שדרוג מערכת קיימת שמבוססת של רסיבר ורמקולים של הרמן קרדון

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
gmb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #1 

שלום
אני עומד לפני שדרוג של המערכת אצלי בבית
עלו כבר כמה וכמה אופציות והייתי רוצה עזרה ממנוסים ממני לגבי למה כדאי לשדרג בתקציב מוגבל...
כמובן שעל הפרק עומדים רסיברים ורמקולים יד2, כי מבחינת עלות/תועלת זה מפיק לי את המיטב תמורת X כסף שאשקיע בקנייה

יש לי כרגע רסיבר 255 של הרמן קרדון, יחד עם סט סטליטים דגם HKTS 11B שמגיעים גם עם סאב
הכל נחמד וסבבה, אבל השדרגת מפריעה לי בעצמות שבגוף, ואני חייב לשדרג את המערכת, גם מבחינת שמע שכיום זה בינוני מינוס (ככל הנראה בגלל הרמקולים הסטליטיים) וגם מבחינת תאימות לעתיד (1.4HDMI, חיבור לרשת על גבי הרסיבר עצמו, תמיכה בפורמטים החדשים, שזה כבר יש להרמן קרדון)

אמנם אני מחפש תאימות לעתיד, אבל גם איכות סאונד, ובמקרה ראיתי כמה וכמה אופציות בשוק המכשירים המשומשים, ועלו לי כמה "מציאות" על הפרק... לדוגמא פיוניר AX10AI של חבר כאן באתר, או INTEGRA DTR 9.9
העלויות הן פחות או יותר זהות לגבי שני הרסיברים האלה. הייתם ממליצים עליהם באופן כללי? הייתם מורידים אותם מהפרק בגלל סיבה כזו או אחרת?

אילו עוד אופציות קיימות ואני אוכל לחפש לי בטווחים של 4000-5000 שקל לרסיבר ורמקולים קדמיים (עם עדיפות לסנטר גם)

gmb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

עדכונים

שליחה #2 

אחרי שיחה קצרה עם ZIV_R (תודה על הטיפים זיו, וסליחה על השעה המאוחרת)
הוא ייעץ לי לפנות לכאן ולהתייעץ אתכם
אז כמה הכוונות וכיוונים גם ממני:
כל הסיפור בגדול זה לקבל סאונד ואיכות טובים יותר ממה שיש לי כרגע. לפי מה שזיו חושב, השיפור הכי דרמטי ומשמעותי יהיה דווקא החלפת הרמקולים הסטליטיים ולא החלפת הרסיבר. אז ככה שאשמח לשמוע דעות מכם. מאנשים שמבינים יותר ממני ויוכלו לסייע לי בדילמה..

הייתי רוצה כמובן להשקיע כמה שפחות ולקבל כמה שיותר, שזה סאונד עשיר ומענג...
כרגע זה בדיוק מה שחסר לי, מבחינת הרסיבר, הוא מספק אותי, ואין לי תלונות אליו. אבל אם אוכל לשדרג לרסיבר אחר בעלות לא גבוהה במיוחד, אזי אדרבא. כל המוסיף הרי זה משובח... לדוגמא תקציב של 3000-3500 ש"ח בערך נשמע לי סביר (כמובן שיד2 בא בחשבון בגלל שיקולי תקציב וקבלת פריט איכותי יותר באותו מחיר של חדש נחות יותר)
רמקולים קדמיים, מעדיף רמקולים גדולים יותר מאשר סטליטיים, כיוון שכך אוכל לקבל את מלוא "תפוקת" הסאונד מהרמקולים האלה ולהנות גם כשאני שומע מדי פעם מוזיקה סתם כך, ולאו דווקא בסרט. תקציב נעריך בערך ב-1500 ש"ח
סנטר, כיום גם כן אני קצת מתקשה לשמוע את ה"דיבורים" מהסנטר בזמן סרטים, אז ככה שאני כיוונתי את הרסיבר שיעביר לסנטר ווליום גבוה יותר (לא יודע איך בדיוק קוראים לזה, אבל זה בהגדרות של הרמקולים) תקציב 500-1000 ש"ח בערך
רמקולים אחוריים, הם כרגע סטליטיים, ואני מתלבט אם אוכל להחליף אותם, כיוון שאשתי תקבל קריז עצבני אם תראה משהו שגדול יותר מהסטליטיים שכבר קיימים אצלנו, אבל גם פה אני אשמח להחליף בהנחה ואוכל לשים סטליטיים אחרים או רמקולים "קטנים" יחסית בעלות לא כל כך גבוהה ולקבל גם פה איכות סאונד טובה יותר. תקציב 500-1000 ש"ח וגם זה בלחץ.
סאב:
כרגע בנוי על הסאב של הסט סטליטיים שיש לי (ההרמן קרדון 11B מגיע סטליטיים + סאב ביחד), עד עכשיו הוא סיפק אותי, אבל אין לי מושג מה יקרה בהנחה ואחליף רמקולים קדמיים לחזקים ואיכותיים יותר, האם הסאב כבר לא יוכל "לעמוד" לצידם, או שאם עד עכשיו לא הייתה לי בעיה איתו, והייתי מרוצה ממנו, הוא יישאר כך ואין טעם להחליפו כרגע. בהנחה וצריך להחליף אותו, תקציב עומד על 1000-1500 ש"ח

