סטרימר לעומת htpc

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1509
נתן תודות: 181 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #1 

בהמשך לבעיה שנוצרה אצלי באקסטרימר פרו ומחשבה על רכישת מכשיר חדש ( מה שלא יסתור את המשך הטיפול שלי בנושא מול באג) איני בטוח כבר מה עדיף לי, סטרימר או htpc.
במובן מסוים נוצרה אצלי קצת בעיית אמון ביכולות הסטרימרים לנגן סנכרון מדויק של אודיו/וידאו ( מה שנקרה lipsync).
בהחלט יתכן שזה מקרה בודד שלי, אבל כשנכוווים פעם אחת ומעבדת היבואן לא מצליחה לתקן וכשאני מנגן מהמחשב, או דרך הטלויזיה החכמה( ללא סטרימר) ואני רואה כמה שזה מדויק משם, עולה הספק...
באותה הזדמנות הייתי שמח לשמוע ממשתמשים האם יצא להם לבדוק את מידת הדיוק של הסטרימר שלהם בנושא זה, נניח בהשוואה לניגון אותו הקובץ מהמחשב , או השוואה אחרת .

ניסיתי להעלות יתרונות וחסרונות כפי שאני רואה אותם בכל אחד מהאופציות הנ"ל.
זו לא אמורה להיות ביקורת מקצועית כלשהי, אלא רשמים שלי מהתנסות כיוזר.
אשמח לתיקון אם אני טועה בחלק מהנימוקים, או תוספות כלשהן.

יתרונות סטרימר בעיני

- בהכללה, למעט בקצוות, עשוי להיות זול יותר.
- נוחיות- אם מורידית סרטים אל הכונן/ים בדסקטופ (ולא ישירות לhtpc - שעשויה להיות לו גם מגבלת אחסון מסוימת) , אין צורך בהעתקת קבצים למחשב הסלוני לצורך ניגונם משם.
- פחות התעסקות- הכוונה להתעסק עם מחשב נוסף, מע' הפעלה וכל הקשור בכך.
- בדרך כלל קיימת אופציה לסנכרון כתוביות ( יכול להיות שזה קיים גם במחשב, לא עשיתי חיפוש יסודי, אם כי במחשב זה דורש כניסה לתפריט ובסטרימר הקיים שלי לפחות( אקסטרימר פרו), זה קיים על השלט ושולטים בזה תוך כדי ניגון הסרט.
- אופציות רבות לגודל, צבע, מיקום כתוביות.
- לגבי תמיכה בכתוביות ( כללי ועברית) זה לא ברור לי עד הסוף, ראיתי מקרים שהסטרימר שלי תמך בעוד שהמחשב לא ולהיפך (אם כי קיימות תוכנות שברוב המקרים יודעות לתקן מקרים מהסוג).
- פחות רעש, חום ותפיסת מקום בסלון.
- עבודה עם שלט עם לא מעט פונקציות מבלי צורך להיכנס לתפריט, לעומת עבודה עם עכבר( יש לי גם מדיה סנטר של וינדואס עם שלט שבא עם 'כרטיס הטלויזיה' המותקן אצלי במחשב, אבל גיליתי שהעבודה אתו לא נוחה ויש מקרים שזה לא תומך בכל מני דברים).

יתרונות htpc

[/b]

- שליטה שלנו על איכות הכרטיס הגרפי שיהיה בו- אפשר לבחור מעבד גרפי באיכות גבוהה.( זה פרמטר מאוד חשוב בעיני, בסופו של דבר רובנו כאן על מנת לקבל איכות תמונה טובה ככל הניתן, אשמח לשמוע על סטרימרים שיודעים לעשות זאת לא פחות טוב ממעבד גרפי איכותי שמורכב במחשב).
- יש לא מעט תוכנות איתם ניתן לבצע כיוונים שונים העשויים לשפר את איכות התמונה .( בשעתו רשמתי כאן שהתאכזבתי מעט מהתמונה המתקבלת מהמהחשב, בהשוואה לסטרימר, אך לאחר התקנת וכיוון תוכנת madrv והשוואה חוזרת לסטרימר שחזר אלי מתיקון, שיניתי את דעתי.

