סרווין ווגה ve-12 או ve-8?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
bar2319 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 243
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום.
אני כרגע בשלבי בדיקה לגבי מערכת דו ערוצית לחדר
שימושים : 100% מוזיקה בוליום גבוהה
תקציב: תלוי
גודל חדר 3*3 מטר
כעקרון אני חושב על רמקולים של cerwin vega/polkaudio (קראתי שקשה מאוד לעייף את ה CW והם מתאימים לסוג מוזיקה שאני אוהב ושומע)

אני אחד שאוהב מאוד לשמוע בוליום גבוהה ואוהב שהבאס מוריד לי את הטיח מהקירות אז יש לי כמה בחירות ..

1. cerwin vega ve-8 שכנראה מתאמיה לחדר (מבחינה של החזרי גלים / גלים עומדים/ ועוד דברים פסיזיקלים שאני בחייים לא אבין)

2. cerwin vega ve-12 שכנראה פחות מתאימה לי לחדר אבל לפי חוות דעת הוא מוציא באס בצורה חזקה ונציל ..
(יש לציין שאני בלי שכנים)

3. או בכלל רמקולים מדפיים ( polkaudio/cerwin vega) + סאבוופר , אני פחות אוהב את הבאס שמוציא הסאב וופר כי הוא מושך יותר ידי למטה (n) .. אבל זה הפתרון האחרון שלי...

יש לי כמה שיקולים שגורמים לי להתלבטות.
ברור לי שהכי טוב זה ה ve 12 אבל אני רוצה לדעת האם יקרה מצב שבו אני לא יוכל להגיע לנקודה שבה אני שומע את כול הטווח תדרים כי זה יהיה חזק מידי ?
שאני ינצל רק 30 % ממה שהרמקול מסוגל ? אני יהיה מסופק אם אני ינצל 75 % .
:מבולבל:

ה ve-8 כנראה ( תקנו אותי אם אני טועה) מתאים לחדר שלי אבל אני מפחד שאני לא יקבל את הבאס שאני רוצה.. ואז אני יקנה סאב וופר ואז אני מגיע לאותו הרעיון/מחיר של ה ve 12 :)

ולגבי מדפיים זאתי האופצייה האחרונה

מה אתם ממליצים לגודל חדר כזה ולשימושים שלי?

חשוב לציין שמבין הרמקולים שרשמתי כאן שמעתי רק את המדפיים של CW ו PolkAudio ואת ה ve 8 ,
הייתי עד עכשיו בבדיקה לגבי מדפיים ולא השקעתי מחשבה לגבי רצפתיים .....

תודה. (Y)

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #2 

אולי כדאי שקודם כל תאזין למבחר יותר גדול של רמקולים, ותנסה להתעלם משם היצרן שרשום על הרמקול. במידה וזה אפשרי תנסה כמובן להאזין לרמקולים שציינת.

קח בחשבון שכמעט בלתי אפשרי לקבל בסים מאוזנים בחדר 3X3, גם אם אתה הולך על רמקולים יחסית קטנים, וגם אם אתה הולך על רמקולים יחסית גדולים. היתרון במקרה הזה ברכישת מדפיים + סאבוופר הוא העובדה שאתה יכול לשחק עם המיקום של הסאב על מנת למקסם את התוצאות בחדר. זוג רמקולים רצפתיים לא יעניקו לך גמישות.

bar2319 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

העלתי תמונה של החדר שלי ( זה ניראה כאילו השולחן והמיטה הם 8 מטר אבל הם לא , הם בגודל סטנדרטי)
והגדלים של החדר לאחר בדיקה מדויקת יותר הם 2.75x3.35 מטר ואם זה עוזר הגובה הוא 2.6 מטר

העלתי את כול האפציות שאני חושב עליהם כאשר הרמקולים הרצפתיים יעמדו בצד (בתמונה זה נראה כאילו הם מאחורי אבל במציאות הם בצדדים שלי)
או
רמקולים המדפיים שישבו מולי ( בצורת משולש ביחד איתי) וסאב וופר במקום שכתבתי בתמונה
( אין לי בעיה לדחוף אותו לכול חור שיש בחדר)

הבעיה שאני מציג בתמונה ( בצורת הברק ) כבר שאלתי עליה לפני כמה זמן , וגם ענית לי עליה (להזיז את הסאב וופר) אבל כרגע הרסיבר שיש לי כרגע בתיקון אז אני לא יכול לבדוק ..
http://www.hometheater.co.il/vt196510.% ... D7%94.html

"יוסף" כתב שם שיכול להיות שסאב וופר גדול יותר יכול להחמיר את המצב עוד יותר , זה קצת מפחיד לקנות סאב וופר ב 2500 שקל ואז לגלות שאין הבדל משמעותי לבין הסאב וופר שיש לי עכשיו שעולה לייצר אותו בקושי ב-100 שקל

שאלתי מישהוא בפרטי , האם המיקום של הרמקולים (רצפתיים) בחדר שלי יכול לפגוע לי בחווית השמיעה , והוא ענה בחיוב , שכן המיקום הזה יכול להשפיע לרעה לחוויה

יש לציין שאין לי אוזן אדופילית בכלל
תודה רבה על ההתיחסות ..
שבוע טוב (Y) (f)

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #4 

לחדר כמו שלך ,
הVE12 יהיה ענק מדי
VE 8 קטן מדי

אתה צריך ללכת על סרווין וגה עם וופר 10 אינץ
ה E710 יהיה מעולה .