סה"כ אני לא מתכוון להשקיע יותר מ-8000 שקל בכללי וגם זה לא בבת אחת... ישנם עוד עלויות שונות ושוטפות בבית וצריכים לחלק את התקציב הביתי בין המשכנתא/גני ילדים/הוצאות שוטפות/ביזבוזי מערכות קולנוע מיותרים :)
אם אוכל להוציא סכום נמוך יותר ולקבל עדיין תוצאה גבוהה אזי אדרבא... (לדוגמא אם אחליף רק רמקולים קדמיים, סנטר ורסיבר, ב-4000 ש"ח ואקבל תוצאה טובה, אהיה מרוצה מאוד עד להתקף שדרגת הבא)

מקווה שלא סיבכתי את הפירוט ולא בלבלתי יותר משעזרתי...

תודה מראש לעוזרים,
רמי

Green-sounds
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

מבחינת רסיבר הייתי ממליץ לך על ימאה 475 רדיו מכל העולם שליטה דרך אפליקציה, ובאייפונים תמיכה של AIR PLAY באזור ה 3500-3000 שקל...

רמקולים זה כבר עניין של שמיעה לא קונים רמקולים בגלל שהם יפים, ממליץ לך לפני שאתה קונה ללכת ולשמוע כמה סוגים שונים וחברות שונות.

אני יוכל לכוון אותך אבל נראה לי אסור לפרסם פה אז דבר איתי בפרטי (משתמש חדש)

מקס.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #4 

אולי עדיף שתעשה ריכוז מאמץ. כלומר, תשקיע את כל התקציב ברמקולים. 8,000 זה לא הרבה לסט של 5.0 ובטח שעבור 5.1 ואם אתה מקטין את זה לחצי בגלל רסיבר אז נראה לי שהשדרגת תחזור מהר מאוד לתקוף אותך בכל החזיתות. רמקול טוב, יהיה טוב עוד 5 שנים אבל רסיברים זה אחרת כי כל הזמן יש גימיקים חדשים ודגמים חדשים כל שנה. עוד שנה תוכל לקנות את אותו הרסיבר שאתה קונה היום בהנחה משמעותית כדגם יוצא אם ממש לא תהיה מרוצה מהשידוך לרמקולים החדשים.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #5 

אני נוטה להסכים עם זיו - אתה יכול להפיק המון הנאה מהרסיבר הקיים אם תפנה את התקציב הנתון לשידרוג הרמקולים, ובפרט את השלישייה הקדמית והסאב. (i)

בגדול, לא הייתי נוגע באחוריים כרגע, והייתי מוציא משהו כמו 5,000 ש"ח על השלישייה הקדמית, ואת השאר על סאב טוב.

מה שכן, הייתי מנסה למצוא דרך להחליף את השלישייה הקדמית ביחד, ומקסימום דוחה את ההשקעה בסאב לפי אילוצי התקציב ותזרים המזומנים שציינת למועד מאוחר יותר.

