קינואה תגובה אלרגית אפשרית כאבי בטן!

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
arotman פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

בשנה וחצי האחרונות עברתי לתזונה צמחונית שאינה כוללת מוצרי חלב או בשר אבל כן כוללת ביצים ומעט דגים, אחד המזונות שלמדתי לאהוב הוא קינואה הנחשב למזון בריאות והמכיל חלבון איכותי, הקינואה ממשפת היירבוזים ואינה דגן או קטנייה,
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7% ... 7%90%D7%94

לצערי גיליתי ב 4 פעמים אחרונות שאכלתי קינואה כי היא גורמת לי לתחושת חולי וחום לכאבי בטן חזקים ולצמרמורות כשעתיים לאחר האכילה... :עצוב:
לא שמעתי מעולם על בעיה כזאת ולאחר חפירה קטנה באינטרנט מצאתי את השרשור הבא:
http://embracingtheabsurd.blogspot.co.i ... iller.html
בכל מקרה רציתי לשתף אתכם ולבקש מכם להיזהר בצריכה של קינואה.
נערך לאחרונה על ידי arotman ב 13/10/2013 8:15, נערך פעם 1 בסך הכל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

תודה על הדיווח!
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2770
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 699 פעמים

שליחה #3 

ספר חדש על ה"אופנות" במזון בריאות:
http://www.haaretz.co.il/gallery/recipe ... -1.2129951
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...

arotman פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #4 

שלגון כתב:ספר חדש על ה"אופנות" במזון בריאות:
http://www.haaretz.co.il/gallery/recipe ... -1.2129951
...
שלגון,
במקרה שלי זה ממש לא "אופנה" אלא ניסיון אמיתי להימנע מPPI (לנטון, אומפרדקס,לוסק,נקסיום) ושאר תרופות,
בתור בן של קצב לשעבר ואשכנזי כבד אני גדלתי על תזונה בשרית, הייתי צורך בתור ילד, כבד קצוץ, רגל קרושה, שמאלץ אווז כבד אווז על לחם ואם לא הייתי אוכל בשר בארוחה לפחות פעם ביום אז לא היה נחשב שאכלתי "אוכל",
לאחר מות אבי ז"ל בגיל 36 התחלתי לסבול מצרבות מטורפות עם כאבים בחזה והקרנות לזרוע שמאל ולסנטר, כן אותם סימנים של התקף לב ובמשקל "קל" של 136 ק"ג על 1.80 מטר (בשיא המשקל הייתי "רק" 156 קילו). לאחר הביקור הראשון ולא האחרון במיון בבית חולים מאיר התחלתי לשנות את התזונה שלי וכמו שתינוק לומד לאכול, כך אני למדתי מחדש איך ומה לאכול, אני לאט לאט הורדתי מטוגנים, מוצרי חלב, מוצרי בשר, קפאין, שוקולד וכל מה שעלול לגרום לחומציות יתר, כמות הבדיקות הרפואיות שעברתי בשנתיים וחצי האחרונות לא היו מביישות אדם פי 2 מגילי, ברוך השם היום אני הולך כל יום 10 ק"מ בממוצע, מתאמן בחדר כושר פעמיים בשבוע ושוקל 94 קילו וללא תרופות כלל למרות שאני תמיד מחזיק בהישג יד כמה עזרים טקטיים שלשמחתי אני לא צריך להשתמש בהם.
אני מגלה כל העת אנשים בגילי שדוחפים להם כבר ססטינים
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7% ... 7%99%D7%9F
להורדת רמות כולסטרול בדם שלא לדבר על תרופות מקבוצת ה SSRI
http://he.wikipedia.org/wiki/SSRI
ושאר ירקות, כל התרופות האלה שהרופאים דוחפים לנו אומנם עוזרים במידה מסויימת אבל במקרה של צריכה על פני שנים של קבוצת סותרי החומציות PPI הם מונעים ספיגה של ויטמינים ומינרלים חיוניים לגוף ובמקרים מסוימים עלולים גם לגרום לחרדות ושאר תופעות לוואי.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7% ... 7%99%D7%9D
יולי 2010
 יולי 2010
יוני 2013
 יוני 2013

whoisgod
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 828
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #5 

רק בריאות, כל הכבוד!

