האם חיבור קדמיים בשיטת BI-AMP, באמת מניב חווית האזנה טובה יותר?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #1 

לאחרונה בשיחה עם חבר מהפורום הומלץ לי בחום לחבר את הקדמיים שלי Quad 11L בחיבור BI-AMP ממגבר Yamaha RX-A710. כרגע הקדמיים מחוברים ע"י כבלים של Van Den Hul CS-122
כדי לחבר זוג נוסף, אני אקנה עוד כבלים מאותו הסוג מה שיעלה לי קרוב ל 500 ש"ח (4 מטר כבלים).
לפני שאני מנסה ומשווה ובודק.. :) רציתי לשמוע חוות דעת מחברי המנוסים כאן.
האם חיבור כזה משפר את חווית ההאזנה במוזיקה / ק"ב? איפה היתרון הגדול של חיבור כזה בה לידי ביטוי טוב יותר, שוב מוזיקה/ק"ב?

תודה
אלעד

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #3 

eyosha כתב:לאחרונה בשיחה עם חבר מהפורום הומלץ לי בחום לחבר את הקדמיים שלי Quad 11L בחיבור BI-AMP ממגבר Yamaha RX-A710. כרגע הקדמיים מחוברים ע"י כבלים של Van Den Hul CS-122
כדי לחבר זוג נוסף, אני אקנה עוד כבלים מאותו הסוג מה שיעלה לי קרוב ל 500 ש"ח (4 מטר כבלים).
לפני שאני מנסה ומשווה ובודק.. :) רציתי לשמוע חוות דעת מחברי המנוסים כאן.
האם חיבור כזה משפר את חווית ההאזנה במוזיקה / ק"ב? איפה היתרון הגדול של חיבור כזה בה לידי ביטוי טוב יותר, שוב מוזיקה/ק"ב?

תודה
אלעד
...
זה לא נושא שתוכל לקבל עליו תשובה חד משמעית.

מבחינה טכנית, אפשר להוכיח שאין החיבור משנה כמעט כלום, והוא רק מנגן על עצה הפסיכולוגי כאילו הפעלנו רמקולים אקטיביים.

מצד שני ישנם כאן כאלה שיזמינו אותך אליהם להוכיח שאצלם החיבור נתן שיפור, יש כאלה שהגדירו זאת כשיפור גדול.

כך שהנושא שנוי במחלוקת חריפה שגרמה העבר לשרשור מלא במריבות בין המצדדים לשוללים.

אי לכך אני מציע שתנסה לחפש דרך לוודא זאת לעצמך - בקש ביקור אצל מי שיש לו חיבור כזה, או תנסה להשאיל זוג כבלים, אפילו פחות יקרים. ה- "תאוריה" שעומדת מאחורי ה- BI AMP מדברת על הפרדה בין גבוהים ונמוכים, והוספת הספק. "התיאוריה" אינה מתנה את השיפור בסוג הכבל, כך שאפילו עם כבל של הום סנטר, לעניות דעתי, תשמע שינוי באם התיאוריה נכונה. אם תשמע, לך על זה.

גילוי נאות - אצלי ברמקולים צרפתיים של פוקל - יצרן הרמקול לא מאמין בכך ואין שם אפשרות כזו.

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

אי לכך אני מציע שתנסה לחפש דרך לוודא זאת לעצמך - בקש ביקור אצל מי שיש לו חיבור כזה, או תנסה להשאיל זוג כבלים, אפילו פחות יקרים. ה- "תאוריה" שעומדת מאחורי ה- BI AMP מדברת על הפרדה בין גבוהים ונמוכים, והוספת הספק. "התיאוריה" אינה מתנה את השיפור בסוג הכבל, כך שאפילו עם כבל של הום סנטר, לעניות דעתי, תשמע שינוי באם התיאוריה נכונה. אם תשמע, לך על זה.
...
המון תודה יוסי, קראתי את מה שכתב על חיבורי B-wiring/Amping , למדתי הרבה ואין מנוס מלנסות, אבל כן לצורך הבדיקה כבלים רגילים של 2.5ממ יספיקו.
בדיקה תיערך ותוצאות יפורסמו בפוסט הזה.

