מקור לאוזניות

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
roi286 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 96

שליחה

עד לפני מספר ימים התלבטתי בין 3 סמארפונים, LG G2 , סוני אקספריה Z1, נקסוס 5 ( ההכרזה צפויה לקראת סוף אוקטובר, היצרן כנראה LG, עם מפרט די דומה למעט שינויים קלים יחסית עם כסאח במחיר).
עם המחשבה להשקיע באוזניות קאסטום IE, כנראה JH16 PRO CUSTOM IN-EAR MONITOR ( אייל ויוגב - תודה על ההמלצה) חשבתי שאולי כדאי וגם עדיף לרכוש אייפון. ( ולא, אני לא חובב כלל של מערכת ISO, אני דווקא מעדיף אנדרואיד, רק שלפי מה שאני מבין יש עדיפות לISO על פני האנדרואיד ושות' בכל מה שנוגע כמקור לסאונד - תקנו אותי אם אני טועה)
אגב, הסמארטפון אינו המקור היחיד לי - אבל הוא בהחלט ימלא שעות שימוש כמקור...
המון תודה,
רועי.

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449

שליחה

אם אתה הולך לרכוש אוזניות ברמה טכנית כ"כ גבוהה, אז אתה חייב לחבר הגברה ראויה... רצוי מאוד משולבת.
ולחבר ביניהם לא עם *** סיני בדולר, אלא אתה מוכרח לשדרג את הכבל למשהו כזה:
http://www.amazon.com/iPhone-Upgrade-st ... 5mm+copper

יש לי אוזניות שעולות 1/10 ממה שאתה הולך להשקיע , ה VC1000, והן מדהימות..
ואני מוכרח להדגיש באמא של ההדגשות: הן נשמעות לחלוטין אחרת כשאני מוציא אותן מהאייפון ומחבר אותן ל ODAC/O2 קומבו. אצלי.

Trendin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 175

שליחה

הייתי קונה נגן ייעודי.
רמת מתחילים: נגן cowon כלשהו
רמת נסחפים (כמוני) - iriver ak100 , iriver ak120 - הם מדהימים פשוט וכוללים גם מגבר.

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

תוסיף לרשימה את ה HiFiMAN HM-901
תעיף מהרשימה את ה Cowon

Trendin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 175

שליחה

הכל עניין של תקציב בסופו של יום.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030

שליחה

Trendin כתב:הכל עניין של תקציב בסופו של יום.
...
ברור שזה עניין של תקציב אבל צריך להשתמש בהיגיון. אוזניות ב1000 דולר ונגן בגרוש זה אבסורד. חייבים לשמור על אחידות לאורך כל השרשת. זה מתחיל מהקבצים, ממשיך בכבלים, DAC ומגבר (בין אם משולבים ו\או מובנים בנגן או לא, זה שיקול בפני עצמו) ונגמר (לא תמיד) באוזניות.
זלזול באחד מהרכיבים ייגרום למעיין "צוואר ברבוק" ולא ייתן את התוצאות שהיית מצפה להן מהשקעה כזו.

roi286 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

eyal1983 כתב:אם אתה הולך לרכוש אוזניות ברמה טכנית כ"כ גבוהה, אז אתה חייב לחבר הגברה ראויה... רצוי מאוד משולבת.
ולחבר ביניהם לא עם *** סיני בדולר, אלא אתה מוכרח לשדרג את הכבל למשהו כזה:
http://www.amazon.com/iPhone-Upgrade-st ... 5mm+copper

יש לי אוזניות שעולות 1/10 ממה שאתה הולך להשקיע , ה VC1000, והן מדהימות..
ואני מוכרח להדגיש באמא של ההדגשות: הן נשמעות לחלוטין אחרת כשאני מוציא אותן מהאייפון ומחבר אותן ל ODAC/O2 קומבו. אצלי.
...
מסכים איתך ועם שאר המגיבים על העיקרון לפיו אוזניות בלבל מסוים צריכים הגברה ברמה מתאימה. הדיון שאני מעלה הוא דיון מעט שונה.
אני אנסה לחדד את השאלה : כאשר יש לי 4 אפשרויות בלבד לאוזניות הנ"ל , 3 מבוססות מערכת אנדרואיד ן-1 מבוסס ISO מי מבניהן ייתן את התוצאות הטובות ביותר ?
חברים, אני כבר רמזתי שהסמרטפון אינו המקור היחיד, אבל אם נהיה ראליים כשאנחנו בנסיעה , הליכה, אפילו ריצה , זה מאוד מציק עד בלתי אפשרי לקחת טלפון + מתאם למגבר + מגבר + להתחבר לאוזניות ..