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46420
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #6 

יש לציין כי הקינואה עצמה איננה "מסוכנת" כפי שעלול להצטייר מכותרת השרשור ומההודעה אשר פותחת אותה, אלא כי היא גורמת לתגובה שלילית מסויימת בלבד אצל פותח השרשור.

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #7 

וואו אריה כל הכבוד (Y)

בהצלחה בדרך החדשה
שי

arotman פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #8 

ziv_r כתב:יש לציין כי הקינואה עצמה איננה "מסוכנת" כפי שעלול להצטייר מכותרת השרשור ומההודעה אשר פותחת אותה, אלא כי היא גורמת לתגובה שלילית מסויימת בלבד אצל פותח השרשור.
...
אכן כן זיו,
לי לקח לא מעט זמן להבין שהבעיה היא בקינואה, הייתי נוהג לאכול מנה של סלט קינואה ליד העבודה באופן קבוע
ובהתחלה חשבתי שמדובר בבעיה של זיהום במקום, רק לאחר שבישלתי קינואה אורגנית בבית וכן שטפתי מספר פעמים במים כולל השרייה ובישול גיליתי שאני רגיש, יחד עם זאת הכמויות שבהם אכלתי את הקינואה מתאימות לתזונה צמחונית ולא למי שאוכל מידי פעם, ברור לי שניתן לפתח אלרגיה לכל דבר, אבל צריך לקחת בחשבון שאנחנו לא גדלנו בפרו אלא במזרח התיכון והמרקם הגנטי שלנו לא בהכרח מאפשר לנו להתמודד עם מזון לא מהאזור שלנו, בדיוק כמו שאנשים מסוימים אלרגיים לסויה לבוטנים לחלב וכו" במקרה של הקינואנה הייתי מופתע לחלוטין ולכן החלטתי לשתף.
ממה שהבנתי מקריאה באינטרנט הבעיה היא ככל הנראה בקליפה של הקינואה המשמשת גם להכנת חומרי ניקוי..
http://unconventionaltravel.com/eco-fri ... om-quinoa/
אנחנו קונים בחנויות רק את התוכן ולא את הקליפה המרה אבל ייתכן שנשארים שאריות של הקליפה ולכן מומלץ לשטוף היטב במים להשרות ואף לשפוך את מי הבישול הראשונים כמו שלמשל מבשלים עוף או אורז, במקרה של האורז זה כדי לשטוף את העמילן החוצה.

מתוך WIKIPEDIA
http://en.wikipedia.org/wiki/Quinoa
The toxicity category rating of quinoa saponins treats them as mild eye and respiratory irritants and as a low gastrointestinal irritant.[11] The saponin is a toxic glycoside, a main contributor to its hemolytic effects when combined directly with blood cells. In South America, Quinoa saponin has many uses outside of consumption, which includes detergent for clothing and washing, and as an antiseptic for skin injuries.[12] High levels of oxalic acid in the leaves and stems are found in all species of the Chenopodium genus, but are also present in the related plant families of Polygonaceae and Amaranthaceae.[13] The risks associated with quinoa are minimal, provided it is properly prepared and leaves are not eaten to excess.
נערך לאחרונה על ידי arotman ב 13/10/2013 7:53, נערך 2 פעמים בסך הכל.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #9 

טוב שהצלחנו להוריד את רמת הסיכון של הקינואה לתגובה ספציפית אצלך ולא עבור כל האוכלוסיה :)
בו נוריד אותה קצת יותר, מה שיש לך זה רגישות מסויימת, לא תגובה אלרגית (אשר הינה בעצם תגובה חיסונית) כנגד מרכיב מסויים בקינואה.

arotman פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #10 

ziv_r כתב:טוב שהצלחנו להוריד את רמת הסיכון של הקינואה לתגובה ספציפית אצלך ולא עבור כל האוכלוסיה :)
בו נוריד אותה קצת יותר, מה שיש לך זה רגישות מסויימת, לא תגובה אלרגית (אשר הינה בעצם תגובה חיסונית) כנגד מרכיב מסויים בקינואה.
...
אגב שוחחתי על הנושא עם הדיאטנית שלי ביום שישי האחרון והיא הייתה מודעת לנושא ואף ציינה שנתקלה בעוד מקרה, למרות שאמרה כי מדובר במקרים נדירים.
למרות "האופנה" האחרונה של הימנעות מגלוטן גם רגישות אמיתית לגלוטן היא יחסית נדירה, פה מדובר במוצר המשווק כמוצר "בריאות" שלעולם לא היית מעלה על דעתי שיכולות להיות לו תופעות כלשהם ולכן הפרסום.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #11 