אלעד

new-guy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1802
נתן תודות: 269 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #5 

בזמנו חיברתי BI AMP עם כבר כפול לרסיבר פיוניר LX86
לא הרגשתי בשינוי משמעותי או בכלל..
אבל תמיד שווה לנסות כל אחד והאוזן שלו (Y)
40 שנה לך תיזכור..

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #6 

אני בדיוק התלבטתי ומתכוון להזמין כבלים כדי להחליף את הכבלים הסופר פשוטים שלי בעקבות ריבוי הדיונים בנושא כדי לעשות סוג של ניסוי על עצמי (בתור מתלבט על השפעתם של כבלים, נראה לי שווה להשקיע קצת כדי לוודא).
מצאתי את האתר הזה: https://www.custom-cable.co.uk/
ואני מתכוון להזמין את זה: http://www.custom-cable.co.uk/audioques ... cable.html
זה כבל bi-wire לא יקר עם יחס עלות תועלת מעולה לפי ביקורות (אם בכלל אפשר להאמין לביקורות על כבלים, אני בספק עדיין לגבי זה).

הם שולחים לארץ ושמתי לב שכאשר מחלקים את הכבל מאחד ארוך לכמה קצרים יותר עלות המשלוח קטנה יותר.

אני גם רוצה לחבר Spades במקום כבל חשוף בצד של הרמקולים.
כשאני אקבל את הכבל אני גם אפרסם את הרשמים שלי, בטח בשרשור אחר.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #7 

yosihary כתב: גילוי נאות - אצלי ברמקולים צרפתיים של פוקל - יצרן הרמקול לא מאמין בכך ואין שם אפשרות כזו.
...
יש מספיק יצרני רמקולים איכותיים ביותר . שלא מאמינים בחיבור ביאמפ .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #8 

new-guy כתב:בזמנו חיברתי BI AMP עם כבר כפול לרסיבר פיוניר LX86
לא הרגשתי בשינוי משמעותי או בכלל..
אבל תמיד שווה לנסות כל אחד והאוזן שלו (Y)
...
גם אצלי לא הרגשתי שום שינוי .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9046
נתן תודות: 1583 פעמים
קיבל תודות: 1352 פעמים

שליחה #9 

שינוי פסיכולוגי - זה גם תופס... :wink:
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #10 

תלוי אם מחברים כבלים של 1000$ או לא...

maya1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #11 

זאת לא בעצם שאלה של מה יותר איכותי ונשמע טוב - הקרוס ברמקולים מול ההפרדה של הBI AMP ? , וכך למעשה צריך לבדוק ספציפית מה עדיף לשילוב הרמקולים הספציפיים לרסיבר/מגבר הספציפי .
זה רק מקריאה - אין לי נסיון בחיבור BI AMP ...

sufgi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3748
נתן תודות: 253 פעמים
קיבל תודות: 216 פעמים

שליחה #12 

maya1, :D
גרמתי לי לתת מכה למסך :oops:

new-guy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1802
נתן תודות: 269 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #13 

sufgi כתב:maya1, :D
גרמתי לי לתת מכה למסך :oops:
...
גם לי! :D
לא הבנתי איך נכנס לי זבוב לתוך האייפון..........
40 שנה לך תיזכור..

maya1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #14 

מתנצל - אני אחליף את הדבר הזה... :lol:

sufgi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3748
נתן תודות: 253 פעמים
קיבל תודות: 216 פעמים

שליחה #15 

אתה יכול להשאיר
שעוד כמה חברים ירביצו למסך :mrgreen:

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #16 

תאורטית, חיבור בי-אמפ משפיע על פונקצית התמסורת, כלומר יהיה שינוי בסאונד (באיזור המיד). בכלל לא ברור אם זה שינוי לטובה או לרעה, ובמה זה שונה ממשחק באקולייזר המובנה ברסיבר.
גילוי נאות, אני החלפתי כבל 2.5 פשוט בכבל VDH כמו שלך, וחיברתי בבי-אמפ. עד היום אני לא יודע אם השיפור בסאונד (שהיה מורגש) הוא בגלל הכבל או בגלל הבי-אמפ (או אולי בגלל הפסיכולוגיה who knows).

