 

גם לי קרה, חבר היה במרכז והביא לי קפה "טרי".
רבתי עם הK3 שלי ושום שוט לא יצא טוב.

בסוף חזרתי ל NEGRO, ממליץ!

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #4 

טרי זה מושג מאוד יחסי פה בארץ כפי שכבר גילית.
גם אם הקפה אוחסן רק שבועיים שלושה בתנאים גרועים הוא יתחמצן לגמרי ויהיה מגעיל.
תוסיף על זה בקרת איכות שייתכן שלא ממש טובה והקפדה חלקית על איכות חומרי גלם ו/או על הקליה ותקבל סיכוי נמוך לקבל כוס קפה נורמאלית.

יש מעט מקומות שמציעים פה קפה איכותי וטרי, מקומות קטנים כמו קפה אנין, נגרו, סיקרטו מקפידים הרבה יותר כי הקליה זה לב העסק שלהם ולא משהו צדדי כעוד מוצר על המדף.

קנה קפה מעסק שהוא בית קליה נטו או יותר טוב תקלה בעצמך...

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #5 

ניסיתי כמה סוגים מקדמה, שניים היו טובים במיוחד, "גראנדה" אם אני לא טועה, ואחד נוסף שהיה יקר מאוד. האחרים היו לא לטעמי.
חוץ מ NEGRO , קפה טוב בארץ מצאתי אצל ארקפה (אישית אהבתי את תערובת רומא), רולדין, קפה MAE, קפה בוטיק, HUSKEY , סקרטו, פאהום (כן כן, תערובת אפריקה), אמיגו (פרימיום ורומא אם איני טועה), טחנת הקפה בירושלים, ובטוח פספסתי עוד, שלא לדבר על אלו שלא ניסיתי כמו קפה אנין. ככה שלא חסר מבחר.
what's next?

inverminx
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 225
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #6 

אצלי בK3, קפה שנפתח אחרי שבוע (קפה רות לדוגמא) צריך לכייל לטחינה יותר דקה.... יכול להיות שהקפה הישן שלך כבר הגיע למצב steady

shtik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 188
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #7 

זה בהחלט עניין של HIT OR MISS במקרים של בתי קפה כאלה או אחרים ש"גם" מוכרים קפה קלוי...

לרוב קפה שנקנה בבית קפה מגיע אלי כבר לא ממש טרי, מי יודע כמה זמן עבר מאז הקלייה. לעומת זאת, יש אספרסו בר אחד ברמת גן (ביאליק פינת ז'בוטינסקי) שאף פעם לא מאכזב אותי, גם אם הם פותחים שקית במיוחד בשבילי וגם אם נותנים לי ישר מהמטחנה שלהם, ז"א - כן יש אפשרות לדאוג שהקפה יהיה תמיד טרי, פשוט רוב בתי הקפה לא רואים בזה צורך בסיסי. בכל זאת, מכונות מקצועיות של בתי קפה יוציאו תוצאה יותר טובה מאשר ביתיות בסיסיות סטייל גאג'יה, גם אם הקפה לא הכי טרי... אפילו באותה רשת יש הבדלים עצומים - למשל לנדוור שבסניפים בתל אביב תמיד נפלתי על קפה ישן, כשחבר שלי שגר בראשון לציון קונה מסניף של לנדוור שם ומצליח תמיד להעיף אותי.

כשיש לי אפשרות ואני בסביבה, אני מביא מקופי לאב (בינתיים ניצח את כולם בקליעה לטעם האישי שלי). מקומות שנפלתי בהם יותר מפעמיים על קפה לא טרי (קפה ג'ו למשל) - אליהם אני לא חוזר יותר. תערובת הבית של נגרו שניסיתי הייתה גם טובה, אבל קצת מסורבל לדעתי עניין התזמון עם הדואר.. וכן, קפה ארוז שהגיע מבתי קלייה גדולים (לא ידוע תמיד אבל השם אווה עולה הרבה) אף פעם לא הגיע אליי טרי. אני מניח שזה לא בגלל בתי הקלייה עצמם אלא החנויות שמצטיידים כנראה בכמויות גדולות מדי ובמבחר גדול מדי.. אם בחנות כמו אמיגו למשל היו רק 3-5 תערובות עיקריות ולא 15 התחלופה והטריות הייתה גדולה בהרבה.. משהו לחשוב עליו.