אייל אם אני מבין נכון , הלינק שצרפת מאמזון הוא למעשה מתאם למגבר מאיפון ?

roi286 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

ועוד דבר קטן ויסלחו לי כל האודיופילים למניהם על כפירתי בעיקר, היתרון הנוסף שיש בשימוש בסמראטפון שלא קיים בנגנים הנ"ל , הוא שאין אפשרות להאזין לרדיו דרכם, כולל רדיו דרך אינטרנט ( הרע מאוד במיעוטו- כבר אמרנו...? ) תקנו אותי אם אני טועה ויש משהו כזה...

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544

שליחה

לא התנסיתי עדיין עם נגנים מבוססי אנדרואיד ולא של iOS, בטח שלא ISO (!) :? :) ) , אבל בדר"כ בנגנים של Cowon למשל יש רדיו FM בניגוד לסמארטפונים שזה יתרון ענק בשבילי. ואם יש לך אנדרואיד/iOS בנגן אז אין שום מניעה להתקין את הapp המועדפת עלייך לרדיו אינטרנטי, בדיוק כמו עם סמארטפון.

אם אתה רוצה לדעת אם יש יתרון ברמת מע' ההפעלה לטיפול במידע עד שהוא מגיע לממיר d/a, אין לי מושג. אבל אני די בטוח שזה די זניח בהשוואה להבדלים החומרתיים בין מכשיר אחד לשני, במיוחד בין סמארטפון לנגן טוב. בתכלס כמו שכבר נאמר, אם אתה תחבר אוזניות ברמה כזו לסמארטפון ממוצע אתה פשוט תחנוק אותן.

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

גם אנדרואיד וגם אייפון נותנים ביציאה מתח של ~1-1.4 וולט.
ה cowon חזק יותר מבחינת ההספק

לא יתן לך כלום לקנות את אוזניות האלו ולחבר ישירות לאייפון\לאנדרואיד- מחינת מימוש הפוטנציאל שלהן.
עדיף לך אוזניות שיעלו שליש. זאת דעתי.

roi286 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

Ilyan כתב:לא התנסיתי עדיין עם נגנים מבוססי אנדרואיד ולא של iOS, בטח שלא ISO (!) :? :) ) , אבל בדר"כ בנגנים של Cowon למשל יש רדיו FM בניגוד לסמארטפונים שזה יתרון ענק בשבילי. ואם יש לך אנדרואיד/iOS בנגן אז אין שום מניעה להתקין את הapp המועדפת עלייך לרדיו אינטרנטי, בדיוק כמו עם סמארטפון.

אם אתה רוצה לדעת אם יש יתרון ברמת מע' ההפעלה לטיפול במידע עד שהוא מגיע לממיר d/a, אין לי מושג. אבל אני די בטוח שזה די זניח בהשוואה להבדלים החומרתיים בין מכשיר אחד לשני, במיוחד בין סמארטפון לנגן טוב. בתכלס כמו שכבר נאמר, אם אתה תחבר אוזניות ברמה כזו לסמארטפון ממוצע אתה פשוט תחנוק אותן.
...
לא תפסתי, בנגן Cowon יש אפשרות להתקין מערכת הפעלה של אנדרואיד ולהוריד app של תחנת רדיו (נניח גלגלצ ) דרך הגוגל פליי ?

roi286 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

eyal1983 כתב:גם אנדרואיד וגם אייפון נותנים ביציאה מתח של ~1-1.4 וולט.
ה cowon חזק יותר מבחינת ההספק

לא יתן לך כלום לקנות את אוזניות האלו ולחבר ישירות לאייפון\לאנדרואיד- מחינת מימוש הפוטנציאל שלהן.
עדיף לך אוזניות שיעלו שליש. זאת דעתי.
...
אייל, מסכים איתך ב-2000% , באופן אישי כנראה שאקנה גם נגן נורמלי (אחד מאלו שהמלצת וחברים נוספים כאן היו שותפים להמלצה) אבל שוב, כאדם ראלי אין מנוס מזה שהסמרטפון בנקודות זמן לאורך היום ישמש כמקור.