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #17 

לפי דעתי חיבור BI-AMP משפיע בגלל הכפלת ההספק לרמקול שגורם לו להשמע פתאום דינמי ופתוח יותר.
כמובן שזה לא יכול להגרם מחיבור BI-AMP של רסיבר מצ'וקמק כזה או אחר בגלל שההגברה שם היא בדיחה, בטח כשמחברים שני ערוצים נוספים שהם כמובן לא באיכות ההגברה של שני הערוצים המרכזיים.
מי שייש לו רסיבר מרובה ZONEים יכול לבדוק זאת ולהווכח ששני הערוצים המרכזיים איכותיים יותר ההשאר (ע"י חיבור הרמקולים הקידמיים לZONE אחר).

נ.ב. הנסיון שלי (שבו יש הבדל ברור) הוא מחיבור BI-AMP ע"י מונובלוקים 500W של אמוטיבה
נערך לאחרונה על ידי BreezeNET ב 14/10/2013 17:06, נערך פעם 1 בסך הכל.

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

BreezeNET כתב:לפי דעתי חיבור BI-AMP משפיע בגלל הכפלת ההספק לרמקול שגורם לו להשמע פתאום דינמי ופתוח יותר.
כמובן שלא זה יכול להגרם מחיבור BI-AMP של רסיבר מצ'וקמק כזה או אחר בגלל שההגברה שם היא בדיחה, בטח כשמחברים שני ערוצים נוספים שהם כמובן לא באיכות ההגברה של שני הערוצים המרכזיים.
מי שייש לו רסיבר מרובה ZONEים יכול לבדוק זאת ולהווכח ששני הערוצים המרכזיים איכותיים יותר ההשאר (ע"י חיבור הרמקולים הקידמיים לZONE אחר).

נ.ב. הנסיון שלי (שבו יש הבדל ברור) הוא מחיבור BI-AMP ע"י מונובלוקים 500W של אמוטיבה
...
לי יש מגבר ימהה כמו שכתוב בתחילת השרשור, אין ממוס מלנסות ולבדוק בעצמי ולדווח.... 8O

iveleli
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 402
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #19 

אצלי מחובר בצורה BI-AMP עם ימאה RX-V3067 ופולק אודיו RTI-A7 ולא ממש הרגשתי בהבדל

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 434
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #20 

חיבור Bi-Amp שואב את שורשיו מהגברה מקצועית. אנחנו בהגברה מקצועית נוהגים לחבר מיקסר + קרוס אקטיבי ( נקרא להם Pre לצורך הדיון ) בודד למספר מגברים, כאשר כל מגבר ( או כמה מגברים משורשרים) מחוברים לרמקולים אחרים. הרמקולים מחולקים לפי תפקוד, נמוכים/בינויים/גבוהים. לפעמים עובדים בתצורה של 2WAY.
הבי-אמפ מנסה לעשות את אותו הדבר, התוצאה יותר תלויה במגבר מאשר ברמקולים, כאשר משתמשים בשני מגברים כמובן שיש הבדל ( לחיוב או שלילה זה כבר המאזין קובע) אבל כאשר משתמשים במגבר יחיד, במיוחד רסיבר ק"ב אני קצת סקפטי.
יוצא מהכלל כמובן המצב שנרשם למעלה של אזור מוגבר נפרד ZONE2 שזה בעצם מגבר נפרד לכל דבר.
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”