איזה הכנה צריך במרפסת כדי להתקין אנטנת עידן חיצונית?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
eitanel פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הי,

אנחנו עומדים לעבור לדירה חדשה שנבנית בדקות אלו. אין לנו כבלים או לווין (מעולם לא היה) ואנחנו משתמשים בעידן+
אנחנו נגור ביהוד בקומה 13 לגבי ענינים של אזורי קליטה.

קראתי כמה וכמה שרשורים לגבי אנטנות חיצוניות ויש לי כמה שאלות שברור לי שכאן יש מי שיכול לענות לי 8O

1. איזה הכנה אני צריך במרפסת אם אני אני שם אנטנה בסגנון יאגי?
2. האם צריך להריץ צינור מהמרפסת לארון החשמל? האם צריך נקודת חשמל בחוץ לאנטנה?
3. מגבר? מפצל (יהיו כמה טלוויזיות בבית)?
4. לאיזה כיוון אני צריך שיהיה פתוח מבחינת קו האופק? אני מניח שצריך לכוון לאיתנים או למקום כלשהו?
5. על מה עוד לא חשבתי?

תודה!

איתן

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

היי,
1. אם האנטנה נמצאת במרפסת צריך שכבל האנטנה יגיע לשם.
2. כעיקרון אנטנה מרכזית בבניין לרוב באמת עוברת בארון החשמל אבל זה ממש לא חייב להיות ככה. מה שצריך זה שייצא כבר מהאנטנה ויגיע לטלויזיה שלכם. לא צריך נקודת חשמל ליד האנטנה.
3. אם מדובר בטלויזיה אחת לא צריך מגבר או מפצל. אם מדובר בשתי טלויזיות צריך מפצל אולי עדיין תוכל להסתדר בלי מגבר. אם יש שלוש או יותר טלויזיות חייבים מפצל ומגבר שמורכב לפני נקודת הפיצול. חוץ מזה אם הכבל בין האנטנה לטלויזיה ארוך אז יש צורך גם במגבר ליד האנטנה עצמה (מגבר כזה נקרא מגבר תורן).
4. עד כמה שאני זוכר הקליטה הכי טובה ביהוד היא באמת מאיתנים, שווה אולי לבדוק עם הרשות השניה. בכל אופן חשוב שיהיה לך קו פתוח לחלוטין לכיוון הנ"ל, אסור שיהיה לדוגמה בניין מולך או משהו כזה. בכלל באופן כללי הכי טוב זה לשים את האנטנה על הגג ולא במרפסת.
5. באופן כללי אתה גר בקומה 13, מה שאומר שלא אמורות להיות לך בעיות קליטה מיוחדות. אני הייתי מנסה קודם אנטנה פנימית לפני שאני מתחיל בקונסטרוקציות מסוג זה.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #3 

NegativeIQ כתב: 5. באופן כללי אתה גר בקומה 13, מה שאומר שלא אמורות להיות לך בעיות קליטה מיוחדות. אני הייתי מנסה קודם אנטנה פנימית לפני שאני מתחיל בקונסטרוקציות מסוג זה.
...
(Y)
רוב הסיכויים שלא תהיה לך שום בעיית קליטה עם אנטנה פנימית בגובה כזה ובמרכז הארץ.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #4 

אתה לא אמור לעשות את כל זה. יש אנטנה בבניין ואתה פשוט מתחבר לשקע בקיר.

eitanel פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

נראה לי שאדאג שיגיע צינור עם חוט משיכה למרפסת, מארון החשמל כהכנה למשוך כבל לאנטנה וננסה קודם עם אנטנות פנימיות.

אין אנטנה מרכזית בבניין. יש הכנה לכבלים או צלחת. זהו. בבניין הנוכחי יש אנטנת UHF ישנה שעובדת נהדר וקולטים מעולה. אבל כבר לא שמים כאלו בבניין חדש... :עצוב:

תודה על הטיפים

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”