מבחינת אופציות לרמקולים בסדר גודל של 5,000 ש"ח, הנה כמה אלטרנטיבות ששוות בחינה במו אוזניך:
  • B&W 686 וסנטר HTM-62
  • QUAD 11L וסנטר L-ite
  • ELAC סדרות 50 ו-60
  • פוקאל 705 וסנטר CC700
  • מוניטור אודיו סדרת RX
  • קליפש RB-41 או RB51 וסנטר תואם כגון RC-42 או RC-52
מבחינת סאבוופרים בסדר גודל של 3,000 ש"ח:
  • B&W ASW 608
  • GoldenEar ForceField 3 או 4
  • מוניטור אודיו MASS או רדיוס 360/370
  • טאנוי TS-10
  • פולק אודיו PSW-303
  • SVS SB-1000 או PB-1000 ביבוא אישי מחו"ל
  • Hsu Research VTF-1 MK2 או VTF-2 MK4 ביבוא אישי מחו"ל
אופציה אחרונה (אבל אולי פחות רלוונטית לצרכיך?), היא להישאר עם סאטליטים, אבל "לקפוץ כיתה" מבחינת הרמה של הסט, וללכת על משהו בתקציב המלא של 8,000 ש"ח, כגון:
  • מורל MT2
  • KEF 3005
  • סט Quad L-ite שלם
  • B&W סדרת ה-MT אבל דגמים קצת יותר "ותיקים" (10/20/30, ולא ה-50 וה-60 החדשים והיקרים יותר)
  • פוקאל BIRD או SIB
  • טאנוי ARENA
  • מוניטור אודיו MASS

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9056
נתן תודות: 1583 פעמים
קיבל תודות: 1353 פעמים

שליחה #6 

תהנה מהתהליך... 8)
השקל וחצי שלי במקרה שלך היה אומר לעבוד בשיטת הסלמי - כל פעם קצת...
בתור התחלה הייתי הולך לכיוון של החלפה "איכותית" של הבמה הקדמית בלבד: קדמיים + סנטר תואם.
את הסטליטים הנוכחיים הייתי משאיר כסראונד.
הסאב, הייתי בודק את הצורך בהחלפה רק לאחר השדרוג של הבמה הקדמית ובדיקת נחיצות ההחלפה שלו.
אח"כ רסיבר ולבסוף אחרונים חביבים את הסראונדים.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

gmb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הבנתי

שליחה #7 

אוקיי
הפנמתי שלדעתכם אין מה לגעת ברסיבר לבנתיים ולהתמקד אך ורק ברמקולים הקדמיים/סנטר (ובסאב בתורו במקרה ולא יספק אחרי החלפת הרמקולים)
הרמקולים שהמליץ EPONY הם במחירים של חדש מהחנויות או של משומשים יד2?
יש טעם והגיון בלחפש אחד מאלה בלוחות המשומשים או שזו סתם ירידה לשטויות ועדיף לקנות חדש?
אין מצב לקנות רמקולים שעולים 4000-5000 שקל ומעלה בתור משומשים ב-2000-2500 שקל?

יש גם פה אפשרות או כדאיות של קנייה של רמקולים באחד האתרים בחו"ל או ב EBAY וייבוא שלהם לארץ?
אולי אפילו הזמנה מאמזון גרמניה/איטליה/ארה"ב וייבוא לארץ? הרי על רמקולים אין תאימות ל110V/220V או דברים אחרים, פשוט לקנות ולחבר, לא כך?

תודה על הטיפים חברים..
כל טיפ כאן זה פשוט עזרה ענקית כי זה נותן לי כיוון לעשות דברים נכונה בפעם אחת ולא לקנות ולטעות שוב ושוב עד שאגיע למה שאני מחפש/צריך

תודה

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #8 

אני חושב שאתה פחות נהנה מהתוצאה בעיקר בגלל הרמקולים שלך.

רסיבר אחר לא בהכרך יהיה עדיף.
אם בכל זאת אתה רוצה להשתדרג ועדיין לשמור על רמה טובה ולהיות מודרני, חפש LX70 של פיוניר בלוחות, לטעמי עד 3000₪ אין מועמד עדיף...

הייתי באופן אישי משאיר את ה255 ומתרכז בסט בריא של רמקולים..
תתחיל לחרוש את הלוחות יד 2 שם תקבל הרבה הרבה יותר עבור הכיס שלך.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”