אין בעיה בפרסום, אבל ציינת שזוהי תגובה אלרגנית - וכנראה שאין כאן שום תגובה כזו. ההסבר לכל התופעה היא שהכנת את הקינואה לא בצורה שצריך להכין אותה.

arotman פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #12 

ziv_r כתב:אין בעיה בפרסום, אבל ציינת שזוהי תגובה אלרגנית - וכנראה שאין כאן שום תגובה כזו. ההסבר לכל התופעה היא שהכנת את הקינואה לא בצורה שצריך להכין אותה.
...
אז זהו שצורת ההכנה על האריזה של אדמה מציינת שטיפה בלבד, תגובה אלרגית לא חייבת להופיע במלוא העוצמה
אלא להתפתח עם הזמן.
http://www.ynet.co.il/yaan/0,7340,L-837 ... an,00.html
חדירת האלרגן למערכת העיכול תביא להתכווצויות חזקות של המעיים ולהתפשטות האלרגן אל מחזור הדם
...
...
מולקולות אלרגניות מצויות בסוגים רבים של אבקת פרחים ושל נבגי פטריות, בחלקי שיער של בעלי חיים שונים ("קשקשים"), בזרעים של פירות וירקות שונים ובאבק. ביתר דיוק, אבק הבית מכיל את הפרשותיהן של קרדיות שונות, בעיקר מהסוג הקרוי זְלַלְעוֹרִית, ובאלה יש אלרגנים חזקים. אבל רשימת האלרגנים ארוכה הרבה יותר מזה, וכוללת אפילו חלב פרות, שוקולד ועוד מזונות. קבוצה חשובה של אלרגנים מצויה ברעלנים שבארס של בעלי חיים שונים.
...
ביום חמישי האחרון הייתי במצב שלא יכולתי לעמוד או לשבת זקוף מהכאבים בבטן מה גם שראיתי את התגובות בבלוג בפרסום בתחילת הפוסט שבו אנשים דיווחו על תגובות כמו קשיי נשימה, הכאבים אצלי שכחו רק ביום שישי בבוקר אחרי
שמערכת העיכול התרוקנה..
נערך לאחרונה על ידי arotman ב 13/10/2013 8:56, נערך פעם 1 בסך הכל.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #13 

התגובות שהתקיימו אצלך מתאימות להרעלה קלה (אשר נובעת מהכנה לא נכונה), לא לתגובה אלרגית, תקרא בעצמך את הקישור ששלחת לי.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #14 

גם אשתי פיתחה סימפטומים דומים.....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

arotman פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #15 

ziv_r כתב:התגובות שהתקיימו אצלך מתאימות להרעלה קלה (אשר נובעת מהכנה לא נכונה), לא לתגובה אלרגית, תקרא בעצמך את הקישור ששלחת לי.
...
במקרה שלי אני צרכתי קינואה בכמויות של כמה פעמים בשבוע למעלה משנה וחצי והתגובה אצלי רק התרחשה רק לאחר זמן רב ב 2 מקומות שונים מבישול בבית ומקנייה בחוץ.
תגובה להרעלה עלולה להיות תגובה אלרגית עם סימפטומים שונים ורחבים או נקודתיים, מכיוון שאני לא רופא או מומחה לטסוקולוגיה ואני לא מתכוון לאכול פעם נוספת מהקינואה ולערוך בדיקת דם לאחר כשעתיים כדי לאשר או לשלול תגובה אלרגית או רעלנית אז לא נותר לי להוסיף דבר, מלבד מה שכבר ציינתי בתגובות שלי לאכילת קינואה.
האריזה שממנה בישלתי שטיפה במים
 האריזה שממנה בישלתי שטיפה במים
אריזה נוספת שטיפה במים
 אריזה נוספת שטיפה במים

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #16 

אריה סחטיין על השינוי (Y)

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2770
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 699 פעמים

שליחה #17 

חתיכת סיפור. אריה, כל הכבוד על שינוי ההרגלים שעשית. הלוואי שלי היה כח רצון כזה.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...

nogahackeru
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #18 

פעם ראשונה שאני שומעת על תגובה כזאת, תבדקי עם רופא או תזונאי ממה זה נובע

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”