מתלבט בין הבזרות
-
zivw
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 685
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 18 פעמים
בעוד שלושה חודשים טס לאוסטריה ואשמח להביא איתי איזו בזארה, אבל זקוק לחידוד על ההבדלים.
BZ10 בעלת עלות תועלת הטובה ביותר ע״פ המלצה של כפיר.
Unica מעט זולה יותר מ ה BZ10, ראש E61 שכביכול אמור לייקר. לא ברור לי מה אני מפסיד בהשוואה ל BZ10?
Giulia מהממת.
אין לי צורך בחיבור ישיר וכל אחת מהן תהייה שדרוג משמעותי לדוד היחיד שהיום ברשותי.
BZ10 בעלת עלות תועלת הטובה ביותר ע״פ המלצה של כפיר.
Unica מעט זולה יותר מ ה BZ10, ראש E61 שכביכול אמור לייקר. לא ברור לי מה אני מפסיד בהשוואה ל BZ10?
Giulia מהממת.
אין לי צורך בחיבור ישיר וכל אחת מהן תהייה שדרוג משמעותי לדוד היחיד שהיום ברשותי.
אני לא מייחס חשיבות רבה לראש e-61, לגבי היתרונות של ראש זה על פני ראש עם מחליף חום הדעות די חלוקות.
היתרון שך ה-bz-10, על האחרת, הוא גודל הדוד, 1.5 ליטר בדגם זה, לעומת 0.5 ליטר ב-unica, ומכאן ההבדל במחיר.
בהצלחה.
היתרון שך ה-bz-10, על האחרת, הוא גודל הדוד, 1.5 ליטר בדגם זה, לעומת 0.5 ליטר ב-unica, ומכאן ההבדל במחיר.
בהצלחה.
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
עשית פה קצת סלט יוסיסופר:
מה הקשר בין ראש E61 למחליף חום ? אין דבר כזה "ראש עם מחליף חום".
גם לגבי הדוד אתה משווה תפוחים לאפרסקים (עוד מעט אסביר למה).
אני אעשה קצת סדר בבזרות, כי בהתחלה גם אני הייתי מבולבל מהדגמים ולא היו ברורים לי ההבדלים.
BZ-10: ראש של בזרה (לא E61), דוד מחליף חום בנפח 1.5 ל'.
Unica: ראש E61, דוד יחיד בנפח 0.5 ליטר עם PID.
ג'וליה: ראש E61 עם דוד מחליף חום בנפח 2 ליטר.
דבר אחד חשוב להבין לגבי הדוד מחליף חום, אומנם הנפח לכאורה נראה גדול משמעותית לעומת דוד יחיד, אבל העניין הוא שרוב הנפח בדוד מכיל אדים לקיטור ולא מים לחליטה.
בעוד בדוד יחיד, למרות נפחו הקטן משמעותית, ישנו ברגע אחד (רגע העבודה) אך ורק מים לחליטה או הקצפה.
לכן להשוות 0.5 ליטר של דוד יחיד ל 1.5 או 2 ליטר של דוד מחליף חום זאת לא השוואה שאפשר לעשות באופן ישיר.
לגבי מי מהבזרות הנ"ל יותר טובה, אני לא יודע להגיד מנסיון אבל זה בעיקר תלוי בצרכים שלך.
היתרון ביוניקה הוא ביצועים גבוהים לאספרסו עם ראש E61 אמין וידוע בתקציב נמוך יחסית, החסרון הגדול הוא זמן המתנה של כחצי דקה במעבר מאספרסו להקצפה.
ה BZ10 נותנת ביצועים טובים ונותנת יכולת להקציף ולחלוט בלי זמני המתנה עקב השימוש בדוד מחליף חום, גם היא בתקציב נמוך יחסית.
הג'וליה משלבת בין השניים בזה שהיא משתמשת בראש E61 ודוד מחליף חום עוד יותר גדול ככה שמקבלים יותר כוח הקצפה (ואולי יציבות טמפ' טובה יותר) ואת ההיתרונות של ראש E61, אך היא עולה יותר.
גם לגבי הדוד אתה משווה תפוחים לאפרסקים (עוד מעט אסביר למה).
אני אעשה קצת סדר בבזרות, כי בהתחלה גם אני הייתי מבולבל מהדגמים ולא היו ברורים לי ההבדלים.
BZ-10: ראש של בזרה (לא E61), דוד מחליף חום בנפח 1.5 ל'.
Unica: ראש E61, דוד יחיד בנפח 0.5 ליטר עם PID.
ג'וליה: ראש E61 עם דוד מחליף חום בנפח 2 ליטר.
דבר אחד חשוב להבין לגבי הדוד מחליף חום, אומנם הנפח לכאורה נראה גדול משמעותית לעומת דוד יחיד, אבל העניין הוא שרוב הנפח בדוד מכיל אדים לקיטור ולא מים לחליטה.
בעוד בדוד יחיד, למרות נפחו הקטן משמעותית, ישנו ברגע אחד (רגע העבודה) אך ורק מים לחליטה או הקצפה.
לכן להשוות 0.5 ליטר של דוד יחיד ל 1.5 או 2 ליטר של דוד מחליף חום זאת לא השוואה שאפשר לעשות באופן ישיר.
