טים קוק, מנכ"ל אפל הכריז "מסכי OLED נראים זוועה, מסכי הרטינה מדהימים". האמנם? לקחנו 6 מכשירי סלולר שונים, החדשים בשוק, אייפונים, סמסונג, HTC ו-LG ועשינו את מה שאנחנו יודעים לעשות הכי טוב - בדקנו ומדדנו איזה מסך הוא הטוב והמדוייק ביותר.
שרשור תגובות: מבחן מסכי הסמארטפון הגדול - של מי המסך המדוייק והטוב ביותר? בדקנו
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
למאמר: מבחן מסכי הסמארטפון הגדול - של מי המסך המדוייק והטוב ביותר? בדקנו

טים קוק, מנכ"ל אפל הכריז "מסכי OLED נראים זוועה, מסכי הרטינה מדהימים". האמנם? לקחנו 6 מכשירי סלולר שונים, החדשים בשוק, אייפונים, סמסונג, HTC ו-LG ועשינו את מה שאנחנו יודעים לעשות הכי טוב - בדקנו ומדדנו איזה מסך הוא הטוב והמדוייק ביותר.
כרגיל, דברים שעפר עושה כאן, לא ממש מעזים או יודעים לעשות במקום אחר 
בולט בהעדרו ה-Xperia Z, המגיע מיצרן נוסף (מלבד סמסונג/LG) עם ניסיון רב במסכי TV.
ומתיימר עם ה-Bravia Engine 2 להיות מוצלח יותר משאר מסכי ה-LCD בשוק.
ה-Sony Xperia Z Ultra עוד לוקח את האיכות צעד אחד קדימה.
בולט בהעדרו ה-Xperia Z, המגיע מיצרן נוסף (מלבד סמסונג/LG) עם ניסיון רב במסכי TV.
ומתיימר עם ה-Bravia Engine 2 להיות מוצלח יותר משאר מסכי ה-LCD בשוק.
ה-Sony Xperia Z Ultra עוד לוקח את האיכות צעד אחד קדימה.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
- TheWiz
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3253
- נתן תודות: 247 פעמים
- קיבל תודות: 1436 פעמים
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
וואו!
זו סוג ההשוואות שרק כשאתה קורא, אתה לא מבין למה לא עשו את זה קודם...
מפתיע אותי במיוחד הנתון לגבי ה Note 2 - ידעתי שהצבעים שלו מצוינים, ושהמסך כהה, אבל לא חשבתי שהוא עולה על מכשירים הרבה יותר חדשים ממנו...
זו סוג ההשוואות שרק כשאתה קורא, אתה לא מבין למה לא עשו את זה קודם...
מפתיע אותי במיוחד הנתון לגבי ה Note 2 - ידעתי שהצבעים שלו מצוינים, ושהמסך כהה, אבל לא חשבתי שהוא עולה על מכשירים הרבה יותר חדשים ממנו...
כל הכבוד על הסקירה
מאמרים כאלו כדאי לתרגם ולהעביר ל engadget וכו'...
השאלה מה חשוב יותר בחיי היומיום, עוצמת תאורה, דיוק או דחיסות?
או שבפועל, למשתמש הממוצע חשובה יותר הבהירות?
אני נוטה לשער שאפל בצעו כמה סקרים לפני שהחליטו לייצר ולכייל את המסך כמות שהוא.
השאלה מה חשוב יותר בחיי היומיום, עוצמת תאורה, דיוק או דחיסות?
או שבפועל, למשתמש הממוצע חשובה יותר הבהירות?
אני נוטה לשער שאפל בצעו כמה סקרים לפני שהחליטו לייצר ולכייל את המסך כמות שהוא.
לדעתי ישנה בעיה עם מבחנים כאלו.
מכשירים מאותה סדרה מגיעים עם מסכים שונים לחלוטין, כיול שונה לחלוטין כך שהתוצאות יכולות להיות שונות מהותית עם מכשירים שונים.
לראיה, מבחנים דומים שנעשו באתרים אחרים הציגו תוצאות שונות, למעט האייפון שנטה להציג תוצאות יחסית עקביות בין הבדיקות השונות.
מכשירים מאותה סדרה מגיעים עם מסכים שונים לחלוטין, כיול שונה לחלוטין כך שהתוצאות יכולות להיות שונות מהותית עם מכשירים שונים.
לראיה, מבחנים דומים שנעשו באתרים אחרים הציגו תוצאות שונות, למעט האייפון שנטה להציג תוצאות יחסית עקביות בין הבדיקות השונות.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
כבוד - איזה יופי של מבחן.
עפר - העלת את תקן ה sRGB - האם מי מהמכשירים היה קרוב לתקן זה?
האם יש לנו מידע על זה שאנשים או גופים באמת משנים את התמונות (או יותר נכון מתאימים אותן) בהתאם לכך כשהתמונות מועלות לאתרים?
האם יש לנו מידע על זה שאנשים או גופים באמת משנים את התמונות (או יותר נכון מתאימים אותן) בהתאם לכך כשהתמונות מועלות לאתרים?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
יופי של סקירה - נחמד לגלות עוד כמה יתרונות של המסך של ה-HTC One