- ניתן לקבל עדכונים מהירים יותר לקודקים חדשים וכדו'.
- אין בעיות סנכרון קול תנועה.( שוב , מסייג, בא מהתנסות לא חיובית עם הסטרימר שלי).
- אין צורך בהעבר כבל רשת ארוך יחסית.
- אפשרות לקבל תמיכה בכל פורמטי הסאונד , שליטה על התקנת תוכנת הסאונד הרצויה לנו.

אשמח להתיחסויות שאולי יעזרו לי ( ולאחרים) להחליט מה עדיף, כמובן בהתאם לסדרי העדיפות האישיים.
-

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

אך אחד לא זורק 'עצם' לטובת העניין ?
לא נראה לכם שאולי עוד אנשים בדילמה הזו והיו רוצים לקרוא התיחסות כלשהי?

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #3 

הכל עניין אישי ומה השמתמש צריך.
דעה כללית לא עוזרת.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8259
נתן תודות: 415 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #4 

HTPC נותן גמישות מקסימלית (אפשר לעשות איתו הכול) אך יש לזה מחיר במגוון פרמטרים (עלות, נוחות תפעול, מקום, התעסקות...).

סטרימר בסיסי כמו האקסטרימר, יתרונותיו הם בפשטות, עלות, מקום.... משרת היטב את אמא שלי ומספר חברים שלי....

באמצע יש מלא פתרונות כמו מחשבי HTPC ממוזערים, מכשירי אנדרואיד, סטרימרים מתוחכמים......

כמו שאמרו קודם, השאלה היא מה הצרכים שלך. אני למשל רוצה רק להזרים סרטים מוזיקה ותמונות לטלוויזיה. ברגע שראיתי שה LG עם ה PLEX נותן לי את הפתרון, עם ממשק סבבה ונוחות אולטימטיבית (לא תופס מקום, שליטה משלט המג'יק) מכרתי את הסטרימר ומה HTPC עשיתי מחשב לילד הקטן לחדר שלו...

החלטה שלך, ורק אתה יכול לעשות אותה...

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

mp3lll כתב:הכל עניין אישי ומה השמתמש צריך.
דעה כללית לא עוזרת.
...
טוב, זה ממש ברור...
לא נראה לך אבל שעל מנת שמישהו יוכל להחליט בכיוון של- "אישי" ו"הצרכים שלו" , הוא צריך לדעת מספר פרטים להשוואה? (שאולי לך נראים ברורים מאליהם).
נערך לאחרונה על ידי stive ב 12/10/2013 13:07, נערך פעם 1 בסך הכל.

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

integral- מסכים אתך, היתרונות והחסרונות שרשמת הם בדומה להתנסות שלי ולמה שרשמתי גם כאן.
הצרכים שלי אולי עוד יותר בסיסיים משלך.
לא מוסיקה ותמונות ( לשם כך יש לי את הפלזמה ה'חכמה' , אליה אני מזרים מהמחשב ברשת קווית).
צריך רק הזרמת סרטים מהמחשב , דרך אמצעי כלשהו (צופה בסרטים עם מקרן) עם תמיכה בפורמטים השונים, לרבות בכתוביות בעברית.

שתי שאלות:
1. לא מכיר את ה- LG שהזכרת.
תומך בכל הפורמטים? תומך טוב בכתוביות עברית? ( אני לא צריך מה שנקרא 'עברית מלאה' - כלומר תפריט, רק כתבויות).
מציג את רשימת הסרטים בתצוגת תמונה ?
2. האם בדקת פעם ביסודיות את הדיוק שלך מה שנקרא lipsync בהשוואה בין הסטרימר או, מה שאתה עובד אתו כעת, לבין ניגון באמצעי אחר, כגון מחשב ?
נערך לאחרונה על ידי stive ב 12/10/2013 13:09, נערך פעם 1 בסך הכל.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

אני, אישית, מעדיף מחשב. אני מרגיש מוגבל עם סטרימר, במחשב אני יכול לבחור את התוכנה שנוחה לי ולעשות פחות או יותר מה שבא לי.

לגביי כרטיס מסך - אם השימוש הוא רק לסרטים אז זה לא ממש משנה, גם המעבד הגרפי המובנה במעבדים של אינטל יאכל כל סרט שתזרוק עליהם.