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365
נתן תודות: 992 פעמים
קיבל תודות: 1222 פעמים

שליחה #5 

תתקן את קנה המידה בשרטוט. הוא לא הגיוני לחלוטין.
למשל המיטה נראית בגודל 3 מטר אורך על 0.5 רוחב.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #6 

העלתי את כול האפציות שאני חושב עליהם כאשר הרמקולים הרצפתיים יעמדו בצד (בתמונה זה נראה כאילו הם מאחורי אבל במציאות הם בצדדים שלי)
או רמקולים המדפיים שישבו מולי ( בצורת משולש ביחד איתי) וסאב וופר במקום שכתבתי בתמונה ( אין לי בעיה לדחוף אותו לכול חור שיש בחדר)
...
האם המיקום של הרמקולים (רצפתיים) בחדר שלי יכול לפגוע לי בחווית השמיעה , והוא ענה בחיוב , שכן המיקום הזה יכול להשפיע לרעה לחוויה
...
האופציה של מדפיים על השולחן (ישר מול נקודת הישיבה) הרבה יותר מוצלחת משני רצפתיים נמוכים "שזרוקים" בצדדים. עצם העובדה שאתה יכול למקם את הסאבוופר כרצונך כבר מוכיחה שזה פיתרון עדיף על שני רצפתיים.
"יוסף" כתב שם שיכול להיות שסאב וופר גדול יותר יכול להחמיר את המצב עוד יותר , זה קצת מפחיד לקנות סאב וופר ב 2500 שקל ואז לגלות שאין הבדל משמעותי לבין הסאב וופר שיש לי עכשיו שעולה לייצר אותו בקושי ב-100 שקל
...
סאבוופר גדול יותר לא יחמיר שום דבר, מקסימום יהיה יותר קשה למצוא לו מקום בגלל הגודל. סאב בגודל של קופסת גפרורים וסאב בגודל של מקרר (אשר מפיקים את אותם התדרים) יסבלו מאותן הבעיות בחדר כזה.

bar2319 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

טלHD כתב:תתקן את קנה המידה בשרטוט. הוא לא הגיוני לחלוטין.
למשל המיטה נראית בגודל 3 מטר אורך על 0.5 רוחב.
...
קצת יותר הגיוני..!
 קצת יותר הגיוני..!

bar2319 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

אתם מכירים אולי מקומות שבהם אני אוכל לקחת רמקולים רצפתיים הביתה לבדיקה בתמורה לפיקדון שאני משאיר ? חנות/אדם/מקום כול שהוא?

Slavik327
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 180
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #9 

אפרופו cerwin vega.
אם כבר החלטת לקנות את הרמקולים האלה מומלץ לשמוע את הסידרה החדשה ביותר xls שנישמעת מצויין ביחס לסדרות הקודמות.
כמו כן יש את הדגם xls28 שהחליף/שידרג את הve8.
בעצם אלה זוג ריצפתיים עם זוג וופרים של 8 אינץ , מיד 5 אינץ׳ וטוויטר.

ניתן לשמוע את כל הסדרות ודגמים 8/28/10/12/15/215 בחנות סריוס אלקטרוניקה באור יהודה.

TalNardia
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 94
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #10 

אני קניתי שתי מדפיים של audio monitor bx2 וסאב של audio monitor vector 8 ואכן לפי מה שציינו כאן כשאתה משנה את המיקום של הסאב בחדר ומוצא את הנקודה הטובה היותר זה פשוט עולם אחר מבחינת השיפור בסאונד. בקיצור מה שאני יכול להגיד לך תבקש מחברי הפורום את המדריך של מרטין איך למקם את הסאבוופר בחדר ותלך על זוג מדפיים + סאבוופר, הרמקוליים הרצפתיים פשוט לא מתאימים לחדר שלך...

bar2319 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

תודה רבה ,
בר.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #12 

TalNardia כתב:אני קניתי שתי מדפיים של audio monitor bx2 וסאב של audio monitor vector 8 ואכן לפי מה שציינו כאן כשאתה משנה את המיקום של הסאב בחדר ומוצא את הנקודה הטובה היותר זה פשוט עולם אחר מבחינת השיפור בסאונד. בקיצור מה שאני יכול להגיד לך תבקש מחברי הפורום את המדריך של מרטין איך למקם את הסאבוופר בחדר ותלך על זוג מדפיים + סאבוופר, הרמקוליים הרצפתיים פשוט לא מתאימים לחדר שלך...
...
(Y) (Y)

והנה המדריך למיקום וכיול סאב: http://www.hometheater.co.il/article00065.html (i)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”