אני יכול לנחש שקשה לבדוק ניגודיות סטטית של מסך כה קטן עם ציוד בדיקה למסכים כמו הספיידר ...opv כתב:תודה על הסקירה.
לא מצאתי בסקירה מילה אחת על ניגודיות, פיספסתי משהו?...
[img2=550x355]http://nativedigital.co.uk/site/wp-cont ... arness.jpg[/img2]
אבי ורון
-
oferlaor
- מנהל

אכן, גודל המסכים הופך את הבדיקה של קונטרסט ה-ANSI של חלק מהמסכים לכמעט בלתי אפשרית. מסך כמו של ה-NOTE דווקא כן אפשר למדוד (יש מספיק שטח מסך) אבל אם המידע מגיע רק חלקית, זה הופך את כל התרגיל להרבה פחות מעניין.
גרוע מזה, גם הפאנלים הם אדפטיביים (בדיוק כמו מסכי LED) ולכן מדידה סטטית של קונטרסט לא רלוונטית.
אם שואלים אותי מה ההתרשמות שלי, אז הקונטרסט של ה-OLED (כלומר, Note 2, Note 3 וה-Galaxy S4) עברו משמעותית את זה של כל מסכי ה-LCD. אבל זו התרשמות מצפיה של המכשירים זה לצד זה ולא על בסיס מדידה.
גרוע מזה, גם הפאנלים הם אדפטיביים (בדיוק כמו מסכי LED) ולכן מדידה סטטית של קונטרסט לא רלוונטית.
אם שואלים אותי מה ההתרשמות שלי, אז הקונטרסט של ה-OLED (כלומר, Note 2, Note 3 וה-Galaxy S4) עברו משמעותית את זה של כל מסכי ה-LCD. אבל זו התרשמות מצפיה של המכשירים זה לצד זה ולא על בסיס מדידה.
-
oferlaor
- מנהל

מרבית המצלמות DSLR עובדות בתקן זה. זה גם ה-color gamut הדיפולטיבי של Windows, Mac ופוטושופ... כך שלדעתי כן, אפשר לקבוע די בבטחון שזה בשימוש נרחב מאוד...Itay_Pollak כתב:כבוד - איזה יופי של מבחן.
האם יש לנו מידע על זה שאנשים או גופים באמת משנים את התמונות (או יותר נכון מתאימים אותן) בהתאם לכך כשהתמונות מועלות לאתרים?...
-
oferlaor
- מנהל

ללא ספק האייפון 5s (טכנית אגב, המסך של האייפון 5 זהה אליו) הוא מהטובים. בחלק מהקטגוריות הוא היה מספר אחד ובקטגוריה אחרת מספר 2.