לגביי אופציות מתקדמות בשלט - הכל תלויי בשלט ובתוכנה. יש מבחר של פתרונות בנושא. לא רואה כאן ייתרון לסטרימר

לגביי כתוביות - שוב, תלויי בתוכנה. יש תוכנות שיורידו כתוביות אוטומטית וכמעט בכל הנגנים יש אופציות מתקדמות כמו הזזה בזמן ובמיקום, שינויי גודל ופונט, צבע וכו'

כתבת שעם סטרימר לא צריך להעביר קבצים, גם HTPC יודע להזרים מהרשת שלא נדבר על זה שהוא יכול להוריד את התכנים בעצמו (ואפילו אוטומטית) ולהסיר את האחריות הזו ממחשב אחר.

לגביי התעסקות - זה עניין חד פעמי. אפשר להגדיר את המערכת שתכנס ישירות לתוכנה עם העלייה, מערכת ההפעלה מאחור היא שקופה לחלוטין.

לשיקולך.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

כנראה שיש בנושא לכאן ולכאן.

בנוגע לכרטיס המסך אתה כנראה צודק ליכולת גם של כרטיס בסיסי במחשב לתת תוצאה טובה, אם כי כשעשיתי השוואות ראיתי הבדלים בין המחשב לסטרימר וזה כמובן גם תלוי בתוכנה שאתה משתמש במחשב והכיוונים שאת עושה.
כאן לדעתי יש בפירוש יתרון למחשב, הן אולי באיכות הכרטיס הגרפי והן ביכולת לבחור תוכנה שתאפשר כיול טוב יותר של התמונה.

לעניין ההזרמה מבלי להעתיק כל הזמן קבצים- האמת שלא חשבתי על זה שה- htpc יכול להזרים מהמחשב לאמצעי הצפייה.
בנוגע להורדה עצמאית של ה- htpc ברור שהוא יכול, אבל אלא אם אתה שם שם כוננים גדולים, עלולה להיות מגבלת מקום.
אבל נכון, זה פתיר. בנוסף כשאתה מוריד, למעשה עובדים בו זמנית שני מחשבים, אחד מהם כנראה בסלון.

נדמה לי שלקבל פתרונות טובים של 'שלט' במחשב יהיה צורך בהשקעה נוספת.

נשאר גם העניין של מקום, מעט רעש בסלון, שלא כולם מתים עליו.
נערך לאחרונה על ידי stive ב 12/10/2013 13:24, נערך פעם 1 בסך הכל.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

stive כתב:integral- מסכים אתך, היתרונות והחסרונות שרשמת הם בדומה להתנסות שלי ולמה שרשמתי גם כאן.
לא מוסיקה ותמונות ( לשם כך יש לי את הפלזמה ה'חכמה' , אליה אני מזרים מהמחשב ברשת קווית).
צריך רק הזרמת סרטים מהמחשב , דרך אמצעי כלשהו (צופה בסרטים עם מקרן) עם תמיכה בפורמטים השונים, לרבות בכתוביות בעברית.

שתי שאלות:
תומך בכל הפורמטים? תומך טוב בכתוביות עברית? ( אני לא צריך מה שנקרא 'עברית מלאה' - כלומר תפריט, רק כתבויות).
2. האם בדקת פעם ביסודיות את הדיוק שלך מה שנקרא lipsync בהשוואה בין הסטרימר או, מה שאתה עובד אתו כעת, לבין ניגון באמצעי אחר, כגון מחשב ?
...
אם אתה מחפש אמצעי למקרן אז ה LG לא רלוונטי (זו טלוויזיה עם סטרימר פנימי).

הייתה לי בעיה עם הליפסינק כשחיברתי את האקסטרימר לטלוויזיה. בטלוויזיה שלי ד"א יש גם אפשרות לכיול הליפסינק, אבל אני זוכר שגם במקסימום הוא לא עזר עם האקסטימר. אפשר לפתור את זה עם יציאה ישירה מהאקטרימר למערכת הקולנוע הביתי. מעבר לכך לא התעכבתי על פתרון כי זה לא ממש עניין אותי בגלל ה PLEX. אני כן זוכר שאנשים מצאו פתרון לליפסינק בהגדרות של האקסטרימר גם ביציאה ישירה לטלוויזיה.

