eyosha כתב:לאחרונה בשיחה עם חבר מהפורום הומלץ לי בחום לחבר את הקדמיים שלי Quad 11L בחיבור BI-AMP ממגבר Yamaha RX-A710. כרגע הקדמיים מחוברים ע"י כבלים של Van Den Hul CS-122
כדי לחבר זוג נוסף, אני אקנה עוד כבלים מאותו הסוג מה שיעלה לי קרוב ל 500 ש"ח (4 מטר כבלים).
לפני שאני מנסה ומשווה ובודק..

רציתי לשמוע חוות דעת מחברי המנוסים כאן.
האם חיבור כזה משפר את חווית ההאזנה במוזיקה / ק"ב? איפה היתרון הגדול של חיבור כזה בה לידי ביטוי טוב יותר, שוב מוזיקה/ק"ב?
תודה
אלעד
...
זה לא נושא שתוכל לקבל עליו תשובה חד משמעית.
מבחינה טכנית, אפשר להוכיח שאין החיבור משנה כמעט כלום, והוא רק מנגן על עצה הפסיכולוגי כאילו הפעלנו רמקולים אקטיביים.
מצד שני ישנם כאן כאלה שיזמינו אותך אליהם להוכיח שאצלם החיבור נתן שיפור, יש כאלה שהגדירו זאת כשיפור גדול.
כך שהנושא שנוי במחלוקת חריפה שגרמה העבר לשרשור מלא במריבות בין המצדדים לשוללים.
אי לכך אני מציע שתנסה לחפש דרך לוודא זאת לעצמך - בקש ביקור אצל מי שיש לו חיבור כזה, או תנסה להשאיל זוג כבלים, אפילו פחות יקרים. ה- "תאוריה" שעומדת מאחורי ה- BI AMP מדברת על הפרדה בין גבוהים ונמוכים, והוספת הספק. "התיאוריה" אינה מתנה את השיפור בסוג הכבל, כך שאפילו עם כבל של הום סנטר, לעניות דעתי, תשמע שינוי באם התיאוריה נכונה. אם תשמע, לך על זה.
גילוי נאות - אצלי ברמקולים צרפתיים של פוקל - יצרן הרמקול לא מאמין בכך ואין שם אפשרות כזו.