לגבי מי מהבזרות הנ"ל יותר טובה, אני לא יודע להגיד מנסיון אבל זה בעיקר תלוי בצרכים שלך.
היתרון ביוניקה הוא ביצועים גבוהים לאספרסו עם ראש E61 אמין וידוע בתקציב נמוך יחסית, החסרון הגדול הוא זמן המתנה של כחצי דקה במעבר מאספרסו להקצפה.
ה BZ10 נותנת ביצועים טובים ונותנת יכולת להקציף ולחלוט בלי זמני המתנה עקב השימוש בדוד מחליף חום, גם היא בתקציב נמוך יחסית.
הג'וליה משלבת בין השניים בזה שהיא משתמשת בראש E61 ודוד מחליף חום עוד יותר גדול ככה שמקבלים יותר כוח הקצפה (ואולי יציבות טמפ' טובה יותר) ואת ההיתרונות של ראש E61, אך היא עולה יותר.
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
תמיד יש משהוא יותר טוב (דוד כפול), אבל קשה לי לראות איך BZ10 לא תספק אותך.
אם המטרה זה ביצועים גבוהים ודוד מחליף חום בתקציב יחסית נמוך, אז BZ10 נותנת תמורה גבוהה (שוב, לא מנסיון אישי).
סתם מתוך סקרנות, איך אתה מתכוון להביא איתך מכונה של 20+ ק"ג במטוס ?
אם המטרה זה ביצועים גבוהים ודוד מחליף חום בתקציב יחסית נמוך, אז BZ10 נותנת תמורה גבוהה (שוב, לא מנסיון אישי).
סתם מתוך סקרנות, איך אתה מתכוון להביא איתך מכונה של 20+ ק"ג במטוס ?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
לדעתי שלם אקסטרא ושלח במשלוח דרך חברת בלדרות.
המשלוח מבוטח ויש פחות סיכוי שיהרסו לך משהו וגם לא תצטרך סתם להיסחב עם חבילה כבדה ויקרה.
תפסיד אולי כמה מאות אבל שווה לחסוך כאב ראש.
שלח אותה יום יומיים לפני שאתה יוצא חזרה ...
לגבי ההבדלים אני ממליץ בחום על ה BZ10 עם מחליף חום במיוחד אם אתה נוהג להקציף חלב.
אם אתה יכול למתוח את התקציב אז אפשר ללכת על הג׳וליה או המג׳יקה.
אגב כל דוד של מכונת קפה תמיד לא מלא עד הסוף כדי להשאיר מקום גם לאדים וזה לא משנה אם זה סינגל בוילר או מחליף חום ולדוד גדול יש בדרך כלל יתרון בשמירה על יציבות טמפרטורה.
ה pid קריטי יותר למכונה עם דוד קטן אבל אפילו הוא לא מסוגל לשמור במדויק על טמפרטורה אחידה במהלך החליטה.
מכונה כמו היוניקה מתאימה למי שמקציף חלב לעיתים רחוקות אחרת אין טעם לקנות אותה לדעתי הפער באיכות האספרסו בינה לבין ה BZ10 זניח ויותר בכיוון של העדפה אישית (וטעמתי קפה משתיהן).
המשלוח מבוטח ויש פחות סיכוי שיהרסו לך משהו וגם לא תצטרך סתם להיסחב עם חבילה כבדה ויקרה.
תפסיד אולי כמה מאות אבל שווה לחסוך כאב ראש.
שלח אותה יום יומיים לפני שאתה יוצא חזרה ...
לגבי ההבדלים אני ממליץ בחום על ה BZ10 עם מחליף חום במיוחד אם אתה נוהג להקציף חלב.
אם אתה יכול למתוח את התקציב אז אפשר ללכת על הג׳וליה או המג׳יקה.
אגב כל דוד של מכונת קפה תמיד לא מלא עד הסוף כדי להשאיר מקום גם לאדים וזה לא משנה אם זה סינגל בוילר או מחליף חום ולדוד גדול יש בדרך כלל יתרון בשמירה על יציבות טמפרטורה.
ה pid קריטי יותר למכונה עם דוד קטן אבל אפילו הוא לא מסוגל לשמור במדויק על טמפרטורה אחידה במהלך החליטה.
מכונה כמו היוניקה מתאימה למי שמקציף חלב לעיתים רחוקות אחרת אין טעם לקנות אותה לדעתי הפער באיכות האספרסו בינה לבין ה BZ10 זניח ויותר בכיוון של העדפה אישית (וטעמתי קפה משתיהן).
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לא מדויק:The-Fox כתב:עשית פה קצת סלט יוסיסופר:
ג
דבר אחד חשוב להבין לגבי הדוד מחליף חום, אומנם הנפח לכאורה נראה גדול משמעותית לעומת דוד יחיד, אבל העניין הוא שרוב הנפח בדוד מכיל אדים לקיטור ולא מים לחליטה....
1. ללה סן מרקו יש ראש שהמים הקרים עוברים קודם דרכו (מקררים אותו) ואז מוזנים למחליף חום של הדוד.
זה למעשה מחליף חום בראש.
2. הדוד מלא עד 3\2 במים. רק השליש העליון הוא אדים.
המים האלה הם בטמפרטורה של 120 מעלות ומוציאים מהם מים לתה בדרך כלל.
בזמן חליטה בסינגל בוילר כל הדוד כולו מתמלא מים.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)