העניין של תמיכה בכל הפורמטים לא ממש מעניין אותי, כי אני רואה רק MKV ו SD

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

harari כתב: לגביי אופציות מתקדמות בשלט - הכל תלויי בשלט ובתוכנה. יש מבחר של פתרונות בנושא. לא רואה כאן ייתרון לסטרימר
לשיקולך.
...
ללא ספק יש כאן יתרון לסטרימר בילד אין בטלוויזיה. שלט אחד להכל שבא עם הטלוויזיה. לא צריך להדליק את הסטרימר או המחשב.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

לא דובר על סטרימר בילט-אין אלא על קופסא נוספת.
מה גם שיש תקן שנותן לשלוט על המחשב עם השלט של הטלויזיה דרך כבל הHDMI.

רעש זה עניין פתיר
מיקום זה עניין יותר בעייתי אבל אפשר למזער את המערכת עד לגבול מסויים (שאני חושב שהוא מתקבל על הדעת ביחס למחשב בגודל מלא)
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

דרך אגב STIVE, לא יודע איך הסטרימר מחובר למקרן ואיך מחובר האודיו אצלך, אבל זה בכלל יכול להיות עניין של עיבודים שונים שנעשים במקרן...

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

integral כתב:
stive כתב:integral- מסכים אתך, היתרונות והחסרונות שרשמת הם בדומה להתנסות שלי ולמה שרשמתי גם כאן.

שתי שאלות:
...

הייתה לי בעיה עם הליפסינק כשחיברתי את האקסטרימר לטלוויזיה. בטלוויזיה שלי ד"א יש גם אפשרות לכיול הליפסינק, אבל אני זוכר שגם במקסימום הוא לא עזר עם האקסטימר. אפשר לפתור את זה עם יציאה ישירה מהאקטרימר למערכת הקולנוע הביתי. מעבר לכך לא התעכבתי על פתרון כי זה לא ממש עניין אותי בגלל ה PLEX. אני כן זוכר שאנשים מצאו פתרון לליפסינק בהגדרות של האקסטרימר גם ביציאה ישירה לטלוויזיה.

...

אוקי, חשבתי שאתה מתכוון לאיזשהו אמציע הזרמה חיצוני שמתאים לאמצעיי הצגת תמונה שונים.
לצרכים שאתה מתאר יש לי את הפלזמה של סמסונג.
דבריך על בעיית סנכרון בסטרימר מחזקת את החשש שלי בנושא.
כאמור בפוסט הנוגע לעניין, כשאני מנגן את אותם הקבצים בהזרמה ישירה לפלזמה, או לכל אמצעי אחר מהממחשב, הסנכרון מושלם. בסטירמר לא.
נכון, כשבדתקי את זה עם רסיבר קולנוע ביתי , נראה שזה הסתדר( יכול להיות בגלל פונקציית הסנכרון שקיימת בו), אבל כרגע אין לי עניין ברסיבר ואני עובד עם מע' הסטריאו שלי וסטרימר תקין אמור לתת סנכרון גם למצב של סטיראו.

מחר אני עומד לנסוע למעבדה של באג ( יש לי אקסטירמר שלהם) ולעשות שם השוואה, בין היתר לסטרימרים אחרים.
אם אווכח שזו בעיה כוללת של סטרימרים, או לפחות סטרימים מסוימים ,או של חברה מסוימת, אחשוב טוב אם להישאר אתם.
נערך לאחרונה על ידי stive ב 12/10/2013 13:40, נערך פעם 1 בסך הכל.

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

integral כתב:דרך אגב STIVE, לא יודע איך הסטרימר מחובר למקרן ואיך מחובר האודיו אצלך, אבל זה בכלל יכול להיות עניין של עיבודים שונים שנעשים במקרן...
...
הנושא נבדק מכל הכיוונים האפשריים והבעיה קיימת:
1. בחיבור למקרן.
2.בחיובר לפלזמה.
3.בחיבור למסך מחשב עצמאי.
נבדק גם כשהאודיו והוידאו מוזרמים ב- hdmi, גם בדרכים אחרות.
נבדקו כל כיווני התפריט האפשריים, גם בסטרימר וגם במסכים הנ"ל.

בכל הנ"ל, כשאני מנגן שלא דרך הסטרימר- עובד מושלם.
נערך לאחרונה על ידי stive ב 12/10/2013 13:42, נערך פעם 1 בסך הכל.