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

נו יופי, אז אל תקנה אותן. חבל על הכסף...
לא צריך מרצדס כדי לסוע לסופרמרקט השכונתי.

roi286 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

eyal1983 כתב:נו יופי, אז אל תקנה אותן. חבל על הכסף...
לא צריך מרצדס כדי לסוע לסופרמרקט השכונתי.
...
אייל תרשה לי , אבל כאן אני ממש לא מסכים. נניח שאני מאזין למוסיקה שעתיים ביום בממוצע, הרי שאפילו אם נצא מנקודת הנחה שאת רוב זמן האזנה אני ישמע ממקור סוג ד, בסופו של יום נהנתי ב 35% מזמן האזנה ממוסיקה ברמה טהורה. אז נכון שרוב הזמן אני נוהג על פרארי לסופר, אבל בשישי בבוקר אני נהנה איתה עד הסוף על הגיהנום הירוק ( מסלול מרוצים לנהיגה ברכבי כביש תקניים בגרמנייה - זה הכינוי למסלול).

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ההשוואה לעולם הרכב לא נכונה בעליל, בואו נרד מזה.
עד עכשיו לא ציינת שיש לך מערכת ראויה לאוזניות האלה, אם יש לך - זה סיפור אחר.
אין שום דבר פסול בלקחת ציוד איכותי ולהשתמש בו בתנאים לא אידאליים בזמנים שזה מחייב, אבל נכון לעכשיו 0% מהזמן תשמע מוסיקה בצורה אידאלית.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

roi286 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

harari כתב:ההשוואה לעולם הרכב לא נכונה בעליל, בואו נרד מזה.
עד עכשיו לא ציינת שיש לך מערכת ראויה לאוזניות האלה, אם יש לך - זה סיפור אחר.
אין שום דבר פסול בלקחת ציוד איכותי ולהשתמש בו בתנאים לא אידאליים בזמנים שזה מחייב, אבל נכון לעכשיו 0% מהזמן תשמע מוסיקה בצורה אידאלית.
...
דניאל, האוזניות, הנגן, המגבר ( במידה וצריך ) ה dac ( שוב,במידה וצריך ) והסמרטפון ירכשו במגביל.
בדיוק מהסיבה הזאת אני מעוניין ללמוד מניסיונם של אחרים מה האופציות הטובות ביותר שעומדות לרשותי.
מטבע הדברים צורת ורמת השימוש היא אינדבדואלית למשתמש וזאת הסיבה שאני מפרט שברוב הזמן המקור יהיה סמראפון, ללא קונטקטורים ושאר מחברים, וחלק נוסף ובלתי מבוטל מהשימוש יהיה בצורה הרבה יותר איכותית.
הדיון הזה מזכיר לי דיון שראיתי בפורום לכלי עבודה, הנושא היה על רכישת פטישון מקצועי לחובבן.
היו שם שני גישות , האחת אחזה שלא כדאי להשקיע כי גם ככה מדובר באדם שעושה עבודות לעיתים רחוקות- המכשיר החובבני יספיק. הגישה השניה ואני ביו אלו שמצדדים בגישה זאת, היא שנכון שמבחינת זמן השימוש אין צורך במכשיר המקצועי אבל מבחינת איכות עבודה אין מה להשוואות בין שני סוגי הכלים.
אז נכון שלרוב הזמן אינני זקוק לדה בסט ( כי באמת אני לא יממש את האכויות) אבל בשביל ה35% הנותרים אני בוודאי חושב שזה כדאי.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

כמו שאמרתי, אני מסכים עם הגישה הזו. ממה שכתבת הבנתי שאתה קונה רק אוזניות ושהמקור היחיד יהיה סמארטפון. לכן לא הבנתי איפה ה35% האלה..
אם כך - (Y) (f)
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”