הזזת צלחת לווין כמה מטרים...
-
מאור_בר
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1222
הי,
יש עץ שחוסם לי את הצלחת ואני לא יכול להוריד אותו.
יש לי עמוד שפעם החזיק כנראה כבלי חשמל ואפשר יהיה לתלות את הצלחת עליו, מרחק של כמה מטרים.
אני מניח שאני יכול להשיג כבל מספיק ארוך (או לעשות הארכה לכבל הקיים אם זה לא דופק כלום), אבל האם יש לי דרך לכוון את הצלחת לקליטת השידורים בלי ציוד מקצועי?
במידה ואני חייב מתקין, מישהו מכיר מתקין באיזור קרית מלאכי-אשקלון?
כמה בערך צריכה לעלות לי הזזה כזאת של הצלחת?
יש עץ שחוסם לי את הצלחת ואני לא יכול להוריד אותו.
יש לי עמוד שפעם החזיק כנראה כבלי חשמל ואפשר יהיה לתלות את הצלחת עליו, מרחק של כמה מטרים.
אני מניח שאני יכול להשיג כבל מספיק ארוך (או לעשות הארכה לכבל הקיים אם זה לא דופק כלום), אבל האם יש לי דרך לכוון את הצלחת לקליטת השידורים בלי ציוד מקצועי?
במידה ואני חייב מתקין, מישהו מכיר מתקין באיזור קרית מלאכי-אשקלון?
כמה בערך צריכה לעלות לי הזזה כזאת של הצלחת?
- קרוקס44
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2073
אני לא חושב שאתה פועל נכון כי העמוד לא שלך וברגע שהעיריה/בזק/חברת חשמל יחליטו לסלק אותו הם פשוט יזרקו את הצלחת ,וחבל
-
מאור_בר
-
- חבר ותיק

העמוד שלי, מחובר לבית, זה קיבוץ...
מה לגבי השאלות שלי?
מה לגבי השאלות שלי?
- dvb-acavish
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
ברור שאפשר לכוון בלי ציוד מקצועי. צריך רק המון סבלנות ולהבין שזה סיפור שיכול לקחת שעות שלמות. חשוב להיעזר במישהו תקשורתי שיגיד לך כמה עוצמת קליטה יש בכל תזוזה שלך.
המתקינים יודעים לבד מה האזימוט המדוייק. ואז מגיעים עם טלויזיה קטנה וממיר ישן, או שמגיעים עם מכשיר קטן המודד את העוצמה.
יש גם כמה כלים שאפשר להזמין מאיביי בגרושים. כמו מד אזימוט פשוט, או מודד עוצמה פשוט מאוד לצורך הכיוון העדין (הוא עובד רק עם לוויינים, לא עם עידן פלוס, ויש צורך להדליק את הממיר בבית אחרת המודד לא יעבוד, המודד מתחבר לממיר מצד אחד. ובצד השני מתחבר לצלחת, נמצא באמצע, ואתה מחבר אותו למעלה איתך כשאתה מתעסק עם הצלחת. ככה לא צריך שיגידו לך מהחדר השני)
יש גם אפליקציות בחינם לטלפון , שעוזרות במציאת האזימוט ובכיוון.
שוב. זה לא קל. אבל אפשרי.
המתקינים יודעים לבד מה האזימוט המדוייק. ואז מגיעים עם טלויזיה קטנה וממיר ישן, או שמגיעים עם מכשיר קטן המודד את העוצמה.
יש גם כמה כלים שאפשר להזמין מאיביי בגרושים. כמו מד אזימוט פשוט, או מודד עוצמה פשוט מאוד לצורך הכיוון העדין (הוא עובד רק עם לוויינים, לא עם עידן פלוס, ויש צורך להדליק את הממיר בבית אחרת המודד לא יעבוד, המודד מתחבר לממיר מצד אחד. ובצד השני מתחבר לצלחת, נמצא באמצע, ואתה מחבר אותו למעלה איתך כשאתה מתעסק עם הצלחת. ככה לא צריך שיגידו לך מהחדר השני)
יש גם אפליקציות בחינם לטלפון , שעוזרות במציאת האזימוט ובכיוון.
שוב. זה לא קל. אבל אפשרי.
- dvb-acavish
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
אם יש לך אייפון.
אלה חלק מהאפליקציות החינמיות שנמצאות שם כיום :
Satellite director
QuickSat
Dish align
ובטח גם באנדרויד יש בכלל יותר.
זכורה לי אפליקציה שאתה מניח את הטלפון על העמוד הקטן של ה-LNB, (שלא יפול....)
וממש היא מזיזה אותך שמאלה ימינה למעלה למטה. אבל אני לא מוצא אותה. אז כדאי לבדוק גם באנדרויד.
אלה חלק מהאפליקציות החינמיות שנמצאות שם כיום :
Satellite director
QuickSat
Dish align
ובטח גם באנדרויד יש בכלל יותר.
זכורה לי אפליקציה שאתה מניח את הטלפון על העמוד הקטן של ה-LNB, (שלא יפול....)
וממש היא מזיזה אותך שמאלה ימינה למעלה למטה. אבל אני לא מוצא אותה. אז כדאי לבדוק גם באנדרויד.
- tomer_1968
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1395
אחד ליד הטלויזיה ואחד למעלה מכוון תקשורת דרך הנייד תדר מתאים בממיר והכל יסתדר אם לא אז יש לך מתקין בגוגל או בדפי זהב אם אפרסם שם של מתקין שלא בדפי זהב או גוגל אז ההודעה תמחק אני בטוח האם אתה גר בבית קרקע אם הבנתי נכון
- minime
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1626
חפש SatFinder.Pro
מראה לך את כל קשת הלווינים במצלמה בזמן אמת
לווין עמוס = 4w
אם יש לך ממיר דרימבוקס/ENIGMA אתה יכול עם מחשב נייד לכוון לבד.
ישנה תוכנה הנקראת Signal meter שדוגמת כל שניה ומראה בגרף פשוט את עוצמת האות. יש אותה גם לטלפון וגם למחשב
מראה לך את כל קשת הלווינים במצלמה בזמן אמת
לווין עמוס = 4w
אם יש לך ממיר דרימבוקס/ENIGMA אתה יכול עם מחשב נייד לכוון לבד.
ישנה תוכנה הנקראת Signal meter שדוגמת כל שניה ומראה בגרף פשוט את עוצמת האות. יש אותה גם לטלפון וגם למחשב
-
מאור_בר
-
- חבר ותיק

רק רציתי להגיד תודה, לקח לי אמנם חודש ומשהו להתפנות לזה אבל הזזתי את הצלחת לעמוד החשמל הישן והקליטה מצויינת כעת. האפליקציה הטובה ביותר לכיוון היתה dish align, אך עדיין אין תחליף לטלפון ול-״נו, ועכשיו רואים?!״ 
תודה רבה וחנוכה שמח.
תודה רבה וחנוכה שמח.