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

harari כתב:לא דובר על סטרימר בילט-אין אלא על קופסא נוספת.
מה גם שיש תקן שנותן לשלוט על המחשב עם השלט של הטלויזיה דרך כבל הHDMI.
...
אשמח אם תתן הצעה ספציפית לנ"ל.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

stive כתב:
integral כתב:

שתי שאלות:
...

...

אני עובד עם מע' הסטריאו שלי וסטרימר תקין אמור לתת סנכרון גם למצב של סטיראו.
...
הסט-אפ שלך למקרן ולסטריאו לא ברור. אם תפרט אותו אולי אפשר יהיה לעזור. מה מחובר למה ואיך ועל איזה מצב הגדרות האודיו באקסטרימר?

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

עברתי כבר לא מעט נסיונות וגלגולים בנושא, לרבות התיעצות עם הפורום הטכני של 'אקסטרימר'.
אבל אני מאוד מעריך את הנכונות שלך לעזור ובוא ננסה בכל זאת.
זה גם יכול לעזור לי מחר במעבדה של באג, אם שם יתקבלו תוצאות אחרות מאשר אצלי בבית.

כאמור, בדקתי את המזרים ב- 3 סוגי אמצעי הצגת תמונה.
בשניים מהם ( מסך מחשב ופלזמה - שניהם תומכים 1080, אם זה רלבנטי) החיבור היה דרך כבל hdmi שהעביר בו זמנית את הוידאו והאודיו (בדקתי 3 כבלים שונים לאפשרות שאולי מדובר בכבל לא תקין).
עם המקרן, בדקתי גם כאשר האודיו מוזרם בקומפוסייט והוידאו ב- hdmi , אך גם כאשר הכל ב- קומפוסייט (מתוך חשש שהציעו לי שיש אולי פער בהזרמה של ה- hdmi לבין זו של הקומפוסייט).

בסטירמר עצמו עברתי, שיניתי וניטרלתי כמעט כל פרמטר אפשרי.
יש לי שם 3 מצבי אודיו:
2.1 סטריאו
5.1
ו true hd .
בדקתי ב- 3 המצבים.
ניסיתי (על פי הצעה אחת) לשנות את סוגי הרזולוציות האפשריות בסטירמר.

כל זה לא עזר.

כאמור, רק כשעשיתי ניסוי אצל מישהו , לנגן דרך רסיבר קולנוע זה עבד טוב במצב של 5.1 (אגב במצב של 2.1 זה לא עבד טוב גם עם רסיבר הקולנוע) .

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

עדיין לא ברור :) הסטרימר מחובר למקרן והמקרן למערכת סטריאו? איך? איזה דגם של אקסטרימר יש לך?

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

אוקי, אפרט.
מדובר באקסרימר פרו.
הוא מחובר ברשת קווית למחשב.
בצפייה דרך המקרן, יוצא כבל hdmi מהמזרים למקרן למתן וידאו וכבל קומפוסייט מיציאת האודיו (חיבורי ה- rca ) של המזרים
למגבר סטריאו (המקרן מטבעו לא מוציא סאונד).
ציינתי גם שעל מנת לשלול כי הבעיה נובעת משני סוגי הכבלים/פורמטים, בדקתי את הנושא גם כשכל ( אודיו ו-וידאו) יוצא מהמזרים (כאן יכולתי לבדוק רק בפלזמה ומסך המחשב) לחיבור ה- hdmi של המסך.
אך בדקתי גם כשהכל אנלוגי (וידאו ואודיו) מהמזרים ( למקרן ולמגבר).

על מנת לשלול כי הבעיה נובעת מההזרמה מהמחשב לסטירמר, בדקתי גם בחיבור אמצעי אחסון חיצוני ישירות לסטירמר וניגון אותו הקובץ כמו קודם לכן.
כשאני מחבר את אותו אמצעי חיצוני ומנגן דרך הסטרימר- יש בעיית סנכרון.
כשאני מחבר את האמצעי הנ"ל ישירות לפלזמה או למסך המחשב- אין בעיה.
יכול להיות בהחלט כי הפלזמה עושה איזהו תיקון, אם כי מסך המחשב -כשהוא עומד עצמאיי)לא אמור לתקן.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #20 

חחח....עדיין אני לא בטוח שהבנתי.

האקסטרימר מחובר למקרן ב HDMI והאקסטרימר מחובר למערכת הסטריאו בקומפוסיט? כן?

למקרן שלך יש יציאות אודיו?

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”