הקמת רשת בייתית על תשתית קיימת
שלום חברים,
קניתי דירה חדשה מקבלן, מקבל מפתח עוד חודש.
האם ניתן להשחיל כבל נוסף במקביל לטלפון ולטלביזיה?
התוכנית היא למתוח כבל של הוט לסלון ( רק לאינטרנט, טלביזיה דרך yes ) נניח בצינור של כבל הטלביזיה.
במזנון לשים את המודם והראוטר, למתוח כבל נוסף בצינור של הטלפון לארון תקשורת, שם לשים ( סליחה על הבורות במונחים ) מפצל רשת, ולהעביר כבלי רשת לשאר החדרים על התשתית הקיימת של הטלביזיה או הטלפון.
מה דעתכם? הגיוני? אשמח לקבל המלצות.
תודה,
ניר
קניתי דירה חדשה מקבלן, מקבל מפתח עוד חודש.
האם ניתן להשחיל כבל נוסף במקביל לטלפון ולטלביזיה?
התוכנית היא למתוח כבל של הוט לסלון ( רק לאינטרנט, טלביזיה דרך yes ) נניח בצינור של כבל הטלביזיה.
במזנון לשים את המודם והראוטר, למתוח כבל נוסף בצינור של הטלפון לארון תקשורת, שם לשים ( סליחה על הבורות במונחים ) מפצל רשת, ולהעביר כבלי רשת לשאר החדרים על התשתית הקיימת של הטלביזיה או הטלפון.
מה דעתכם? הגיוני? אשמח לקבל המלצות.
תודה,
ניר
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
ברוך הבא לפורום!
בהחלט ניתן להשתמש בתשתית הקיימת, אם כי לא תמיד ההשחלות מצליחות ב-100%.
בצינור עם כבל טלוויזיה יהיה לך קשה מאוד להשחיל כבלי רשת, עדיף בצינורות של כבל הטלפון.
לשים במזנון את המודם והראוטר זה רעיון לא טוב לדעתי, ועדיף למקם הכל בארון התקשורת. כמו כן, שים לב שתצטרך להעביר לארון התקשורת נקודת חשמל. אני מניח שכרגע אין שם אם לא דאגת לכך מראש.
אגב, אם אני לא טועה, על פי התקנות החדשות מלפני כמה שנים היית אמור לקבל דירה חדשה מקבלן עם נקודות רשת מוכנות (או לפחות נקודות ריקות עם חוט משיכה) ולא רק טלוויזיה וטלפון.
בהחלט ניתן להשתמש בתשתית הקיימת, אם כי לא תמיד ההשחלות מצליחות ב-100%.
בצינור עם כבל טלוויזיה יהיה לך קשה מאוד להשחיל כבלי רשת, עדיף בצינורות של כבל הטלפון.
לשים במזנון את המודם והראוטר זה רעיון לא טוב לדעתי, ועדיף למקם הכל בארון התקשורת. כמו כן, שים לב שתצטרך להעביר לארון התקשורת נקודת חשמל. אני מניח שכרגע אין שם אם לא דאגת לכך מראש.
אגב, אם אני לא טועה, על פי התקנות החדשות מלפני כמה שנים היית אמור לקבל דירה חדשה מקבלן עם נקודות רשת מוכנות (או לפחות נקודות ריקות עם חוט משיכה) ולא רק טלוויזיה וטלפון.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא תמיד ארון התקשורת ממוקם בכניסה לבית.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46363
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
מיותר לשים את המודם והסוויץ על המזנון בסלון, זה ציוד שאין צורך שיהיה נגיש ובמקום מרכזי כל כך כמו בסלון וארון התקשורת זה המקום האידיאלי עבורו. במידה והכיסוי של הנתב האלחוטי לא מספק, משתמשים ב- Repeater.
-
- הכנת כבלי האנטנה.
-
- מראה סופי של ארון התקשורת.
-
- רצוי להכין גם נקודת חשמל מרכזית בסלון.
-
- גם בחדרים השונים רצוי לטפל.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ירח_אפל,
לא אמרתי שראיתי איזה שהיא מילה. לא לכולם יש מזנון בסלון. חוץ מזה, בסך הכל העלנו מיקום נוסף לציוד התקשורת אשר לדעתנו מוצלח יותר.
לא אמרתי שראיתי איזה שהיא מילה. לא לכולם יש מזנון בסלון. חוץ מזה, בסך הכל העלנו מיקום נוסף לציוד התקשורת אשר לדעתנו מוצלח יותר.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

זיו, יופי של תשתית. תתחדש! 
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

כל המידע כבר נפרש לאורך השרשור. מה בדיוק השאלה? זוהי כבר החלטה שלך.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ממה שנראה מהתמונה שהעלת, רק הממ"ד עלול אולי לקבל חשיפה נמוכה יותר בגלל הקיר, אך מכיוון שהנתב צמוד אליו, ייתכן והדבר יחפה על כך. בכל מקרה, ניתן יהיה לדעת זאת רק לאחר ההתקנה.