ozeltzex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

shtik כתב:אני מניח שזה לא בגלל בתי הקלייה עצמם אלא החנויות שמצטיידים כנראה בכמויות גדולות מדי ובמבחר גדול מדי..
...
אני לא חושב שזה המצב. יש איזשהו גורם לא מובן שגורם לקפה להתיישן מהר יותר מאשר מאלה בקפה של החברות הגדולות כמו דנסי או אילי. אולי פרופיל קלייה, אולי איכות פולים, לא יודע..
כשאתה קונה קפה מבית קלייה ולא מבית קפה אתה מצפה לתוצרת איכותית וטרייה יותר, וברב המקרים אתה תתבדה..

אולי NEGRO ידע לפענח את העיניין..

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #9 

קופי לאב קפה מצוין-הוא עדיין קולה? גם לנדוורשנמכר ברשת לא רע בבכלל. אגב תערובת זולה יותר תמיד תהיה טריה יותר זה נכון. עוד אגב תערובת שמכילה רובוסטה תריח לעתים כלא טריה למרות שדווקא תערובת כזו מחזיקה לרוב משמעותית יותר.
what's next?

yshneider
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 471
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #10 

ozeltzex

הי אשמח לדעת כמה קשה היה לך לכייל את המכונה ביום הראשון שהבאת אותה ,
חלק מתלוננים שהיא אפילו לא טחנה להם בהתחלה והיו צריכים לפתוח אותה מלמעלה .

כמה קפה זרקת עד שהגעת לכיול מספק ?

תודה

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #11 

יש המלצות לבית קליה טוב באיזור חיפה ?
אני די מרוצה מהתערובת רומא של אמיגו, שזה מה שאני קונה בתקופה האחרונה.
קניתי פעם אחת בחנות המפעל של אווה קפה ואני לא מתקרב לשם יותר.
בבתי קפה מהנסיון שלי הקפה לא מדהים ובמחירים מוגזמים וגם סוג של רולטה שממש לא בא לי להמר בה.

ozeltzex, אני מבין לליבך, אם ישה משהוא מעצבן בתחביב הזה, זה כשאתה צריך להלחם במשהוא ואתה אפילו לא מבין עם מה אתה נלחם.
הרבה פעמים אתה שואל את עצמך, מה בסה"כ רציתי, לשתות קפה ? :roll:

ozeltzex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

yshneider כתב:ozeltzex

הי אשמח לדעת כמה קשה היה לך לכייל את המכונה ביום הראשון שהבאת אותה ,
חלק מתלוננים שהיא אפילו לא טחנה להם בהתחלה והיו צריכים לפתוח אותה מלמעלה .

כמה קפה זרקת עד שהגעת לכיול מספק ?

תודה
...

השוט השלישי כבר היה בול.
צריך להפעיל אותה ריקה עד שהלהבים נוגעים ולזוז טיפה אחורה.
משם זה כבר קל.. :-)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #13 

:o
נערך לאחרונה על ידי hosq ב 17/10/2013 10:34, נערך פעם 1 בסך הכל.
what's next?

ozeltzex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

:oops:

aviadrub
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 146
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #15 

ozeltzex, ה- K3 מגיישת בטחינה?

ozeltzex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

ממש קצת.
בוא נאמר את זה ככה, אין צורך לפורר גושים כמו שעשיתי בעבר..

aviadrub
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 146
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #17 

גם אני קניתי את המטחנה הזאת מלפני חודשיים בערך, מטחנה טובה אבל מגיישת, קצת איכזב אותי העניין

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #18 

תלוי בעובי הטחינה הנדרש, יותר דק = יותר גושים
what's next?

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”